Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Szólánc.
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
Topikgazda
válasz
razorbenke92 #97546 üzenetére
Nagyon sokáig vas-kloriddal marattam én is, később aztán kevertem hozzá egy kis sósavat is: picit gyorsabb lesz, hosszabb élettartamú, és talán kevesebb trutyis rozsda gyűlik össze az alján. Aztán kipróbáltam a sósav hidrogénperoxid koktélt, és soha töbá mással. Gyors (1...5 perc), átlátszó (jól látszik benne a panel ahogy fogy a réz). Negatívum: kell szellőzés, mert klór szabadul fel, de ha kicsit hígabb oldatot csinálsz ami nem 1 perc alatt végez (hanem 5...8 perc alatt), akkor a klór nagy része oldott állapotban marad a folyadékban, azaz közel sem lesz olyan büdös. Anno vagy kivittem erkélyre a tálat, vagy a tűzhelyre tettem és beindítottam az elszívót (nem szagelnyelős, hanem ki van vezetve a cső a szabadba). Igazából egyik sem nagy macera, mert kárpótol az, hogy percek alatt kész. Az elhasznált (oldott rezet tartalmazó) vas-kloriddal nem tudom mit szoktatok kezdeni, de pl. a használt sósav-peroxid keverékkel (szép átlátszó, kékes-zöldes színű) még szépen le lehet maratni a wc-ben a vízkövet is.
Manapság már én is úgy látom, hogy nem éri meg a sok időt + vegyszerekkel vacakolni, mert nagyon olcsón és kiváló minőségben gyártják a távolkeleten. Nekünk meg szinte a nyersanyag ára nem jön ki annyiból, nem beszélve a rászánt időről. Ezt az időt inkább tervezésre, vagy más hasznos dologra fordítom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Formula-1
- Viccrovat
- Windows 11
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A Tremere klánra fókuszál a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 új előzetese
- Projektor topic
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 13 256GB Kék / 12 hó jótállás
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest