- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Speeedfire #83453 üzenetére
Én kipróbáltam egy itthoni server gépet, ami gyakorlatilag irodai PC alkatrészekkel fut, tehát normál alaplap, i3-8100, iGP-vel+HDMI, 2x4gb ram, 2,5GB hálókártya, x4 gen 3-as SSD bővítés, meg háttértárak.
Nem volt még akkor fogyasztásmérési lehetőségem, így csak lakatfogóval tudtam méricskélni.Eredetileg egy sima 230-ról üzemelő FSP 450W 12 éves normál PC tápegységről futott, ami még a 80+ korszak előtti, így hivatalosan nincs hitelesítése.
Majd "spóroloni" akartam és vettem egy ACDC téglatápot rákötve PICO-PSU-t.A lakatfogó szerint ez utóbbi kombináció magasabb áram erősséget igényelt ugyanazon terhelések során mint amikor még a rendes PC tápról futott a teljes konfig.
Ez már nem neked szól, általánosságban írom:
Most hogy már van online kettős konverziós tiszta színuszos szünetmentesem, beépített mérőkkel, majd újra megvizsgálom amint átesett végre az aksi cseréken.
A munkaállomásomat teszteltem vele 1000W-os táp van benne, amikor még terheletlenül a PC csak a windows hátteret mutatta, rendesen kijelezte a szünetmentes a "hatásfok" helyzetet, 120 W kiírt teljesítmény terheléshez összesen 160 kVA-t jelzett, de amikor meghajtottam a GPU+CPU-t és felkúszott 450W-ra a teljesítmény, ott már 470kVA érték körül maradt a történet, igazolva a platina tápegység hatásfokát.
AZ a gond hogy a munkaidőm legjavában 200W alatt terhelődik az a gép, bár ez az én lustaságom hogy még mindig nem tértem át a kisebbik gépemre.A 106+6 -os kapcsolók közül rengeteg van, ahol egyáltalán nincs közösítve a betáplálás, tehát valóban, ha szerzel hozzá megfelelő fedő billentyűt, simán tudod egyszerre kapcsolni a két külön áramkört. Amúgy csak kapcsolni szeretnéd, vagy veszélyessé válhat ha egyszerre jár a két áramkör? Tehát szembe találkozhat fázis? Mert ha nem akkor tényleg ez a legolcsóbb módja.
Ha veszélyessé válhat, akkor nem javaslom, mert előfordulhat hogy az egyik elmenő vezeték még épp áram alatt van 1-2 pillanatig, mikor a másikra már megérkezett a fesz.
A másik opció a 2(vagy 3) pólusú 1-0-2 átkapcsolók tárháza, van abból is mindenféle, + kapni már falba süllyeszthető szerelvénydobozba szerelhető moduláris kialakításokat is, bár azok csillagokba kerülnek.
Szerintem az érdekelné hogy a fotók és a rajz alapján melyik vezetékre rakja. : O
Köszi a tapasztalatokat hogy nem muszáj századpontosság ilyen művelethet.
Azért a lidl-is lakatfogóm még nem elegendő, mert pl DC áramot nem tudok vele mérni...cserébe csak 5,5k huf volt, de AC áramban és feszben elég pontos, de DC feszben már nem vagyok biztos benne, szerintem ott van +/-2 tized is benne, ami már azért sok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5 AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Asus P8H61-M LX R2.0 LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500 CPU
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest