Új hozzászólás Aktív témák
-
ther
aktív tag
-
veterán
válasz DiXoN008 #18952 üzenetére
Én a helyedben mindenképp lementeném az adataimat előtte, mert ha ilyen dolgokba belenyúlsz a géped merevlemezén, semmi nem garantálja, hogy mindened megmarad.
Ettől függetlenül a recovery folyamat során ki tudod választani, hogy az adatokat ne írja felül a telepítő, de mérget azért ne vegyél rá
Ha DVD-ről állítod vissza a gyári állapotra, akkor a recovery partíció is felkerül rá eredeti állapotában.
Egyébként szerintem legjobb lenne, ha kézzel installálnád fel a win-t, mert akkor mindent ki tudsz választani magadnak. Előtte viszont mentsd le a rendszerpartícióról az swsetup mappát, ebben vannak a driverek és util-ok install-jai.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz DiXoN008 #16129 üzenetére
Ilyen hangot én is tapasztaltam már néhányszor. Feleségem gépében is hallani néha, de hibát nem okozott még. Véleményem szerint a ProtectSmart (más néven 3D DriveGuard) okozza, mert ha az lekapcsolja a HDD-t, akkor van ugyanilyen hangja,
A gariztatás kérdésében: a garjegyen rajta kel lennie a dátumnak, értelemszerűen. Ha nincs, akkor a vásárlást igazoló bizonylat dátuma a mérvadó, de a kiskerben írasd rá a garjegyre is.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
pumukli23
senior tag
válasz DiXoN008 #16129 üzenetére
Szia!
Ha webshopból vetted futárral, akkor 8 napon belül szó nélkül kicserélhetik (akkor is ha a színe nem tetszik), mivel nem volt lehetőséged a megrendeléskor szemügyre venni az árut. (pontos jogi blablát nem vágom)
Szóval ha teheted, élj ezzel a lehetőséggel, mert egyszerűbb mint a gariztatás..
Ha webshopból vetted, de náluk vetted át pl üzletben és ott fizetted ki, akkor a 3 napos dolog érvényes, azaz ha valami hiba van a géppel, 3 napon belül cserélik.A webshopok sokszor úgy bújnak ki a 8 nap alól, hogy amikor "megrendeled" a honlapjukon a terméket, akkor kvázi nem "megrendelési/vásárlási szerződést" (vagyhogymondjákot) kötsz, hanem csak egy előszerződést.. (Ami csak annyit rögzít, hogy Te is és a bolt is szeretnétek majd egyszer valamikor üzletet kötni...) A rendes szerződést akkor írod alá, amikor a futár kivitte a monyót, miután szemrevételezed, esetleg kipróbálod. Szóval innentől már nem igaz rá, hogy nem volt lehetőséged megtekinteni a vásárláskor.. Ez egy kissé szemetebb eljárás, kiskapukkal.
A webshop oldalán keresd meg a jogi blablát, ott kint kell lennie a pontos leírásnak, hogy mi vonatkozik rájuk (ha nem lenne kint, akkor komoly bírságra számíthatának, szóval utóbbi időben már kiteszik).
A garancialevél mindig csak a számlával együtt érvényes! Mindegy, hogy van-e dátum a garanciapapíron. (Néha előfordul olyan eset, hogy a számla egyben a garancialevél, de nagy értékű termékek esetén mindig külön szokott lenni.)
Remélem segítettem valamit
szerk: Ja, a csomagolás. Az nem lehet indok, hogy nem veszik vissza gépet, mert pl kibontottad, vagy már nincs meg a csomagolása, vagy kipróbáltad. Szoktak ilyen abszurd hülyeségeket kitalálni. Viszont jó ha tudod, h az újracsomagolás költségét (és egy esetleges szállítás költségét) neked kell fizetned. Persze ez függ attól, hogy ez mit takar, egy ragasztószalag-csíkot a dobozon, vagy teljesen új dobozt, hungarocell távtartótak stb..
[ Szerkesztve ]
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz DiXoN008 #16060 üzenetére
A HP_TOOLS directoryban a c:\ meghajtón (ha jól emlékszem rejtett, de ez nem 100%) megtalálsz minden drivert amit alapból felrak a 'Drivers' alkönyvtárban. Ha ezt kimented másik partícióra vagy pendrive-ra akkor gyorsan újra tudsz mindent rakni formázás után is. Egyébként maga a könyvtár cirka 4 giga és benne van minden szoftver amit adnak a géphez.
-
tapsyhapsy
csendes tag
válasz DiXoN008 #16057 üzenetére
Én (ha jól emlékszem) Paragonnal lecsökkentettem a létező partició méretét, majd Windowson belül létrehoztam a másikat, mert a szoftver nem engedte a partició létrehozását - mindezt Hiren-ről bootolva. Ja jól emlékszem kapásból dinamikus kötetté alakította a dózer.
Így egyébként lesz 5 db partíciód a disken: win7 200 megás systemje (boot, crash dump, page file), az eredeti Seven partíció, az új, a Recovery és a HP_Tools (arról megy az F2-ős rész). Szóval kicsit zsúfolt szegény disk.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 4
- Ukrajnai háború
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar
- ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256, type-c +SZLA! +GAR!
- EliteBook 840 G8 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv WIFI 6 gar
- Toshiba Satellite C660 laptop, notebook
- HP EliteBook 840 G3 i7-6500U
- Dell Inspiron 5570 / 8.GEN / i7-8550U up to 4GHz / 256GB SSD / 8GB DDR4 / ATI RADEON 530 4GB / Win10
- Lenovo IdeaPad 320, 520 gyári 30Wh 4030mAh akkumulátor (L16M2PB1, L16C2PB2)
- Dell Latitude E7240 laptop (12,5/i5-G4/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Latitude 3520 / 11.GEN / i5-1135G7 / 256GB NVMe / 16GB DDR4 / FHD IPS / Win10Pro HUN