- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
MIFtIli
aktív tag
6820s-hez van ICC profil?
-
sgery
őstag
még annyi, hogy egy sp3-as win xp profba akarom integrálni
-
sgery
őstag
nem tudjátok, hogy a HP 8710p-hez honnan tudok letölteni müködő! sata drivert, amit win telepítőbe integrálhatok?
felmentem hp oldalára, ezt találtam: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=hu&cc=hu&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3369264&prodNameId=3355687&swEnvOID=1093&swLang=22&mode=2&taskId=135&swItem=ob-54270-1
Oda is van írva, hogy erre használható, mégse látja a telepítő:/
250gb-os segate van benne -
attika89
senior tag
válasz
westlake #5888 üzenetére
Az igazság az, hogy nem tudom bírnám-e a nagy felbontást. Tudom, hogy megszokás kérdése, de nekem ez lesz az első notim, szal még nem kellett ekkora felbontást böngészem.
Nemtom, mert a többi tulajdonságára nem lenne panasz, csak hát ettől félek, hogy nehogy az élvezet rovására menjen (fej-szemfájós-monitorbafejelős)
Egyébként vmi képe nem tudsz felrakni, amin esetleg látszik, hogy mekkorák az ikonok, meg esetleg a net? nagyon megköszönném -
attika89
senior tag
Helló srácok!
Lenne egy elég szubjektíven értelmezhető kérdésem:
Láttam notebookstore.hu-n renew 8510w lapost, aminek a képernyője "15.4"WUXGA(1920x1200pixel) antiglare ".
Ez a felbontás csak nekem tűnik soknak egy 15"-os kijelzőhöz, vagy talán én tévedek?
Azon nem olvashatatlanok már a betűk és hasonlók?
Azért kérdem mert így vásárlás előtt bekerült a látómezőbe a 8710p mellé, aztán árban ugyan annyi lenne, csak a 8510-ben 2.4 es proci van , meg nVIDIA Quadro FX 570M videókari. De ettől a felbontás miatt rettentem el. Okkal? kérdem én.Köszi!
-
westlake
félisten
-
-harry-
csendes tag
hali
ramot akarok cserélni a hp 530as notimban de nemtom mekkora megy bele max
most ddr2 677mhz van benne.
ötlet? -
mario1111
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy HP Compaq 6720s GR850ES Laptopot szeretnék vásárolni és ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Kell még bele ram,h Vista rendesen menjen?
Van valami gyakori hibája? Akkuja mennyit bír?
Mennyiért érdemes megvenni max? Érdemes, ha lehet hozzá + garit venni?
Bármi hasznos infót szívesen veszek!Üdv: Márió
-
palerNEW
tag
Halli All
Szereztem egy HP Compaq Business Notebookot. És szeretnék bele memória updatet csinálni. A kérdésem az lenne, hogy ebbe a notebookba csak DDR 1-s memoriát lehet beletenni, vagy a DDR2-el is elboldogul ??
-
ABE
őstag
válasz
chestha #5876 üzenetére
A routeren belül kell beállítani a kapcsolatot. A telepítőlemezre amúgy semmi szükség, magára a gépre telepíteni nem kell semmit, csak azon keresztül éred el a router kezelőfelületét.
Nyiss egy Internet Explorer ablakot, majd írd be, hogy 192.168.2.1 (az utolsó két szám lehet 0,1 vagy 2, szóval valamelyik kombinációt nézd meg), add meg a felhasználónevet és jelszót (a leírásban benne kell legyen valahol), és akkor a routert be tudod állítani.
Egyébként ez a kérdés inkább ide való, mert nem a notebookhoz köthető a probléma: [link]
-
chestha
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Adott egy hp 530-as és egy belkin wireless g route.A router telepítő lemezét feltettem a gépre. a gép látja a vezetéknélküli hálózatot, rá is csatlakozik, a jelerősség kiválló, de még sincs net. mit kell tennem, hogy legyen? már két napja görcsölök rajta és semmi eredmény -
bnorci71
addikt
Valakinek tört már el a tápkábel?
Erős a gyanúm, hogy a gépnél lévő dugónál el van törve a kábel
Lehet magába ilyen csatlakozót venni? -
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #5864 üzenetére
5k sok a cerkáért szerintem. Mindenek előtt próbálkozz a t1350-nel (van egy az apróban), bár a 8k itt is alku tárgya, nekem nem érne annyit, max 5k amit adnék érte (mármint ha nem lenne M440 cerkám, hanem a 410-et cserélném nagyobbra. Így, hogy van M440, nem foglalkozom a core soloval, akkuidő nálam mellékes, teljesítmény meg kb. ua).
-
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #5859 üzenetére
Persze, mérhető a tesztprogikkal, meg érzetre is pattogósabb egy picit a gép, ablakok gyorsabban jönnek fel stb., bár azért nagy durranásra ne számíts.
A melegedés nem számottevő, kb. 2-3 fokkal melegebb a proci a 410-hez képest, szóval gyak. észrevehetetlen, a hűtés bőven elbírja a nagyobb procit.SuperPi 1.5 mod
-----------------------
1M- 36,688 sec
2M- 1m 34,766 sec -
Kácsa
aktív tag
Még egy kérdés,ha a gépben levő 256Mb-os ram mellé beíllesztek egy 512 Mb-ost,az értékük összeadodik ?
-
Kácsa
aktív tag
Tudd-e valaki segiteni abban,hogy NX6110-ban szeretnék ramot cserélni(256Mb,DDR,333MHz) ,de nem tudom,hogy milyet szeret.Egy aukcios oldalon találtam Kingmax 512Mb/333MhzDDR-t,valyon szereti-e eszt a márkát,probálta-e már valaki ?
Valahol olvastam,hogy az nx6110 nagyon válogatos. -
Tikakukac
titán
Sziasztok!
Tervezem egy Renew HP vásárlását(ezt) és lenne egy kérdésem. Ha veszek hozzá garancia kiterjesztést azt fel lehet erre is használni vagy csak új vásárlásánál? Ez azért elég sokat jelentene mert egy év garancia nem sok hiába HP semmilyen cuccban nem bízok hosszú távon.
Köszi a válaszokat előre is -
Magnum_
nagyúr
sziasztok! lehet ostoba a kérdés, de a notimon (6910p) fényesedik kicsit a tapipad... ezt meg lehet állitani valahogy, vagy fogadjam el a tényt?
-
BluEyes
őstag
válasz
bnorci71 #5854 üzenetére
940gml lesz az, egy időben vetted velem. Ha akkuidőt akarsz nyerni, akkor t1350 core solo-t keríts bele. Ha ez nem lényeg, akkor egy celeron M440 a legegyszerűbben beszerezhető proci. A core solo helyett jó bele a t2350 is, egy magot letiltve, de az már nem annyira olcsó.
-
bnorci71
addikt
válasz
xcbiker #5851 üzenetére
na ez elég fájdalom mentes volt
kicsit "morsestam" a kijelző gombján hiba nélkül vette eddig az akadályokat
adok neki egy kis időt aztán a tapasztalatokat leíromja és köszi a tanácsot.
Prociba mit lehetne ezen a laptoppon fejleszteni?
Még a gyári C410 1,46Ghz prockó van benne -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
rég jártam erre, viszont most van egy kis gond a 2 éves NX6310-el
Néha a felnyitás után nem kapcsolja vissza a kijelzőt, csinálta már régebben is de akkor segített rajta ha benyomtam a pöcöt majd elengedtem, most viszont ez nem segít. Vagy egy újraindítás ami nem igazán szabályos leállítással jár, vagy a "FN"+F4 gombbal alvó mód és rögtön ráindítás. Ebből én inkább szoftveres /XP/ hibára következtetek.
Találkozot már valaki ilyen gonddal?
Orvoslásra valami ötlet? -
muskatb
csendes tag
Sziasztok. Kérdésem a következő: felismeri egy HP Compaq nc6220-as a 250 gb-os vinyót? Jelenleg 160-as van benne, holott papíron 80GB-ig támogat... Köszi!
-
adm
őstag
válasz
Messzilátó #5839 üzenetére
ennél konkrétabban írd le, ennyiből nehéz kiszűrni. pl ha egy nyilvános wifi-AP-n keresztül töltesz ennyivel az (nagyon) jó. ha otthoni wifis routeren keresztül, akkor még mindig lehet a net kapcsolatod sebességének ingadozása.
meg kéne nézned a routerhez - wifi-vel és kábellel - csatlakoztatott másik géppel. ha a két gép között kábellel stabil és wifivel így is ingadozik, akkor érdemes a routert is megnézni és csak akkor jön egyértelműen a kártya. még akkor is szóba jöhet driver újra telepítés. -
gmoney
csendes tag
Sziasztok!
Erről a gépről mi a vélemény? [HP Pavilion dv5-1180eh]
Van valakinek esetleg személyes tapasztalata vele? -
Messzilátó
csendes tag
8530w gép esetében az mitől lehet, hogy wifin a letöltés sebessége nagyon ingadozik (Intel 5300 agn kártya)? Soha sem szakad meg, de az egyik pillanatban még 200KB/s-kel tölt, utána meg leesik 30-ra. Majd újra felmegy. És ez ismétlődik. Legfrissebb drivert már felraktam. Lehet ez kártya hiba?
-
NasH187
csendes tag
Hello!
Nekem is van egy Hp DV5 típusú gépem, és én is Xp drivereket szeretnék hozzá szerezni. A gépben Intel processzor (P8600), és Nvidia 9600 videokártya van. Tudtok valami helyet, ahol beszerezhetem őket?
Előre is köszönöm!
-
magua.
tag
válasz
Chiller #5836 üzenetére
Én minden nap viszem magammal és bírja. Mivel elég új sorozatról van szó, a strapabírása majd ezután derül ki. A kinézet, design ízlés dolga. Karcot/piszkot nem gyűjti, az ujjlenyomatot igen (de adnak hozzá egy törlőkendőt). szerintem menj be egy boltba, ahol ki van állítva és nézd meg.
-
Chiller
őstag
Sziasztok, HP Pavilion dv5-1060eh vagy dv5-1180eh-t szeretnék venni. Hosszú távra venném, legalább 2-3 évre, és napi szinten használnám pár órát. Tényleg olyan "gagyi" zongoralakk a külseje, ami minden karcot/piszkot összeszed?
Cipelném sűrűn a cuccot, érdemes ilyet venni, elég strapabíró vagy másfelé keresgéljek? -
VINIKOR
senior tag
Hali!
Nagyon gondolkodom két-három laptopon:
HP Pavilion dv5-1120eh: [link]. AMD QL-62 mennyire veszi fel a versenyt a T3200-al?
Vagy
HP Pavilion dv5-1040eh (FM570EA): [link]
TV-tuner mennyire használható vagy decembertől mennyire lesz használható?Asus F80S-4P072-hoz képest melyik a minőségibb? Nem csak a márkanév miatt.
Köszi!
-
engusz
veterán
Pavilion DV6000 szériáról (DV6940HU) néhány gyakorlati tapasztalat, megállapítás, hátha valaki hasznát veszi: a gép nagyon-nagyon szép (ez mondjuk ez szubjektív), mintás a lakk-fekete teteje, illetve a billentyűzet körül lévő ezüst rész is. A gép teljesítménye pompás, röpíti a HD videókat, igaz, ehhez a - gyárilag telepített - Vista-ban nem árt feljebb kapcsolni az energiagazdálkodást maximális teljesítményre. A HDMI kijáraton gyöngyörű képe van a 8400M GS-nek, ad hangot is, ezek nagyon rendben vannak. Játékra nem alkalmas a masina, nem elég hozzá, az amúgy minden másra teljesen megfelelő, videokártya. Hirtelen ennyi.
-
sgery
őstag
az létezik, hogy csak 1memória slot hozzáférhető?
nem gond, mert 2gb van benne most, többet úgyse tennék bele.. csak fura:/ -
sgery
őstag
köszönöm a válaszokat, akkor nyugodtan cserélgetem
-
sgery
őstag
sziasztok!
én is hp tulaj lettem, egy 8710p személyében
hp-nál lehet garivesztés nélkül ramot és vinyót cserélni? Mert fujinál nem lehetett.
és cserélném mindekettőt.. -
horgasandras
csendes tag
Van egy hp pavilion dv6000 serias notebook-om.
Illetve csak volt.
kb. 2 hettel ezelott ugy gondolta h tobbet nem akar bekapcsolodni.
elvittem szerizbe, azt mondjak h az alaplapon kiegett valamelyik alk.
nem akarom megjavittatni
viszont van benne egy 6 cellas akksi ami ujonan 150 dollar volt, valamennyi penzt szeretnek erte kapnilegyszi segitsetek h hova vigyem, ill. ki tudna segiteni?
-
westlake
félisten
GeIL releases new DDR3 Value and Ultra Triple Channel kits
2000mhz cl8 1.65 - samsung power -
adm
őstag
válasz
bAtt001 #5815 üzenetére
ez alapvetően rendben van. a kérdés az, hogy asztalra letéve, mért éri el ilyen hamar ezt az értéket.
- nem találtam kiemelt javítást, de egy bios frissítést azért megpróbálhatsz
- megkereshetsz egy szervizet, hátha tudnak valamilyen konstrukciós hibáról
- kipróbálhatod pl az NHC-t. ezek a procik jól alul feszelhetők.
- beletörődsz és teszel valamit alá. a 6510b-t nem ismerem belülről, de a nagyobb hp-kat praktikus megemelni. -
bAtt001
addikt
Sziasztok!
Megvettem életem első laptopját egy renew HP 6510p-t. Jó volt minden, vagyis csak egy ideig, ugyanis a ventije kezd aggasztani. Olvastam én róla h a kezdeti típusokban gondok voltak vele, de mivel már nem friss típus reméltem h ez már engem nem fog érinteni. Egy sima filmnézésnél is maxon pörög a venti. Kipróbáltam én a boltban, de akkor nem vettem észre semmit, pedig nem csak ránéztem. 2 nap múlva kezdett előjönni.
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy esetleg valakinek volt már ez a gondja és ha igen, akkor milyen megoldást talált rá.
Segítségetek előre is köszönöm!
-
rakal
senior tag
válasz
hosszum #5811 üzenetére
Szia!
Nem ilyen típusú gépnél,de már találkoztam a problémával.
Mindenképpen próbáld meg a legfissebb,erre a notitípusra vonatkozó drivert letölteni.(nálam a Win XP Realtek 6107-et telepített,manuálisan kellett 6108-at telepítenem--más laptoptípus)
Esetleg próbálj meg Vistát feltenni.
Végső esetben hardveres a gond(az meg elég gáz lenne) -
hosszum
csendes tag
Üdv! Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni!
Van másfél éve egy HP Pavilion dv 6241 eu –s laptopom kintről. Eddig szépen ment, most kikapcsolás után újraindult többször. Akumulátor ki XP újra telepítve 2-3 sp-al is és az „eszközkezelő”-„hálózati kártyák”-„1394 hálózati adapter”-nél sárga felkiáltó jel.(nem kérdőjel), s nincs vezetékes Internet kapcsolat, BIOSZ frissítés végrehajtva, előtte már többször telepítettem újra a gépet és minden működött.
Ha valaki találkozott hasonlóval szívesen veszem az infót, és az ötleteknek is nagyon örülnék, mert én már kifogytam!!!
Számítógép adatai:
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 3
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Alaplap:
CPU típusa Mobile , 1600 MHz
Alaplap neve Hewlett-Packard
Alaplapi lapkakészlet Ismeretlen
Rendszermemória 960 MB
BIOS típusa Phoenix (11/22/07)
Megjelenítés:
Videokártya NVIDIA GeForce Go 6150 (256 MB)
Videokártya NVIDIA GeForce Go 6150 (256 MB)
3D gyorsító nVIDIA C51
Képernyő Plug and Play monitor [NoDB]
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-T10N
SMART merevlemezek állapota OKTeljes méret 74.5 GB (64.8 GB szabad)
Hálózat:
Hálózati kártya Broadcom 802.11b/g WLAN
Hálózati kártya NVIDIA nForce Networking Controller
Modem HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP
[ BIOS ]
BIOS tulajdonságai:
Gyártó Hewlett-Packard
Verzió F.3D
Kiadás dátuma 11/22/2007
Méret 1024 KB
Boot eszközök Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM
Képességek Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, BBS, Smart Battery
Támogatott szabványok DMI, ACPI, ESCD, PnP
Bővítési lehetőségek ISA, PCI, AGP, USB
Biztonságos
[ Processzorok / AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile TL50 ] -
peterm711
aktív tag
sziasztok!
szeretném megkérdezni a hozzáértő szakembereket, hogy merjek e bevállalni egy HP 6830s (KU405EA) laptopot. Csakmert a dv6000es szériával megyűlt a bajom, wifi nem működött rajta akku 20percet birt ki.......... szal mennyire megbizható ma a HP? és mi a véleményetek erről a tipusról. előre köszönöm
-
Zoltánka
tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne a HP Pavilion 6520el-es gépemmel kapcsolatban:
- használta-e valaki közületek a HP recovery managert? (ki szeretném írni a gépre telepített Vistát)
- vajon miért nem ismeri fel a Lightscribe-os írót a Lightscribe kontroll panel
- az ujjlenyomat olvasót hogy lehet aktíválni
- a géphez adott távírányító infrán kommunikál-e, ha igen hol tudom ellenőrizni, hogy az infra be van-e kapcsolvaHa valaki tud, kérem segítsen ezekben a kérdésekben!
Előre is kösz:
Z
-
smekker
csendes tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
Sziasztok!
Ma egyszeruen bekapcsolaskor lefagy a laptopom (HP G5000), se kep se hang. A gond csak az, hogy nem hajlando meg a XP cd-rol sem bebootolni, hogy format c-t v winfos reinstallt, akarmit nyomjak. Egyedul bios-ba tudok vele belepni, de miutan kilepek, ismet elvagjak a fonalat, es a laptop meghal. Ures kepernyo, vinyo nem dolgozik. Ultimate Boot CD-vel babraltam most, de ezzel sem jutottam elore, igaz ehhez sajna nem ertek.
Ha valaki talalkozott mar esetleg hasonlo problemaval v tudna segiteni, azt megkoszonnem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Linux Mint
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged