Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic

Hozzászólások

(#1901) Atilla001


Atilla001
senior tag

Üdv!
Tesztelhető egyértelműen, hogy egy HDMI kábel és vagy toldás vagy repeater és kábelhosszúság jól működik?
Az hogy látom hogy nem látok nem oda valót már elég?
thx

Védd a természetet!

(#1902) balazs1022 válasza jookomak (#1895) üzenetére


balazs1022
őstag

(#1896) asynur:
Koszi nektek! Igen sokan mondtak h tv hdmi-je csak 2.1-et tud fogadni. Sot azt is mondtak leginkabb az LG Tv-k ilyenek. Viszont egy masik topikban kaptam megoldast es most már tokeletes lett. PC-n masik lejatszot kell használni a VLC helyett, a MediaPlayerClassic-ot. Ennek a beallitasaiban kell be x-elni az 5.1 hangkimenetet es akkor a PC hdmi portjara 5.1 jelet kuld, amit fog a TV.
A masik problemam a ChromeCast-al volt. Itt sem volt 5.1 es itt is a telefonon VLC-t használtam. Masik app-ot használva mar a ChromeCast is 5.1 jelet kuld.

Szal minden kiralysag! :D

Viszont igy lett egy vadi uj elado hdmi extractor-om. Ha vkit erdekel irjon. Van hozza egy uj hdmi es egy uj optikaim is. :))

https://fototrend.hu/fotok/fotos/balazs1022/index.html

(#1903) asynur válasza balazs1022 (#1902) üzenetére


asynur
tag

Én is köszi, ezt az infót elraktározom a jövőben még jól jöhet :DDD

(#1904) balazs1022 válasza asynur (#1903) üzenetére


balazs1022
őstag

Akkor inkabb ezt az infirmaciot raktarozd el ha PC-t hasznalsz hazimozizashoz:
[link] <- Ezen iromany jovoltabol oldodott meg a problemam. :)

https://fototrend.hu/fotok/fotos/balazs1022/index.html

(#1905) laabom


laabom
tag

Sziasztok. Kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Samsung ívelt monitorom ami full hd. Ezen van 1 db HDMI csati amit jelenleg az Xbox-om ( X ) foglal el.
Viszont az ősrégi számítógépem most fogom lecserélni és mivel a vga-n már nincsen dsub csak hdmi így valami megoldás kérne hogy ne kelljen majd át dugdosnom :)
Olvasgattam elvileg HDMI kapcsoló kell hozzá csak azt nem tudom melyik lenne megfelelő.
ezt néztem ki 10k-nál többet nem szeretnék nagyon adni érte

Várom a segítségeteket
Köszi előre is

(#1906) chris0000 válasza wwenigma (#1858) üzenetére


chris0000
őstag

hi.lehet nem ide vág,de nem találok helpet erre a dologra..
MediaPlayerClassic-al játszom le az UHD filmeket a B7-en+Madvr meg egyéb szoftverek,de azt az opciót ami az 5.1 hang és stereo kompatibilitási problémáját megoldaná sehol nem találom...hangos a film,a beszéd meg nagyon halk...egyszerűen nem találok rá ami ezt megoldaná...biztos vmi rejtett fülecske ami nincs be/ki pipálva...agyvérzés... :U help.thx.üdv.

[ Szerkesztve ]

(#1907) wwenigma válasza chris0000 (#1906) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

MPC-ben nekem a belso szurok->audio valto->"beepitett audio valto" ki van kapcsolva, a LAV audio dekoderben pedig "convert output to standard channels layout" és " "use legacy 5.1 channels layout" pedig be, hatha ez segit. :/

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1908) Atilla001 válasza chris0000 (#1906) üzenetére


Atilla001
senior tag

ha sztereót akarsz 5.1 ből akkor beállítások, internal filter, audio decoder és ott mixing fül. Enable mixing és kiválasztod a lenyílóból a sztereót. LAV esetén.
ha nem ez kell akkor passz..

Védd a természetet!

(#1909) chris0000 válasza wwenigma (#1907) üzenetére


chris0000
őstag

rá is nézek...thx a helpet,neked is Attila. :R

(#1910) chris0000 válasza wwenigma (#1907) üzenetére


chris0000
őstag

sajnos nem jött össze...ezeket én is néztem korábban...még keresgélek
egyébként olyan mintha nem reagálna semmire.a MPC is el van indítva és jobb alsó sarokbanl ugye van a hangerő állítási lehetőség...nah nálam ha keresztül van húzva,zéró hanggal is van hang,mintha figyelmen kívül hagyna mindent amit állítok.. :U
nálatok mi a helyzet ezzel,van hang akkor is ha kersztül van húzva?thx.üdv.

[ Szerkesztve ]

(#1911) danee992


danee992
tag

Sziasztok!
Előre is bocsi ha nem ide való, de valahol már rá kell hogy kérdezzek. Adott egy PC, összevan kötve HDMI-vel egy TV-vel. Hogy tudnám azt megcsinálni hogy csak a VLC-vel lejátszott hang menjen át a TV-re azon kívül minden más a jack dugós fülhallgatón? Párom állandóan sorozatot néz, és addig én nem tudok se youtubeot nézni, se zenét hallgatni v játszani amíg sorozatozik mert minden más hangot is a TV-n hallok vissza :F lehet hogy én vagyok még tapasztalatlan a win10-hez

[ Szerkesztve ]

Értékelést ne felejtsük már el. Köszönöm!

(#1912) Digiflex válasza danee992 (#1911) üzenetére


Digiflex
tag

simán...

A VLC-ben választhatsz hang-kimeneti eszközt!

Audio -> Audio device

(magyarnál:)
Hang -> Hangeszköz

nekem egy második monitoron nézi a gyerekmozit a kislányom a monitor hangszórójával, amíg én a gamer headsettel tolom a játékot.

...

(#1913) danee992 válasza Digiflex (#1912) üzenetére


danee992
tag

Köszi :R

Értékelést ne felejtsük már el. Köszönöm!

(#1914) kicsako


kicsako
őstag

Sziasztok,

Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy TV, egy monitor, egy számítógép, és egy playstation. meg szeretném csinálni, hogy a PS-ből a HDMI egy elosztón keresztül a TV-be és a Monitorba is menjen, ami kapcsolgatható, hogy melyik kimenetre adja a jelet. Létezik ilyen kütyü? Ha igen, akkor növeli a késleltetést?

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#1915) Laci.M válasza kicsako (#1914) üzenetére


Laci.M
senior tag

Szia,

[link]

Épp a GB volt nálam megnyitva, ezért innen linkeltem. HDMI splitter a kulcsszó, erre keress rá. Ali, GB, BG....
Érdemes nézni a felbontást, és egyéb tulajdonságokat is.

Üdv: Laci

Aláírás

(#1916) nyikimó


nyikimó
újonc

Üdv mindenkinek,régóta agyalok hogy hogyan tudnék felvenni a Telekomos iptv set-top-boxom hdmi kimenetéről,találtam ilyen kütyüt,ez talán megoldaná a problémát? Ez lehet hogy magában is megoldja a HDCP-t vagy kellene hozzá egy ilyen elosztó,nem tudom,belekerülne vagy 40 ropiba,csak úgy nem venném meg,vélemények?
https://www.cloner-alliance.com/hdmicloner-box-evolve.html
http://hdmisplitterreview.com/orei-1x2-hdmi-splitter-review-1080p-3d/

(#1917) g4b3n


g4b3n
tag

Sziasztok!

A számítógépnek a képét szeretném kitenni 4 monitorra, mintha projektorral lenne kivetítve, hogyan oldható ez meg?
Tehát az egy képet szeretném ,,felnagyítani.

Köszönöm

(#1918) tzsolesz


tzsolesz
nagyúr

A HDMI with Ethernet kábel jó PC és TV összekötéséhez?
2018-as AMD konfig, és egy 2017-es LG 32"-os full HD TV-hez kellene egy jó kábel.

