- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
HP 650-be egy fajta wifi kártya létezik csak?
Van esetleg bármi mód és lehetőség arra, hogy a laposom lássa az 5G-s netet? -
Tomi0703
addikt
válasz
Graphics #43875 üzenetére
Mar 2560p-ket nezegetek.
Mi az oka amugy, hogy ket ugyanolyan hardveru 2560p kozott 20-30k a hasznaltpiacon a difi? Leiras szerint egyiknek sincs baja. Ekkora a szoras arban? Mennyit eri meg kiadni egy ilyen gepre (hdds)?
Nekem a max keretem 40k es ezert az arert is talani 2560p-t. -
-
Hát fiúk vettem egy igen ritka CPU-t a 2570P-be. Holnap fut be, meglátjuk bírjuk e hűtőbordával.
Sev!er! Ma már törekedni kell a 64bitre. Már csak a ram miatt is, minden e felé mutat.
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Vettem most egy HP 250 G5-öt (4gb ram). A kérdésem az, hogy 32 vagy 64bites win10-t telepítsek rá?
Előre is köszönöm!
-
-
-
jujafa
csendes újonc
válasz
SeniorTilla #43887 üzenetére
Köszi a jóindulatú választ.
-
-
-
jujafa
csendes újonc
Sziasztok!
Köszi a segítséget mindenkinek, megrendeltem a Laptopszalonnál egy HP 250 G5 gépet.
Másnap hívtak az üzletből, hogy ajánlják a pixelhiba-garanciát, kértem is 31 napra.
Mi a véleményetek, okosabb lenne a 3 évest választani? Azt mondták, elviekben az első 300 üzemóra a döntő, így menni kell a gépnek az elején rendesen, hogy kiderüljön.
A másik, amit nem tudok, miként fogom rá feltenni a Windows-t. Mint közoktatási alkalmazott kapok a tisztaszoftver-programon belül valami elektronikusan letölthető cuccot, de ha az újon nem lesz op.rszer, hogy fogom rátenni? A mostani laptopra töltsem és onnan pendrive-ra?
Sajnos nem értek az ilyesmihez, tudnátok segíteni ebben?
Köszönöm előre is. -
válasz
Graphics #43883 üzenetére
Na látod, te probookkal intézted. A téma első kérdése az volt, hogy Pavilionnál hogy megy a garancia. Más a kettő ügyintézése, ezért kicsit félrevezető volt amit írtál.
Érdeklődni szeretnék, hogy azokra a HP laptopokra ami nem üzleti, hanem hétköznapi felhasználóknak van szánva világgarancia van?
-
válasz
SeniorTilla #43882 üzenetére
Kinti vásárlás volt, nem akartam háztól házigolni, Én vittem oda a szervizbe és én mentem érte, a futár kört nem jártam végig lehet-e vagy sem, nem akartam plusz egy rizikót beletenni.
HP Probook 4530S, 6 éves ,én akkortájt nem tudom volt-e ilyen gari, én 3 év garival vettem, vagyis 1 volt és kiegészítettem még.
Nem műszaki hiba volt, palm-rest sarka volt elválva, mint kiderült, egy koppantástól, a szervizben viszont kicserélték szó nélkül.
-
válasz
Graphics #43881 üzenetére
Az ügyfeleim visszajelzései alapján írtam, hogy kell a szla. Mindig kérték. A román számla nem gond, csak legyen papírod a cuccról.
Amúgy egy megjegyzés: a home gépeket futárral viszik el, háztól-házig garijuk van. Te milyen gépet vittél be a szervizbe? Alapesetben nem is veszik át ha háztól házig garija van.
-
válasz
SeniorTilla #43879 üzenetére
Én Romániában vettem anno, semmi számlát nem vittem, serial-t kérdeztek, és Szegeden a szervizben javították is a gépem
-
_q
addikt
válasz
SeniorTilla #43879 üzenetére
Köszi
-
-
_q
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy azokra a HP laptopokra ami nem üzleti, hanem hétköznapi felhasználóknak van szánva világgarancia van? Tehát ha külföldi a laptop, külföldön vásárolt akkor a cég világgarancia keretén belül elfogadja itthon is garanciális javítás esetén mindenféle papír nélkül, serial szám alapján a garanciális javítást?
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Van egy HP 840 G1 laptopom amit még 1,5 éve vettem és ajánlottak nekem egy tűéles kijelzőpanelt bele, 1080p-s, de már nem találom a privát beszélgetést.
Tudtok segíteni?
Szerelést is vállalta, mondta megcsinálja nekem. -
-
Khelben
nagyúr
válasz
Graphics #43872 üzenetére
SMB (small business) gép. Üzleti használatra van szánva, de belépő szintű, ezért mondjuk nem napi 10 óra programozásra, hanem arra, hogy egy kis cégnél fusson rajta a számlázóprogram és a titkárnő megírjon napi 20 levelet.
A kategórián belül a legjobb vétel most, különösen azért, mert jó billentyűzete van, ami elég fontos szempont ennél a felhasználásnál. Persze ha valaki GTA5-öt akar rajta játszani, arra nyilván alkalmatlan. -
HP 250 G5-ösökről mi az általános vélemény/tapasztalat.
Ismerősnek lenne, speckók alapján nem rossz, és hosszú garival tudnánk megvenni.
Bővíthető-e otthon pl.?
Tudom , van aki üzletinek véli, de szerintem ez csak egy belépő konzumer... Vagy van ennél lentebb a HP-nál?
-
-
SZIGMA
aktív tag
-
pajszer91
tag
válasz
pajszer91 #43866 üzenetére
A notebook típusa lemaradt: HP Pavilion G6-1209EH
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
mate1396 #43864 üzenetére
Szia!
Procit tudsz még cserélni próbára, a BIOS-ig még csontszáraz pasztával is el kéne jutnia, feltéve, ha nem halt meg a proci a hűtés elégtelensége miatt. Utána az alaplap (integrált vga, táp, stb...) marad.
Mondjuk a 615 éppen AMD-s, az kevésbé tolerálja a vacak hűtést, mint az Intel. -
mate1396
tag
Sziasztok!
Került a kezembe egy HP compaq 615-ös laptop olyan problémával, hogy bekapcsolom és a ventilátor felpörög, de kép nem jön be, még a bios se. Kipróbáltam aksi nélkül közvetlen tápról, külső monitorral, kivettem a HDD meg a memóriákat, így se javult semmit
Volt már ilyen gép a kezembe ami ezt produkálta az alaplap hiba volt, esetleg valami ötlet amit lehetne még tesztelni? Processzor újrapasztázása segíthet? -
Khelben
nagyúr
válasz
szilacus #43859 üzenetére
2. gen: 8x60p, 8x60w illetve 2560p
3. gen: 8x70p, 8x70w és 2570p
Az x a méret (8460p 14", 8560p 15,6"), a 25xx-ek 12,1".
A p a "normál" elitebook, a w a munkaállomás, erősebb vga-val, vastagabb házzal.
Évjáratok között nem sok különbség van, az újabbakban erősebb az integrált vga.
2. gen 60-80k körül megy, 3. gen 90-120k. A w-sek drágábbak. -
szilacus
tag
Sziasztok!
Tervben van egy használt EliteBook vétele i5-ös második vagy harmadik generációs procival.
Tipus szerint miket nézzek feltudná valaki sorolni őket és az évjáraton kívül mik a külömbségek?
Tudom állapottól,memóriától, meghajtótól stb, föggő az ár, kb tól - tól-ig mik a elfogadható határok?
Sajnos kicsit sem értek hozzá. de eddig ez a tipus nálam a nyerő megjelenésre, irodai munkára és böngészésre szerintem kiválló lenne. -
SkiDev
őstag
Sziasztok! Nemrég kaptam vissza a HP ProBook 455 G2-met, tiszta Win 10 telepítéssel, ugyanis 480p-ig tudott max videót lejátszani, minden laggolt, gondolkodott. Most minden tökéletesen megy vele, kivéve a GPU-játék résznek van valami baja. Minden egyes nap azt játszom el vele, hogy DDU-val le kell törölnöm a GPU-drivert, majd újrarakom, ideig-óráig megy is. Aztán most is fogta, megfagyott, de utána magához tért. Kiírta, hogy a hardverváltozás miatt indítsam újra a gépet, de csak OK-ézni lehetett. Bementem az Eszközkezelőbe és a Videokártyák között már megint nem mutatja a dedikáltat, csak az R4 Graphicsot.
Most akkor rossz a GPU vagy valami szoftveres baki van?
-
temp123456
tag
válasz
SeniorTilla #43855 üzenetére
aaaa koszonom a valaszt
-
válasz
temp123456 #43853 üzenetére
nem létezik hozzá dokkoló, max usb port replikátor
-
temp123456
tag
Sziasztok.
Lesz egy ilyen ujfajta HP omen 17 -esem, es olyan dolog erdekelne, hogy azt hiszem ugy hivjak docking station? Nem azert, hogy tobb portom legyen, hanem azt szeretnem, ha hazahozom a gepet akkor egyszeruen (legjobb lenne kabelezes nelkul) belepattintani valamibe a gepet es menjen itthon is. (hdmi + Ethernet + 2*USB kimenet minimum)
M*cbooknal ad ki g*ogle sok szep ilyen keptalalatot ami tetszik, de hat az mas eszkoz. ("m*cbook dock")
Letezik olyasmi termek amire en gondolok, vagy csak almodok
Koszonok minden informaciot
-
válasz
Arcanus #43844 üzenetére
Keress egy HP Gold partnert, velük felveszek a kapcsolatot, és S/N alapján megmondják, hogy garanciális-e.Amúgy meg: Múltkor előadtad, hogy nem történt semmi, magától lett ilyen a kijelző.... Most meg kiderül, hogy Te bactad el....
"A Notebook kijelzője múlt héten péntek este folyamán tönkrement, konkrétan használhatatlan, nem tudni mi okból (mellékelt képen látszik, bekacsolva). Rendeltetés szerű használat volt, nem nyomódott meg, nem tört be a kijelző, a notebook-nak semmilyen egyéb gondja nincs."
Szerinted ott hülyék ülnek?Ez nem garis, ez egyből-zsebből...
Nem tök mindegy kitől rendeled? Ez user-error, nem garanciális kérdés, ha eltöröd, az nem garancia!!!
Ha itthon veszed boltban, és eltöröd, akkor se fogják megjavítani... Ha mi a fórumon kiszúrtuk , hogy nem magától lett olyan, akkor szerinted a szervizben, akik évek óta ezzel foglalkoznak, azok nem veszik észre?
Legalább minket ne néznél hülyének a témában...
Keresel egy maszek szervizt, és kifizeted szépen a kijelzőcserét... Ez van!
-
Arcanus
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43849 üzenetére
Gondoltam ha esetleg benyelik (mármint hogy nem felhasználói hiba). Amúgy igen, rájöttem hogy nem az eMagról kellett volna rendelni. Hiba volt, első alkalom, többet az életben nem rendelek ilyet tőlük.
-
válasz
Arcanus #43844 üzenetére
Már hogyne lenne telefonszám. Azt hittem ez menni fog, de ha nem, akkor kimásolom:
1 235 4799
Szólj ha másban is segíthetünk.
Amúgy az emaggal kitörölheted a se**ed, gratulálok, hogy sikerült a legjobb helyről megvenned a gépet. Ahogy előttem is mondták....
Bamme, hát még nem is garis a hibád. Miért nem ezzel kezdted? A francnak kell neked HP-s telefonszám!!!
-
ló úr
őstag
válasz
SeniorTilla #43840 üzenetére
#Arcanus A hibát ott követted el h egy román székhelyű román cégtől vásároltál Magyarországon laptopot.
Emag garis ügyintézése egyébként is kimerül ebben, h mutogatnak másra mivel sokat úgysem tudsz velük tenni a fentebb említett dolgok miatt. -
Arcanus
aktív tag
válasz
adika4444 #43845 üzenetére
eMagon vettem. Írtam nekik. De tudni kell IT-Bay szállította. Átküldtek hozzá hogy ott reklamáljak. Írtam az IT-Bay-nek. Átküldtek a HP-hoz, hogy oda menjek. Erre se telefonszám, se elérhetőség.
Közben találtam egy telefonszámot a felhasználói könyvben neten, azt írják, hogy hívjam ezen őket: (888) 259-5707
Hogyan tárcsázzam?
bocsi, ötletem nincs, mindenféleképpen próbáltam már
-
Arcanus
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43843 üzenetére
HP Pavilion 17-F200NH-ról lenne szó. Amit linkeltél ott nincs telefonszám. Amúgy nagyon jó, hogy a 200-629-es telefonszám van a garancia papíron..
Augusztusban lett véve a notebook, kijelzője tönkre ment. Rendeltetés szerű használat volt, nem nyomódott meg, nem ázott be stb.
Kérdés: ha beviszem az üzletükbe úgy is működik a dolog (mármint a javítás)? Illetve Pesten melyik üzletbe kellene elvinni?
-
-
adika4444
addikt
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam hívni ezt a telefonszámot szerviz miatt (0640200629), de mindig a következő üzenetet kapom: ezen a számon előfizető nem kapcsolható. Nálam van a gond, vagy tényleg rossz a szám. (garancia papíron írja, még érvényes)
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Viktor77 #43833 üzenetére
Ezzel nem értek egyet.
Hónapok óta gond nélkül futtatom a W10-et, HP ProBook 6570b és ThinkPad T510 notikon.
Szinte alig kell beavatkoznom, mert minden frissül, klappol, ráadásul a ProBook túlélte a Windows 7-ről 10-re történő direkt átállást, majd az Anniversary Update telepítését is.
-
-
jujafa
csendes újonc
Köszönöm mindenkinek a segítséget, álmomban sem gondoltam, hogy a videokártya típusának ilyen jelentősége van
.
Így keresem az integráltat, és Probook-ot fogok venni úgy néz ki, 450-est.
Most viszont várnom kell rá, úgy néz ki, mert nincs raktáron. Viszont láttam, hogy jön új típus, Full HD-vel, lehet, ez sem jönne meg később:
http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-probook-450-g4-y8a50ea-akc-laptop_24234-adatlap
Mi a véleményetek? -
-
pajszer91
tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion G6 Notebookom, és a Win10 telepítése óta 2-3 percre nőtt a boot idő, rájöttem, hogy ezt a két videokártya közül az AMD Radeon™ HD 7400M Win10 általi nem támogatottsága okozza, sikerült megoldani, eltávolítani a drivert és letiltani az auto driver frissítés keresést, idáig jól működött, de most, hogy telepítette az évfordulós frissitést, mindent felülírt, újra 2-3 perc a boot idő a 25mp helyett(ssd van benne, frissítés előtt 25mp volt max a boot idő). Tud vki esetleg megoldást rá vagy tapasztalt más is hasonlót?
-
Viktor77
titán
válasz
szaniszlokar #43829 üzenetére
Sima SATA csatlakozós kell, a szám mindegy, kompatibilisek egymással, a lassabb eszköz határozza meg a sebességet.
-
szaniszlokar
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP 15-af101nh P1P92EA notebookom.
Szeretném a HDD-t SSD-re kicserélni.
Milyen csatlakozós SSD-t kell rendelnem hozzá? Csak annyit találtam, hogy SATA csatlakozós a benne lévő HDD.
Ezt Samsung 850 EVO SSD-t néztem ki. Ez jó lesz bele?Köszönöm!
-
Prego
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy HP Pavilion G6-1202eh. Szét kellett szednem, egy komplett kutyát kitakarítottam belőle, újrapasztáztam a procit, kapott új billentyűzetet és egy Win 10-et. Az akksija már kuka, indításnál ki is írja hogy már ne számítsak rá (601).
Viszont, ami érdekes, hogy ha kikapcsolt állapotban nyomok egy F5-öt, elindul a gép és kiírja hogy corrupt BIOS 501. Ha itt nyomok egy Entert, normálisan feláll a rendszer. Bekapcsoló gombra minden rendben, be tudok lépni BIOS-ba stb.. Nyomtam rá új BIOS-t (Windows alól), nem oldotta meg a problémát.
Van valakinek valami ötlete hogy milyen ficsört sikerült elővarázsolnom az F5 billel, vagy hogy mit lehet ezzel csinálni? -
ló úr
őstag
Sziasztok.
Adott egy HP 250 G5 W4M91EA notebook.
i3 5005U meg a többi cuccal benne satás winyó stb.
Úgy olvastam ebbe lehet M.2 SSD-t tenni.
Kérdésem, h mind1 milyen márka? Van sima M.2, m.2 sata. Melyik a kompatibilis, vagy mindkettő?
Milyen márkát ajánlotok? Egy Samsung 850 EVO-t néztem ki. Ezalatt nem sok értelmeset találtam. Ez megfelelő lenne? Tudom van TBW kikötés gariba de csak rendszernwk lenne szóval a büdös életbe nem lesz napi 40 giga meg több ráírva.
Válaszaitokat köszi előre is. -
cellpeti
nagyúr
-
Mindkettő dedikált vga-s, ami tök felesleges a probookok felhasználásra. Ezek irodai gépek, nem játékra valók.
-
adika4444
addikt
-
jujafa
csendes újonc
Sziasztok!
Két hetes kutakodás után az alábbi két típus maradt porondon gépvásárlás előtt:
http://www.laptop.hu/hp-probook-450-g2-k9k63ea-black-fd-3y
vagy
http://www.laptopszalon.hu/webshop/product/?pid=19175Általános célra kellene, úgymint szövegszerkesztés, netezés (böngészés, filmnézés, némi zenehallgatás), napi igénybevétellel (kb. 3 óra), olykor hordozással.
Még a 250 G5 típust néztem, de azt olvastam, az sokkal gyengébb anyagokból készült, és hát fontos lenne, hogy ne repedjen meg a háza, ha egy mód van rá. Egyébként a 250-esnél jóval kedvezőbb ár és a full hd meg az 500 Giga mellett az 1 Terra tárhely csábító, de mégis a Probook-ok felé hajlok.
Légyszi, aki tud, segítsen a döntésben, mert nagyon kellene már az új gép, szeretnék egy jó döntést hozni.
Köszönöm szépen előre is. -
-
-
-
-
-
Köszi a gyors választ srácok! Akkor előtte mindenkép megéri megnézni, hogy wtf van?!
Hátha nem kell másik?! -
SZIGMA
aktív tag
válasz
bacsis #43807 üzenetére
Szia!
Látni kéne,de többnyire a fémlemez,amin a billentyűzet van, elég puha, visszahajlítható, ha más egyéb gond nincs.Ha szétszedésnél barom módra, középen megfogva "tépik" fel a billentyűzetet, akkor lesz ilyen (meg ha egy csavart nem vesz észre, nem csavarja ki és "nem jön szét,B+, miért nem jön szét", feszít,feszít, alánéz, rájön). Más kérdés, hogy magára és munkájára valamit is adó műszerész ilyenkor kijavítja a dolgot.Ha az alsó részen a pöckök megvannak és keret sem sérült, akkor orvosolható.
-
Khelben
nagyúr
-
-
cellpeti
nagyúr
SZiasztok!
még mindig keresem a megoldást arra, hogy mikor lehúzom a gépet töltőről ne menjen el a kép. Illetve ha valaki használ EliteBook 8560P-t AMD HD6470Mes kártyával az rám írhatna
-
-
válasz
SeniorTilla #43802 üzenetére
Igen, ez nekem is úgy tűnik, hogy oda lett b.sz.rintva valaminek, vagy egy pendrive ott maradt.
Durván használom a notimat már 6 éve, de sose pattant el í]y a kijelzőm.
-
válasz
Graphics #43801 üzenetére
Igen, nemzetközi gari van rájuk. Csak NAGYON nem mindegy, melyik országban állították ki a számlát, és milyen az eladó cég ügyfélkapcsolati hozzáállása.
Egyébként itt mindegy, mert ez nem garanciális hiba. A kijelzőt eltörték, ez egyértelműen látszik. Ha visszaküldi, még a maradék gari is ugrani fog, ezért inkább lcd cserében kellene gondolkodni, természetesen fizetős szervizben.
Legközelebb pedig jobban kell figyelni, hogy ne a nyitott kijelzőnél fogják meg a gépet, vagy ne zárjanak közé semmit ,vagy ne tömjék tele a notebook táskát, stb-stb.
-
válasz
SeniorTilla #43799 üzenetére
Ettől függetlenül a HP gépekre nemzetközi garancia van, nem?
Csak mert én anno Romániában vettem a gépemet, mert ott 70 ezerrel olcsóbb volt ugyanaz a gép, és garanciában Szegeden intézték is a palmrest cserét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest