Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic

Hozzászólások

(#1201) szimi57


szimi57
őstag

Sziasztok

Jelenleg egy DVI-HDMI kábellel csatlakozok egy FHD-s monitorhoz. Érdemes ezt lecserélni egy DP-HDMI kábelre. Van a kettö között különbség, és ha igem, mi?

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#1202) El Kebir válasza szimi57 (#1201) üzenetére


El Kebir
őstag

nem, nem lenne különbség.

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1203) szimi57 válasza El Kebir (#1202) üzenetére


szimi57
őstag

Kösz.

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#1204) Benito94


Benito94
tag

Sziasztok! A gépem rá van dugva a a tv-re(JVC) HDMI-HDMI DVI átalakítóval. Az lenne a gond, hogy mikor felrakom a vidikari driverét akkor rossz lesz a kép, a színek élénkebbek a z ikonok körül fura sötét árnyalat van az ikonok meg minden tompa lesz.. mi lehet a probléma? Az sem segített, hogy a vidikarira egyből HDMI-re dugom nem pedig átalakítóval. Átalakítóval sikerült úgy megcsinálnom, hogy mikor elindítom a gépet és a windows betöltése elött tv-re kapcsolok és mikor betölt akkor vissza a gépre akkor jó, csak mostmár az új vidikari driverrel nem jó (AMD HD6950-es videókártya van a gépben). Erre tud valaki megoldást(képet is tudok küldeni)? Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#1205) h1ght3chzor


h1ght3chzor
őstag

Sziasztok!

Milyen hdmi kábelt ajanlotok 4k TVhez? Akar itt phrol akar média markt?

Üdv

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#1206) RazoR


RazoR
veterán

Sziasztok!

Nem tudom jó helyre írok-e, az lenne a kérdésem, hogy a gépemet szeretném összekötni a tv-vel, a távolság kb. 8-10m. Erre kellene valami minőségi HDMI kábel amin nem fog szétesni a kép/hang. Találtam 2-3ezer körül, de nem tudom, hogy az jó-e ilyen távolságra...

(#1207) tiraker


tiraker
újonc

Sziasztok
Bocsássatok meg de munkához kéne és munkában is vagyok és nincs időm ennyi oldalt átolvasni a válaszért és csak egy pár szavas válasz is elég lenne.

Olyan kérdésem lenne és elég fontos lenne hogy megtudjam működik-e mert a munkámhoz szükség lenne rá.
A szitu a következő:
Adott egy laptop amin csak plusz HDMI kimenet van (viszonylag új modell) és a munkám miatt kell egy másodlagos monitor is. De itt a cégnél csak olyan normál monitor van amin sima VGA kimenet van csak és így ugye nem tudom használni ezzel a laptoppal. Erre kell egy átalakító viszonylag elég gyorsan. Elsősorban excel meg hasonló műveletekre kéne így nem minőségi kérdés a képi megjelenítés pusztán működnie kéne :)
Alapból ugye minden flanc nélkül csinálunk hdmi-ből dvi-t és ugye dvi-ból is egyszerű átalakítóval tudunk d-subra alakítani.
Találtam egy kábelt aminek alapvetően ezt a gondolatmenetet követve működnie kéne de az eladó inkább egy 5000 Ftos termékre akar átbeszélni. Nekem hang átvitelre meg ilyesmire nincs szükségem csak a nagyobb munka felület lenne az érdekes.

[link]

A laptop egyébként: Dell Inspiron 15-3531
A monitor pedig : Acer AL1913

Értem hogy egy analóg jelből elektronika kell a képi megjelenítés javítására de itt butításról lenne szó és egy nem tökéletes minőségű 1280x1024-es jelet kéne kicsikarnom a laptopból. Semmi egyebet :)
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget :)

(#1208) bsh válasza tiraker (#1207) üzenetére


bsh
őstag

nem működik, mindenképpen (drága) aktív átalakító kell. az elektronika nem a kép "feljavítására" van, hanem a digitális jel analóggá alakítására. a hdmi-n csak digitális jel van, a dsub meg csak analóg.
a passzív kábel speciális nem szabványos eszközökhöz való, amelyek hdmi csatlakozót használnak de azon analóg jelet továbbítanak. a legtöbb készülék nem ilyen.

(#1209) tiraker válasza bsh (#1208) üzenetére


tiraker
újonc

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. :R

(#1210) pimmi


pimmi
senior tag

Sziasztok , ha lcd tv hdmi vel kapcsolódik mondjuk egy mediaboxhoz vagy dvd lejátszóhoz akkor a hang típusa pl. hogy mono vagy stereo, vagy az autómata hangerősimítás miért inaktív a tv nél? de csak hdmi vel?

(#1211) Tigi


Tigi
őstag

Sziasztok

Hirtelen nem találtam megfelelőbb topic-ot a kérdésemnek ezért itt kérdezem meg.

Win7 alatt megoldható, hogy a HDMI-n és a hangkártya kimenetén is egyszerre szóljon a hang vagy mindenképp át kell a beállításoknál kapcsolgatni?

Előre is köszi. :R
üdv.

[ Szerkesztve ]

Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

(#1212) lajthabalazs


lajthabalazs
senior tag

Sziasztok!

Van itt valaki, aki el tudja magyarázni egy informatikusnak, hogy miért befolyásolja a képminőséget a HDMI kábel minősége? Olvastam cikkeket arról, hogy mennyire mindegy a kábel, meg arról, hogy valaki kimérte, és más volt a színspektrum különböző kábeleknél, fórumozókat, akik gúnyolták azokat, akik azt hiszik, hogy nincs különbség, és fórumozókat, akik gúnyolták azokat, akik megvették a drága kábelt.

Eddigi olvasmányaim alapján a HDMI szabvány tömörítetlen digitális videó folyamot küld át a kábelen, különböző átviteli sebességekkel, attól függően, hogy i vagy p és hogy milyen frame-rate, és hogy 8 vagy 12 bites a színreprezentáció. Azt viszont nehezményezem, hogy nem derült ki, hogy van-e rajta hibavédelem vagy hibajavítás. Az sem derül ki, hogy van-e fallback, tehát ha nem megy a 1080p 60Hz 12bit, akkor titokban visszavált-e alacsonyabb adatsebességre.

Így pedig nehéz eldönteni, hogy annak van igaza, aki szerint elég a gyenge kábel, mert vagy van kép, vagy nincs kép, de olyan nincs, hogy rosszabb a kép. Vagy annak, aki azt mondja, hogy jobb kábelen jobb a kép is. Mert ha nincs hibavédelem, akkor akárhogy torzulhat a kép bithibánál, jobb kábelen kevésbbé rosszabb kábelen jobban. Viszont ha van, akkor vagy blokkokban esik ki a kép, és mindenki látja, hogy baj van, vagy tökéletes a kép, mert sikerül kijavítani a hibát, vagy hibátlan volt az átvitel.

Ti tudtok valamit a HDMI csatornakódolásról? A Wikipedia csak annyit mondott, hogy TMDS, de az inkább a fizikai réteg beli modulációnak tűnik, mint hibavédő kódolásnak.

(#1213) El Kebir válasza lajthabalazs (#1212) üzenetére


El Kebir
őstag

"más volt a színspektrum különböző kábeleknél"

szerintem ez marhaság, de átviteli hibákat okozhat a rossz minőségű kábel, az meg bithibákat jelent a jelfolyamban. (tudtommal nincs hibajavítása)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1214) lajthabalazs válasza El Kebir (#1213) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Köszönöm a választ, ettől tartottam én is. Jobban örülnék valami redundáns kódolásnak, de a leírások alapján csak a vezérlésre allokált csomagokon van CRC. Gondolom a HDMI tulajdonosai jobbnak látták elterjeszteni az 100USD-os HDMI kábeleket, mint rárakni egy rendes kódolást, és cserébe az olcsó kábelekbe is egy kicsit több rezet.

A színeltolásos teszet itt találtam.

Végülis lehet, hogy a kábelek sziszematikusan a piros biteknél hibáztak :)

[ Szerkesztve ]

(#1215) Apooca


Apooca
tag

Sziasztok !
Kérnék egy kis segítséget. Vettem egy Roline switchet, de sajnos sem a beltéri egységgel, sem a DVD lejátszóval nem működik. Beltérinél semmi sem megy át, DVD lejátszónál csak kép van. Ezt kihagyva mindkét szerkezettel tökéletesen megy a Panasonic plazma....
Van erre valami megoldás?
Kösz, Apooca

Iphone 7 32 GB, Apple Watch 2, Space Gray, Ipad Air 16G Wi-Fi, Samsung UE32ES6560S, UE40H6400, Dell Latitude E5430

(#1216) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Összekötöttem a TV-t és a PC-t 1.3 HDMI kábellel. 2m-es kábellel.
Sajnos az a jelenség hogy elég sűrűn elmegy a kép majd visszajön. Nem tudom mi miatt lehet de kezd idegesíteni. Próbáltam több fajta kábellel is. Érdekes mert van egy médialejátszó is és ugyan azzal a kábellel amivel a PC-t is összekötöttem ott nincs gond. Nem megy el a kép.

Valakinek valami ötlete hogy mi lehet a gond?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#1217) lajthabalazs válasza Directors (#1216) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

A PC-t próbáltad más eszközzel? Mármint a PC HDMI kimenetét.

[ Szerkesztve ]

(#1218) #84352000


#84352000
törölt tag

Össze szeretném kötni a laptopomat az okostelevíziómmal. Összedugom és nem történik semmi. A tv egy LG smart tv. Típusát nem tudom, de 2 éve az egyik csúcs tv-jük volt.

A laptop egy Samsung Ativ Book 4-es. AMD Radeon™ HD 8750M 2 GB gDDR3 grafikus memória (PowerExpress).

Valaki tudna segíteni, hogy miért nem jeleníti meg a képet?

(#1219) Directors válasza lajthabalazs (#1217) üzenetére


Directors
senior tag

Nem próbáltam még. Mivel tehetném még meg?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#1220) lajthabalazs válasza Directors (#1219) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ha én lennék ilyen gondban, akkor a szomszéd TV-jével, monitorával, nem tudom hogy ez nálad lehetőség-e.

(#1221) utas666


utas666
tag

Monitor LG W2452V, laptopnál mobility HD 5470 d-sub és hdmi kimenettel, win7 (x64). Amikor HDMI-HDMI-vel akkorok csatlakozni (fel tudnám használni a monitor felszabaduló dvi-jét) nem megy, power save-be megy a monitor (nem "no signal", mint amikor be sincs dugva). Ha a HDMI-DVI-t akkor minden okés. Furcsa nem?

Sokat keresgéltem 2011 óta és megoldásnak csak a HDMI egyik lábát leragasztó hacket találtam, ami nekem nem sikerült mert elég aprócska.

Most raktam fel a catalyst 14-et ami csúnyán bugzott, kikapcsolta a laptopmonitor háttérvilágítását, amikor meg vissza dobtam a 13-ast (2013), akkor meg nem működött a control panel->system (WTF???), csak rövidet villant az ablaka.

Elszánt lettem és bevetettem egy driver eltávolítót, ami tényleg csontig leszedte (kicsit féltem, szerencére a win reinstall elmaradt), visszaraktam hát a 2010-es default legelső gyártói drivert (a laptop / ASUS oldaláról), mert 2011-ben még azzal nyomtam és amivel működött a HDMI, csak aztán kellett a magasabb driver OpenCL miatt és onnantól romlott el minden.

Elkezdtem dugdosni a HDMI-t és még mindig semmi. Aztán ahogy írom ezt a hozzászólást, megint bedugtam, hogy leolvassam pontosan miket ír ki és láss csodát működik. Most egy darabig örülök, aztán majd megpróbálok a driverrel finoman felfelé lépkedni, hogy vajon hol romlik el, mert azt még mindig nem értem, hogy mi történhetett, viszont a sokéves problémám most részben megoldódott.

(#1222) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok!

Mennyire kell keresni a high speed feliratú HDMI kábeleket? Sima HDMI kábelen is élvezhető marad a 3D?

(#1223) El Kebir válasza _NCT (#1222) üzenetére


El Kebir
őstag

a sima, standard hdmi kábel 60Hz-es FHD-t sem tud. (vagyis akár tudhat is, de nem garantált...az hivatalosan csak 1080i-t vagy 720p-t tud)

elvileg minden ami 1.3 vagy 1.4-es feliratú az ugyanolyan high speed kábel.

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1224) lajthabalazs válasza _NCT (#1222) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Hivatalosan a High Speed garantálja a 3D-t. De ez nem feltétlenül jelent drága kábelt: olcsóból is van olyan, amire ráírják hogy High Speed.
Azon is múlik, hogy milyen 3D. Sok olyan tartalom érhető el, ami side by side vagy top bottom, és a teljes kép felbontása 1920x1080. Ha ilyen esetben a TV-re bízod a 3D-sítést, akkor a kábelen síma 1080i is átmehet.

[ Szerkesztve ]

(#1225) lajthabalazs válasza El Kebir (#1223) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

1.3-asból van Cat 1 meg Cat 2, a Cat 2-esen fog átmenni a 1080p (és vele együtt a jobb minőségű 3D tartalmak), 1.4-esből meg van normál (1080i) és High Speed (1080p, 3D, 4K).

E mellett lehet, hogy az országba kerülő 1.3-as kábelek már mind Cat 2-esek, de azért érdemes megnézni.

(#1226) El Kebir válasza lajthabalazs (#1225) üzenetére


El Kebir
őstag

tök jó, hogy leírtad ugyanazt, kétszer... (csak egyszer egyik, másodszor másik nevén nevezted a kábeleket :) )

1.0, 1.1, 1.2 1.3-as és az 1.4-es-nél is ugyanaz a cat1 meg cat2-es kábel van... nincs külön 1.3-as meg 1.4-es, az csak marketing bullshit

a cat1 hdmi kábel neve a "standard" "normál" hdmi
a cat2 hdmi kábel neve a high speed hdmi ... (amire rávésik az 1.3-1.4-at, az high speed... kivéve, ha csak névelegesen az... mert amúgy sz@r minőségű)

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1227) lajthabalazs válasza El Kebir (#1226) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

1.4-től vezették be a High Speed elenvezést, ezért az 1.3-as kábeleken lehet hogy a Cat 2-es meghatározás szerepel, és akkor hiába keresi szegény srác a High Speed-et.

A tévedés, hogy más az 1.3 és az 1.4-es kábel. Az 1.4-es szolgáltatások mind mennek 1.3-as kábelen, kivéve az ethernetet, amit viszont nem támogat minden 1.4-esnek címkézett kábel. A másik killer 1.4 szolgáltatás az ARC, de ahhoz nem kell külön vezeték, ezért a régi kábeleken is átmegy.

Tehát négy féle kábel van, amihez hat féle címke tartozik:

Lassú: 1.3 Cat 1 vagy 1.4 Standard
Gyors: 1.3 Cat 2 vagy 1.4 High Speed
Lassú + Ethernet: 1.4 Standard, ethernettel
Gyors + Ethernet: 1.4 High Speed, ethernettel

Elvileg csinálhatnak olyat is, hogy 1.3, ethernettel, ami azt jelenti, hogy a gyártó még annyira sem érti a HDMI szabványt mint a felhasználók.

E mellett símán előfordulhat, hogy egy síma kábelen átmegy a nagyobb sávszélesség, csak a gyártó nem mérte be, nem akarta garantálni, vagy nem érdekli az egész. A hosszal és a frekvenciával nó a csillapítás, ezért a hosszabb kábelek adott minőségben kisebb sávszélességet visznek át, egy mezei 50cm-es kábel lehet hogy tud annyit, mint egy High Speed 5m-es, még ha nem is írják rá.

[ Szerkesztve ]

(#1228) _NCT


_NCT
őstag

Köszönöm mindenkinek a gyorstalpalót! :R

(#1229) El Kebir válasza lajthabalazs (#1227) üzenetére


El Kebir
őstag

ok, akkor nevezték el, de attól még ugyanaz lesz, ahogy mostmár te is írod. :)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1230) szabog4


szabog4
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Vettem ma egy HDMI-t az euronicsbe (hama [High-Speed-HDMI] és a 27" LG 27EA33 monitorom csak 1680x1050-es felbontásig teljesképernyő, azután meg oldalról 2,4-2,4cm alúlró 1-1cm hiányzik tehát 1920x1080-as felbontásba nem jó.
DVI-vel működik rendesen.

Tudnátok segíteni?

HUN_Thorpedo

(#1231) szabog4 válasza szabog4 (#1230) üzenetére


szabog4
aktív tag

Megoldottam! :) AMD-m van és ott külön be kell állítani a CATALYST CONTROLL CENTER-ben.

HUN_Thorpedo

(#1232) utas666 válasza utas666 (#1221) üzenetére


utas666
tag

Bonyolultabb a dolog, tegnap azt hittem már működik, de ma megint próbálkoztam és vissza kellett váltanom DVI-re, mert megint ugyanaz a hiba volt. Aztán most mégis sikerült: kikapcsoltam a monitor (LG W2452V) tápját és vissza, aztán ahogy éledt föl a monitor, miközben a HDMI be volt dugva és korábban forrásnak beállítva, egyszercsak lett kép...

(#1233) utas666 válasza utas666 (#1232) üzenetére


utas666
tag

- A monitort (LG W2452V, mobility HD 5470, win7(x64)) HDMI bementre kell állítani (nincs kép, power saving)
- Be kell dugni a HDMI-DVI-t és várni a csatlakozás hangocskára (nincs kép mert a source HDMI nem DVI)
- ki kell húzni a HDMI-DVI-t és helyére a HDMI-HDMI kábel megy
- ki kell kapcsolni a monitort power gombnál és vissza
- WTF csoda, de van kép HDMI-n keresztül is, egyelőre csak így, de konzisztensen

(#1234) El Kebir válasza utas666 (#1233) üzenetére


El Kebir
őstag

nem mondanám, hogy értem mit írtál... de régebbi LG-nél volt nálam is olyan, hogyha hdmi és a dvi kábel be volt dugva a monitorba, akkor csak az egyikről várta a jelet, a másikkal nem is foglalkozott. (mindegy volt, hogy arról is kap, vagy csak arról kap jelet és hogy melyiket adtam meg neki forrásnak)

talán a nálad is ez lehet a gond, viszont lehet így sikeresen megkerülted.

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1235) utas666 válasza El Kebir (#1234) üzenetére


utas666
tag

Kipróbáltam amit írtál de nem segített (emlékeim szerint nálam tudta mindkettőt párhuzamosan is használni, régebben tablett HDMI-jével próbáltam), viszont közben észrevettem hogy nem is kell a ki-be kapcsolás, úgyhogy leírom tömörebben, érthetően:

- monitorban fixen HDMI és DVI van bekötve, source HDMI-re rakva
- mindkét kábel másik vége HDMI, szabadon lóg a laptopnál, bekötésre várva
- ha bekötöm a HDMI-HDMI-t a laptopba, semmi, van jel, de 5s után power saving
- ha bekötöm a DVI-set, rögtön ki is húzom (2s), aztán a vissza a HDMI-set, akkor működik!

Valahogy az inicializálás részében lehet a hiba, amit csak a DVI-s kábelen tud, de ha azon keresztül megcsinálta, akkor már működik a HDMI is... :F

[ Szerkesztve ]

(#1236) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok!

Lehet elég amatőr kérdés, de tegnap vettem egy 5m-es 1.4-es Rolink HDMI kábelt, csatlakoztattam a gépemmel és igazából működik, viszont a fullhd-t egyszerűen nem akarja szeretni a TV. 1680x1200-as felbontás tettszik neki, viszont felette nem.

Ez mitől lehet? Elvileg a TV 1080p-t kell hogy tudja. Egy módban sikerült 1920x1080-at megszerettetni vele, mikor a Windows képernyőbeállításoknál a képernyő típusát extended-nek adtam meg.

AMD HD 7770 hajtja a képernyőt.

(#1237) El Kebir válasza _NCT (#1236) üzenetére


El Kebir
őstag

klón módban csak a másik monitor felbontását lehet beállítani, csak kiterjesztett (extended) módban állíthatsz be különböző felbontásokat.

amd gpu-nál, ha 1080p-nél fekete keretes lenne a kép, akkor még a méretezést is be kell állítani.

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1238) _NCT válasza El Kebir (#1237) üzenetére


_NCT
őstag

Szerencsére az jó, nincs fekete keret (gondolom itt a GPU scaling-ra gondoltál, mint beállítási lehetőség).

Amúgy köszi, akkor marad az extended mód. :R

(#1239) Misk15


Misk15
csendes tag

Sziasztok!
Rá dugtam a PCm vidi kártyájára HDMI-vel a Ps3-mam, de meg akadtam nem tudom most hogy hozzam be a PS-t tudnátok segíteni?

Alcatel OT-990 ---> Alcatel OT-C ---> Xperia GO ---> Lg OG—> Iphone 5–> Iphone SE—> Iphone 6S—> Iphone 7

(#1240) lajthabalazs válasza Misk15 (#1239) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Támogatja a kártyád a HDMI pass through-t? Én úgy tudtam, hogy a kártyákon a HDMI csak kimenet.

(#1241) Miarák


Miarák
csendes tag

Sziasztok!

Vettem ma egy HDMI kábelt, de amikor összekötöm a monitort (BenQ G2320HD) az asztali pc-vel (AMD HD 7770 GHZ Edition) akkor csak annyit ír ki a monitor, hogy out of range. Csökkentett módban működik, normál indításnál csak out of range. VGA kábellel tökéletes, de szeretném lecserélni ugye erre. Laptop - monitor kombóval működik. Azt olvastam, hogy túl nagy felbontást akar küldeni a vga, de hol lehet ezt lecsökkenteni? Segítséget előre is köszönöm! :R

(#1242) HaZsolt


HaZsolt
őstag

Milyen HDMI kábelt ajánlotok ami 2,5 méter hosszú? Elvileg nincs jelentősége, hogy milyen a HDMI kábel de nem szeretném a legócskábbat. iPonos linknek örülnék a legjobban, onnan tervezem venni.

(#1243) utas666 válasza utas666 (#1235) üzenetére


utas666
tag

Lépkedek felfelé és most már a 2011-es driverrel (8.840.0.0) kísérletezek, ugyanazok a jelenségek, de már kezdem jobban kiismerni az anomáliát.

Ha valami felbontás váltás van, például nem fulhd játék elindításánál, akkor elveszti a HDMI jelet és csak egy HDMI ki, DVI be-ki, HDMI be inicializálással jön vissza (alacsony felbontásban ráadásul hibásan pozicionálva). Nagyon érdekes, hogy az UAC kép elsötétitő, majd után a visszavilágosító efekktjénél is ugyanúgy eldobja a képet és power saving-be megy a monitor.

Gyorsan kipróbáltam mégegyszer a catalyst 14.12-est tisztán, a speciális eltávolító utáni alapokról indulva is, de ugyanaz a hiba ezért véglelg dobtam. Egyszerűen lekapcsolja a laptop kijelző háttérvilágítását és csak nagyon halványan látszik a kép. Külső monitor nélkül használhatatlan lesz, ráadásul a HDMI ekkor egyáltalán nem működik, még a fenti módszerrel sem (az LG W2452V monitorommal).

(#1244) Pityke78


Pityke78
őstag

Sziasztok!

Úgy néz ki szükségem lesz egy 5 méteres és kb. egy 10 méteres HDMI kábelre.
A TV-k lennének összekötve az asztali PC-vel.

Ilyen méretben milyen típust tudnátok ajánlani? A 10 méteres méretnél számolhatok minőség romlással?
Annyi infó még, hogy a HDMI kábel mellett fog menni LAN és optikai kábel is, nem tudom, hogy zavar szempontjából ez számottevő-e.

Hogyan tudnám a legjobban megoldani?

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#1245) solties


solties
tag

Sziasztok!
Nem tudom idevág-e a kérdésem, de nem találtam közelebbit.
Valószínűleg HDMi problémám lehet, vagy digitális jel, vagy adatátvitel vagy nem tudom...Szóval:
Mitől lehet a következő jelenség T-home-os iptv-n?
Tehát adott egy iptv előfizetés, + set top box + 40 full hd samsung smart tv hdmi kábellel összekötve. A set top box-on 1080i-re van állítva a felbontás. Kép tű éles, de random szerűen néha néha 1-két percig vibrál-remeg a kép. Aztán megint minden frankó. Naponta ez többször előfordul. De a hang továbbá is jó.Sőt több kábellel is próbáltam.
Annyit kell tudni, a TV az új, élő wifi kapcsolattal, ( a box és a tv elvileg azonos hálózatra csatlakoznak)az előtt egy képcsöves tv-volt a set top box-ra rákötve scart kábellel sima 4/3 felbontással. Ahhoz képest nagyon jó kép volt, de sosem csinált hasonlót.
Kérdésem az lenne, mi lehet a leírt hiba oka, illetve miben keressem a hibát. TV beállítás, set top box vagy hdmi kábel esetleg (set top box-hoz járt) iptv adás? Bár azt nem hinném.
Egyáltalán ismerős ez a jelenség valakinek? Remélem érthető volt.

[ Szerkesztve ]

(#1246) lajthabalazs válasza solties (#1245) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

1-2 percre megáll és vibrál, vagy megy tovább a műsor, és vibrál? Ha közben csatornát váltasz, elmúlik? Illetőleg ha megjelenítesz valamit a set top box menüjéből (hangerő szabályozó, teletext, valami, amihez nem kell csatornaváltás, online kapcsolat), az is vibrál?

[ Szerkesztve ]

(#1247) solties válasza lajthabalazs (#1246) üzenetére


solties
tag

A műsor tulajdonképpen megy tovább, csak akadozik/vibrál(valami hasonló) de a hangnak közben semmi baja.
Látszólag a stb menüje nem csinálja ezt (müsorújság stb..) sőt a TV menüje sem. kezdem azt hinni, hogy box hiba lesz.

(#1248) dhcodoki


dhcodoki
senior tag

Sziasztok!
Szeretnék kis segítséget. Vásároltam két darab HDMI kábelt.
20 méteres
10 méteres

-Ha a HTPC és a házimozi processzor közé kötöm be, akkor egyik sem működik.
-Ha a PS4 és házimozi processzor közé kötöm, mindkettő működik.
-Ha a házimozi processzor és a TV közé kötöm, szintén mindkettő működik.

Mi lehet a gond??
Talán az AMD vision-ben kellene valamin állítanom??
(Itt megjegyezném, hogy a próbálgatás előtt 1,5 méteres HDMI-n ment rendben minden. Semmin nem állítottam. Illetve ha visszarakom ezt a kábelt, szintén ok)

Annyival kiegészíteném, hogy az amd vision nem érzékeli a kijelzőt ezeknél a kábeleknél.

:R

[ Szerkesztve ]

(#1249) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok!

Vettem egy Roline HDMI kábelt ami egy rakás kaka 3D-s képet nem tudja rendesen átvinni a kép lilás és akadozó. Másik rövidebb kábellel próbálva tökéletes.

14 napos elállási jogommal élve visszaviszem... Milyen normális kábelt tudtok ajánlani ami nincs horror árban és tuti jó 5m-re?

(#1250) lajthabalazs válasza solties (#1247) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ha a box menüje szépen átmegy a TV-re, miközben a műsor vibrál, akkor az lehet a sodort érpártól a kodeken keresztül a box videokártyájáig bármi, de nem a kábel. Ha box rossz, akkor majd a T segít. Ha a sávszélesség "megy el" naponta néhányszor, akkor nézd meg, hogy a háztartásban mi használhatja, vagy mi terheli a routert (nyomtatás, FTP, DOS támadás :) ).

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.