- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. V.
tag
Hello!
Korábban kérdeztem már hangfal crossoverrel kapcsolatban, most előjött egy hiba.
Adőtt egy 3 sávos hangfal és adott egy mélynyomó. A mélynyomóban kikapcsolható a crossover, de azt tanácsolták itt, hogy használjam. (Ennek hangtesztjét annó részleteztem pár hete.)
Most rendezvény előtti hangpróbán 75%-os hangerőtől recsegett a 3 sávos hangfal. Mindent kipróbáltunk (másik fázis, stb.) de az utolsó feladás utáni ötletem, hogy kikapcsolom a crossovert a mélynyomóban és megjavult a hang.
Otthon értelemszerűen 2kW-al nem teszteltem, nagy hangerőn még jól szólt.
Akitől annó vettem a mélynyomót, teljesen kiszedte a crossovert, így a németektől kellett drága pénzért venni eredetit, és kiderül, hogy azzal sem jó.Mi okozhatja ezt a hibát és lehet-e orvosolni, vagy csak crossover nélkül kell használni mégis?
Annó még azt is írtam, hogy bekapcsolt crossoverrel a 3 sávosból eltűnik a mély.
Gondolom a 2 szerkezet egymásra dolgozik, de hogyan, hogy ezt a recsegést hozza ki?Illetve még 1 teljesen más kérdés, de ez is rendezvényen döglött meg.
Higanygőz lámpára átalakított diszkólámpa. 2 db is van, az egyik úgy halt meg (blackout), hogy az izzó jó, jó ideje ment már, tehát a gyújtónak nem volt hatása semmire, így a folytótrafóra tippelek.
1. jelenség: a rádiós mikrofon vevője a készüléktől 2m-re volt, másik fázison, mégis búgott +15dB-el.
2. jelenség: fél órával később a SPDIF digitális átvitel (rövid 75ohm-os koax kábelen) folyamatosan szakadozott másodpercenként többször is.
3. jelenség: analóg átvitelre álltam át (XLR), de ott -20dB körüli búgás hallatszott. (még mindig külön fázison)A hibás lámpát kihúztam a hálózatból és megszűnt a hiba.
Ha a gyújtó romlott volna el, a lámpa tovább ég, hiszen csak az első percekben van csak szükség rá.
A folytótrafó folyt (150W), az hogy tudna ekkora rádiófrekvenciás zajt kelteni?
Teljesen új a trafó, a gyújtó és a lámpa is... akkor hol a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PS4 játékok padló áron (egyben darabja csak 2 ezer Ft!!!)
- Kenwood KMM-BT304 Bluetooth USB fejegység - Opel Astra H kiegészítőkkel
- Intel Pentium G4560 Processzor + gyári hűtő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest