Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic

Hozzászólások

(#1351) bunygyi válasza Titmouse09 (#1350) üzenetére


bunygyi
tag

Köszönöm.

(#1352) bunygyi válasza Titmouse09 (#1350) üzenetére


bunygyi
tag

Szia telepítettem és jó lett így több beállítás van :R

(#1353) Titmouse09 válasza bunygyi (#1352) üzenetére


Titmouse09
aktív tag

Örülök, hogy tudtam segíteni.

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

(#1354) Directors válasza lajthabalazs (#1220) üzenetére


Directors
senior tag

Szia!

Kicsit soká de kipróbáltam másik TV-vel és tökéletes.
Nem tudom hogy mi lehet a gond. Valakinek valami ötlete? Kezdek megőrülni. :W

AMD Catalyst progin belül a monitor kettőzésével csináltam és ugyan úgy mindég elmegy a kép időközönként.
Ti hogyan szoktátok összekötni?

[ Szerkesztve ]

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#1355) Pite


Pite
csendes tag

Sziasztok!
Egy gépre próbáltam két monitort rákötni, egy dP>DP kábellel és egy HDMI>DP kábellel, viszont a HDMI>DP ne mvisz jelet a monitornak, nem is mutatja mint választható monitor. Ugyan ez DVI>DVI vel megy. Rossz a kábel? Egyébként elég nehéz volt ilyet felkutatni, végül csak a Monitorgurutól tudtam szerezni, ennyire nincs erre igény? :F

(#1356) Neologizma


Neologizma
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék monitorként használni egy LG 32Le2R-t.
A gond az, hogy ha HDMI-n keresztül csatlakoztatom a notebookomhoz, akkor a kép szét van húzva, hang pedig nincs.
Ezelőtt egy Tevion (Medion) Lcd készülékkel ez nem volt gond!
Ez ennek a modellnek a sajátossága?
Win 8.1-es notebook (Nvidia GT620M), minőségi HDMI kábel adott.
Tud valaki megoldást ezen problémákra?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Dob és basszus, no meg miegymás.

(#1357) lajthabalazs válasza Pite (#1355) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Működik magában a DP-HDMI irány? Csak olvastam a témáról (én a DP -> HDMI irányt használtam), de úgy tűnik, a DP szabvány sokkal összetettebb, mint a HDMI ezért a legtöbb átalakító a DP kimenetre HDMI bemenetet támogatja.

Ha mindenképpen a DP bemenetét akarod hajtani a monitornak, miért nem használod a DP chaining funkcióját?

(#1358) pigster válasza makoss (#1151) üzenetére


pigster
senior tag

Sikerült azóta tesztelned az eszközt?

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#1359) Pite válasza lajthabalazs (#1357) üzenetére


Pite
csendes tag

A vga-n DPm HDMI, és DVI kimenet van, de a két dell monitoron meg csak DP és DVI nincs HDMI. Ezért gondoltam, hogy akkor az egyiket az egyikre másikat a másikra :) De nem megy, azt hogy tudom ellenőrizni, hogy megy e a DP-HDMI irány? Erre a DP chaining funkcióra rákerestem, ez jónak tűnik. De ezt minden monitor támogatja? Egy Dell U2312hm és P2214H-m van.

(#1360) Pite válasza Pite (#1359) üzenetére


Pite
csendes tag

Bocs, közben leesett. Magában sem megy a HDMI>DP irány, akkor valószínűleg a kábel rossz...
Daisy Chain meg monitor függő ahogy nézem, de aztmég nem tudtam kinyomozni, hogyaz enyémek támogatják e.

(#1361) lajthabalazs válasza Pite (#1360) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

A kábel jó, csak fordítvamûködik, hdmi monitorhoz megy dp videokártya. A legtöbb ilyen.

(#1362) thorex


thorex
tag

Üdv!!!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha számítógépet akarok összekötni egy FHD-s TV-vel, és 4k-s tartalmat akarok lejátszani (elvileg lehet és van olyan médialejátszóm a gépen), akkor ahhoz HDMI 2.0 szükséges vagy elég a HDMI 1.4-es vagy egyáltalán működni fog-e (szaggatás mentesen)???

Mert azt olvastam hogy a DCI-s felbontást is elvileg viszi a HDMI 1.4, és a 4k-hoz elég egy I5-ös proci is ami van.
A videókarim egy HIS 7870 IceQ X Turbo amin van HDMI csatlakozó, de a HIS oldalon csak ennyit írnak:
4096x2160 per display (DisplayPort 1.2)
2560x1600 per display (Dual-link DVI)
2048x1536 per display (VGA)
Szóval nem tudom, hogy viszi e vagy sem!? :W
(a vga-s topicban csak egy "elvileg sehogy se" választ kaptam)

(#1363) lajthabalazs válasza thorex (#1362) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ha Full HD a kijelző, akkor a leskálázást a videokártya fogja elvégezni, a kábelen már nem fog 4K menni, csak 1080p. Így olyan kábel kell, amin az átmegy. Egyébként szerintem ha a TV 4K-t kapna a bemenetére, akkor eldobná magát, nem hiszem hogy fel van készítve olyan felbontású tartalom fogadására.

(#1364) sanyoka123


sanyoka123
csendes tag

Sziasztok!
Lenne egy olyan nagy gondom, hogy vettem egy Techwood TV-t az lett a hiba, hogy amikor a számítógépet vagy laptopot HDMI-vel összekötöm (2 HDMI van a TV-n) akkor először simén megy minden Kép és hang is. Viszont egy idő után miközben váltok a HDMI másik bemenetén lévó UPC kábelre, eltünik a jel a számitógép felől. Tehát hiába váltok vissza a másik HDMI portra akkor azt irja ki, hogy nincs jel. Miután próbálgattam felcserélni a HDMI kimeneteket, gyakorlatilag a kábel tv jelét sem vette. Vissza vittem a boltba ott viszont a TV-t rendben fogta. Mi kozhatja, hogy a számítógép vagy laptop ennyire bekavar a TV-nek és mi lehet a megoldás? Nagyon kérem, segítse valaki ha tud mert a tv-t eladó bolttal nézeteltéréseim vannak.

(#1365) vzs1


vzs1
csendes tag

Sziasztok! Adott r9 270 és egy Samsung P2470 monitor amik eddig DVI-al voltak összekötve, most vettem hozzá HDMI kábelt és a képminőség 1920-ban gyenge mosott, 1680-ban viszont tökéletes.Van valakinek ötlete mért van ez?

(#1366) thorex válasza lajthabalazs (#1363) üzenetére


thorex
tag

Köszönöm a választ, :R :R még nem próbáltam ki, de hamarosan... :DDD

(#1367) oz82


oz82
senior tag

Sziasztok!

HDMI-UTP-HDMI kapcsolat, következő a felállás:
A Set top box és egy 2. TV 15m re van egymástól. A 2. Tv hez megy már utp kábel mert ,először 2. Set top box ban gondolkodtunk, de elég lenne ha a 2. tv is ugyan az az adás menne mint az elsőn mert egyszerre nem megy a 2 tv.
Egy ilyen HDMI-UTP -n lenne továbbítva a set top box jele a 2. tv hez. Párba van, így a csatlakozással nincs gond. Kis minőségromlás nem gond mert 16" tv ről van szó.
2 utp szál kell, hátterét nem vágom pontosan (annyi ér kell hogy 2 szálban van hozzá kapacitás, vagy az oda vissza forgalom)
Valaki próbált hasonlót működhet a dolog?

[ Szerkesztve ]

Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!

(#1368) oz82 válasza oz82 (#1367) üzenetére


oz82
senior tag

[link]Ilyen összeállítás lenne, de ilyen egyszerű csatlakozóst szinte nem is látok a neten, szinte csak olyat amihez kell még 5v táp, vagy alapból van benne valamiféle elektronika (nagyobb dobozba van.).
Kérdés hogy az elektronka zavarszűrés/ erősítést (táppal elllátott verzió) szolgál e? A jelem max 720p-s lenne 12m távolságra.

Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!

(#1369) lajthabalazs válasza oz82 (#1367) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Szerintem itt azt használják ki, hogy az UTP kábelben vastag a réz, és 50m-re elviszi a jelet, egyszerűen csak ráültetik. Ha csak 720p megy át, akkor a sávszélesség-igény 1Gbit körüli (ebből), ráadásul az ethernet az egy sodort érpár, a HDMI meg három éren küld adatot. Azért kell a két UTP, mert 1-1-ben felelteti meg a HDMI és az UTP ereket, előbbinek 19 van, utóbbinak meg 2x8. Viszont a 3 data és a clock shield nem szükséges, és van 2 láb, ami csak az exta szolgáltatásokhoz kell 1.4-től.

Amit viszont nem tud, az az árnyékolás, a HDMI kábelben minden adatvezeték párhoz van shield - legalábbis a csatlakozó tudja. Szóval az UTP kábel vehet fel némi zajt, valószínüleg ezért annyival olcsóbb, mitn a HDMI. Azt tippelném, hogy a tápos változat sem végez transzkódolást, csak megnöveli a feszültséget, ahogy mondtad a jel-zaj viszony javítására.

Szóval kis TV-re rossz képet akár tudhat is, de nem a bölcsek köve, amivel meg lehet kerülni a drága HDMI kábeleket nagy távon.

12m-re egyébként egy olcsóbb HDMI kábel is elég lehet, én egy 5000Ft-os 10m-est használok, látszik a zaj a képen közelről, de nézési távolságból rendben van.

(#1370) oz82 válasza lajthabalazs (#1369) üzenetére


oz82
senior tag

Köszi az infót, azért is kell az UTP, mert falba/ padláson/ falba csak fej nélküli kábelt tudok áthúzni. Teszek egy próbát /annyit megér/ az általam linkelt csatlakozókkal, ha rossz lesz a kép akkor megpróbálok zavarvédett fejeset vagy erősítőset szerezni.

Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!

(#1371) Metaxa13


Metaxa13
csendes tag

Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy az új alaplapom HDMI kimenetét a Samsung TV-m bármelyik HDMI bemenetére dugom rá, nem lesz aktív a TV-n a bemenet, nem választható ki. A TV egy 40 "-os full HD-s, az alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3, a proci: AMD A10 X4 5800K. Egy 5 méteres aranyozott Delight kábellel. Másik kábellel ugyanez. Ha a TV-t kicserélem, a 32 "-os, szintén full HD-s LG simán működik, mindkét kábellel. Ha a gép helyett egy asztali DVD felvevőre dugom a Samsung TV-t, akkor is jól üzemel, mind a négy bemenettel. Magyarul jó a kábel, jó a gépen a kimenet, és jók a TV-n a bemenetek. Csak épp együtt nem mennek. :-(
Tud valaki segíteniM?
Előre is köszi.

(#1372) Metaxa13 válasza Metaxa13 (#1371) üzenetére


Metaxa13
csendes tag

Ja és a legfrissebb ATI driver van a gépen, a TV pedig tegnap esett át firmware frissítésen.

(#1373) Metaxa13


Metaxa13
csendes tag

Senkinek semmi ötlete? :-(
Még annyi kiegészítés a tegnap írtakhoz, hogy ha a gépen nagyobb Internet adatforgalom van épp, akkor a vele összekötött tévén (egyrészt a HDMI kábel, még ha le is van tiltva a tévé, másrészt egy routerre vannak kötve hálókábellel) néhány digitális adónak szétesik a képe és a hangja is...
Esetleg így valakinek valami?

(#1374) El Kebir


El Kebir
őstag

próbáld ki valami rövidebb kábellel, az 5 méteres elég hosszú, lehet túl érzékeny a zavarokra tv és számítógéped körül sok van...

attól, hogy másik tv-vel jó a kábel, még nem jelenti azt, hogy azzal a samsung tv-vel is jó lesz, lehet, hogy az érzékenyebb a zavarokra.

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1375) Metaxa13 válasza El Kebir (#1374) üzenetére


Metaxa13
csendes tag

Köszi. Tervben van, de elsőre cserekábelt is hosszút sikerült szereznem. Örülnék, ha csak ennyi lenne, mert akkor vennék egy komolyabban árnyékolt ötméterest.
Bár mondjuk ugyanott maradt a kábel akkor is, mikor DVD-vel próbáltam, és azzal jó volt, hiába kapott ugyanannyi zavaró jelet közben.
Mindenesetre köszi, adandó alkalommal kipróbálom.

(#1376) Hurkafej


Hurkafej
aktív tag

Sziasztok.
Van egy hdmi kimenettel ellátott tabletem, és az ebay egyik csücskében találtam micro hdmi-ból rca átalakítót.
Nos, van esély, hogy működjön a konstrukcióm úgy, hogy egy crt tv-vel kötöm össze?

(#1377) lajthabalazs válasza Hurkafej (#1376) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Én több ebayről vett HDMI -> d-sub átalakítót használtam már, és működött, szóval nem lehetetlen, hogy néhány ezer forintból kihozzanak a szorgos kínaiak egy HDMI -> Video átalakítót is. Magas rating, sok eladott példány általában be szokott válni.

[ Szerkesztve ]

(#1378) Hurkafej válasza lajthabalazs (#1377) üzenetére


Hurkafej
aktív tag

Igen, nem is kételkedem abban, hogy a megfelelő szál megy a megfelelő helyre, de vettem 1 éve kb egy VGA csatlakozó rca átalakítót, és azt írták a többiek, hogy valószínű a gép nagyobb frekverncián adja a jelent. ezért nem láttam semmit a tv-be.

(#1379) lajthabalazs válasza Hurkafej (#1378) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

A HDMI -> RCA -nál többről van szó, mint egyszerű szálakról, mert az egyik oldalon digitális jelfolyam van, a másikon meg analóg, az átalakító mondja meg a számítógépnek, hogy milyen frekvenciát és felbontást tud, aztán adja tovább az analóg oldalra, amit dekódolt. Nálam egy 5:4-es monitorra megy ki a PS3 képe egy ilyen átalakítóval (hosszú történet), 720p-t vág és nyújt 1280x1024-re, nem tökéletes, de a célnak megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#1380) Hurkafej válasza lajthabalazs (#1379) üzenetére


Hurkafej
aktív tag

Gondolom akkor egy jó átalakító az valami hasonló lehet:
[link]

Az ilyen az szerintem csak valami, amit kilóra legyártanak és eladnak. :)
Vagy tévedek? Nem látok ennél például arra utaló jeleket, hogy lenne benne plusz elektronika.

(#1381) lajthabalazs válasza Hurkafej (#1380) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

A leírásban benne is van:

Please Note:HDMI to RCA cable is designed to connect and transfer signals from HDMI port to RCA port. This cable functions as a signal transmitter, but NOT a signal converter. As HDMI carries digital signals while RCA carries analog signals. In order for these two formats of signal to communicate with each other, both input and output devices needs to support the signal conversion function (code and decode), please kindly check with your user manual. If both input / output device do not support signal conversion, a signal conversion box is required.

Az is fura, hogy az egyik képen video + stereo audio van (sárga piros fehér) a másikon meg YPbPr komponens videó. Szóval én a dobozosat választanám.

(#1382) dj_zsoca


dj_zsoca
újonc

Van egy kis gond.

Samsung led tv ue32eh5000 full hd-tipusu, tv-met egy hdmi kábellel szeretném összekötni a számítógépemet !!
de azt írja nincs jel, tud valaki segíteni?? :(( :(( :(( :(( :W :W :W :W
valami beállítás gond lehet ???

Előre is nagyon köszönöm !

(#1383) pigster válasza dj_zsoca (#1382) üzenetére


pigster
senior tag

Valaki biztos tud. :) :)) :D :D :DD :DDD :N :( :(( :((( :o :O ;] :P ;) :B :K :U :C :F :Y :R :W

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#1384) Teasüti


Teasüti
nagyúr

Sziasztok!
HDMI elosztóval kinek mi a tapasztalata? Műholdas set-top-box-hoz volna rá szükség két tévé meghajtásához, viszont nem áll rendelkezésemre elég infó, hogy fog-e működni. Olvastam olyat, hogy ha két eszköz csatlakozott egyszerre az elosztóra (nyilván bekapcsolva), akkor nem volt átvitel. Asszem ez passzív elosztóknál fordul elő és a másolásvédelemhez van talán köze? HDCP vagy mi fene.
Hogy tudnék biztosra menni? Nem mintha egy 2k-s eszköz nagy érvágás volna, de az is pénz, főleg ha kidobom az ablakon az árát, mert nem fog működni. :F
Plusz még egy 15 méteres hdmi kábel lenne az egyik output, így még a jelszint is kérdéses volna - úgy olvastam az elosztó ront a jelszinten.
Azt olvastam, hogy az v1.3 verzióban már szabvány szerint tesztelik a kábeleket az átvitel minőségére. Szóval ha 15 méteresből veszek v1.3 kábelt, az fixen jó lesz képminőség szempontból?
Aktív elosztókról azt olvastam nem jelent gondot a HDCP és a jelszint sem, viszont ebből mi a legolcsóbb, ami két kimenettel rendelkezik?

Köszönöm!

(#1382) dj_zsoca
Oszt' épp a PC-n be van kapcsolva a hdmi kimenet? Plug&play nem fog működni. Esetleg egy gyors teszt, ha a PC boot-olása közben látsz képet a tévén, akkor csak beállítás kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#1385) lajthabalazs válasza Teasüti (#1384) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ha jól értem, akkor két TV-n szeretnéd ugyanazt nézni, és a jel forrása egyetlen HDMI csatlakozó. Elvileg ezt csinálják az összes bevásárlóközpontban, más kérdés, hogy HDMI-t használnak-e vagy analóg komponens videót osztanak szét. Szerintem egy kérdést megér.

1.3-as kábelen fixen jó lesz a képminőség? -> Nem. Próbáltam utánajárni, hogy pontosan mit jelent, hogy high speed, meg UHD, de nem kötik az ember orrára, hogy milyen jel-zaj viszony és csillapítás mellett kell az adott sávszélességet teljesíteni. Valószínüleg van valami korlát, de még egy elég bőszavú specifikációban sem találtam meg a részleteket. Mindenesetre ha vannak is korlátok (biztosan vannak), az, hogy aztán a korláthoz mennyire közel megy a kábel, és az mennyire látszik meg a képen, az már a gyártó "jóindulatán" múlik. A drágább jobb, a túl drága lehúzás, a Kácsát szeretik mert olcsó is meg jó is, és van, akinek szerencséje van az olcsó fekete HDMI kábellel is, esetleg szemet huny a hibái fölött.

Én azt tippelném, hogy a jelregenerátor nem néz bele a csomagba, csak a fizikai rétegben tevékenykedik, ezért a HDCP-vel nem fog összeakadni, mivel az egy alkalmazás-réteg beli protokoll, nem is látja a jelregenerátort. Ugyanez lehet a helyzet az aktív elosztóval. Ameddig nem "néz" bele a video folyamba, és transzparensen tovább ad minden adatcsomagot, addig nem kell HDCP kompatibilisnek lennie.

Aztán hogy melyik elosztó a jó, és melyik a zajos, melyik az, ami megsüti a TV-d bemenetét 15m-nyi kábelen át, az már próbálkozás kérdése.

[ Szerkesztve ]

(#1386) Teasüti válasza lajthabalazs (#1385) üzenetére


Teasüti
nagyúr

melyik az, ami megsüti a TV-d bemenetét 15m-nyi kábelen át, az már próbálkozás kérdése.
Mi?? :Y

(#1387) lajthabalazs válasza Teasüti (#1386) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ha egy erősítőt rákötsz egy bemenetre, mindig kétesélyes a dolog :)

(#1388) Teasüti válasza lajthabalazs (#1387) üzenetére


Teasüti
nagyúr

És mi a helyzet az aktív kábellel és passzív elosztóval?
Már úgy egyáltalán a passzív elosztó miért is nem viszi át a képet két eszközre egyszerre bármilyen esetben? :F

(#1389) SpongyaBob


SpongyaBob
veterán

Sziasztok!

PC-t szeretném összekötni egy plazmával, játékokra. A filmezéshez külön média lejátszó van. A kérdésem, hogy erre a célre milyen HDMI kábelt ajánlotok? 1-1,5m elég.

Köszönöm!

i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7

(#1390) lajthabalazs válasza Teasüti (#1388) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

A naív megközelítés, hogy kétfelé oszlik a teljesítmény, és nem jut elég egyik helyre sem. A jelfeldolgozó elektronika ismeretében egy igazi villamosmérnök talán pontosan el tudná magyarázni.

(#1391) Teasüti válasza lajthabalazs (#1390) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Nem a jelszintre gondoltam, hanem a kompatibilitási gondokra. Mert ugye vannak?
A jelszint az a könnyebbik része, de ha az STB nem fog képet adni egyszerre két megjelenítőre, akkor beszívtam.

[ Szerkesztve ]

(#1393) Teasüti válasza lajthabalazs (#1392) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Nem szeretném átnyálazni ezeket, ha nem gond! :N
Azért vagyok itt, hogy segítséget kérjek és egyszerű válaszokat várok. :)
Nem akarom kiművelni magam még ebben is, hogy össze tudjak kötni két nyavalyás tévét a beltérivel. :DDD

Tehát akkor a konlúzió? A passzív elosztó nem viszi át a védett tartalmat, az aktív meg igen. Viszont honnan tudjam, hogy a beltérim védett formában küldi ki a jelet? A Trial & Error nem költséghatékony, így már vásárlás előtt meg szeretnék bizonyosodni. :R

[ Szerkesztve ]

(#1394) lajthabalazs válasza Teasüti (#1393) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Na ezért nincs TV-m, kevesebb gond :)

Én két helyen szembesültem eddig a DHCP-vel: van egy régi monitorom, ami nem tudja még a HDCP, amikor rákötöttem a PS3-ast DVI-on, szép fekete képet adott. Illetőleg a projektorom amikor rákötöm a HTPC-t egy rövid időre kiírja, hogy éppen kulcsokat egyeztet.

Azt tippelném, hogy ahol HBO mehet ki egy dobozból, ott implementálva van a DHCP. És ahol implementálva van a DHCP, ott bekapcsolva hagyják, mert kevesebb programozás a fix ON.

Egyébként mennyiért adnák a második settopboxot?

(#1395) Teasüti válasza lajthabalazs (#1394) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Hát ennyi probléma árán sztem kimegy analógon a konyhába és ennyi... Már ha az STB-k adnak jelet az összes kimeneten egyszerre.
Konyhai kis tévének lesz, nincs szükség még egy dekóderre mindegy mennyibe kerülne.

Nekem speciel csak azért van előfizu, mert így olcsóbb volt a net. :DDD

(#1396) Pöttön


Pöttön
őstag

Sziasztok!
Az Onkyo TX-SR608-as hm erősítőm kimeneti hdmi jelét szeretném megikresíteni úgy hogy tv-n és a monitoron egyszerre legyen kép.
Erre ez a megoldás kellene, vagy elegendő ez is?

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#1397) Teasüti válasza Pöttön (#1396) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Olvass vissza 5, azaz öt (!!) hozzászólást!

(#1398) Pöttön válasza Teasüti (#1397) üzenetére


Pöttön
őstag

Értem azaz értem, és köszönöm! :DDD
Nem gondoltam volna hogy ez ennyire problémás, anno D-sub nál egy 1000Ft-os elosztó tökéletesen megfelelt erre a célra. :U

[ Szerkesztve ]

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#1399) Teasüti válasza Pöttön (#1398) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Addig nem problémás, amíg nem védett tartalom megy. Ilyen védelemre volt példa amúgy az analóg világban is, gyári videókazikat sem lehetett csak úgy másolgatni 30 éve. ;]
Amúgy a kompatibilitásra megoldás az aktív, drágábbik változat. Csak nem túl bizalomgerjesztő, amit a fórumtárs írt az erősítésről. :F

(#1400) lajthabalazs válasza Teasüti (#1399) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Attól, hogy aktív, nem biztos, hogy erősít. Csak azért írtam, mert láttam olyan eszközt, ami úgy igér nagy (15m fölötti) hatótávolságot, hogy megemeli a jelszintet, és az nem mindig vezet jóra. Egy egyszerű elosztó valószínüleg nem tesz ilyet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.