Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jolti05

őstag

válasz Dr. Szilikát #82323 üzenetére

Azt követően, hogy múlt hétvégén leállt a készülék szakállnyírás közben (az ezt megelőző hétvégén is megtörtént, de csak abbahagytam a borotválkozást, és töltőre dugtam), szétszedtem, kivettem az akkut, és csak tegnap este tértem vissza a készülékre, amikor már a kezemben volt 2 db Vapcell aksi.

Mindkettőt beletettem az aksitartóba, egyikkel sem kapcsolt be a készülék (le voltak merülve), így mindhárom 14500-as akkut (ami benne volt, Sanyot is) feltettem tölteni egy Nitecore UM4 töltőre.

10-15 perc után (töltő szerint ~félig töltött állapoban) abszolút csak próbából kivettem a Sanyo-t, és persze arra számítottam, hogy beteszem, bekapcsolom, és működni fog (csak az aksi miatt nem sokáig), ellenben az történt, amit leírtam. Néhányszor azért még nézegettem, a másik két aksival is, ugyanilyen eredménnyel.

Ha a PWM a sebesség változtatására szolgálna, akkor nem, ilyen funkciója nem volt a nyírónak.

Ennyire sajnos nem tudok szakmai lenni, de köszönöm a magyarázatot.
    Amikor már rendellenesen működött, akkor 110%, hogy az eredetileg beszerelt akku helyes polaritással volt benne.

Motorral is tudok próbálkozni, de ez a 6 lábú alkatrész biztosan kuka.

Mi segíthet azt megállapítani, hogy milyen MOSFET-et keressek a helyére? (Reméltem, hogy valami videón, vagy fotón kivehető valami, de semmit sem találtam.)

Új hozzászólás Aktív témák