(#1919) lajosx


lajosx
őstag

Sziasztok! Ajánlanátok egy megbízható hdmi switch et? Konzolhoz kellene olyan ami a 4k is kezeli. 3 kimenetes kellene.Köszönöm :R

(#1920) Takvan


Takvan
tag

Üdv mindenkinek.
Talán tudtok segíteni. Adott egy LG 42LA690S -tv, amire több eszköz rá van dugva külön HDMI kábellel. Van egy set top box, amit ritkán kapcsolok be, csak ha valamilyen műsort akarok rögzíteni a rádugott külső winchesterre. Van egy média lejátszó, amiről filmeket szoktam nézni. Ez a rendszer évek óta működik, nem volt vele problémám. 2-3 hete viszont azt vettem észre, hogy film nézés közben (média lejátszó) kb. fél óránként 1 másodpercre eltűnik a kép, mintha nem kapna jelet, aztán minden megy tovább. Azt hittem a filmmel van gond, visszatekertem, de nem jelentkezett ugyanott a jelenség. Sőt a média lejátszó menüjében lépegetve is előfordult az 1 másodperces kép kiesés. Később észrevettem, hogy a set top boxnál ugyanezt megcsinálja.
Nem hiszem, hogy egyszerre lenne gond a két kábellel, illetve a két készülékkel. Azt csak remélem, hogy nem a tv kezdi megadni magát.
Van valami ötletetek mit kellene kipróbálnom?
Amire még felfigyeltem, hogy az utóbbi időben, ha úgy kapcsolom be a set top boxot, hogy a tv be van kapcsolva, akkor a set top box pár másodperc után kikapcsol. Ha a tv-t később kapcsolom be mint a set top boxot, akkor nincs vele gond. Ez nem tudom összefügg-e a HDMI-s problémával. :F

(#1922) boci85


boci85
tag

Sziasztok
Samsung mu8002 tv van tehet 4k hdr10 et tudja... pc gtx 1060 - powerdvd a bajom az hogy vga ra rádugtam a tvét..elindítom 4khdr es filmet és szemcsés a kép és hdr feliratse jelenik meg ! Most akkor a hdmi kábel a bajos vagy be állítási gondok vannak vagy mell a 18gigabites hdmi kábel?? Nvidia driveba tvét ne.tom 4k felbontásba rakni.. ezt se értem..

(#1923) D5 válasza tzsolesz (#1918) üzenetére


D5
aktív tag

Szia! "High speed" kábelt keress. Nem szükséges az Ethernet szvsz.

(#1924) Ice&Lime


Ice&Lime
veterán

Sziasztok!

Van olyan normális átalakító/toldó amivel gond nélkül meglehet oldani azt, hogy egy pc-t és egy playstation-t , mindkettőt egy monitorra kötni, mert a monitoron csak egy hdmi bemenet van. (a vga portot nem szeretném használni semmire).
A pc-ből csak display porton keresztül jön a jel, a playstation-ből meg hdmi-n, ezeket szeretném egyszerre egy monitorra kötni a monitor hdmi bemenetébe valami átalakítóval/toldóval, de mindkettőnek jó maradjon a kép minősége.

Előre is köszi a válaszokat!

(#1925) KAMI911


KAMI911
aktív tag

HDMI CEC-nél honnan tudni, hogy a TV mit hogyan kapcsol?

LG 42LV4500-as TV (https://www.lg.com/hu/tamogatas/termektamogatas/lg-42LV4500)
Pioneer HTP 071 csomag (VSX-321)

Volt már olyan hogy a TV látott valamit a Simplinken keresztül, most éppen nem lát semmit. De nekem az is tökéletesen megfelelne, ha a TV megfelelően kapcsolgatná az erősítőt, a TV és a BD bemenetre kötött Rasberry Pi 3-at. Mi az amitől nem működik, vagy ez felejtős? A TV most kacsolgatja az erősítőt, de nem oda ahova kellene.

Jól gondolom, hogy ezzel a konfiggal a HDMI ARC nem fog menni. Most S/PDIF-fel van összekötve a TV és az erősítő. Ezért meg TV módban sem megy az erősítőt, mert olyan mintha elvárná a digitális összeköttetést, DVD-módban tudok neki optikai bemenetet állítani.

Előre is köszönöm!

(#1926) jookomak válasza Ice&Lime (#1924) üzenetére


jookomak
őstag

Én egy ilyet vettem, tökéletesen működik. [link]
Amire szükséged lesz: displayport-hdmi kábel (dp től a hdmi irányába működik a dolog) pc-ből az elosztóba, ps-elosztóba egy hdmi-hdmi kábel, elosztóból a monitorba még egy hdmi-hdmi kábel.

Nem nézlek hülyének, de tuti hdmi van a monitoron, és displayport a pc-n? Én figyelmetlen voltam, megszívtam anno. Ha igen, akkor a linkelt cucc tökéletes. Illetve nézz szét, biztos van olcsóbban, közelebb. Feltételezem ez valami kínai oem, és kismillió helyen, néven lehet kapni.

(#1927) Ice&Lime válasza jookomak (#1926) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Köszi, amit linkeltél jónak tűnik.
A monitoron egy db hdmi bemenet van. PC-ből meg csak DP port van.
Ha DP-ről Hdmi-re van átalakítva a jel, attól még jónak kell maradnia a jelnek?

(#1928) jookomak válasza Ice&Lime (#1927) üzenetére


jookomak
őstag

Igen. A dp szabvány tartalmazza a hdmi jelet, visszafelé nem működik, tehát hdmi kimenetes laptopot/pct nem lehet dp bemenetes monitorra kötni.
Digitális átalakítás, jelveszteség nem lesz.

(#1929) Ice&Lime válasza jookomak (#1928) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Köszi.
És akkor mi a helyzet, ha 2 darab hdmi jelforrás (egy ps és egy laptop) menne egy monitorba, amin csak 1 darab hdmi bement van (a másik csak displayport)?

(#1930) vagamo


vagamo
őstag

Van egy kis Gondom a HDMI-vel! LenovoV510 laptop. HDMI kábelt nem észleli automatikusan a win+P "megkettőzésre" kattintva sem csinál semmit. Viszont ha a képernyőn jobb gomb, intel grafikus beállításokat megnyitom és ott a több képernyős menüben az "észlelésre" kattintok, majdnem jó lesz kép lesz a TV-n viszont hang nincs az marad a laptoppon. Legfrissebb driverek win 10 többször újratelepítve, de semmi változás, mindig szar marad. Eleve miért nem automatikusan vált át mikor a HDMIt csatlakoztatom?

Köszi!

Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S

(#1931) Dragon3000


Dragon3000
veterán

Megtudnátok mondani, hogy melyik vga családdal jött be először a hdmi 2.0 nv és amd oldalon is?

(#1932) lord_m


lord_m
senior tag

Sziasztok!

A következő problémám lenne:

Adott egy jó pár éves Acer Iconia A1-810 Tablet, micro HDMI kimenettel, melyhez van microHDMI--HDMI kábelem.

Ezzel a kábellel egy korábbi Samu Lcd TV-vel minden gond nélkül összeköthettem, kép-hang rendben volt Hdmi-n keresztül.

Viszont a napokban ki akartam próbálni egy szintén samu uhd okostv-n, ugyan azzal a kábellel, de csak a tablet képe jelenik meg, hangot nem tudok előhozni...

A microHDMI--HDMI kábel jó, Tableten nem lehet állítani semmit, de korábban nem is kellett, volt hangja is.

Mi lehet a probléma szerintetek?

(#1933) emzeperix


emzeperix
tag

Sziasztok!

A probléma következő: Adott egy PC, 2.0-ás HDMI kimenettel, egy 4k TV-re kötve, jó minőségű 2.0-ás kábellel.

A 4k/60Hz felbontásnál semmi gond, de amint a TV-n bekapcsolom a UHD Deep Color-t, és a PC-n a 10 bites színmélységet, akkor időnként a kép pár másodpercre elmegy.

Több TV/videokártya kombinációval próbáltam, mindig előjön ez a probléma.

Ebben kérnék segítséget...

(#1934) Padree


Padree
senior tag

Sziasztok!

Egy Xbox Hdmi jelét szeretném 3 felé osztani, egy időben csak 1 kijelzőre.
Egy 3portos kapcsolós switchet találtam [link], de az 3 bemenet -> 1 kimenet rendszerű - nekem pont fordítva kellene, de olyat nem találtam. Visszafelé müködnek ezek a kütyük?

"I don't give a penny - FCK twenty twenty..."

(#1935) DVlad


DVlad
őstag

Urak!
2-3 konzolt/Blu-Ray lejátszót szeretnék tv-re kötni átdugdosás nélkül, amihez szükségem lenne egy switch-re (?).
Vannak ajánlott márkák, típusok, amikre rákereshetek? Jó lenne, ha nem kéne kapcsolgatni, de nem ragaszkodom hozzá, ha van minőségromlás nélküli üzemet biztosító készülék, ami 3 in és 1 out képes, de kapcsolni kell a bemeneteket így vagy úgy.
Előre is köszönöm!

(#1936) zsoltip


zsoltip
őstag

Sziasztok Fórumtársak!
USB C type csatlakozóval rendelkező HP 650 G2 laptopomat szeretném HDMI összeköttetéssel TV-re kötni.
2 terméket néztem:
1.) "Kábeles Adapter"
2.) "Kábel nélküli adapter"

Esetleges pro-kontra érveket tudna valaki adni egyikre, másikra?

Köszönöm,
zsoltip

(#1937) zsoltip


zsoltip
őstag

Ja igen... a Kábel nélküli lehet, csak 30 Hz-ig támogat... :U
De helyette lehet akkor pl. ezt vagy ilyet nézni: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1938) demmer123


demmer123
őstag

Két kábel között mi a különbség?

AudioQuest Forest 1.5m

AudioQuest Pearl 1.5m

Oled Tv-hez kellene olvastam az oled fórumba hogy érdemes venni ilyen "drága"kábeleket mert nem lesz rajta jelvesztesség mint a "olcsóbbik" kábelek között.

Vagy érdemes lenne egy sima kácsa kábelt venni,mert ekkora kicsi méretnél nem fontos a drága?Fontos hogy 4k,hdr anyagok a lehető legjobb képminőséget adják.

Köszi a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#1939) energomatt válasza demmer123 (#1938) üzenetére


energomatt
senior tag

Egyáltalán nem biztos, hogy neked az adott rendszeredbe érdemes. Ezt kívülről senki sem mondhatja meg. Elkéred őket próbára, hogy megállapítsd, vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor kockáztatsz.

(#1940) Palesztin994


Palesztin994
aktív tag

Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy HDMI 2.0 helyett van-e értelme DP 1.2 vagy HDMI 2.1 kábel használatának? 2k monitorról van szó, gyanítom jó a 2.0 is, de ha mégis jobb a 2.1, akkor jó lenne tudni miért. :D

(#1941) Lézerparaszt


Lézerparaszt
őstag

Sziasztok! 4K 60 fps HDR videót szeretnék felvenni. Ha 60 fps-re állítom a felvételt akkor 3-4 másodpercenként megakad a felvétel 1 másodpercre. A program szerint a felvevő kártyához 54 fps jut el, és ha 50 fps-re állítom a felvételt akkor ez a megállás megszűnik, de még mindig olyan mint ha akadozna. Elképzelhető hogy a HDMI kábelek gyenge minősége okozza ezeket? Engedi a 4K 60fps HDR-t bekapcsolni, szóval a sebesség elvileg meglenne. Előre is köszi a választ!

A játék az nem játék!

(#1942) dlaccc válasza Lézerparaszt (#1941) üzenetére


dlaccc
aktív tag

Hasonló cipőben járok, 60hz-en vagy no signal vagy akadozik a kép az oled tv-n. Van egy kupac hdmi kábelem elég drága is volt némelyik de egyik se jó. Olvastam hogy a hossz is probléma lehet de nekem 2m mindenképp kell, az 1m-es túl rövid sajnos. Most erre találtam rá 27Gbps High-Speed HDMI 2.0b Cable – 2m (Latest Standard) Supports Ethernet, 4K, HDR12, 60Hz, 3D, Audio Return de már félek előre kidobott pénz ismét.. :F

[ Szerkesztve ]

(#1943) Lézerparaszt válasza dlaccc (#1942) üzenetére


Lézerparaszt
őstag

Hi-fi oldalon nézegettem a kábeleket, ott úgy írja hogy 6-8m után csökken a minőség 4K 30hz-re. Az egyik kábelem az amit a PS4 Pro-hoz adtak, a másik pedig amit a ROG Swift PG27UQ -hoz. Hi-fi rajongóként megtanultam hogy a kábelen sok múlhat, és azt is hogy mindegy milyen drága a beszerzett cucc, a kábel amit adnak hozzá a lehető leggagyibb. Ezért merült fel bennem hogy a HDMI lehet a ludas. Amit linkeltél az jól néz ki, lehet hogy rápróbálok ünnepek után. Felraktam a videót YT-ra, hogy lássátok milyen akadásról is beszélek.

A játék az nem játék!

(#1944) deathtania


deathtania
senior tag

sziasztok!
HDMI swither-re/kapcsolóra volna szükségem, mivel a TV-nken sajna csak 1 bemenet van. Az volna a kérdésem, hogy milyet érdemes venni, ami nem horror összeg, de még nem torzítja a jelet. Aliexpressről rendelt 5-10 dolláros kütyükről van tapasztalatotok?
köszönöm a választ előre is! :R

www.brczart.hu

(#1945) DVlad válasza deathtania (#1944) üzenetére


DVlad
őstag

:D
(2018-11-22 09:55:35)

(#1946) dlaccc válasza Lézerparaszt (#1943) üzenetére


dlaccc
aktív tag

Közben utánajártam elvileg a Belkinnek van már hdmi 2.1 kábele ami sokkal nagyobb sávszélességre képes a spec. szerint, plusz csak jókat írnak róla. [link] mondjuk kicsit borsós de még vállalható ár.

[ Szerkesztve ]

(#1947) deathtania válasza DVlad (#1945) üzenetére


deathtania
senior tag

:)) na ezt észre sem vettem. :)
hdmi switchereket nézegetek, de itthon valamiért 6-7k-tól indul felfelé, általában 10-15k körül találok bármit is.
ezeket nézegettem aliexpressről:
Perlinta
ugreen
robotsky
vention

ezekenek elég sok pozitív értékelése van, azért gondolkozom, hogy valamelyiket berendelném.

[ Szerkesztve ]

www.brczart.hu

(#1948) DVlad válasza deathtania (#1947) üzenetére


DVlad
őstag

Az a bajom, hogy ezeknek és a hasonlóaknak az amazon-on és más helyeken is nagyon sok hibájáról lehet olvasni, akár a kommentekben is. Pixelesedés, pirosas zajosodás, stb.
Beszéltem erről többekkel, akik kb. mind azt mondták, hogy itthon kell megvenni online rendeléssel, és megtapasztalni, hogy hibás-e, megfelel-e a te környezetedben, és ha nem, akkor mehet vissza 14 napon belül. Lehet, hogy drágább pár ezressel, de nem fogsz kacatot venni, addig próbálgatod őket, amíg egy hibátlant ki nem fogsz.

(#1949) Lézerparaszt válasza dlaccc (#1946) üzenetére


Lézerparaszt
őstag

Szerintem nem ezt akartad linkelni :D

A játék az nem játék!

(#1950) dlaccc válasza Lézerparaszt (#1949) üzenetére


dlaccc
aktív tag

Hát igazából azt akartam, de már én se tudom mi az igazság. Erre is azt írják 2.1-es 10K 120hz meg minden jóság :D LEÍRÁS alapján elég jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.