- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz #32577792 #4494 üzenetére
Akkor leírom, két lehetőség van:
1. a gép használatban van (közben tudsz vele munkálkodni):
-feltöltöd fullra az akksit (az ellenőrző lámpa aludjon ki); ez történhet bekapcsolt állapotban is
-az energiagazdálkodásnál kiválasztod a mindig bekapcsolva sémát, és beállítod, hogy akksiról semmi ne kapcsoljon le (monitor, vinyó, stb.)
-a riasztási szinteknél a lehető legalacsonyabbra állítsd az értékeket
-lemeríted az akksit, és elvileg kész2. amikor a gépet nem használod
-gépet kikapcsolt állapotban teljesen feltöltöd (sárga vagy zöld lámpicska nem ég)
-elindítod csökkentett módban a gépet (F8 nyomkodása bootoláskor), mikor Windows felállt, lehúzod töltőről
-hagyod lemerülni teljesenÉn a második verziót ajánlom, azzal a kiegészítéssel, hogy mikor lemerült, nem indítod be egyből, hanem kikapcsolt állapotban előbb teljesen feltöltöd.
Tulajdonképpen a lényeg, hogy egy komplett feltöltési és lemerítési ciklust kell végrehajtani.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
-
törölt tag
ma voltam megint az ak-sys-nál/nél, kicserélték a kijelzőt, letesztelták a vinyót, amire a HD
sentinel szektor hibát írt ki, semmi baja. megvettem a plusz 2 év garit.
nagyon korrektek voltak. -
ABE
őstag
Ez a kettő kell hozzá:
Elsőként fel kell rakni: -HP ProtectTools Security Manager
Ebbe épül be: -HP Credential and Fingerprint Manager for ProtectTools
A vezérlőpulton lesz egy ikon a ProtectTools-nak, ott a biztonság (vagy valami hasonló) fül alatt tudod beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Mawyx
őstag
6710b ujjlenyomatolvasóját hogyan tudom beizzítani? A hp oldalán lévő szoftver sikeresen feltelepült, de hiába rakom rá az ujjam, nem dob fel semmit ablakot, hogy beállítások vagy vmi. Biztonsági füleket megnéztem vezérlőpultban, de sehol nem találtam olyat, hogy ujjlenomyatolvasó aktiválása, beállítása.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
surrogo
csendes tag
Kersnék HP NX7010-be HDD csatlakozót, ha valakinek esetleg elfekszik ilyen valahol nekem fontos lenne megköszönném s fizetném. Az a kis fekete hernyó, amit az IDE tűkre rátolva ilyen lamellás csati lesz belőle, betolandó a gép aljába.
Én amúgy egyéb hardwer szervíz, alaplap, kijelző problémákban tudok segíteni, javítással, olcsó alkatrész stb, de most nincs kedvem beleforrasztani az alaplapba a HDD-t. -
Thusor
őstag
válasz spyduck #4481 üzenetére
Persze teljesen mindegy ebből a szempontból. Egyébként a 6715b mellett döntöttem végül, ma megyek a notebookért. 140k-ért nagyon megéri. Egyébként a renew gépekre is 395 nap áll rendelkezésre, hogy garanciabővítést vegyek?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
ABE
őstag
válasz spyduck #4482 üzenetére
Igen: megoldani, és nem megkerülni kell a problémát. Körbe kell járni a dolgot, hogy mi okozhat zavart. A legkényelmesebb dolog az XP-t javasolni, Vistát meg lehúzni. Te 10 év múlva is XP-t akarsz használni?
Szerk: mindenkinek szíve joga olyan oprendszert használni, amihez kedve van. De az nem segítség, hogy mindenkinek azt javasolod, hogy használjon XP-t.
[ Szerkesztve ]
-
Robi1
csendes tag
Köszi! Remélem csak valami szoftveres dolog lehet. Virusírtót raktam fel, sokszor hetente is cserélgettem. Azt vettem észre, ha bejön a vista, és nem várom meg, hogy minden bejöjjön (wireless, meg egy két cucc) akkor szokta csinálni néha, de hát Istennek most már 3 napja nem csinálta. Remélem csak szoftveres, lehet felrakom majd újra a vistat.
-
ABE
őstag
Ehhez tudni kéne, hogy már kezdetektől fogva csinálja-e a gép a hibát, vagy esetleg egy bizonyos idő után jött-e elő. Telepítettél valami szoftvert előtte, vagy drivert lecserélted? Én Vista alatt sosem találkoztam ilyen hibával, de még hasonló érthetetlen hibajelenséggel sem. Szoftveres problémának tűnik így elsőre, valószínűnek tartom, hogy valami bekevert ott. Végig kéne gondolni, hogy mi okozhatja, de ezt csak te tudod, hogy mit változtattál a rendszeren.
-
Robi1
csendes tag
Szóval akkor szoftveres dolog lehet? Nyugtassatok már meg légyszi, mert elég idegesítő amikor ezt csinálja, és remélem nem a winyo megy tönkre.
-
Thusor
őstag
válasz spyduck #4472 üzenetére
Az tévedés, hogy 120k new változatban...tegnap felhívtam őket és mára már javították az oldalukon is, hogy azok a gépek renewk. New 160k-ért vannak.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
spyduck
nagyúr
Folyamatosan megy a venti, és nem vmi jó az anyaghasználata. És igen kiderült mert felhívtam a HP-t, lehet a RENEW-ra garanciakiterjesztést venni.
mod: Én is lecseréltem a 6820s-t egy Lenovo N200-ra a minőség jegyében
A 6715b meg egy nagyon jó noti, tuti azt venném a helyedben viszont gyönge benne a VGA. Azt azért hozzáteszem, h a 6820s most a notebookstoreban 120k New változatban, annyit simán megér de én tuti inkább a minőségre hajtanék.[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Dávid89 #4462 üzenetére
Az elmúlt 24 órában csak 3x linkeltem be de jó lesz ez 4x is:
Hogyan telepítsünk XP-t a notira -
Robi1
csendes tag
vistanal
-
Robi1
csendes tag
Sziasztok! Egy fontos kérdésem lenne: ha bekapcsolom a gépet, akkor valamikor nem látom az ikonokat az asztalon csak 1 kék hátteret. Ha újraindítom, akkor általában helyreáll a dolog, de vmikor 2szer indítom újra. Ez szoftveres, vagy hardveres dolog lehet? Hp 6510b-ről van szó. Légyszi írjatok!
-
Thusor
őstag
válasz spyduck #4450 üzenetére
Miért ennyire rossz a HP 6820s széria? Pedig azt is nézegettem, hogy egy ilyen gépet veszek. Aztán lehet, hogy a renew HP 6715b széria mellett döntök. Egyébként rendeződött már a renew és a garanciakiterjesztés kapcsolata? Mert régebben sok információ keringett arról, hogy a renewes gépekre nem lehet garanciakiterjesztést venni.
-
Dávid89
csendes tag
Hali valaki meg tudja mondani hogy hp530-ra mért nem tudok xpt rakni. Vista gond nélkül feltelepül. Xpénél meg kiírja hogy csatlakoztsa a meghajtót. Mért van ez?
Asus P5E3 Premium WIFI/AP @n
-
Hequila
őstag
válasz BluEyes #4460 üzenetére
Nem hülyeség, amit mondassz... azonban _40-es hölgy_ a tulaj... szóval a csak egy telefon az nem biztos, hogy csak egy telefon... de szerintem megfogadom a tanácsod, hogy megkönnyítsem saját munkámat a későbbiekben
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
BluEyes
őstag
válasz Hequila #4459 üzenetére
Értem.
Ha mégjobb fej akarsz lenni, akkor csinálj a lemez végére egy 2,5-3 gigás partíciót, tedd rejtetté. A Ghost ettől még tökéletesen látni fogja. Ide csinálj egy mentést a naprakész, sp3-as, frissített rendszerről, és mellékelj a géphez egy Hiren's 9.5-öt. Innentől telefonon le tudod rendezni az XP rendszer újratelepítését, és még űber-jófej is leszel. Ha rám hallgatsz.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Hequila
őstag
-
BluEyes
őstag
válasz Hequila #4456 üzenetére
Jó ez itt.
Ha a rejtett recovery partícióról akarod visszatelepíteni a gyári állapotot, ahhoz nem kell kiírnod, a partíció megmarad az újratelepítés után is, bármennyiszer újratelepítheted róla a rendszert.
Ha már volt kiírás dvd-re, akkor a program valóban megtagadja az ismételt kiírást, de csak addig, míg meg nem magyarázod neki, hogy ne szórakozzon. A pontos menetét nem tudom, de valaki már említette ebben a topicban, hogy tudja a megfejtést, remélem jár erre mostanában. Esetleg próbálj visszakeresni, hogy ki volt, aztán privit neki.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
spyduck
nagyúr
-
Hequila
őstag
Került hozzám egy laptop, hogy újra kellene telepíteni a Windowst. Hogy a régi se vesszen el, megpróbáltam létrehozni egy helyreállító lemezt, viszont azt mondja, hogy egy lemezkészlet már készült, és leáll a program. Most ez a szemét helyettem akarja eldönteni, hogy hány biztonsági másolatot hozzak létre?!
Szóval a kérdés: meg tudom-e valahogy oldani, hogy mégis legyen rendszervisszaállító lemezkészletem?''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Thusor
őstag
Kinéztem egy HPQ 6715b notebookot... ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy ez a gép mennyire melegszik nagyobb terhelés mellett? Mível AMD proci van benne, és úgy tudom, hogy az AMD procik jobban melegednek az Intel prociknál. Illetve lenne egy olyan kérdésem is, hogy a HP +1 év garanciát a notebook vásárlásától számított 365 napon belül kell megvenni, mint az Acer gépek esetében?
-
spyduck
nagyúr
-
zolocz
csendes tag
válasz spyduck #4442 üzenetére
Szia!
Azért a cikk írója eléggé részrehajló...(valószínüleg a tesztelő mókus elkötelezett híve a lent nevezett két típusnak...)
Méghogy bármelyik acer vagy fusi versenytársa lenne a hp nek (azonos árkategóriában)...
Egyébként szerintem bármilyen gépet, vagy kamerát(én azzal foglalkozok) le lehet húzni, csak úgy kell hozzáálllni...
Üdv Z!
A tapasztalat szerzés titokzatos dolog...
-
spyduck
nagyúr
Én ha olcsó gépet akarnék akkor vagy Fusi Esprimo V5515-t vagy 6715-s HP-t vennék, azok jobbak és ollcsóbbak is.
6720s teszt[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gari kiterjesztés +2 évre, 26k+áfa, ez mennyire jó ár?
nx7300[ Szerkesztve ]
-
zolocz
csendes tag
Szia!
Lehet, hogy folyton megy a ventillátor, viszont hangja az nincs...
Mikor a fórumon ez téma volt, én meghallgattam, semmit nem hallottam, csak a levegő áramlását érzékeltem, persze az is lehet, hogy süket vagyok...
Viszont kiemelném még egy (vélt) előnyét ennek a masinának.
A zsanérszerkezetet figyelembe véve, szinte kizártnak tartom, hogy szalagkábel köti össze a kijelzőt és a gépet, ergo eltörni sem fog, szerintem vékony huzalok lehetnek ott, az pedig szerintem sokkal jobb megoldás.Üdv Z!
A tapasztalat szerzés titokzatos dolog...
-
spyduck
nagyúr
Ha halk és megbízhatót gépet akarsz akkor Dell Inspiron 6400, ez atom halk, Fujitsu-Siemens V3505 is halk, a Lenovo N200- 80másodpercig kussol 20 másodpercig megy a venti amit most így számoltam (wifin netezek szóval elvileg ennél is kevesebbszer kapcsol be a venti). A HP Compaq 6720s/6820s nem mondanám hangosnak de megy folyamaosan a venti ami néha zavaró de meg lehet szokni. Azoknál a gépeknél inkább az anyaghasználat problémás.
HP-k ból csak ezeket szabad megvenni:
6510b, 6715b, 6515b, 6910p, 8510p, 8710p, 8510w, 8710w -
Maxiri
tag
Szia! Nekem is 6720s-em van és nagyon kezes kis gép. Könnyű, csendes, nem melegszik és energiatakaréskosan akksiról bír 4 órát is netezés közben. Amire írtad, hogy kell, arra szerintem megfelelő. És szerintem még jól is néz ki. Nemtudom, hogy mennyire sötét helyen fogod használni, de ha kimész vele szabad térre, ahol világos van, akkor alig látható a fényes képernyő. Nekem is fényes képernyőjű van és kint napfénynél teljes fényerőn kell használjam, mert egyébként nem látom a monitort. Ha teheted, akkor vedd matt kijelzővel.
-
zoli58
tag
Sziasztok!
A minap kaptam feladatként egy 7400-ast, mert meghalt, és újra kell telepíteni, de semmi nincs hozzá. Letöltögettem minden hozzá való drivert, csináltam egy telepítő CD-t. Az XP szépen felment, felnyomtam az összes létező drivert, de még mindig van egy ismeretlen eszköz. Gőzöm nincs, hogy mi lehet. Hang OK, hálózat OK, wireless OK, kékfog nincs benne, modemet is felraktam, minden megy (legalábbis egyelőre úgy tűnik). Ha legalább tudnám, mi az, ami hiányzik, akkor már lehetne valamit keresni hozzá.
Volna esetleg valami ötletetek? -
-
Notes
senior tag
HP Compaq 6720s notit tervezem megvenni. Valakinek van ezzel a típussal tapasztalata?
Romanes eunt domus!
-
Maxiri
tag
Sziasztok! Van egy kis problémám... Amikor megvettem a gépem (6720s), akkor 47 Wh-át tudott az akksi. Ez volt tavasszal. Most pedig töltésről töltésre egyre kevesebbet tud. Most néztem Everesttel és csak 42Wh-át bír. Ha időbe átszámoljuk, akkor ez durván fél óra. Tudnátok segíteni, hogy hogyan tornázhatnám feljebb?
-
FuckeR19
senior tag
-
FuckeR19
senior tag
-
ABE
őstag
válasz FuckeR19 #4418 üzenetére
SATA drivert hiányolja, bele kell integrálni a telepítőbe a szükséges drivert, vagy ha van lehetőség, a BIOS-ban a SATA Native módot le kell tiltani. SATA Driver Integrálása
[ Szerkesztve ]
-
FuckeR19
senior tag
Szevasztok.
Van egy nagyon irritáló problémám. Nemtudtam hol tehetném fel kérdésem ezért itt próbálkozom hátha tud valaki segiteni... Nah szóval vett haverom amcsiba egy hp pavilion dv6000 notit amin vista van. A gond csak az hogy kicsit kevés hozzá a gép és naon lassu. Gondoltuk feldobjuk xpt és jólesz az. xp cd be boot stb fájlokat elkezdi betölteni de mikor ki kéne választanom hogy hova is szeretném telepiteni kiirja hogy nincs merevlemez Hát bebootoltam a partition magiket az látta a particiót hát leformáztam csináltam 1 szép ntfs particiót restart xp lemez betesz és ugyan az a gond Vistal simán vissza lehetett rakni de xp nem akar felmenni rá Esetleg valaki tud erre megoldást????hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
zedii
aktív tag
válasz leecheer #4411 üzenetére
a ram kérdés ne legyen szempont. 8ezer közeliért tudsz venni 2gb márkás ramot ha mindenképp' azt akarod ,h ugyanaz legyen a gépben. a notik nem ugyanúgy kezelik a ramokat ,mint az asztalinál, simán megy a legtöbb ram együtt, és nem szoktak összeakadni. mi a dell inspironhoz vettünk +1gb corsair-t és simán akadás nélkül futnak. a kijelző ms-éről nem sok mindent tudok elmondani, de igazából nem is tudom ,h az mihez kell, játszani igazából úgysem lehet ,mer nem erre lett kitalálva, mint úgy a leptopok zöme. persze a sanandrist feltettem én is ,h kb meddig lehet vele élvezetesen játszani, de játékra inkább konzolt, vagy egy asztalit használj.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz leecheer #4411 üzenetére
Nem nagyon szokták megadni az összes adatot a kijelzőkről, de ahogy olvasgattam teszteket, olyan 16ms-os a megszokott válaszidő ebben a kategóriában. Gondolom LG, Samsung az elterjedt beszállítók.
Dual memóriakezelést meg ne misztifikáld túl, nem sokat hoz, ez legyen vásárláskor az utolsó szempont...
Az én gépem sem támogatja az 5.1 térhangzást, de érdekes módon meg tudja hajtani az 5.1-es hangfalszettet egy kábel csatlakoztatásával. Igaz, nem nagyon használom, meg szabályozni se nagyon lehet, de félmegoldásként elfogadható.
-
leecheer
csendes tag
válasz spyduck #4403 üzenetére
Nagyon dilemába vagyok, nem tudok dönteni.
A HP az HP(Tuti jobb a minoség), Viszont egy rendes(rendesebb) VGA az VGA....A HP ellen szol, h csak 1 GB ram van benn.Persze simán lehet venni mellé, csak nagyon nehéz lesz hozzá találni olyat amivel duálba tud majd futni. Meg az 5.1 hangrendszerem müködtetéséhez, kell vegyek külsö hangkártyát hozzá. Met ha jol tom, alapbol nem tudja.
Legyenszives valaki irja már meg, h hány MS a 6715b kijelzöje...
-
zedii
aktív tag
-
zedii
aktív tag
Na. lett töltőm garanciálisan. Azt mondták, h az elozo zárlatos lett, fene tudja mitől. A lényeg: nem volt se számlám se garipapírom. A gépemet 2007augusztusban vettem, egy év garival(mint utóbb kiderült a töltöre is 1év volt és nem fél) a trükk, hogy vásárláskor én nem kaptam garilevelet csak számlát, ekkor azt mondták ,h majd a modell szám alapján majd lehet intézni mindent. És végül ez is történt. Minden papír nélkül notebookomra írt modellszám alapján lettem azonosítva és gariztatva! Ám, fontos, h a Hp-nél a gariidő, ha nincs garileveled a Hp álltal rögzített időpontól ketyeg, vagyis nem feltétlenül az eladás napjától! Ez én esetemben mák volt mert kábé 1hónap difi volt és így még a garis szezonban voltam benne, erre figyeljen oda mindenki ,mert balulis kiüthet a dolog. (pl a garancia kiterjesztés nem halogathatom tovább szeptemberig, hanem a nyáron meg kell lépnem) Ja és a garikiterjesztést is javaslom mindenkinek 1év kb 15pénz 2év asszem 25? és ez az alkatrészek meghibásodására vonatkozik. Korrekten álltak hozzám a ennél a szervíznél (itt) és pikpak cserélték a hibás tápom, a garis árak is tőlük vannak.
-
zedii
aktív tag
lehet ,h az Ak-sys nincs nyitva szombaton? hiába hívom őket nem veszik fel. basszus pedig nagyon kellene egy töltő
-
kecsetif
aktív tag
Ha valakinek még Celeron M410 ketyeg a gépében és szeretne nagyon olcsón erősíteni, klikk ide
Bocs mindenkitől az offért!! -
spyduck
nagyúr
válasz leecheer #4395 üzenetére
Az ex610 tulajok sorra írják az MSI topikba, h a ventillátor egy idő után bedöglik és a gépnek olyan lesz a hangja mint vmi fűnyírónak. Ég és föld a 6715b az ex610hez képest, ráadásul az MSI-nek alkatrészelátottsági problémái vannak így ha elromlik a géped jó sokat kell rá várni, h kész legyen. Jó pont viszont az MSI-nek, h erős VGA van benne.
De ne ess te is abba a hibába, h a VGA miatt veszel egy gagyi gépet! -
zedii
aktív tag
válasz leecheer #4395 üzenetére
nekem a fullosom van. anyag billentyűzete és a kijelző minősége nekem tökéletes. nincs vele gondom. sőt. a billentyűzet kifejezetten jól val elosztva és , mint említettem a nyomogatása is kellemes, a kijelző nekem nagyon megfelel. Amit nem bírok megszokni: 2ghz pörög a két procit és ezt a venti próbálja kompenzálni, ami meg hanggal jár. ez a hang ott feltűnő, ha mondjuk otthon a dolgozóba ahol többnyire csend van dolgozgatnál. Illetve az aksival vannak még bajaim. összeségében masszív jó kis gép, de engem zavarnak a nyavajái. Vista megfogta a rendszerem, Xp meg hasít rajta, mint állat. Ha msi és a hp közt dilemmáznék hp-t venném megin. amúgy meg biztos ,h valami másabbat keresnék (ibm|dell) de nyílván valóan ennél lejjebb nem adnék a kijelzőből. szerintem az benne a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest