- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Szerintem az a problémás, hogy ennyiért már új, nem teljesen alap gépeket lehet kapni, ráadásul 160-165e körül renew-ban elérhető ez a gép magyar billentyűzettel is. Egy noti meg gyakorlatilag már akkor kevesebbet ér a használt piacon, ha csak megveszed, és bontatlanul továbbadod. Szerintem az a gond, hogy aki használt gépet vesz, az inkább olcsóságra törekszik, vagy pedig nem hajlandó mondjuk a nagy felbontású kijelzőt megfizetni. Szerintem valahol 130-140e közé lődd be az árat, talán akkor nagyobb érdeklődés lesz, de ki tudja...
-
ABE
őstag
Szerintem a tartozékokra is él az egy év garancia. Ha pesti vagy, akkor szaladj el az Ak-Sys-hez, ott szerintem gyorsan kicserélik. Vagy valami egyéb HP szervizbe is viheted, ez elég egyértelmű hibának tűnik, nem kell ezen heteket kotlani, raktárról tudják szerintem cserélni a cuccot. A lényeg, hogy személyesen keress fel egy szervizt. Megoldás lehet még gyári vagy utángyártott töltő (táp) vásárlása, de ez szerintem 10e forintos nagyságrendű történet.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Hmm... Ha váltogatja a sebességet, az jó és normális. Ilyenkor dinamikuson van a sebességállítás, tehát csak terheléskor kapcsol rá a proci. A HP Battery Check lehet, hogy a tiéddel mégsem kompatibilis, bár nálam akkor írja, hogy invalid, ha nincs rádugva a töltő (csak akkor ad meg adatokat, ha töltőn van). Megmondom őszintén, jelen pillanatban nincs sok ötletem. HP honlap szerint maximum 4,5 óra érhető el a te gépeddel: [link] Annyit nézz meg, hogy ha leveszed teljesen a fényerőt, és az NCH-ben Maximum Battery sémát állítasz be, akkor mondjuk alap netezés közben mennyit fut el a gép. Ha ez 4 óra környékén van ilyen beállításokkal, akkor nincs nagy gáz.
-
ABE
őstag
Ez a 1,5 óra körüli érték nagyon rossz még max fényerővel is, ennél szerintem többet kéne tudnia Nem hiszem, hogy a rendszertelen töltésektől így elhasználódna. Sőt, ez biztos. Amit meg kell nézni: a Windows energiagazdálkodási beállításainál a Laptop energiaséma legyen bekapcsolva, és a fényerőt is le kell venni a hosszabb üzemidőhöz. Érdemes felrakni az NHC-t: [link] Ezzel szépen be lehet állítani és megnézni, hogy milyen órajeleken megy a gép. Nagyon úgy tűnik az üzemidőből, mintha állandóan maximumon menne a proci. Az egy dolog, hogy a gyárilag ráírt kapaciásértéknél kisebbet jelez az EVEREST, de nem annyival alacsonyabbat, hogy ennyivel kevesebbet bírjon. Régen mennyit bírt az akksi? Még egy dolgot érdemes megnézni, ha XP-t használsz, mégpedig a HP Battery Check-et: [link] Ez százalékos értékben megadja, hogy milyen állapotú az akksi.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A kalibrálás nem feltétlenül fog hozni plusz üzemidőt, csak akkor, ha az akku elektronikája tényleg helytelenül tárolta a kapacitás adatokat. Újkorában többet tudott? Meg kell nézni, gyárilag milyen üzemidőt írnak a gépre maximum, és maximális energiagazdálkodási beállításokkal elvileg el lehet érni. De ez függ a fényerőtől, proci sebességétől, a futtatott programoktól is, hogy mennyit bír.
[ Szerkesztve ]
-
outsiders
aktív tag
Nekem is az van és az everest szerint is hozza a gyári értékeket és szintén augusztusi a jószág. Max 3és fél órát bír levett fényerővel netezéssel. Itt bajok vannak nálad nem?
Sztem irány a szervíz de az akksira nem félév gari van?[ Szerkesztve ]
Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
Boxer001
veterán
Nekem is inteles a gép egyébként.
Mi lesz nyáron a pusztulat meleg szobában ezzel? Netezés közben 80 fokos lesz?
Mondjuk ez engem annyira nem fenyeget, Angliában csak nem lesz nyáron 40 fok árnyékban.
Ahogy magamat ismerem...még ebben az évben veszek ez mellé egy másikat is, akkor körbejárom nagyon a témát, és veszek valami halk kis gépecskét, vga nem igazán számít, már nem játszok, ezért nem is kell majd nagyon sokat költenem rá talán.
Ez is jó egyébként, mert csak netre kell főleg, zenét hallgatni, ilyen semmiségekre, csak nem fog meghalni. Sajna én annyira nem tudom lazán venni a dolgokat, nagyon tudnak bosszantani az ilyen dolgok, de hát ez van, már mindegy.[ Szerkesztve ]
-
Boxer001
veterán
Nekem is ez van.
Folyton megy a venti, soha nem tud halk lenni a gép. Alapból nálam is ilyen hőmérsékletek vannak és szintén hirtelen megugrik, ha meghajtom a gépet.
Igaz nekem nem új a gépem, úgyhogy gariztatni nem tudom.
Remélem még sokáig elmegy így is azért, nem fog bedögleni, de nagyon sajnálom már utólag, hogy megvettem...tanulópénz volt, most már azért több mindent tudok a notikról, máskor figyelek jobban.
Legközelebb Dell lesz azért is.
Jah és én voltam az tegnap, aki régebbi biost rakott fel, hátha megjavul a gép...mert ugye nálam még nem is ez hülye venti a legnagyobb probléma, persze nem javult, de nem is lett rosszabb.[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
Nekünk is van egy DELL Inspiron6400 itthon (és ez ráadásul coreduo)! Ilyen halk gépet nem láttam még, egy zizzenés sincs!
szerintem nem sok mindent tudnánk elérni. senki nem úgy adta el nekünk a masinát ,h ez kussolni fog. működésével meg tulajdonképpen nincs baj..vagyis kicsit veszett fejsze nyele
Sajnos ebben igazad lehet, de majd 1hét és kiderül! -
spyduck
nagyúr
-
Cyrin
addikt
Milyenre?
6720s?
És akkor is van a GR650EA jelzésű op rendszer nélkül T5470 procival, kisebb vinyóval, 800-as fsb-vel, 865 GM chipsettel, 180 körül.
Van a GR777E jelű, Vista Home Basic-kel, T7250 proci nagyobb vinyó, egyebet nem tudni róla, a HP oldalán nem is szerepel, 200-ért.
Vagy a GR649EA jelű, T7250 procival, nagyobb vinyóval, HP oldala szerint 677 FSB-vel és 865 Express chipsettel, Vista Business-szel, 214-ért.
Na?
-
Messzilátó
csendes tag
Nekem is 35-40 fok körül van indításkor a gép. Ha erőteljesen használom, akkor felmegy kb. 50-55 fokra. Az állandóan működő venti viszont elég gyorsan visszahűti kb 40-45 fokra. Az ünnepek utáni héten azért visszaküldöm szervízbe. Kíváncsi vagyok mit kezdenek vele. Te visszavitetted javításra?
-
kew
senior tag
akkor nekem mi a francér nyikorog... szerintetek érdemes ezért zaklatni a szervizt? hp foglalkozni fog vele?
nx7400nál olvastam csak, hogy többeknek nyekereg ezen a ponton a gép... jo nyikorogjon, ha rátenyerelek, de ha nyitom-csukom a képernyőt, akkor azért ne.. főleg ennyi pénzé aztse tudom, miért húzza a váz azon részét a nyitás? -
sompetike
aktív tag
tegyél fel rá uj biost,s nem fog forogni a venti állandoan...nekem is ez oldotta meg.ja egyébként nekem 4.5pontot adott a vista a gépre.
n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM
-
kew
senior tag
64bites vistával nekem is elég lomha volt, de 32-essel szépen pörög XP-vel még nem próbáltam.
Neked nem nyekereg a tapipad mellett bal oldalon a ház (ha odarakom a kezem, vagy megnyomkodom, sőt még mikor a fedelet csukom le, akkor is hallani)? Engem az idegesít baromira, gondoltam futok is egy kört a HPnál ezzel kapcsolatban, bár nemtudom, van-e értelme. Olvastam asszem nx7400 tesztben, hogy az is nyekergett.. ez mitől lehet vajon? Elmúlik idővel a használattól?AMúgy megkaptam a HP-tól a kért vista és driver dvdket. Viszont képzeljétek, mindkét lemezre a drivereket tették, Vista sehol sincs Hívhatom őket újra, hogy figyeljenek már, mit írnak ki...
-
Damage
senior tag
6715b-m van (a Turion TL-60-as változat). Én a 32bit-es Vista-t tettem fel és érdekes módon nekem is gondom volt wifi-s kapcsolódásnál. Ugyanazt produkálta, amit nálad. Alvó módból felébresztés vagy bekapcsolás után 5-10 perc, amíg kapcsolódott. Kb egy hétig tartott (semmit nem állítottam át azóta) és magától megjavult. Bekapcsolom vagy felébresztem a gépet és egyből van kapcsolat. Azóta sem tudom, hogy mi lehetett az oka
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
westlake
félisten
erdekes hibajelenseg.. az a vicces, hogy hiaba 64 bites az oprendszer, elmeletileg ilyen hibat a 32 bites alkalmazasok sem generalhatnanak.. en 64 bites oprendszert haszanlok itthon, de a maximum az volt a hibajelenseg 32 bites alkalmazastol, hogy nem indult el..
Play nice!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest