- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Hobby elektronika
- (kiemelt téma)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-11 20:26 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
Kínai. Egy normálisabb külső HDD kerethez járt ezt, csak annyi a gond, hogy angol csatlakozója van. Persze előre jeleztem, úgyhogy a csomagba beraktak egy UK-EU átalakítót. Naná, hogy a profilja nem kör keresztmetszetű (így nem tudom bedugni a konnektorba).
Viszont most, hogy már tudom, normális a táp, nyugodt szívvel fogom az átalakítóból kivett EU szabványos érintkezőket átforrasztani az adapter házába. 
-
Sokimm
senior tag
Egy PCB marónak próbát megér.

Ez az adatlapja, hátha neked többet mond, mint nekem.
DPP242-44V48 -
darvinya
titán
Így már érthető, s ezáltal könnyen gépbe vihető méretek, s nem kell külön gépelni.
-
darvinya
titán
Kösz, de sokat nem mond, azon kívül, hogy ez egy USB csatlakozás.
Példa linken épp egy Arduino-t hoztak vele össze. -
gerrrrry
tag
a választ.
Ma este ránézek, és még írok a fejleményekről. -
Kernel
nagyúr
Amikor a kínai pure LED-et ír (ahogy ott is), az sajnos sok esetben hidegfehér lesz. Nem mondom, hogy mindig, de erre nem lehet adni. Többen szinte egy fogalomként kezelik a cold és pure szavakat, szerintem a trükkös eladás / átvágás céljából.
Amikor oda van írva, hogy warm, vagy lehet választani kettő közül, olyat érdemes nézni, ha valakinek konkrétan melegfehér kell.
-
szabifotos
senior tag
Eddig csak áramgenerátoros verziósat találtam soros és párhuzamos ledekkel. Én pedig a led szalagokhoz hasonló soros ellenállásos dolgot szerettem volna alkotni, így 12V dugasztápról is mehetne több párhuzamosan. Ráadásul olyan elrendezésben és sűrűségben tehetném a ledeket, ahogy én szeretném
De akkor elvetem az ötletet, mert alumíniumra marni nem lenne olcsó. -
szabifotos
senior tag
Nem valami olcsó... Ez az egyetlen megoldás, ledek alá? LINK
Nagyjából ugyan úgy kell maratni az alut mint a rezet?
-
Kernel
nagyúr
Noha a légrésnek is lehet haszna, de ilyen DC-konverternél, kis áramon mindegy elvileg, csak 100 μH legyen:

Mindkettő 100 μH, de a kisebbik nem is csak légréses, hanem teljesen nyitott vasmagja van. Emiatt több menet szükséges ugyanannyi induktivitáshoz, amit vékonyabb huzalból lehet felvinni, nagyobb az ellenállás, kisebb terhelhetőség.

A nyitott vasmagnak nagyobb a szórása, zavarsugárzása, ami főleg nagyobb áramon lehet probléma, míg a toroid magába zárja a mágneskört.

Ennél látszik egy kis légrés, ahol műgyantával van kiöntve:
Ez meg toroid, de több áramot is bír:
-
csabyka666
veterán
Be akartam tárazni, aztán akkor évekig elvagyok vele. Vagyis nem én, apámnak van egy lámpája a műhelyében, most LED van benne, ráadásul nem is kínai, mégsem jó, mert gyenge a fénye. De tényleg gyenge sajnos, apró alkatrészeket alig látni vele.
Én arra az egyre is vevő lennék igazából.

-
csabyka666
veterán
Jajj de szuper, köszi!

Ezek szerint felismerhető volt a rajzom.
Hát így se találom sajnos. Valaki ismer olyan helyet, ahonnan beszerezhető még? Jöhet privátban is, hátha ide tilos kitenni...
-
Kernel
nagyúr
Igen, töltő van olyan is, ami direktben is ráköthető.
Ha választani lehet, akkor már jobb a balanszeres PCB, vagy külön is kapható: [link]
Ugyanakkor sok laptopakkuban nincs ilyen balanszer áramkör, mégis működik, a cellák természetes egyensúlya miatt. Legalábbis, amíg valamelyik cella le nem gyengül.
Utána jönnek a problémák, elbillen az egyensúly, védelem lekapcsolgat töltés közben. Terhelésnél is a leggyengébb összeesik, akkor is lekapcsol az akku.
-
gyenesmartin
őstag
Gondoltam rá. De labortápról megy, amin be volt állítva 150mA-es korlát. Ha egymásra is nyíltak nem kéne tönkremenniük. Na meg a driverek külön-külön breadboardban meg jók.
-
Teasüti
nagyúr
Na, erről van szó. De honnan jött az 50 ohm? Hogy méretezted? Vagyis mire? Mert nem a max teljesítményre gondolom.
Vagy nézek még ennek a helyére egy 555 időzítőt pwm-hez, bár nem értem a működését, de a kapcsolás elég egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Hobby elektronika
- (kiemelt téma)
- Battlefield 6
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Vészhelyzet: tönkreteheti a Garmin eszközeit a legújabb frissítés
- További aktív témák...
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont most, hogy már tudom, normális a táp, nyugodt szívvel fogom az átalakítóból kivett EU szabványos érintkezőket átforrasztani az adapter házába. 

a választ.

ekkold