- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kud1988
csendes tag
válasz SeniorTilla #43998 üzenetére
Szia!
HP 15-ay022nh
Mindenhol az van írva, hogy m440 4GB videókártya van benne. Ehhez képest M340 4GB. Már több programmal is lekérdeztem. Ebben valami segítség? Köszönöm!
Google-n nem találtam semmit. Eddig. Még azt sem, h ez mikori kiadású laptop. -
veterán
-
Pano
addikt
válasz Kud1988 #43995 üzenetére
Hali!
Szerintem (de ha nem így van, majd mások kijavítanak) a dátum/idő amit te látsz, az gyári szám alapján jeleníti meg, hogy mennyi garancia van és az pedig a gyártási időhöz van kalibrálva, de ugye abból nem lehet tudni, hogy te azt mikor vásároltad meg.
Ellenben, a garancia esetében számla és a jótállási jegy (+az azon szereplő idő, h 3 év gar) kelte a mérvadó.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Kud1988
csendes tag
Sziasztok! Tegnap a Mysoft-nál vásároltam egy notebook-ot, melyre 3 év gyári garancia van.
Mégis mikor leellenőriztem a HP oldalán azt írja, hogy 2016.06.28-tól aktív az alap jótállás, valamint 9 hónap maradt. A papíron amit kaptam a termékkel együtt is 3 év garancia (márka szervizben) szerepel.
Csak nekem nem tiszta itt valami? Miért aktív már hónapok óta? És miért nem látom a többit? -
veterán
válasz szjoci #43991 üzenetére
Még 17 év kell hozzá, hajjaj!
Rossz szemhez különben nagyon ellenjavallt a nagyfelbontás. Sok ügyfelem vesz gépet hasonló problémával, mindenki igyekszik a legnagyobb méretben a legkisebb felbontásút adni a szüleinek, nagyszüleinek, stb.
Ha igazán jót akarsz nekik, akkor vegyél 17"-os gépet 1600x900-zal, ezt fogják látni a legjobban.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
szjoci
őstag
válasz Khelben #43990 üzenetére
Ha tutira azt mondod hogy nincs összefüggés a kettő között, akkor természetesen elég az alacsonyabb felbontás. 100k-ig mit ajánlanál erre a célra, ha csak új gép jöhet szóba? A milyen laptopot topikban egy fórumtárs a HP 250 G4 T6P86EA-t javasolta, de ez egy picit túllóg a büdzsén. Te ajánlottál használtat, viszont apósomékat nem sikerült meggyőznöm hogy jobban járnának azzal.
(#43989) SeniorTilla: Majd ha betöltötted a 60-at, térjünk vissza a dologra
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz szjoci #43988 üzenetére
A szövegméret és a felbontás nincs összefüggésben ebből a szempontból. Ha ugyanakkorára állítod a betűket, akkor ugyanannyi fog elférni a kijelzőn. Ennél a gépnél nem a szövegméret lesz a probléma, hanem az, hogy a processzora még a sima böngészéshez is kevés.
emagnak meg nagyon alaposan olvass utána, mielőtt ott bármit veszel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szjoci #43988 üzenetére
Passz... én nagyon régóta nagyfelbontást használok, de még sosem kellett zoomolnom egy weblapon, nem tudom miért van rá szükség. Lehet, hogy csak én vagyok lemaradva a netezéssel töltött napi 8-10 órámmal...
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
szjoci
őstag
válasz SeniorTilla #43987 üzenetére
Nem jól gondolom? Ha egy 1366x768-as felbontásba belezoomolok böngészőben, 150% már szerintem nem fér el a képernyőn, míg ugyanez 1920x1080-ban még szépen, nem kilógva jelenik meg.
Remélem nem hülyeséget beszélek...[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
szjoci
őstag
válasz SeniorTilla #43984 üzenetére
Hogy nagyobbra tudjam állítani a szövegméretet anélkül hogy scrollozniuk kellene jobbra-balra
Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
válasz SeniorTilla #43983 üzenetére
Tisztában vagyok vele, de ritka ha ennyire meg van hajtva. illetve ha akkut tölt nem nyúzom, most csak teszteltem.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
veterán
válasz szjoci #43982 üzenetére
Böngészéshez minek a fullhd 15"-on?
Egyébként jó áron van. A proci elég gyenge, de az ssd kicsit kompenzálni fogja. Sok weblapot egyszerre ne nyisson meg, mer pörögni fog a homokóra, illetve ma már az se, csak áll majd a gép. Persze ez csak viszonyítás kérdése, ebben az árkategóriában - ha tényleg ennyi a gép - ez jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Ezt a notebookot néztem ki ismerősömnek: HP 15-AC137NH. Szinte csak böngészésre használná. 100k a keret, nagy felbontás és kijelző lényeges, valamint inkább csak újban gondolkodnak. Ennyiért esetleg van jobb ajánlat HP fronton?
Köszönettel, Joci
[ Szerkesztve ]
-
Adott a 45W-os TDP-s hivatalosan nem támogatott CPU, 4K 60fps MKV és egy töltés közbeni akku 65W-os adapterrel. Elég hamar úgy dönt a gép, hogy letiltja a töltést és így is az adapter pöppet forró. Rátenyereltem mondom hujjuj.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Lecs@
addikt
Üdv ! Adott egy EliteBook 8460p. Tegnap win10 volt rajta, és még működött a monitorport / HDMI csatlakozás tv - hez. Ma újraraktam win 7 - re, és a tv - n nincs jel. Mi hiányozhat ? Valahogy külön aktiválnom kéne a portot, vagy vmi illesztőprogi még? Ha igen, mi lehet pontosan ? Innen húztam le az illesztőket . Vshy elnyomhattam vmit a Biosban ? Előre köszi
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
veterán
Khelben
Pano
Igen, én is erre gondoltam. Nagy hiba egy alapmodellt összekeverni egy olyannal, ami sokkal jobb minőségű. A CPU és RAM nem minden.
Egyébként sok 250-est, 350-est eladok, 450-est is. Van közöttük árkülönbség bőven. 180-190 ezerért 250-est venni szerintem butaság.
-
Pano
addikt
válasz CoRt3z #43976 üzenetére
Szerintem senki nem harapni akar, csak vélemény/tapasztalat csere folyik
Egy notinak a "helyét" nem csak a benne lévő hardver határozza meg. A Hp 250-es sorozata a gyártó szerint is belépő kategóriának számít: csatolókban, élettartam méretezésben, anyag használatban stb.
Egy drágább noti nem csak attól lesz drágább, mert nagyobb proci/több ram van benne.Szerintem erre akartak rávilágítani az urak
Körülbelül 36-ot?!
-
Khelben
nagyúr
válasz CoRt3z #43976 üzenetére
150k-ért megveszed HDD-vel és veszel bele 25-ért egy ssd-t. A "100 ezres kategória" meg arra vonatkozott, hogy a hardveren kívül mindene belépő szintű (ház, anyaghasználat, ergonómia, kijelző, hűtés).
190-ért már HP Probook 450-et vennék Kaby Lake-es i3-mal, SSD-t meg vennék bele utólag.
[ Szerkesztve ]
-
CoRt3z
tag
válasz SeniorTilla #43974 üzenetére
Azt írtad hogy túl van árazva a HP 250 G5 és hogy ez belépő modell. Ha szétnézel a piacon, nem kapsz ennyi pénzért ilyen felszereltségű notebookot. (Acert és lenovot talán, de azok nem ajánlott kategória.)
Nem értem miért húzod le ezeket a notebookokat. Erre irányult volna a kérdésem, de látom már mindenki jött belém harapni egyet -
veterán
-
CoRt3z
tag
válasz SeniorTilla #43970 üzenetére
Hol lehet venni 8gb-os RAM-mal, i5-ös procival, 256gb SSD-vel és FullHD kijelzővel laptopot 100-ért?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #43968 üzenetére
A mysoft eléggé túlárazva adja mostanában a gépeket.
-
veterán
válasz zoltan_84 #43967 üzenetére
Én inkább hasonlóságot látok a 3 között: roh*dt drágák. Ezek a gépek a HP belépő modelljei, ennyiért nem venném meg, és ez itt most nem a reklám helye. Baromira túl vannak árazva.
-
zoltan_84
újonc
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni az alábbi dilemmámban.
3 elég hasonló laptopot nézek, de nem látok lényeges különbséget köztük. Nem tudom, mi alapján döntsek köztük.
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=X5C90EA%23AKC&from=arukereso
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=X0N53EA%23AKC&from=arukereso
https://ipon.hu/webshop/product/hp_250_g5_w4q07ea_szrke/1526681
Szerintetek van lényeges előnye bármelyiknek a másikkal szemben?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
veterán
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Sajnálatos módon a HP ProBook 440 G3 kijelzője gyári alapjáraton elég gány: nagyon kék árnyalatos, színek szinte nincsenek is stb.
Eltartott egy ideig, de sikerült szoftveresen jobbá tennem a helyzetet, most már ezzel egész elfogadható képe lett (persze csodát nem lehet tenni).
Azért elmentettem és megosztottam a profilt, hogy aki akarja próbálja ki az ő szemének jobb-e így.HP ProBook 440 G3 kijelző kalibráció (Intel igp)
Használat:
1.- Keresd ki az Intel HD Control Panelt a tálca jobb oldalán, az óra mellett (Intel HD Grafika).
2.- Jobb klikk -> Grafikus tulajdonságok
3.- Profilok menü -> Alul importálás
4.- Betallózod a letöltött fájlt és alkalmazod.Akinek jól jön, beválik használja egészséggel!
Üdv,
Pano[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
veterán
A 430-asnak van a leggyengébb kijelzője, felejtsd el a filmnézést, ez a gép irodai munkára való. Ha multimédiára használod, vegyél Pavilion-t, Spectre-t vagy Envy-t. Sokkal jobb kép- és hangminőségük van.
Ha mindenképp probook kell, a fullhd 440-esek egész jók képben is. De sosem értettem, miért kell fullhd ilyen kis méretben... még 17,3"-on is kifolyik az ember szeme néhány órás munka után a fullhd felbontással.
[ Szerkesztve ]
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Internetezésre, filmnézésre, letöltésre néztem ki ezt a Notit.
http://www.notebook.hu/hp-probook-430-g4-y7z54ea
Még bőviteném +4GB-al.
Valakinek van esetleg tapasztalata a gépröl? -
sajby
senior tag
válasz SeniorTilla #43955 üzenetére
Az az igazság,hogy tetszik a Probook Árban pláne.Egy full HD-s 440 vagy 430-ast megkukkolok.Sima 430 G3-asom volt,de azt visszaküldtem 1 hét után,mert nem bírtam nézni.Meg i3 helyett jobb lenne az i5.
-
veterán
A 440-esek fullhd kijelzőjével semmi gond nincs, elég sok átment/megy a kezeim között. Ha igazán szép képet szeretnél, akkor vegyél ips-es vagy sva-s gépet, pl. probook 640-est
[ Szerkesztve ]
-
sajby
senior tag
válasz SeniorTilla #43951 üzenetére
430 vagy 440 ami érdekel
erre lennék kiváncsi,hogy megéri az új vagy vegyek egy régebbi szériát és hozzá egy monitort hogy kapjak valami élményt is ha egy két filmet és szép képet nézek[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Proci csere szerintem megoldható, anno én is kerestem iilyen gépeket, mert kis pénzből upgradelhető.
Én ebay-ről rendeltem akkut, talán 4 éve, azóta is tökéeltesen üzemel, jobb mint a gyári, az 1 évet bírt.. Vicces.
Az nem m.2-es foglalat, hanem miniPCIe, ami inkább 3G-s kártya bővítésére jó, Probookomnál én is próbálkoztam ,de fizikailag nincs bekötve SATA csatolóra
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
veterán
-
sajby
senior tag
Az új probook 400-as G4es széri full HD paneljait szemügyre vette már valaki?
Érdekelne,hogy milyen a G3 hoz viszonyitva pl.MErt az siralmas volt. -
ló úr
őstag
válasz Mobildeck #43948 üzenetére
240 GB SSD 22-25K plussz azert a lightroom miatt kell az a plussz ram. Az kb 5K szoval ~30K plusszba. Hidd el megeri hosszabb tavon. 1080p 60fps-t mar a Sandy-s celeron procis Probook 6460b-m is lejatszotta mindenfele gond nelkul. En is ha youtubeozok ezt allitom be. Meg se erzi ez az i3 ami az enyemben van
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Mobildeck
tag
köszi a kimerítő választ! a teljesítményben tesztek nézegetése után én sem gondolnám, hogy megéri a radeonos azt a pluszt, maximum a fogyasztásra lennék kiváncsi, hogy melegedésre, üzemidőre hogy hat, bár talán az is elhanyagolható.
a szerelésnek örülök, hogy legalább szét lehet kapni valamelyest, az jó hír. egy régebbi HP gép (fejből nem tudom a modellt sajnos) ugyanis megállított abban hogy a billt leszedjem a gépről, mert olyan lehetetlen helyen volt a csavar, hogy azt soha nem tudtam szétszedni.
a gépen egyébként max adobe lightroom menne néha, plusz a full hd 60fps youtube videók, amik tudom hogy ki tudnak akasztani pár gépet, de azért gondolom a 250es viszi, monjduk a G5, a full hd kijelzőjével
az ssd (hdd helyett) és a plusz 4GB ram az, amin nagyon elgondolkodtam, de valószínűleg megéri belepakolni ha nem nagy a felár érte, illetve nem is kell 500GB vagy 1TB neki, a 128 vagy 256 ssd is megteszi
[member since 2007]
-
ló úr
őstag
Előző notim pont ilyen volt. Igen megoldható a csere én is 2520m-re cseréltem. TDP ugyan az de azért az i5 forróbb fejű lesz ettől függetlenül bírja a hűtés csak többször fog felpörögni meg hangosabb lenni mint eddig a Celeron alatt. Egyébként sokat dob a használhatóságon érezhetően. Megéri a beruházást. 6-8 k-ért vannak ilyen procik aprón.
Ssdt csak a Sata3 portra tudsz tenni a winyó helyett, ha optika nemkell winyó meg mehet optibaybe az odd helyett a sima SATA portra[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok! Kérdéssekkel fordulok hozzátok.
Alany Hp Probook 6460b.1. kérdésem: most Intel B840 proci van benne de láttam Intel Core-i5 2520M szerelt pédányokat. Ennek a cseréje megvalósitahó?, Hűtése bírja ?
2.Akku rossz benne,de benne van fizikálissan. Windows azt írja nem érzékel telepet(win8.1).Tőltés jel csak villog sárgán,de erröl a rossz akurol is bekapcsol. Egy új akkumulátorral ez megjavúlna ? lehet esetleg más baja is? Milyen utángyárott akut ajánlanátok?
3. Fél mértü wifi kártya van benne,de van felette még egy mini pcie-vagy msata(nem tudom hogy melyik).
ebbe lehetne SSD-t rakni vagy mi célt szolgál rajta 2. ???Válaszokat köszönöm előre is!
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
8470p az alany.
Bekapcsoltam és kiírt valami ilyesmit a win belépésnél.
Ez az ujjlenyomat nem azonosítható ellenőrizze hogy a HELLO-ban (azt se tudom mi az) beállította e bla bla bla.
Soha nem használtam ezt a funkciót azt se tudom hol kell bekapcsolni/beállítani az ujjlenyomat olvasót.
Ez valami win 10 ficsör hogy ellenőrizte vagy véletlen megnyomtam valamelyik gombot ami aktiválja?
Egyébként simán beléptem a jelszóval szóval nincs géz csak vakarom a buksit[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz csbalint #43938 üzenetére
[link] Parancsolj. 1 csavar fogja. Mehet bele M.2 id de HDD helyére egy sima 2.5"-es SATA 3-as is. Amelyiket jobbnak látod. Árban nincs sok különbség ahogy nézegettem. Gyorsabb az M.2 sem lesz mivel sima sata adatkapcsolattal bír az is de pár Mátyás királyunkkal drágább. Kérdés, h kell e nagy tárhely vagy elég kisebb is Én elvagyok a 240 GB-os SSD-vel amit vettem bele szóval nálam csak egy sima Sata3as van berakva
-
csbalint
csendes tag
Eddig egy i3-asom volt ezért gondolkoztam, hogy minimum i5 , akkor már feljebb váltok.
Tudom, hogy nem ugyanaz , ezért is írtam, hogy elég lenne-e a hd, vagy sok pluszt ad a geforce.
Ennél a laptopnál pedig i5-öshöz van a hd 620-as.Az ssd-nél szeretnék még annyit megkérdezni, hogy a boltban valami olyasmit említettek, hogy van egy kialakított hely az ssd-nek külön vagy valami ilyesmi nem emlékszem már rá pontosan. Megoldható otthon is egy ilyen újabb probook-ba az ssd beszerelése, tehát nem kell annyira szétkapni a gépet? Mert a boltban elég combos áron raknának csak bele.
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz csbalint #43930 üzenetére
A HD 620 az nem éppen Geforce hanem az intel integrált megoldása és elég jó. De tudtommal 620-640 csaz az i7-esekben van alatta csak hd520 Ami alap feladatokra tökéletes. Teneked ha sok tabon netezel ram kell a gépbe vagy 8 GB és nem lesz probléma ezzel sem, meg i3-i5 alá ne add prociba, plussz egy SSD mert a sima kis 5400as winyótól hülyétkapsz mire bebootol a gép meg kapar mindig bármit csinálsz rajta. Nem embernek való
-
Graphics
Jómunkásember
válasz csbalint #43934 üzenetére
Volt már itt egy ilyen a topicban, szerintem ha eszedbe jut a BIOS jelszó azért nézz rá arra ,hogy hátha menne Intel HD-vel / amúgy a szerviz nem akarta megjavítani?
/ azért érdeklődök , mert nekem is ilyen gépem van, 6 éves, ugyanez a speckó /
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz csbalint #43930 üzenetére
Ha csak netezel, akkor szerintem az Inteles megoldás bőven elég neked.
VEnni bele egy 120GB-os m.2-es SSD-t és kész/ 4530s nem megy tovább IntelHD-vel? / BIOS-ban le lehet tiltani a switchable graphicsot.
[ Szerkesztve ]
-
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
A 4530s amd vga-ja sajnos felmondta a szolgálatot, de nagyon szerettem a gépet több mint 4 évig volt meg és semmi baja nem volt a vidikártyán kívül, ezért gondoltam úgy, hogy a probook vonalról nézek egy új gépet és most, hogy kijöttek az új g4-ek gondoltam kinézek egyet.
Az lenne igazából a kérdésem, hogy teljesen általános felhasználás esetén, ( full hd tartalmak, netezés bár rengeteg tab-om szokott megnyitva lenni, stb) jelent-e bármilyen előnyt egy dedikált vga, ez esetben ez a
GeForce 930MX, vagy tökéletes elég a HD 620-as, nem játszok illetve számolás igényesebb programokat sem szoktam futtatni. Vennék még hozzá 4gb memóriát, de a különbözetet amennyivel többe kerül a geforce jobban megérné-e egy ssd-re költeni például?
Erről a két gépről lenne szó: geforce hd 620Előre is köszönöm.
Bálint.[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
válasz Mobildeck #43926 üzenetére
Amikben van Radeon az drágább. Enyémben a sima integrált Intel HD5500 van. Így tudok ezekkel játszani. A sima pici radeonok sem sokkal erősebbek ám tesztek szerint legalábbis a leggyengébbek az árat viszont képesek megdobni 20-30 ezerrel is. Nekem ennyit nem ért plussz 2-3 fps. Másra tökéletes. Ritkán Sony vegasozok meg Adobe studiózok azoknak segít az integrált h hamarabb végezzen a dolog. Nekem amire kell megfelelő.
Pavilionok is műanyagok. Szerintem kb ugyan ezek más névvel. Legalábbis a hasonlóan olcsó kategóriák.
Szerelni nem túl bonyolult. Alján van kb 8 csavar azokat kiszeded meg lepattintod az alját és annyi. Ramot ssdt oddt tudsz cserélni szabadon. Arra ügyelj h hátul a kijelző alatt a két szélen alul a gumi lábak alatt is van 2 csavar elrejtve. Videókból tudom csak én is amiket néztem a gépről mielőtt megvettem. Szóval gumilábat felhúzod. Nyugi nem jön ki és alatta ott a csavar. Marha egyszerű szerelni utána. Mindenhez hozzáférsz amit lehet cserélni.
Nyilván nem egy probook, elitebook szóval sajnos a szerelőajtók nincsennek meg én nagy bánatomra. Mint írtam ennyi pénzért tökéletes. A winyó ami bennevan halál lassú. Ssdvel kezdj szerintem még mielőtt wint teszel rá mert megszülsz mire feláll a rendszer. A 4gb ram ha játékot nem tolsz meg elegendő. Én is ott veszem észre egyedül h bennevan a +4GB.
Jah DDR3L kell bele. Nekem Samsung van benne azzal adták vettem bele ugxan olyat.#mandarino Gratulálok eme értékes hozzászólásodhoz
[ Szerkesztve ]
-
Mobildeck
tag
köszi a válaszokat.
igen, a G5 talán jobb vételnek tűnik, (főleg hogy a laptopszalonban 3 plus 1 év gari van rá a G4 2 plus 1 éves garijához képest) és a bővítésen én is gondolkodtam, lehet kérni egyből plusz 4 GB rammal, azt lehet érdemes az elején kérni bele. szerelés szempontjából gondolom hasonló a többi HPhoz; nem egyszerű, de leginkább csak a port szeretem mindig kiszedni ezekből a masinákból (ahhoz meg lehet, hogy elég a sűrített levegő)
és akkor a pavilon 15-ös semmivel nem jobb egy G5-nél? nagyjából egyforma konfigok vannak (vagyis nagyjából el lehet érni egyformákat, kb egyforma árban) ahogy néztem
szerk: a vidi kari ha jól láttam elérhető az integrált intel megoldással, ami Neked van, ha jól értem, és van egy radeon r5 m330 vagy m430, itt gondolom annyi a különbség, hogy a radeonosok átkapcsolnak integráltra ha nem annyira grafika igényes szituáció van, talán így kevesebbet fogyasztanak, de max ennyi
amiket leírtál, az több mint tökéletes egy ilyen géptől[ Szerkesztve ]
[member since 2007]
-
ló úr
őstag
válasz Mobildeck #43923 üzenetére
Szia. Én használok HP250 G5-öt. FullHD kijelzős verzióm van belőle. A kijelző sima TN panel. Betekintési szögei ezáltal nem a legjobbak de szépen visszaadja a színeket meg tiszta éles képe van. Én szeretem. Nekem egy i35005u van benne 8 GB ddr3l rammal és a winyó helyett raktam bele egy 240 gb-os ssdt. Gyors kis gép, a hűtése lehetne halkabb de elfogadható kategória. Akksija full fényerő mellett youtubozással simán visz 4-5 órát, játékkal kb feleződik ez az idő. Mindene rendben van egyedül a műanyag burkolata kelt piaci bóvli hatást viszont maga a gép nem csúnya. A műanyag minsége sem rossz. Tapi padja nem a legérzékenyebb de bőven használható. Árkategóriájában szerintem az egyik legjobb versenyző.
Én játszogatok is vele néha. Doom új része 720p ben low beállításokkal átlag 25-28 fps. CoD Black ops első része 720p ben 35-70 fps között mozog single playerben. Mass Effect 2-3 megy átlag 25-30 fps között 720p ben szintén low beállításokkal a HD5500-on.
Amit észrevettem h 4GB ramról 8ra bővítve lett kb +10 fpsem Black OPSban.
Szeretem és így h vettem bele SSDt és + Ramot megálltam 145 ezerben vele újonnan.
Szóval ha nem szükséges a prémium minőség bátran ajánlom pláne h a G4-ekkel van egy árban azokban viszont nem láttam FullHD-s kivitelt."Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
veterán
-
Mobildeck
tag
sziasztok, előreláthatólag év végéig tulajdonosa leszek egy 250 G4 vagy G5 típusú csodának
gondolom páran használtok ilyet itt a fórumban, mik a tapasztalatok? pár elitebookkal (és más hpval is) van tapasztalatom, és havonta hibásodnak meg, hol alaplap csere, hol ez, hol az, a 250es szériában is erre kell számítani, vagy vajon kevesebb nyűgjük van? nyílván nem fikázás miatt írom ezeket, hiszen használunk HPkat, csak érdekel a helyzet.
illetve az, hogy van-e komolyabb különbség a 250 G4 és G5 között, érdemesebb-e a G5-öt választani, és ha már itt tartunk, milyen különsbég van a 250-es és a 15-ös széria között? (persze kb ugyanazon specifikációk között értem)
[ Szerkesztve ]
[member since 2007]
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
HP 650-be egy fajta wifi kártya létezik csak?
Van esetleg bármi mód és lehetőség arra, hogy a laposom lássa az 5G-s netet? -
SkiDev
őstag
válasz Viktor77 #43862 üzenetére
Köszönöm, megtaláltam, most már tökéletes!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
veterán
válasz atika88 #43919 üzenetére
Szerintem ezzel e kérdéssel inkább menj a tabletes topicba. Ezek a tabletek külön állatfajt képviselnek, teljesen más a boot és az oprendszer fizikai működése, mint a notebookokon.
Gondolom le lett törölve róla vagy elszállt az eredeti windows, és ezért csinálja ezt. Én is árulok windowsos tableteket, de a rendszer menedzselését messzire elkerülöm
Egyébként a 3F0 azt jelenti, hogy meghalt az SSD
Szerintem hívd fel a szervizt.
[ Szerkesztve ]
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a problémámmal.
Szóval, addot egy HP ElitePad 900 (D4T10AW) gépezet Dockolóban. A következő kettő nagyszerű hibaüzenettel, amiknek a tartalma világos számomra, de a megoldás már nem! Próbáltam USBről dobni rá BIOS-t, Recovery, HP Diagnosztika is megvolt...de az istennek se akar se alap helyzetbe állni, se újra BIOS-t "látni".
Plusz a Boot Optionsnál nem lát semmit sem, bármiről is szeretném indítani a gépet!Hol lehet a hiba szerintetek? Hogyan tudnám orvolsni?
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
s.donat
csendes tag
Sziasztok
Esetleg valaki találkozott-e hasonló laptop elhalálozással?
HP Compaq Presario CQ62-a50SH notebook fedele le lett hajtva windows 10 elaludt, de már többet nem kelt fel alvó állapotból.Áramtalanítás után táp bedug > a bekapcsoló gombon lévő led konstans villog és klikk hang jön a gép belsejéből. Bekapcsolni nem lehet.
Utánakerestem a neten, hogy mit tegyek. Csináltam egy hard resetet > minden kábelt kihúztam, aksit eltávolítottam és fél percig nyomtam a bekapcsolás gombot.
Majd tápkábelt bedugtam és bekapcsolás. Ventilátor felpörgött, ledek kigyúltak és 2 másodperc múlva leáll és villog a led klikkel a gép. Nem jön be a bios sem.
Laptopot darabjaira bontottam (merevlemez, memória, wifi modul, elem , touchpad stb. kikerült) , csak az alaplap maradt az asztalon és tápvezeték volt rákötve plusz a ventilátor és a bekapcsolás gomb. Ventilátor felpörög majd leáll és kattogás a az alaplap azon részéről ahol a tápkábel rá van csatlakoztatva az alaplapra.
Ha jól sejtem az alaplap elhalálozott és nincs lehetőség e mentésre?
Köszi előre is a segítséget!
-
FÖNÖK
tag
válasz SeniorTilla #43915 üzenetére
köszönöm
esetleg a többire valaki''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok
Van nekem egy HP Pavilion DV6-om (dv6-6B19sg).
Sajnos az akkumulátor lehalt teljesen. Megnéztem MU06 típusú akku való bele, a kérdésem az lenne külföldről mennyire érdemes rendelni ? Megbízhatóak az ebay/aliexpress akkuk ? (mint pl. ez ? ) vagy esetleg ez ?
Mert nálunk vicc kategória hogy itthon a kisebb kapacitású akkumulátor 10K-nál kezdődik, külföldről meg a nagyobb fele annyiElőre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
veterán
-
FÖNÖK
tag
még egy buta kérdés:
azt hol tudom beállítani hogy a fedél felnyitásakor alvó özemmódból önállóan bekapcsoljon a gép?
Ne keljen a kapcsológombot nyomkodni, esetleg billentyű vagy egérgombnyomásra ébredjen.
köszönöm''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
peterr85
tag
válasz vizcsap #43909 üzenetére
Ilyen problémám nekem is volt már, akkor konkrétan a pendrive volt a ludas, néha elfelejtette érzékelni a gép, hogy bent van. Nálam megoldotta a problémát hogy mikor kiírta a hibát telepítés közben, kihúztam majd visszadugtam a pendrive-ot, visszamentem a telepítés elejére (de nem újraindítással!), és utána már jó volt.
-
FÖNÖK
tag
ez lemaradt
[link]''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
FÖNÖK
tag
Sziasztok!
Vettem egy HP Probook 470 G3-s gépet.
[link]Valaki meg tudja mondani hogy ebben a gépben van-e M.2 csatolófelület? esetleg milyen 2242?
Milyen ssd-t lehet bele tenni, ha a dvd meghajtót szeretném megtartani?milyen memóriát tegyek bel e hogy duálba menjen?
pl ezt: [link]aki tud kérem segítsen, köszönöm
''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
SZIGMA
aktív tag
válasz vizcsap #43909 üzenetére
Szia!
Ezt találtam hirtelen:
"Hi, first sorry for my English, I'm French 😊
I solved this problem one time.The problem is no USB drivers were found in the boot loader, into the windows installer.
What I did is put the hdd in another pc as second drive, I format it in ntfs, and downloaded Intel USB 3 drivers, I decompressed them on my hdd.
After mounting the hdd in my laptop, when windows installer told me that cd/dvd drive driver is missing I selected the drivers on the hdd.
I hope it can help"
Forrás:[link]
Amúgy egy GPT-s telepítőt még kipróbálnék, egyszer már szívatott egy gép, azt csak azzal tudtam megoldani.
[ Szerkesztve ]
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
vizcsap
tag
#43907 SZIGMA és #43908 Duliee:
Win 10 pro x64 próbálnék telepíteni.
Legfrissebb bios van rajta, de usb beállítások nincsenek benne, nem lehet választani, hogy 2-es vagy 3-as legyen. Amúgy végigpróbáltam az összes usb portban is a telepítést.
Secure boot kikapcsolva, fast boot kikapcsolva, uefi boot kikapcsolva. Amúgy úgy is megcsináltam a pendrive-ot, hogy uefi-vel bootolva is elinduljon a telepítő, de ennél a megoldásnál is a telepítés gombra nyomva, mikor kiírja, hogy "felkészülés a telepítésre", akkor kiírta, hogy hiányzik neki driver.Amúgy egy usb 3-as pendrive-ról próbálnám telepíteni, de mint írtam, próbáltam hagyományos dvd-vel is, de azzal se ment.
[ Szerkesztve ]
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
vizcsap
tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy Probook 470 G3 laptopot és képtelen vagyok rá Windows-t telepíteni, nem megy se USB-ről se DVD-ről.
A Windows telepítője betöltődik, majd a "Telepítés" gombra nyomva kicsit gondolkodik és kiírja, hogy hiányol drivert az usb-hez vagy a merevlemezhez.Már 3-4 különböző leírást végigcsináltam, hogy hogyan töltsek be USB 3-as drivereket a Windows telepítőjébe, de mindig ugyan az a szöveg fogadott. Ezután megpróbáltam DVD-ről telepíteni, de az eredmény ugyan az volt. Még olyat is megpróbáltam, hogy egy Live Linux-al létrehoztam egy boot partíciót a lemezen, amire a Windows telepítőjét átmásoltam, hogy onnan próbáljam meg a telepítést, de az eredmény itt sem változott.
Ötlet?
Én már kezdek kifogyni... Valószínűleg nem az USB 3-as driver hiánya a baj, mert a DVD-ről telepítésnél ez nem zavarhatna be."To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
darvak
senior tag
Sziasztok,
Hp 820 g2 WXGA HD kijelzője 30, az FHD kijelzője meg 40 pines? Magyarul nem cserélhető?
Vagy ilyen csodával lehet operálni?
Jár képminőség romlással? Fényerőállítás?
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
Sziasztok. Lehet noob a kérdés de "HP 250 G5 W4M91EA" ebbe a notebookba DDR3L vagy DDR3 so dimm való? Köszi a válaszokat.
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest