Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxiri
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az utóbbi 1 hónapban olyat csinál a notim, hogy egyszer 15%-ot ír az akksira, aztán 5 perc múlva 37%-ot vagy 56%-ról hirtelen leugrik 18%-ra. Everestben 40570 mWh-t ír az akksira, amikor a névleges teljesítménye 47000 mWh lenne. Már kétszer újrakalibráltam az akksit, mert képes volt lemenni 37000 mWh-ig is. Garin lehetőleg már túl vagyok.
Ma is újra fogom kalibrálni egyszer, mert idő előtt kikapcsol. Ja és fontos, hogy normálisan töltögettem mindig(25% alól fullig), talán egyszer vagy kétszer csináltam olyat, hogy 50% körül dugtam tápra. Ötlet, tapasztalat? 
-
Maxiri
tag
Hali!
Tudtok valami megoldást arra, hogy a billentyűzet jobb-alsó sarka hangos? Ezek az iránygombok, shift, pg dn, end gombok. Nincsen teljesen lerögzítve ez a tájék és van egy kis holtjátéka, ez okozza a hangot. Ezenkívül valami juthatott a pont- és vesszőgomb alá, ami miatt a közös alsó sarkuknál ragadósan üzemelnek (de hogy mi?! vigyáztam direkt!...talán sör, de az is ritkán van a közelében...). Tudtok valami megoldást garivesztés és szervizeltetés nélkül? A ragadás ellen áramtalanított (akksi kivesz és adapter lehúz) állapotban megfújhatom elektrós-tisztítósprayel?
Köszi!

-
Maxiri
tag
Hali!
Nem tudjátok véletlenül, hogy mikortól lesz kapható a HPQ ××3× széria? Elvileg augusztustól már forgalomban kéne lennie.
-
Maxiri
tag
MOD: Elfelejtettem: Maxiri válasza csongi (#4672) üzenetére

Miért, alapból nem HDD-ről bootol? Vagy mit szeretnél alapbootnak?
-
Maxiri
tag
válasz
üzenetére
Nálam a géphez adták a Vistát, így eredeti és semmi gondom nincs vele. Nem fagy le, stabil, gördülékeny, eddig szinte mindennel kompatibilis volt, de amivel nem, azzal az XP igen.
Nem értem, hogy az emberek miért "undorodnak" a Vistától. Jó op.rendszer általános célra. Home Basic-em van, ha érdekel
. -
Maxiri
tag
válasz
üzenetére
A fogyasztás nem fog változni, csak támogatni fogja a géped a 64bites op.rendszereket.

^^Nekem Core2Duo T7250-es procim van a laptopban és az NHC-vel marhára nem lehet állítgani, mert nem reagál rá. Viszont nálam nem melegedős, és így nem is érdekel. Vista alá raktam XP-t hátha kompatibilitási okok miatt kell, de általában Vistát használok, az pedig okosan állítgatja a procit.

-
Maxiri
tag
-
Maxiri
tag
Ha jó gépet akarsz, akkor b kategóriásat kellene végy. Amit írtál az s kategóriás. A b kat.-s HP-k közül 170e Ft körül vagy alatt már csak egy modell van, az is AMD Sempronos, ami finoman szólva lassú. Nekem is 6720s-em van és teljesen jó. Még nem kopott, melegedni csak a grafikus megjelenítő felett melegszik egy kicsit, halk és könnyű. Az akksija is, amióta kalibrálni kellett (megnéztem és elő is írja a manual félévente) jól bírja, kb 3-3,5 órát alacsony fényerőn netezésnél WiFivel. Hozzá kell tenni, hogy Én személy szerint még mindig inkább s-es HP-t veszek, mintsem ACER-t. Szerintem ne első kattintásra próbálj dönteni, hanem nézz körül. Érdemes lenne megnézned az újracsomagolt HP-kat a notebookstore.hu-n. A renew-okhoz jár minden: gari, csomagban minden, lemez, stb., fel vannak újítva és ugyanúgy kapsz rájuk garit. Csak vigyázz, nehogy ASIS-t nézz, mert az rosszabb.

Spyduck: a 6720s miért gagyi? Ne tiporj a lelkembe

Mod: Közben eszembejutott... Akinek nincs XP-je csak Vistája, az hogyan kalibrálja a laptop akksiját?

-
Maxiri
tag
Nálam az asztali csinál ilyet. XP pro SP2 van rajta. Nem tudok mit kezdeni vele. A laptopnál meg az a gondom, hogyhibernálás után nem tudok fényerőt állítani. Minden más fn-gomb megy, csak a fényerőállíró nem. Ez mind vistán, mind xp-n. Amúgy marha gyorsan bootol nálam a gép és úgy vagyok vele, hogy akkor nem is vesződök a hibernálással.

^^Spyduck: Az N200-ak tényleg jó gépek. Egyik ismerősömnek van, koleszos és hordja rendesen mindenhova. Amikor még Ő vette, akkor azt mondta, hogy drága volt ~400e. De tény, hogy nagyon jó gépek és szerintem még jól is néz ki.

-
Maxiri
tag
Szerintem régi. Régen, a maga kategóriájában olyan jó volt, mint ma a b kategóriás hp notik, de már nem venném meg.
AMD Power: Annyira nem vagyok jártas mostanában az AMD-nél, lassan körül kéne nézzek
És s kategóriás notit ne végy, mert gyenge minőségű, ezt tapasztaltam. Nekem most egy 6720s-em van, ami marha jó meg minden, de visszajelzőfények alig (szinte nincs) vannak: power on led; wifi led; töltésjelző led; capslock led. Szerintem még egy pár elférne mellé. Amúgy az lcd aljánál a hátulján marhára fel tud melegedni max fényerőn. Portokban is szegényebb, mint a b. Átlagos használatra tökéletes, de aki univerzálisan akarja használni mindenhova, annak csak b-t ajánlok. És nemmellesleg a b kategóriás notikhoz lehet ultra-akkut is venni, amivel elmennek ~12 órát is akár, ami szvsz baromi jó. Bánom is, hogy nem b-t vettem. -
Maxiri
tag
^^Annyira lenyűgözött az az ár, hogy el is felejtettem...
A kalibrálás "sikeres" lett. Everest szerint ~42 Wh-s az akksi. Ez még mindig jobb, mint a ~30Wh. Megcsinálom majd mégegyszer és beszámolok az eredményekről. -
Maxiri
tag
válasz
spyduck
üzenetére
Aztamindenit! Az marhajó választás! Nem is láttam még Turion X2-est ~120e Ft-ért. Jó benne a vga is, a proci is és a memória is elegendő. Ráadásul b kategóriás.
Hát Mádá ez tényleg jó megoldás.
Én sz elsőt ajánlom, mivel abban mégiscsak 120gB-os vinyó van és DVD-írós (és a proci is jobb benne). -
Maxiri
tag
^^Áhh, ezt kerestem.
[link] Innen vannak a nagyfelbontású képek. -
Maxiri
tag
válasz
spyduck
üzenetére
A hp.hu-n is fent van, de találtam egy korrekt képes leírást is ITT. Találtam még valahonnan (előzményekben volt, már nem is tudom, hogy honnan) pár nagyfelbontású képet: [link]; [link]; [link]. Egyébként Én is a google-n tájékozódtam.
Ezek az új dizájnok nagyon bejöttek nekem. Minthogyha olyasmit olvastam volna, hogy (általam) HUF-ra átszámolva ~260e Ft-nál kezdődnek majd. Mindenesetre marhajól néznek ki szerintem. Ha tudtok több infót, akkor írjatok ide!! 
-
Maxiri
tag
Khmm... Jelentem, szétvág az ideg.
Megcsináltam mind a két HP által melegszívvel ajánlott akkumulátorkalibrációt a notebookon és továbbra is nem mér rendesen. Jelenleg csak 28012 mWh -snak érzi az akkut
. XP esetében kevésbé zavaró, mert 0% alatt is képes vagyok használni a gépet, míg Vistánál nem. Még egyszer megcsinálom a kalibrációkat és ha semmi, akkor addig telefonálok a HP-nak, amíg meg nem unják vagy a telefonhálózatuk le nem olvad
. Az a "vicces", hogy teljes lemerítés után töltőre dugva egy csomó idő után még mindig 0%-ot jelöl töltöttségi szintnek. Ajánlom a HP-nak, hogy segítőkész legyen, mert hadat fogok üzenni 
Amúgy van valakinek valami jó ötlete?

-
Maxiri
tag
Kitörő örömmel jelentem azok számára, akik még nem tudnak róla, hogy a HP új notebookokat jelentett be Magyarországon.
6530b,6535b,6730s,6735s,6730b,6735b,6830s,6930p. Ezek a business szériából kaphatóak. Számomra ez új hír volt, azért is írtam ide ilyen nagy lelkesedéssel, ha rosszul értesültem, akkor javítsatok ki. 
-
Maxiri
tag
Jobban teszi, ha velem nem szórakozik. Direkt azért vettem HP-t hogy sokáig tudjam használni konnektortól távol. Ráadásul még csak ~3-4 hónapos a gép. Mindig rendesen töltögettem. Remélem működni fog a kalibra, mert ha nem, akkor beolvasok a HP-nak.

-
Maxiri
tag
Kénytelen voltam visszaolvasni, mert nekem is a laptop akksijára azt írja az everest, hogy ~30Wh-s. Alapból 47Wh-snak kellene lennie. Úgy gondoltam, hogy kipróbálom a kalibrálásos történetet, mert nem jó, hogy max csak ~2-2,5 órát bírok akksiról
. Neked sikerült, ABE? Melyikkel próbáltad? Nekem most az első-fajta (method 1) megy. -
Maxiri
tag
Szia! Nekem is 6720s-em van és nagyon kezes kis gép. Könnyű, csendes, nem melegszik és energiatakaréskosan akksiról bír 4 órát is netezés közben. Amire írtad, hogy kell, arra szerintem megfelelő. És szerintem még jól is néz ki. Nemtudom, hogy mennyire sötét helyen fogod használni, de ha kimész vele szabad térre, ahol világos van, akkor alig látható a fényes képernyő. Nekem is fényes képernyőjű van és kint napfénynél teljes fényerőn kell használjam, mert egyébként nem látom a monitort. Ha teheted, akkor vedd matt kijelzővel.
-
Maxiri
tag
Sziasztok! Van egy kis problémám... Amikor megvettem a gépem (6720s), akkor 47 Wh-át tudott az akksi. Ez volt tavasszal. Most pedig töltésről töltésre egyre kevesebbet tud. Most néztem Everesttel és csak 42Wh-át bír. Ha időbe átszámoljuk, akkor ez durván fél óra. Tudnátok segíteni, hogy hogyan tornázhatnám feljebb?

-
Maxiri
tag
válasz
doddencs
üzenetére
Szerintem nem olyan rossz gép az. Könnyű, kicsi, gyors és TabletPC-t is lehet belőle hajtogatni.
Ráadásul nem olvastam még róla, hogy rossz széria lenne. A Pavilionok rossz szériái a dv6××× és a dv9×××. Információm viszont nincs a burkolat és a merevítőkeret minőségéről. A lényeg az, hogy szimpatikusnak tűnik. 
-
Maxiri
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Nem az a dolga, hogy szép legyen
. Egyébént nem is csúnya... mondjuk inkább hasznos és praktikus, mint szép.
Hogy felkavarjam az érzelmeket, ott van még a tx1000 is, ami érintős, forgatós kijelzővel bír és képes átalakulni tpc-vé
. Igaz, csak 2 és fél órát bír akksiról, de ez mégjobb netezésre és szórakozásra 
-
Maxiri
tag
Úúú, emberek... Tegnap letöltötte a Vistám a SevricePackot. Gondoltam biztos jó lesz... Végülis vegyesek az érzelmeim. Eleve lassan tölt be, amitől tele van a tököm. Kissé zavaros lett az energiagazdálkodás. Hangosabb lett a vinyó. Gyorsabban kikapcsol és nem fagy ki kikapcsolásnál. Rosszabbul mennek a játékok. Hamarabb merül(bár,... mikor milyen kedve van). Soroljam még?
Most megint állítgathatom az energiagazdálkodást is meg a többit... Viszont a pozitívum az az, hogy van amikor nulla zaja van a gépnek. Semmi hang. Ezen meglepődtem. A vinyót képes kikapcsolni tökig(amit eddig nem sikerült érzékeljek) és van amikor a ventillátor is nullára leáll... csak hogy valami jót is írhassak róla
.
Gondoltam megosztom veletek
-
Maxiri
tag
Na, fordítottam egy kis időt a vírusirtásra. Csak kémprogramokat talált a Panda, igaz 63-at
. Azokat is a Firefox cookie-jai közt, amit meg főleg nem értek, hogy hogyan került oda, mert Operával szoktam spyware-es és vírusos honlapokat nézegetni, ahol meg le vannak tiltva az active-x-ek cookie-k és hasonlók
. Szóval, ha elégedett nem is vagyok, de azért vírusom legalább nincs
.... És nem csak a freemail-t nyitom meg

-
Maxiri
tag
Hát, az, hogy annyira kattogna az rossz driverre is utalhat. Nálam még komoly lemezműveleteknél és sok sávváltásnál is nagyonhalkan ciccen Vista és XP alatt
. Nem nevezném kattogásnak. Ubuntu alatt viszont rendes kerreg. Szóval valami hozzávaló satadrivert mókulj a hp.hu-ról szerintem.
A BIOS-frissítés szinte kötelező.OFF: Igeeen, tag lettem

-
Maxiri
tag
válasz
spyduck
üzenetére
Szerintem Neked sem veszi le... Ott a jobb alsó sarokban próbálod, ahol %-okat lehet állítani? Mert Én ott beállítom és csak virtuálisan veszi le az órajelet, hogy hirtelen ne melegedjen, de fizikailag akkoris 2 gHz-en zakatol. Amúgy nem ismeri a procim szorzóit, így nem is tudok hozzányúlni és feszt sem tudok állítani. A Vista önmaga kezeli nálam a feszt is és a szorzót is, méghozzá példásan! Majd asszem rászánom magam és nézek valami frissítést vagy valami komolyabb tuner progit

-
Maxiri
tag
Én nem használok vírusírtót a gépemen, mégsem jönnek a vírusok, érdekes mi? Az..... "óvatosan" kell netezni és jól be kell állítani a böngészőt, ha tudom, hogy idegen vizekre evezek... Ha jó teljeskörű védelmet akarsz, akkor vegyél Pandát!! Nekem is az van már több mint 3 éve és abszolút bevált. Nem bújik el előle semmi. Hardcore védelem.
Tűzfal, vírusvédelem, spyware-, malware-, spam-, adware-, megmittoménmilyen-védelem van még benne. Naponta frissít, akár többször is.
És nem is drága. -
Maxiri
tag
A 70°C nem gáz, főleg olyan szemszögből, hogy megy rajta a vírusirtó. A vírusirtót szedd ki a francba, ha nem netezel(ha netezel is, hacsaknem "olyan" oldalakat nézel
). Én is leszedtem a fenébe az alap trialos irtó(ka)t -már nem emlékszem mennyi volt és milyen
-. Jó kis gép és nem kell tartanod, hogy egyhamar elromlik
, mivel b kategóriás. Nekem 6720s-em van és teljesen leterhelve a proci képes felmenni ~80°C-ig, ha huzamosabb ideig gyötröm, bár nemigazán szoktam olyat csinálni
. 40°C-50°C körül mozog netezésnél. Amúgy Neked mennyire pörög benne a venti, ha már olyan meleg? -
Maxiri
tag
Srácok! Tudnátok segíteni NHC ügyben? (NotebookHardwareControl) Már egy ideje használom XPn, csak nem sikerült eddig beállítanom a proci feszültségeket. Az az alapproblémám, hogy XP alatt állandóan 2gHz-en megy a proci(még ha "max. battery"-re teszem is) és nem veszi le ~600MHz körülire(tulajdonképpen nem állítja át a szorzót). Az NHC-val virtuálisan le tudom venni akármeddig, de fizikailag akkoris 2gHz-en zakatol.(Ez arra való, hogy ne melegedjen fel). Elméletileg az NHCvel be lehet állítani, hogy különböző szorzókon milyen feszültséget adjon a procira. XP alatt nem is akar szorzót váltani a proci, nemtommiért. A Vista tökéletesen kezeli. A legújabb BIOS van fent. Valakinek van ötlete, hogy hogyan bírjam szorzóváltásra a procit XP alatt? Ha ez sikerült, akkor másodlagos lenne, hogy hogyan állítsam át NHC-ben a feszeket a szorzókhoz... A segítséget megköszönném!

-
-
Maxiri
tag
Szép teljesítmény! Sikerült felcsigáznod engem is.
Szerintem ez a kalibrálás azt csinálta, hogy a gépet (biosban lévő adatokat) kalibrálta át az akkuhoz képest és nem az akku elektronikáját(van benne ilyen egyáltalán?) a géphez képest. Ha XP-n megcsináltad, akkor szerintem jó lesz Vistán is ezen az alapon. Mindenesetre sikert könyvelhetsz el, grat!

-
Maxiri
tag
Na, ez jó hír
. Szerintem csináld végig a bekapcsolt állapotban lévő kalibrálást is. A honlap szerint 52 Wh-s az akksi? Az enyém 47 Wh-s és ez is 6 cellás. Aztán próbáld ki azt is, hogy mennyi ideig tudod így használni és hogy reálisan méri-e a visszamaradó időt. Reméljük nem hardveriális a probléma. 
-
Maxiri
tag
Igen, a zöld-jelzés kialszik. Állítólag amikor már világít, akkor már fel van töltve és lehúzható, de Én inkább megvárom még azt a ~fél órát, amíg kialszik, akkor már biztos nem tölt
. A kalibrálást mindenesetre csináld meg, legalább jól fogja számolni a visszamaradó időt. Egyébként csinált olyat a géped, hogy 0%-on még ment? Ha igen, akkor kb mennyit? -
Maxiri
tag
Amikor tölt a gépem, akkor narancssárga színnel világít. Amikor nemtudom milyenállapotban van, akkor zölden világít(Azt tippelem, hogy a gyorstöltésnek vége és innentől csepptölt), és egy idő után kialszik a zöld fény. Én ekkor szoktam lehúzni töltőről. Ezen a cikken megmég átnyálazom a monitort

MOD: Megnéztem. Ez a kalibrálás csak annyi, hogy teljes feltöltés után a "mindig bekapcsolva" energiagazdálkodási sémára állítva a gépet úgy kell hagyni, hogy lemerüljön tökig, amíg ki nem kapcsol. Ezzel véleményem szerint nem az akksit kalibrálja az ember, hanem a gépet az akksihoz.

-
Maxiri
tag
Hát, szurkolunk, hogy garis legyen. Számlával és/vagy garilevéllel együtt szerintem cserélnek

Megnéztem, az enyém 12,1 V-on megy, jelenleg feltöltve. Miközben merül képes lemenni ~11 V körüli állapotba. Egyébként V-értékek alapján nézi a gép, hogy hány %-on van az akksi. Az akksidban szerintem valamelyik párhuzamos kötés szállt el. Ha jól tudom, akkor 6 cellás az akksid. Ez úgy oszlik meg, hogy 3 sorba van kötve és ez a két soros kötés párhuzamosan van kötve: (O-cella; \|/- kötések)
OOOOOO
.\.|./...\.|./
....\...../
......\./
Gügye ábra, de így látványosabb. -
Maxiri
tag
Persze értelek Én, hogy az idő a fontos. A számadatokat nem támasztja alá a túl rövid idő, mert már annyira túl rövid, hogy vakok a programok. Mivel renew a gép, ezért jogosan gondolható az, hogy az akksi, mondjuk visszacsomagolás előtti minőségellenőrzéskor leesett vagy hasonló. A normális tárolásról meg annyit, hogy ahol pénz van ott senki és semmi sem normális
és a renew gépekkel(és ASIS társaival) nem bánnak kesztyűs kézzel, mert úgy vannak vele, hogy "egyszóccse ezenaz áron". Valószínű, hogy ha nem is a graffitanód törött le, de valami engedett abban az akksiban és csereérett. Mivel nem garis és aranyárban, bocsánat olajárban
mérik az akkukat verheted a fejed a falba
, ha újat akarsz. -
Maxiri
tag
Nem azt írtad, hogy 2 hónapos a géped? Akkor, hogy a ...ba lehet, hogy 2006.10 havi az akku? Ez talány számomra... A cella-nemműködést okozhatja, hogy letört(ek) a graffit-anódok a cellá(ko)n belül és nem érintkezik, ergo nem működik a cella, mert az ionok hiába vetették rá magukat a graffitra, ha az nem zárja az áramkört
. Leesett már az akksi vagy a gép? -
Maxiri
tag
válasz
spyduck
üzenetére
Háát, amikor vettem a GR777ES-t, akkor ugyanaz a konfig volt 199.990 Ft, mint a GR649ES(asszem), csak az antiglare volt és 219.990 Ft. Hót ugyanaz a konfig volt benne hajszálra, mégis egy huszassal drágább volt. Csak ezért mondtam, hogy a brightview az olcsóbb.
ABE: Nekem is ezeket az értékeket írják ki a hülye mérőprogramok(44-45Wh), de nem foglalkozok velük. Különösebb teljesítményromlást az akku részirül nem vettem észre és úgy vagyok vele, hogy nem is idegesítem velük magam, mert semmi értelme. Az esetetben szerintem nem az akksival lesz a probléma, hanem valami alaplapi gáz lesz. Tulajdonképpen, az a 2 Wh nem kéne legyen több, mint ~12 perc. Mert olyan ~10 W körül fogyaszt a gép alapesetben, közepes fényerőn. És a 12 perc nem 60, ahogyan az nálad kimarad.
MOD: Ja és mégvmi... Nem tudjátok, hogy hol lehet ilyen ventillátorokat beszerezni? Titan márkájúak.
TFD-4028M05B
TFD-3838M05B -
Maxiri
tag
válasz
ronaldo
üzenetére
Nekem is BrightView van és számomra nem szemfájdítós. Tényleg jobbak a színei és kontrasztosabb a képe is. Viszont kültéren csak nagy fényerőn lehet látni. Egyébként borotválkozhatsz a monitorba nézve
. A BrightView képernyővel szerelt gépek olcsóbbak és így jobban megérik az árukat, de tény, hogy az antiglare jobb, csak legyen rá pénzed. Lakáson belül viszont semmi gond nincs velük még minimum fényerőn sem 
-
Maxiri
tag
válasz
Balázs_a_laz
üzenetére
Nekem is jó hosszú ideig bírja az akksija a 6720s-emnek, otthagyva az asztalon 5:10 körül teljesít. Erős, jó gép, és tetszik is
. -
Maxiri
tag
Így már érthető a felháborodásod
, Én csak a lehetőségeket írtam fel. Mivel magasabb a feszültség, ezért a kisebb kapacitás is érthető, mivel: P=U*I , ergo I=P/U.
../ \
./ P\
/U | I\Mondjuk ennyit nem szoktak szépíteni a gyártók. Frissítettél BIOS-t? Lehet, hogy van(nak) olyan alkatrész(ek), amelyek fölött nem bír "úrrá lenni" az alaplap és nem tudja kikapcsolni vagy nem is próbálja. Lehet, hogy valami nem jó benne. Nemtudom. Ezt a HP-nál kellett volna kitalálniuk.
Spyduck: Még akkor sem hozná az 5 órát, mert nincs benne annyi tartalék. Max úgy tudná hozni, hogy le van csukva a monitor (nekem úgy 5 és felet hoz a 6720s). +1 memóriamodul 2-3W-ot ehet meg, ami nem dob egy órát. Még talán az erősebb proci lehet, de akkor elméletileg külön tesztet kellett volna futtatniuk és a honlapon felcsillagozni az 5 órát ezerrel.
-
Maxiri
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Kösszi!
(#4068) sksporky: Szerintem ne állj el a HP gépektől, mert ide azok írnak "csak", akiknek problémájuk van és segítségre szorulnak. Azok, akiknek semmi gondjuk nincs, nem írnak ide és hidd el, többen vannak
. Tökéletes notebook-márka nincs. A "legjobbak", kikkel alig van gond: Dell, IBM(lenovo), HP(a pavilionok szépen lehúzták az utóbbi időben
), Toshiba. Jók, de (nálam) nem aranyérmesek: ASUS, Packard Bell. 
(#4077) ABE válasza peterkeT (#4070) üzenetére: Neked most az akkuidővel van gondod? Milyen típusod is van? Az, hogy tovább bírja a gép, mint 0%, azért van, mert rosszul töltögetted(nem töltötted mindig fel/70%körül felraktad töltőre vagy állandóan töltőn lógott, 100%-on kivetted és a "polcra" raktad, stb.) és nem tudja tartani a feszültséget az akksi. A gép az akksi feszültségéből állapítja meg, hogy mennyire van töltve az akksi és könnyen megbolondulhatnak ezek a mérőprogramok, ha hülye a feszültségszint. A honlapon feltüntetett max akkuidők a maximumot próbálják mutatni. Azt az időt, amikor be van kapcsolva a vezetéknélküli antenna, min fényerőn van a monitor, nem jár a DVDolvasó, a vinyó nem pörög állandóan és valamilyen energiagazdaságos sémát használsz(ez csak egy példa volt). Mindez meg van adva valahol valami nagyon apróbetűs részben vagy .pdf dokumentumban, ahol szépen utána lehet járni milyen feltételekkel teljesíti ezt a gép. Én múltkor netezéssel meg programozással, olvasgatással bírt ~5 órát min fényerőn a gép és 4és fél órás feltüntetett idővel vettem
-
Maxiri
tag
Srácok! Tudtok valami rendes akku-kapacitás "mérő" programot? Az everest sok marhaságot ír ki, és nem hiszek neki. A választ előre is köszi
! -
Maxiri
tag
válasz
szgombos
üzenetére
Ha nem állítottad át a BIOSban a dual-core -t 64 bitre, akkor maradt 32biten magonként, ergo 32bites az oprendszered is
. Mellesleg már feltűnt volna, ha 64bites, hisz méteres betűkkel kiraknák. Inkább az AMD-re jellemzőek az x64-es procik, ami nem is lenne baj, ha nem volnának olyan kényesek futtatási-környezet szempontból 
ABE: Háát, nemhiszem
. Ugyanis még nem hallottam OEM upgrade -ről vagy hasonlóról 
-
Maxiri
tag
válasz
marci85
üzenetére
Nekem 6720s GR777ES van és nagyon kezes, 4-4,5 óra akkuidővel(persze alacsony igénybevételkor). A strapabíróságról meg annyit, hogy szoktam hordozni és semmi baja nincs, azon kívül, hogy minden 5-6 nyitásnál/becsukásnál roppan egyet halkan a monitor körüli fedőkeret. Idegesítő tud lenni, bár az utóbbi időben nem is csinálta (kopkopkop). Mivel egy cég, ezért szerintem nem meglepő, ha azonos design-csapat tervezte
.
Véleményem: jó gép
-
Maxiri
tag
Bocsi, hogy korábban nem írtam, de nem volt egy másodpercem szabadon... Az everestnek nem kell hinni akksiügyben. Nekem valamikor ~43Wh-t ír ki teljes kapacitásnak, újraindítás után meg ~46Wh-t. Alapból 47Wh-s lenne az akksi, de most kit érdekel, hogy mit tud... Az a lényeg, hogy ne szenvedjek hiányt akkuról való üzemeltetés közben az időben. Egyébként ha észreveszed, akkor hiába írja ki, hogy mennyi a kapacitása, úgyis ugyanannyi ideig fogja bírni

-
Maxiri
tag
Hátt, nemtudom. A vinyót ki szabad venni garivesztés nélkül? Ha igen, akkor közük nincs az egészhez és azt csinálsz vele amit akarsz. Ha meg garivesztéssel jár, akkor meg rakd vissza az eredeti vinyót és tökmind1, hogy mi van rajta(lehetőleg semmi, de nemeredeti windows semmiképp
). Milyen gépet szeretnél visszaküldeni és miért? -
Maxiri
tag
Ami azt illeti Én így már 3szor is raktam fel XP-t, aminek kékhalál lett a vége. Már mindenféle tutorialt megnéztem és elolvastam, de nem akart összejönni sehogy. Úgyhogy ez a hozzárendelősdi nem egy egyszerű dolog és nem érzem magam hülyének a témához
. Az integrálás mindenképp egy alternatív megoldás, ha nem menne sehogysenem
. Mindenesetre érdemes az elsővel kezdeni, ha van ideje az illetőnek.Jaa, és a telepítés közbeni beintegráláshoz annyit, hogy akinek a laptopján nincs floppy(mamár gyakran), az vehet hibrid pendrive-ot, amit a gép floppynak is érzékelhet(van az oldalán egy kapcsoló
). 
-
Maxiri
tag
válasz
kiskiru
üzenetére
Itt a meghatározó az igazán a videokari, jelen esetben a GeForce Go 7600. Játszani tudsz vele, de nem túl jó grafikán. Egy eléggé ismert kártyához próbálom hasonlítani, remélem mond valamit: Egy asztali ATi Radeon 9600 XT -től jobb egy kicsivel. A Call of Duty 4 még elmegy rajta min grafon sztem olyan ~50 FPS-sel. Ehhez mérd magad
. Nem tudom mennyit fogsz fizetni érte amikor megjön, ahogyan számolgattam, ~150e Ft ott kint, amire ideér olyan ~160-170e lesz sacc/kb. Jól saccoltam?
Mennyibe fog fájni? 
-
Maxiri
tag
Srácok! a 6720s-em ropog a monitor szélénél, ha fel- vagy lehajtom. Nem mindig jelentkezik a zaj, de idegesítő, amikor úgy kezdődik az összecsukás vagy kinyitás, hogy roppan egyet. Érdemes ezért kiverni a hepajt és szervizbe küldeni, vagy viseljem el és "majd megjavul"
? -
Maxiri
tag
Ha a chipsettel lett volna gond, akkor a gép csipogott/sípolt volna. Tehát nem a lapkakészlettel és annak kompatibilitásával van a gond, hanem az operációs rendszerrel véleményem szerint. Én is, mikor az asztaliban procit cseréltem egymagosról kétmagosra, akkor nem indult be. Ez lehet chipset-cserétől is, processzor-cserétől is és még ettől-attól. Ha a dualcore-t disabledre raktad, akkor az azt jelenti, hogy vagy csak egy magot használ, ami valószínűbb a feljavult akkuidőre tekintettel, vagy 64 biten használja a procikat. Ez utóbbi nem valószínű, mert így sem bootolna a windows és még nem is mindegyik processzor támogatja ezt. És mivel csak egy magot használ véhetően, ezért nem is érzel teljesítmény-növekedész
.Tehát én az oprendszerre tippelek, bár nem tudom, hogy milyet használsz. Milyet használsz?
Lehet, hogy egy reinstall jó tenne neki, de előtte állítsd vissza a biosban dualcorera, mert pórul jársz
. -
Maxiri
tag
Raktam fel Windows Installer frissítést és így már sikerült felraknom a quicklaunchot. A ropogásról meg annyit, hogy a monitor két szélén ropog a felénél.
-
Maxiri
tag
A quick launchot nem engedi felrakni valami windows installer scipt error miatt. A HP honlap meg olyan tetű lassú, hogy nem győzöm kivárni, míg lejön 20 KB.
Kezdek begolyózni. Ha flashgettel akarok szedni a hp-tól valamit, akkor meg leold. A zsanéroknál nincs gond. Ha picit megnyomom a kijelző szélénél, olyan félúton a tetejéhez, akkor ropog... Ezt hogyan védjem ki? -
Maxiri
tag
Hali! Az mitől lehet, hogy XP alatt nem tudom állítani a fényerőt az Fn gombokkal. Mivel másképp nemtudom, hogy hogyan lehetne állítani ezért nem tudom állítani
. Ki tudnátok segíteni, legalább annyival, hogy XP alatt hol lehet állítani. Az mitől lehet, hogy ha megmozdítom a monitort akkor az ropog? Mitől ropoghat??? -
Maxiri
tag
válasz
Bandesz99
üzenetére
Hogy képes-e?!? Naná. Ezen még játszani is tudsz! A processzor kicsit soványnak tűnik, de így is jó erős. Szerintem adják azt a laptopot 9 cellás akksival is, jobbanmegérné lehet, bár nemtudom mire fogod használni. 6 cellás akksival kb 2-3 órát bír, 9 cellással jó négyórát, inkább négy és felet. Mennyit kérnek érte? Külföldi oldalon raktad össze? Mire használnád?
-
Maxiri
tag
válasz
asysoft
üzenetére
asysoft! Tudsz Nekem segíteni a Vista visszaállításában? Felraktam a gépre (jelenleg csak XP) a Vista bootPro-t és szeretném a Vistát is és az XP-t is elérhetővé tenni. Én már próbálkoztam, de akkor letörölte a program az XP-s partícióról az NTLDR-t. Enélkül nem indul az XP ugye. Tudsz(vagy más is
) segíteni a helyes visszaállításban? -
Maxiri
tag
Köszönöm xcbiker-nek a rengeteg segítséget msn-en, sikerült megoldani mindent!

-
Maxiri
tag
Ennyi... Vége... Sugárban lefosom az XP-t. 2 napot vett el az életemből, és semmi. Most se net, se sata, se bluetooth. Ilyen vinnyogós szar Nekem nem kell. Pedig nem érzem magam hülyének ezekhez a dolgokhoz. Maradok a jól bevált Vistánál! Azért köszi a segítséget

-
Maxiri
tag
A bluetooth-t hol tudom bekapcsolni? XP-n vagyok.
-
Maxiri
tag
ITT az útmutató, amiről regéltem

-
Maxiri
tag
Ezaz, nem is ismeri fel, pedig a sajátját raktam bele az installerbe
. Amúgy SD kártyáról be lehet bootolni? Mennyi idő alatt bootolna fel? És mekkora kártyát kéne vegyek? 
-
Maxiri
tag
Na, most akció van
Épp a sata driver kiválasztásával foglalkozom. Melyiket válasszam szertintetek?
Intel 631xESB SATA AHCI Controller
Intel 82801FBM AHCI Controller
Intel 82801GBM AHCI Controller
Intel 82801GR/GH AHCI Controller
Intel 82801HEM/HBM AHCI Controller
Intel 82801HR/HH/HO AHCI Controller
Intel EP 80529 SATA AHCI Controller
Intel ICH9 SATA AHCI ControllerAmit ajánl az útmutató, azt kivastagítottam. Ezzel nem működött az imént. Eddig csak a chipset és az Intel SATA AHCI Controller Driver -eket raktam fel. Szerintetek?

#3426 ABE: Biztos nem néztem el, mivel már idegességemben leellenőrzök mindent 3szor. És jól van beállítva.
-
Maxiri
tag
Nekem meg most disabled -en van és úgy telepítek XP-t. Az előbb még enabled-en volt és ki is írta, hogy nem talál semmitse. Lehet, hogy fordítva van a különböző gépekben(ez elég hülyén hangzik, de ez van). Van itt az asztalin megnyitva egy sata_driver_telepitese.pdf, ami lépésről lépésre elmutatja, hogy mit kell csináljak XP alatt. Az előbb is megcsináltam, de nem lett eredménye. Most ötvözöm ezt a leírást a saját tapasztalataimmal és meglátjuk milesz.. kataklizma

-
Maxiri
tag
Azért nem szurkálom meg, mert szerzett már jópár örömteli percet a winfos

A sata native disabled az azt jelenti, hogy mindenféle driver nélkül látja az XP telepítő a vinyót. Ha native enabled, akkor kell az integrált sata driver. Már jojózik a szemem a sok kék képernyőtől: BIOS, XPinstall, kékhalál
. Nem annyira vicces, de ez van. Az XPvel annyi a bajom, hogy nem látja a bluetooth-t. Egyelőre ennyit tudok felhozni ellene. (na meg a sata :@ ) Aki kitalálta ezeket az idióta sokféle szabványosításokat megverném
. Most megint felteszem az XP-t és megint nekiugrok a sata driverezésnek. Minden próbálkozás egy rakás experience (XP)
. Ez már fáj
. Na, mégegyszer felrakom az XP-t és mégtöbb tapasztalattal telepítem a SATA-t. Ha nem, akkor ennyi vót. -
Maxiri
tag
Persze, hogy jót... Intel 965GME. Amit letöltöttem a HPtól azt raktam bele. Az Intel Matrix Storage Manager sata driverét XP alatt felraktam, eszközkezelőben KÉZZEL hozzárendeltem (helyesen) és újra próbáltam indítani. Khmm... Ha sata native enabled -del indítom a gépet, akkor az XP-töltéskor a három pötty(töltőcsík) eléri az útvonal felét és kékhalál, reset. Ha sata native disabled-del indítom, akkor éppen halványan felvillan az XP töltőképernyő (még sötét, de épp látszik) és kékhalál, reset. Komolyan mondom, ha ezt úgy mondják Nekem, akkor azt hülyének nézem. Most komolyan, mi a @&$ßđ@&$äß$#& baja van??? Nem hiszem el... Most se oprendszer-választó képernyő nincs, se vista, se xp. Kezdek begurulni. Azt még megtehetem, hogy újrarakom az XP-t visszaállítom a vista bootloadert és maradok vistán. Vagy törlöm a picsába az egészet és újrahúzom az XP-t és utána a vistát recovery dvd-ről. De akkor megint szenvedhetek a satával(ugyanígy
) és a vistán lévő beállítások meg minden odavész.
Most micsináljak? -
Maxiri
tag
nLite -tal szépen megcsináltam az integrációt, de nem ismerte fel a vinyót az xp telepítése közben. Találtam sata driver telepítési útmutatót. Azzal megpróbálkozok majd, miután elkészül a telepítés.
-
Maxiri
tag
válasz
spyduck
üzenetére
Igen, az F.09 -es BIOSt már rég felraktam. Nem olyan rossz a Vista... Az XP miért nem működik SATA native enabled -del, ha felraktam az Intel AHCI SATA controllert? A Vista csak sata native enabled-del működik. Szóval a biosban állandóan állítgathatnám. Egyébként az XP miért nem látja a bluetooth-t? A HP wireless assistant azt írja, hogy az eszközkezelőben kapcsoljam be, de ott nem találok semmilyen bluetooth-ra utaló hardvert. Az egyetlen felkiáltójeles hardver valamilyen Modem on the High Definition Audio bus (asszem így). Minden Help a Vistához van megírva. Ezért kérdezlek benneteket
.Szóval amiben megakadtam az a bluetooth bekapcsolása és a sata native enableddel való nemindulás (jó az a sata driver?).
Minden segítséget szívesen fogadok! 
-
Maxiri
tag
Vista alá tettem XP-t. Szóval Vista volt előbb, ezért nem készített rendes bootloadert. USB floppym nincs, és már az XP ment is mielőtt írtam, csak natív kikapcsolva indult. Ezt a vista nem szereti, de az xp igen. A sata drivert felraktam xp-re, de így sem akar natív bekapcsolva elindulni. Most összehoztam, hogy beinduljon a Vista és lehet is választani az elején a Vista bootPro jóvoltából, ami olyan bugos, hogy nem tudok olyan gombot nyomni, amire ne egy error, debug albak jönne elő. Hála az előzőekben megnevezett programnak, csináltam bootloader backupot, amit nem allított később vissza, és letörölte az ntldr-t, ami az XP boot lelke. Szóval NTLDR nélkül nehéz lesz XP bootolni
és ennek megfelelően próbálkozás során nem is sikerült semilyen natívval elindítani az XP-t. Az XP meg nem látja a bluetooth-t és nem akar satázni. A tököm kivan vele
. Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában, ne kíméljen 
-
Maxiri
tag
Fent van az XP!!
Utálom is, mint a szart... A driver-telepítésekkor már gondjaim voltak... A bluetooth-t se látta az XP, beállítani sem tudtam, annyit nyafogott, hogy otthagytam. A sata drivert is feltelepítettem, és mihelyt visszaraktam a sata native mode-t kékhalál. A vista bootpro visszasegített a vistára, de nem kellett választani induláskor
. A sata nativeval és a bluetoothszal mit tudnék kezdeni? Mellesleg ezzel a vista bootpro-val hogyan lehet beállítani a kiválasztásos-indítást(esetleg más ilyen szoftvert tud valaki ajánlani?)? -
Maxiri
tag
Szia! Nekem régen egy AlbaComp (Clevo) gép csinálta ezt velem. Ez azért van, mert az akku már nem tudja tartani a feszültséget, de áram van benne. Mivel a windows, vagyishát a gép azt nézi, hogy mekkora feszültség van még az akksiban, ahhoz méri, hogy mennyi áramot tud leadni. Hülye egy probléma, elsősorban azért jön elő, mert állandóan be volt dugva töltőre (használtan vettem és töltőn volt az előző tulajnál állandóan, amiről nem szólt
). Úgy sikerült késleltetnem a hibát, hogy TÖKIG(amíg le nem állt a gép, tehát a windows nem kapcsolt ki
) lemerítettem jópárszor a gépet és TÖKIG feltöltöttem. Töltés közben meg nem volt bekapcsolva. Így sikerült a 20-30 percet (persze ment tovább is, csak annyi idő után írta 0%-nak) ~1 órára feltornáznom. Összesen a gép bírta min fényerőn jó másfél órát (nagyonnéha 2-t). -
Maxiri
tag
válasz
asysoft
üzenetére
Hmmm... Ez jó ötlet... Ha jól emlékszem, akkor Én már szenvedtem ezzel a progival régebben (asztalinál) több kevesebb sikerrel. Mind1, így fogom először megpróbálni. De mivel partícionáljak, mivel csak egy nagy partícióm van? Tudsz/-tok ajánlani jó partíció menedzsert?
-
Maxiri
tag
Hali! Arra gondoltam, hogy XP-t teszek a laptop-ra (6720s), Vista alá. Mivel tapasztaltam, hogy az XP bootloadere galyravágja a vistáét, ezért arra gondoltam, hogy: A nagy partíciót formázom, felrakom az XP-t és recovery-ről a vistát. Ha recoveryzem a Vistát, akkor megcsinálja a bootloadert és rendesen fognak menni az oprendszerek?
-
Maxiri
tag
75-80°C-ig bírják a P3-asok, de szerintem áltagos használatkor nem kellene 50-55°C-nál feljebb mennie. 70-75°C-ig erős igénybevételkor szabad mennie. Szerintem olyan 70°C-on vagy az felett egy picivel kapcsol full sebességre a venti. Nem is biztos, hogy túlmelegszik... Lehet, hogy (feltételezem van benne akksi) akksi nem tudja tartani a feszültséget és amikor elkezd számolni a processzor, az meghúzza a feszt és vészleáll a gép. De ez is csak a szerintem kategória. Nemtom. Mindenesetre nem árthat neki egy újrapasztázás, ha Neked nem jelent gondot.

-
Maxiri
tag
Szedd ki a vinyót
. Vagy lépj be a biosba és kapcsold ki a hdd-ről való bootolást. Nem lehet, hogy .iso fájlt használsz véletlen? Először próbáld megvizsgálni, hogy tényleg bootolható-e a lemez Virtual PC-n. Ezt felrakod az oprendszerre (rendes program) és azon belül megpróbálsz bootolni
.Szerk.: Nem tudja valaki, hogy a HP honlapja miért ilyen tetű lassú?
Szerk.2
: TayRol, miért nem nézel először körül a HP honlapján??? ITT vannak az XP-driverek. Nemértelek, fent azt írtad, hogy megnézted
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- OLED monitor topic
- Milyen routert?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 2 GB VGA, új kijelző és akkumulátorok
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ma is újra fogom kalibrálni egyszer, mert idő előtt kikapcsol. Ja és fontos, hogy normálisan töltögettem mindig(25% alól fullig), talán egyszer vagy kétszer csináltam olyat, hogy 50% körül dugtam tápra. Ötlet, tapasztalat? 
Tényleg nagyon patent gép. 
.

És s kategóriás notit ne végy, mert gyenge minőségű, ezt tapasztaltam. Nekem most egy 6720s-em van, ami marha jó meg minden, de visszajelzőfények alig (szinte nincs) vannak: power on led; wifi led; töltésjelző led; capslock led. Szerintem még egy pár elférne mellé. Amúgy az lcd aljánál a hátulján marhára fel tud melegedni max fényerőn. Portokban is szegényebb, mint a b. Átlagos használatra tökéletes, de aki univerzálisan akarja használni mindenhova, annak csak b-t ajánlok. És nemmellesleg a b kategóriás notikhoz lehet ultra-akkut is venni, amivel elmennek ~12 órát is akár, ami szvsz baromi jó. Bánom is, hogy nem b-t vettem.

Aztamindenit! Az marhajó választás! Nem is láttam még Turion X2-est ~120e Ft-ért. Jó benne a vga is, a proci is és a memória is elegendő. Ráadásul b kategóriás.
. Neked sikerült, ABE? Melyikkel próbáltad? Nekem most az első-fajta (method 1) megy.

. Most megint felteszem az XP-t és megint nekiugrok a sata driverezésnek. Minden próbálkozás egy rakás experience (XP)
Pyttawrx