Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
"Azt a bakit szerintem egy gyártó sem engedi meg magának hogy egy USB-C végű töltőt kereskedelmi forgalomba hozzon amiből fixen 12V jön ki.
És ha bárki bedugja a mobiljába mert a csati stimmel, de a mobil csak 5 voltos?"Ez nekem is megfordult már a fejemben régebben, de itt jön az usb-c egyik zsenialitása, hogy a vbus alapból a levegőben "lóg" és hiába van ott 12 vagy még nagyobb feszültség, nem okoz gondot. A CC1/CC2 és az SBU1/SBU2 lábakon történik a beazonosítás, kábel milyensége, hogy az adott eszköz egyaltalán áramforrás vagy fogyasztó, meg hasonlók. Ha minden ok, akkor kapcsolja rá előbb az 5 voltot, ott megindul megint egy kommunikáció, és beáll a megfelelő feszültség áram kombináció. A jelenleg taglalt mini pc-nél meg hiába dugsz be bármilyen töltőt, az max 5 voltot ad(hat) ki magából, arról még nem tud indulni a pc. De lehet rosszul gondolom.
@Dr. Szilikát: Amit tordaitibinek írtam az megmondja, miért bolondbiztos ez az egész.
#Rénszarvas24: Az a rosszul forrasztott alkatrész szerintem valami védődióda, a bekapcsolópanelen lévő, normál usb csatlakozó data+ vagy data- lábához lehet köze. Inkább szedd le róla az átforrasztást, mert így lehúztad valamelyik adatvonalat a földre, nem fog működni az az USB. A bekapcsoláshoz nem hiszem, hogy köze van, de ezt te látod, mi hova megy, innen nehéz megmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- Apple iPad air 4 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold