Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic

Hozzászólások

(#1151) makoss válasza pigster (#1150) üzenetére


makoss
addikt

Szivesen, komolyabban akkor tudok majd tesztelgetni, ha meg tudom oldani a billentyűzet és egér kitoldását a tévéhez! :K :R
Remélem mihamarabb sikerül ez...

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#1152) vbbb


vbbb
őstag

Üdv!

LG W2353V-PF monitor mellé vettem egy V1.4 High Speed & Ethernet árányozott HDMI kábelt. Gondoltam megnézem milyen az élet DVI-D után. Sajnos meg sem nyikkan ill. kiírja: 'HDMI power saving mode' majd fekete képernyő. Már eleve a BIOS betöltő sem jön be és oda ugye a HD 7970 drivere se kellene neki. Úgy sikerült pici életet lehelni bele, hogy mind a kettő kábelt rádugtam majd 'Észlelés' és ott volt a kép HDMI-n keresztül kemény 640x480-as felbontásban, nem is lehetett átállítani nagyobbra. Kiválasztottam a HDMI-s képernyőt majd lehúztam a DVI-D-t és feketedés, de akkor nyomtam neki egy Source-ot a monitoron és megmaradt az alacsony felbontású kép. Utána valamiért az is eltűnt. Amúgy a Source se csinál sok mindent ha csak a HDMI kábel van rádugva.

Szóval nem kompatibilis ez a kábel a monitorommal vagy rossz vagy mi lehet a gond?

(#1153) El Kebir válasza vbbb (#1152) üzenetére


El Kebir
őstag

simán csak hibás lehet a kábel, vagy soha nem is volt jó az a gyártmány...

de semmi értelme nincs azt a monitort a hdmi-vel használni, a dvi-d ugyanazt tudja... esetedben ráadásul az tényleg tud! :)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1154) vbbb válasza El Kebir (#1153) üzenetére


vbbb
őstag

Ok, megpróbálok egy másikat szerezni tesztelni. Aztán max visszatéríttetem az árát. Ezért lenne leginkább fontos, mindegy mennyibe is fájt. :)

(#1155) vbbb válasza El Kebir (#1153) üzenetére


vbbb
őstag

Kábel tesztelve, tökéletesen működik TV-vel. A kábelt azért akarnám használni, mert néha nem kapcsol vissza monitor alvó állapotból és volt akinél működött ez a trükk. AMD kártyáknál sajnos elfordul az ilyen hiba Windows-nál. Szóval nem tudom akkor miért nem látok semmit ezen a kábelen keresztül, majd beteszek egy másik vga-t s megnézem úgy is.

(#1156) El Kebir válasza vbbb (#1155) üzenetére


El Kebir
őstag

az monitorhiba is lehet, öreg monitornál előfordul, ha a tápegységében a kondenzátorok elvesztenek valamennyit a kapacitásukból, nehezebben éled fel a monitor alvó, vagy kikapcsolt állapotból.

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1157) vbbb válasza El Kebir (#1156) üzenetére


vbbb
őstag

Az előző 6950-es kártyámmal nem volt ilyen gond, ahogy cseréltem 7970-re előjött ez a hiba. Ja és előtte Windows 7-em volt, de most Windows 8.1 90 napos teszt verziót használok. Szóval az is változott.

(#1158) El Kebir válasza vbbb (#1155) üzenetére


El Kebir
őstag

meg az teszteddel csak annyit teszteltél, hogy az a kábel azzal a tv-vel jó, ennél többet nem mondhatsz, attól még lehet hibás a kábel olyan értelemben, hogy nem teljesíti az előírt minőségi paramétereket, amit a monitor zokon vesz... a tv meg még tolerálja.

(nemértem, hogy mindenki hogyan tudja ennyire biztosan tesztelni a kábeleit... itt mindenki kiméri az elektronikai tulajdonságait, hogy bátran rávágja a kábelre, hogy biztosan jó!?)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1159) kohide


kohide
újonc

Sziasztok.

Egy olyan problémám lenne, hogy van egy gépem AMD 6700 videokártyával. A HDMI kimenetre rákötöttem a Philips lcd tv-met. A videókat szakadozás nélkül lejátssza. De igazából, jégkorong meccseket szeretnék nézni, az interneten keresztül, de a kép szakadozik, amikor a kamera mozgásban van. Nem tudom, lehet a tv nem tudja lekövetni a kamera mozgást. A monitoron folyamatos mozgás van. Ha esetleg van tippje valakinek, hol tudnék változtatni a beállításokon, hogy a TV-n is folyamatos legyen a mozgás.

(#1160) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Sziasztok!
Az egyik topikban említette valaki, hogy HDMI kábel csatlakozáskor és kihúzáskor is áramtalanítani kell mindkét eszközt, amik össze vannak kötve. Más szerint pedig nem szükséges.
A neten rákerestem, de ott is többfélét állítottak.
Évek óta használok HDMI kábelt, notebook-ot lcd tv-re kötve... Erről még nem hallottam és simán csak kiszoktam húzni a notebookból, vagy a tv-ből a kábelt. Nagyon kényelmetlen lenne rendszeres használatnál, ha akár naponta többször is ki kellene kapcsolni a gépet és a tv-t, sőt utóbbinál az még csak készenléti állapot, tehát ki is kéne húzni a 220-ból? :)
Szeretném megkérdezni egy hozzáértőtől, hogy mi az igazság?

[ Szerkesztve ]

(#1161) stigma


stigma
addikt

Sziasztok!

Lehet,nem épp a megfelelő topicba írok, de max átirányítotok.
Adott egy Fujitsu laptop - jó pár éves - , amin van egy D-Sub csatlakozó , és 1-2 éves LCD TV, amin van egy HDMI bemenet. Sajnos sem a laptop típusáról sem a TV típusáról és HDMI bemenetéről semmit sem tudok.

Szituáció a következő=> Egy D-sub to HDMI átalakítóval úgy csatlakozik a laptop a TV-hez, hogy ezen felül van egy pár méteres DVI to HDMI kábel ami kb 2-3 hétig simán ment a kép és hang lejátszása pár nappal ezelőttig. Így csatlakozik a gép a TV-hez:
Laptop=> D-SUB => HDMI átalakító amit a VGA-hoz lehet kapni=> DVI to HDMI kábel=> TV
Azóta semmi sem működik,csak lejátszáskor a TV fekete képet produkál.
A kábelek azóta nem lettek mozgatva,semmi beállítás nem történt.
Azok elött a laptopon elindított filmeket simán lejátszotta a TV.

Valami ötletetek?

Sajnos a kollégám nem egy gépzseni sajnos, annyit tudok amit leírtam, illetve hogy Vista van a számítógépen. Hogy a laptopnál milyen VGA van a gépben illetve milyen a laptop,TV típusa sajnos nem tudom.

Segítséget előre is köszönöm.

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#1162) El Kebir válasza stigma (#1161) üzenetére


El Kebir
őstag

nem azért, de minek alakítja át a hdmi-t dvi-re, ha utána meg dvi-t alakítja hdmi-re? Ez csak arra jó, hogy bonyolítsa az egészet, értelme nulla.

"A kábelek azóta nem lettek mozgatva"

akkor a huzat meglengette... valamelyik érintkezés a több százból kontakthibás, valamelyik kábel/csatlakozó megtört, aktív átalakító elhalt...stb. mindenképpen ajánlatos lenne a totál felesleges átalakítást mellőzni. (de minimum minden csatlakozást átnézni... ki-be dugni...)

esetleg pótkábelekkel átalakítókkal kiszúrni a hibás részt... (a rengeteg féle-fajta össze-vissza átalakítás a hibás kábel/átlakító keresését nehezíti)

ha szoftveresen nem történt változás, mint ahogy állítod, akkor csak ez eszközökben lehet a hiba...habár ez triviális kellene legyen... és mondhat bárki bármit egy fórumon, a hibát csak ott a helyén keresheted meg!

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1163) stigma válasza El Kebir (#1162) üzenetére


stigma
addikt

Köszi. Sajnos jelen pillanatban a sok átalakítás szereintem is felesleges ,de arra mondj nekem egy költésghatékony alternatívát kérlek,, hogy a laptopban lévő D-sub csatlakozot, hogy csatlakoztatod a TV-re , amin HDMI van és nem kerül 5k-nál többe?
Sokfajta átalakítot néztem neki de ami érdemes lenne az neki sokba kerülne és jóval többe kerül mint 5k sajnos.

A TV-n nincs sem USB kimenet(pendrive-on játszaná le a filmet) sem Ethernet port(DLNA -t tudna használni) , hogy egyéb más megoldással tudná használni, hogy filmet lehessen lejátszani rajta.

Maradt ez a fajta durva és felesleges átalakítás sorozat sajnos.

Segítséged köszönöm előre is. :R

....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

(#1164) laca500


laca500
aktív tag

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy egy laptopon lévő HDMI csatlakozón keresztül mindkét irányba lehet a képet és hangot továbbítani? A HDMI-n keresztül a laptopot is lehet monitorként (TV-ként) használni?
Szóval egy műhold vevős set top box-ot szeretnék rákötni. (kamionban Európa másik végén) Így nem kellene egy tv-t is magammal hurcolni! Vagy esetleg valami HDMI/USB átalakító? Egyáltalán ilyen létezik? Valahogy biztos megoldható!

Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802

(#1165) El Kebir válasza laca500 (#1164) üzenetére


El Kebir
őstag

nemlehet.

vegyél egy usb tunert... igaz, az meg tv-vel nem lesz jó.

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1166) El Kebir válasza El Kebir (#1165) üzenetére


El Kebir
őstag

http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/friss.html

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1167) qolu


qolu
csendes tag

Sziasztok!

Ma rávettem magamat a monitorom analógról hdmire átkötésére.
De sajnos nem az fogadott amire vártam. Csúnya betűk, színhibák stb.
pl:
a w belső száránál 1-1 pixel fehér,
Próbáltam cleartypeal, de csak rosszabb lett. :(
Két kábellal is próbálkoztam ugyan az, igaz mindkettő noname.

Mi lehet az oka?

Köszönöm, qolu.

(#1168) laca500 válasza El Kebir (#1165) üzenetére


laca500
aktív tag

Köszi.
Tv-hez ne is kell. Ahhoz egyből tudnám HDMI-n keresztül a stb-t és a laptopot is csatlakoztatni.
Hát akkor lehet, hogy ez lesz.
Már csak azt kellene kitalálni, hogy erre a célra milyet és melyiket tunert vegyem!

[ Szerkesztve ]

Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802

(#1169) qolu válasza qolu (#1167) üzenetére


qolu
csendes tag

megoldva! :)

Leírom hátha másnak is szüksége van rá.

Samsung smb2330h a monitor,

Menü->Setup&Reset->PC/AV át kellett rakni PCre. :) ismét gyönyörű képe van :)

(#1170) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek!

HDMI->Displayport átalakító létezik? (Esetleg HDMI 2.0...) Természetesen lehet aktív. Az a gond, hogy kinéztem magamnak ezt a "gyönyörűséges" monitort, ami öszvissz 1db DP bemenettel rendelkezik, ergo vendéglaptopról (HDMI), MHL-ről nem tudnám használni. :O

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#1171) sunci_02


sunci_02
aktív tag

Sziasztok!

PC-ről nézek filmeket. Szeretném ha a 3D kép megjelenne a TV-men, miközben a TrueHD hang eljut az erősítőig. Azonban az erősítő 1.3-as HDmi-t támogat. Szerintetek járható út az, hogy ha veszek egy ilyet

Ez elég?

és elosztom a jelet két irányba ?????

(#1172) phain


phain
tag

Sziasztok!
Lehet hogy rossz helyen vagyok, de próba szerencse.
Nagyon kellene egy kis segítség. Egy Mobility Radeon HD 5650 dedikált 1024 MB GDDR3 kártya van a notimban, es egyszerűen amióta win 8.1 van fent nem tudom összekötni a TV vel (Samsung 7 eves LCD 720p-s), de előtte amíg win7 volt fent a gepen, egyszerűen csak rádugtam és már ment is.
Kérlek titeket aki tud akármilyen megoldást (akár alap beállításokat) az kérem segítesen. Nagyon fontos lenne!
Létezik, hogy rossz fajta a kábel ? (Minden UPC s videoboxnál van kép)
Köszönöm ha valaki veszi a fáradtságot és segít.

(#1173) sunci_02 válasza phain (#1172) üzenetére


sunci_02
aktív tag

Gondolom HDMI kábellel van összekötve....

Próbáltad már a képernyőbe beállításnál a "másodlagos" monitort? Se kép se hang a tv-n?

(#1174) süti5


süti5
őstag

Sziasztok,

ha veszek olyan uhd tv-t, ami az 1.4-es hdmi-t támogatja, aminek ugye 30 fps a korlátja, akkor később, ha kijönnek alapvetően hdmi 2.0-ás 60fps-es filmek, akkor azokat tudom nézni rajta, csak 30fps-ssel, vagy nem viszi?
Nyilván azért vennék most 1.4-es hdmi-set, mert olcsó:)

Köszi

(#1175) phain válasza sunci_02 (#1173) üzenetére


phain
tag

Probaltam es semmi

(#1176) sunci_02 válasza phain (#1175) üzenetére


sunci_02
aktív tag

Látnia kellene a kezelőben a TV-det. Azt se látod? Lehet a kábel a hiba?

(#1177) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Erre a korábbi kérdésemre senki? :U :) Vagy ekkora hülyeséget kérdeztem? Szerintem a legtöbb esetben kivitelezhetetlen lenne, de mivel a másik fórumban állították páran, hogy ki kell kapcsolni mindent, mások szerint nem. Gondoltam mégis ez lenne a szaktopik... :F

"Sziasztok!
Az egyik topikban említette valaki, hogy HDMI kábel csatlakozáskor és kihúzáskor is áramtalanítani kell mindkét eszközt, amik össze vannak kötve. Más szerint pedig nem szükséges.
A neten rákerestem, de ott is többfélét állítottak.
Évek óta használok HDMI kábelt, notebook-ot lcd tv-re kötve... Erről még nem hallottam és simán csak kiszoktam húzni a notebookból, vagy a tv-ből a kábelt. Nagyon kényelmetlen lenne rendszeres használatnál, ha akár naponta többször is ki kellene kapcsolni a gépet és a tv-t, sőt utóbbinál az még csak készenléti állapot, tehát ki is kéne húzni a 220-ból? :)
Szeretném megkérdezni egy hozzáértőtől, hogy mi az igazság?"

(#1178) phain válasza sunci_02 (#1176) üzenetére


phain
tag

Nem a masik topicban segitett egy kollega. Elv a win8 lesz a hibas.

(#1179) sunci_02 válasza phain (#1178) üzenetére


sunci_02
aktív tag

OK. Örülök, hogy segítettek. AZért leírhatnád mi volt pontosan a gond, hátha másnak is kell a megoldás?!

(#1180) juve600


juve600
nagyúr

üdv

dvi után mekkor ugrás-javulás a hdmi -s monitor ???
thx

(#1181) moonguru válasza juve600 (#1180) üzenetére


moonguru
őstag

Általában semmilyen javulás nincs, romlás viszont lehet! :)

Ui:

Azért 3D esetén picit más (lehet) a helyzet...

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#1182) juve600 válasza moonguru (#1181) üzenetére


juve600
nagyúr

ez most vicc ???

(#1183) moonguru válasza juve600 (#1182) üzenetére


moonguru
őstag

Nem vicc, mindkettő digitális, viszont a HDMI alapból nem PC-re van kitalálva! (hanem médiaeszközökre)

Nekem már átkellet DVI-HDMI kábelre váltanom HDMI-HDMI kábelről, mivel a képminőség nem volt megfelelő!

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#1184) juve600 válasza moonguru (#1183) üzenetére


juve600
nagyúr

értem
köszönöm

(#1185) phain válasza sunci_02 (#1179) üzenetére


phain
tag

Szia!
Nem irtam le, mert meg mindig nem mukodik :(

(#1186) Kzoli90


Kzoli90
csendes tag

Sziasztok! R9 280as VGA- hoz csatlakoztatnám az új monitorom (LG- 27MP35HQ-B) HDMI kábellel.

Pontosan milyen HDMI kábel szükséges?
-Mindkét vége HDMI-s legyen?
-1.4-es high speed változat legyen vagy jó a sima is?

[ Szerkesztve ]

(#1187) sunci_02 válasza sunci_02 (#1171) üzenetére


sunci_02
aktív tag

Erre valaki?

(#1188) sunci_02 válasza sunci_02 (#1187) üzenetére


sunci_02
aktív tag

(#1189) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Samsung T27D590EW monitor-tv hibrid, HDMI-n kapja a jelet a vga-tól. Mi kell ahhoz, hogy amikor kikapcsolom a gépet, akkor a jel megszűnésekor a monitor is alvó (stdby) módba menjen, és ne kelljen neki ehhez 15-30-stb perc?
Monitoron Anynet+HDMI(CEC) bekapcsolva, és automatikus kikapcsolás mód is bekapcsolva.
AMD Radeon HD6670 a vga és CCC-el megy.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1190) El Kebir válasza BlacKSouL (#1189) üzenetére


El Kebir
őstag

lehet nem pc üzemmódban használod. (nézd meg a használati utasítást)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1191) BlacKSouL válasza El Kebir (#1190) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Hát, ott sokadszorra olvasgatva inkább ez a probléma: "A kijelző energiakezelő programja (DPM) nem működik, ha a termék HDMI csatlakozójához van csatlakoztatva."

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1192) moonguru válasza BlacKSouL (#1191) üzenetére


moonguru
őstag

Szia!

Sajnos a gyártok azt szeretnék ha monitort használnánk a PC-hez.

Gondolom emiatt vannak a TV/monitoroknál korlátozások.

Pl. általában szeretnénk kihasználni pl. a 1920x1080 felbontást és ehhez nem DSUB15 csatlakozás szükséges.

Ebben az esetben viszont az automatikus ki-be kapcsolást nélkülöznünk kell.

Monitor Guru!

(#1193) Krystal_s válasza El Kebir (#1190) üzenetére


Krystal_s
addikt

Szia, ránéznél az én korábbi kérdésemre (#1160), hogy mi a véleményed? :U
Próbáltam utánanézni a neten is, de mindenki mást állít. Pár helyen írják, hogy első használatkor, amikor HDMI-t csatlakoztatunk, akkor kapcsoljuk ki a gépeket, de aki naponta többször köti LCD TV-re a notebook, tablet gépeket olyankor nem tudom, hogy szükséges-e.

(#1194) El Kebir válasza Krystal_s (#1193) üzenetére


El Kebir
őstag

Az áramtalanítás szerintem túlzás, elvileg még ki se kell kapcsolni a gépeket... gyakorlatban, szvsz, azért én is csak kikapcsolt állapotú gépeket csatlakoztatnák. (azért az is igaz, hogyha 1000%-os túlbiztosítást akarsz, akkor áramtalanítsz mindent... de ez bármilyen elektromos eszköznél így van :) )

de saját magad megválaszoltad a kérdésed, évek óta van egy használati gyakorlatod, amivel nem volt gondod, akkor mi a probléma?

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1195) El Kebir válasza moonguru (#1192) üzenetére


El Kebir
őstag

vagy inkább az adott hdmi bemenetet a gyártó a az AV eszközökhöz igazította, mivel a hdmi egy AV eszközökhöz tervezett ki- és bemenet, alapból nem PC-hez találták ki. (hiszen ahhoz már megvolt a szinte tökugyanolyan dvi)

több hdmi bemenetnél, ezért van, hogy a PC-hez külön van egy ajánlott.

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1196) BlacKSouL válasza El Kebir (#1195) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Azért a 'szinte' szó erősen kell oda, mert anélkül a 'tök' kissé komikussá hangsúlyozná az 'ugyanolyan' szót ;]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1197) El Kebir válasza BlacKSouL (#1196) üzenetére


El Kebir
őstag

a csatlakozó alakja nagyjából lényegtelen dolog... ezért inkább az a komikus, mikor egyesek a dvi-s monitort hdmi-re akarják cserélni, hogy mer' annak jobb képe lehet... (közben meg szétszivathatják magukat a nem pc-hez való, tv bemenettel :U )
(ráadásul a dvi masszívabb csatlakozójával és kábelével kevesebb a minőségi gond...)

[ Szerkesztve ]

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1198) sunci_02 válasza El Kebir (#1197) üzenetére


sunci_02
aktív tag

Működhet párhuzamosan a két kimenet? DVi és HDMi egy időben?

(#1199) El Kebir válasza sunci_02 (#1198) üzenetére


El Kebir
őstag

igen, ha úgy van megoldva, hogy működhet. (nem, ha úgy van megoldva... :U )

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1200) Krystal_s válasza El Kebir (#1194) üzenetére


Krystal_s
addikt

Köszönöm.
Nálam eddig nem volt probléma, csak a másik fórumon írták páran, hogy tilos bekapcsolt állapotban csatlakoztatni, kihúzni, mert sok helyen emiatt tönkrement a TV.
pl #48608
#48610
Ezt páran cáfolták és gondoltam az a legbiztosabb, ha itt rákérdezek. :)

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.