Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#53956) Benőke válasza peestike (#53955) üzenetére


Benőke
őstag

SSD nem gáz annyira. Bár felhasználás függő. Méret is számít mekkora. Gondolom legalább 256 -os van. Az se mindegy milyen típus, gyártó.
Ha több memória (legalább 16GB) van a gépben akkor a lapozó file -t pl direkt leviszem kicsire. Nekem ne lapozgasson feleslegesen. SSD és SSD között sok az eltérés, de nekem leginkább max az a bajom hogy nem feltétlenül a jobbakból válogatják a gyártók mikor összeszedik melyik legyen benne. Ez mondjuk egy ProBook szóval annyira nem lehet gagyi mint egy legalapabb modellnél, de a fene tudja. Ennek az SSD topicban tudsz jobban utána járni.

Ha a gépet telepíted az elején ugye sok dolgot felpakolhatsz rá ami kell, pl ha zenék, filmek akadnak azok eszik a helyet. Na most csak becsülve 1% az kb 1,7TB a 100% az így kb 170TB Ez csak becslés. Naponta ezek szerint kb 0,0474825...TB ami azt jelenti hogy kb 3580 nap a halálig, az kb szűk 10 év ha marad a napi átlagos használat. Kicsit sokallom ezt a napi használatot, de ha az elején jobban megnyomtad akkor érthető, vagy ha fel le másolgatsz rá akkor is. Belsőleg ha ide oda rendezgeti magát az is lehet oka. 10 év még így is sok idő. Anno volt egy teszt nem is tudom melyik oldalon és halálig nyúzták az SSD -ket és még statisztikai halál után is elműködött jó sokáig. Nem emlékszem mennyivel de nem kicsivel, volt olyan amelyik 3x annyit is bírt. nyilván nem TLC volt mint manapság sok, vagy pláne QLC. Ebből a szempontból én Samsung vagy kingston párti vagyok. Samut sok gyártó szokta választani szerencsére...

Másik részéhez nem tudok hozzászólni.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.