Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic

Hozzászólások

(#1251) Wolfskin


Wolfskin
őstag

sziasztok

adott egy Gigabyte GA-MA69G-S3H alaplap és egy nvidia quadro 600 vga (1xDVI + 1xDisplay port kimenettel), egy TFT monitor és egy 38" full HD led tv

a bekötés:
1. DVI-->TFT
2. DP--> DP/HDMI átalakító -->HDMI-->TV

ha úgy kötöm be, hogy DP --> DP/DVI átalakító --> DVI/VGA átalakító --> VGA --> TV, a tv-n pedig a PC bemenetet választom ki (azaz a VGA bemenetet), akkor nem ad ki jelet, meg sem jelenik a második monitor a beállításokban (de lehet, hogy valamelyik adapter nem jó...) amúgy a Tv jó, laptopra kötve a VGA bemenet hibátlanul adja a full hd felbontást saroktól sarokig

viszont a hdmi-re kötve (2.) kimegy a jel, és be is állítom rajta a felbontást full HD-re, a TV-n mégis nagyobb kép jelenik meg, a kép alja és teteje túllóg. ha pl átteszek egy Word-öt, és full screen-re kapcsolom, akkor a felső kék sáv és a menüsor nem is látszik. meg az alja sem. ez mitől lehet? :F

a beállításban az azonosításkor TFT a 2-es a TV az 1-es monitor, viszont a tálca a 2-es (TFT) monitorra van állítva, az az elsődleges, és az van kiterjesztve a TV-re. gyanítom, hogy valamiért a 19" 4:23 monitor képaránya jelenik meg a TV-n is, azért lesz magasabb a kép. a laptopom képaránya 16:10 (Lenovo t410s), az meg tudja jeleníteni a 16:9-es TV-n a a képet hibátlanul. a tv felbontását azonban nem lehet állítani, a full hd-n kívül csak a 640x480-t tudja megjeleníteni... :(

ötleteim:
a/ az nvidia quadro nem tud kép különböző képarányt megjeleníteni? (win7pro x60, legfrisebb driver)
b./ a hdmi szabvány inkompatibilis a monitor (DP) szabvánnyal? ez pontosan én sem értem, de valami ilyen anomália elképzelhető?
c./ ? erre nincs ötletem. :( valami rejtett beállítás esetleg... :F

[ Szerkesztve ]

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#1252) lajthabalazs válasza Wolfskin (#1251) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Az offos rész egyszerű: a DVI kábelben van digitális csatorna, meg analóg. A HDMI DVI átalakító a digitális csatornára drótozza rá a HDMI-n kapott jelet, a DVI VGA átalakító meg az analóg csatornát drótozza rá a VGA csatlakozóra. Tehát a DP -> HDMI -> DVI -> VGA lánc elején bemegy a digitális jel, és elveszik a DVI átalakítóban. Ami meg analóg csatornán rá van kötve a TV-re, de nem kap jelet.

Vannak "aktív" (nem igényel külső tápot, de van benne elektronika) HDMI -> VGA átalakítók, de azokat megismered, mert drágábbak (2e-10e) mint a síma DVI-VGA csonk.

A kilógós kép nagyon bosszantó, a video-driver-ben kell állítgatni overscan-t talán. Sosem értettem, hogy miért ilyen bonyolult, minden monitor tökéletesen működik, és minden TV elrontja.

DVI-nál lehet egyébként olyat, ha jó a videokimenet, hogy két monitorra küldöd egyszer az analóg, egyszer a digitális jelet egy ilyennel.

[ Szerkesztve ]

(#1253) kovimre


kovimre
tag

Sziasztok! Hol és milyen HDMI kábelt vegyek Samsung HU7500 és PC közé, ami 10 méteres és 3D-re alkalmas?

(#1254) lajthabalazs válasza kovimre (#1253) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Én 5000-ért vettem AQUA-ban, de zajos 720p-n is. Szerintem nem fogod olcsón megúszni, inkább tóld közelebb a dolgokat egymáshoz :)

(#1255) Wolfskin válasza lajthabalazs (#1252) üzenetére


Wolfskin
őstag

szia, köszi!

akkor próbáljam meg az nvidia drievrét valahogy "tuningolni"? ott lesz a megoldás?

a DVI-t viszont szerintem összekeverted, ha van a láncban DVI, akkor nincs HDMI. ha HDMI van benne, akkor kimegy a jel, szép a kép, csak méretezési gondok vannak. Ez a DP kimenet--> DP/HDMI átalakító (Ez egy rövid kábelen DP apa és kis doboz, azon HDMI anya) és innen HDMI kábel megy a TV-be -->TV (HDMI input)

Ha viszont úgy csinálom, hogy DP/DVI átalakító (Ez is kis kábelen DP apa és kis doboz, azon DVI anya), majd ebbe tekerek DVI/VGA átalakítót (az az egybe öntött, amit adnak minden DVI kimenetes VGA kártyához), majd innen VGA kábel megy a TV VGA bemenetéhez (PC input), na akkor nincs semmi jel. Ebben a láncban nincs HDMI kábel. Viszont ha jó értem, azt mondod, hogy a DP/DVI átalakító analóg jelet nem is enged át? tehát a VGA kábelre már semmi nem megy rá? nem úgy, mint egy videokártya közvetlen DVI kimenete? Ha arra tekerek DVI/VGA átalakítót, akkor rá tudok kötni analóg monitort VGA kábelen, az ad ki analóg jelet is.

Akkor viszont adódik a kérdés, hogy lenne a legjobb rákötni a PC-re a TV-t?

1./ Vagy egy közvetlen DP-->VGA átalakító kellene,
2./ vagy marad a DP--> HDMI átalakító, csak akkor a video driverben kell még matatni
3./ vagy be lehet esetleg üzemelni az alaplapi integrált VGA-t? ezen a lapon van ugyanis egy ilyen, annak van VGA meg HDMI kimenete is. (a quadro mindenképp maradna, mert kell az autocadhez). Bár szerintem a kető párhuzamosan nem tud üzemelni...

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#1256) kovimre válasza lajthabalazs (#1254) üzenetére


kovimre
tag

Én is ott vettem ma ezt és meg is néztem vele egy 3D filmet, tökéletes!!!

(#1257) lajthabalazs válasza kovimre (#1256) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Nálam a kicsit sötétebb színekben lehet látni tónuson belül vibrálást (sötétszürke felületen kicsit sötétebb és kicsit világosabb szürke pixelek). Rövidebb kábelekkel, VGA kábellel nem tapasztaltam. Messzebbről nem látszik, ha nem projektorral használtam volna lehet észre sem veszem, de így ugye közelről nagyon nagyok a pixelek, és akkor látszott. Aztán lehet hogy az eszközökön, a csatlakozókon, és a vak szerencsén is múlik.

(#1258) lajthabalazs válasza Wolfskin (#1255) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Igen, a DP is tiszta digitális, szóval ugyanúgy nem lesz analóg jel a DP DVI VGA végén. DP VGA aktív átalakító működhet, Kínából olcsó, itthon sem vészesen drága. Nem tudom, hogy mindegyik tud-e Full HD felbontást.

Vagy ahogy mondod, finomhangolhatod az nVidia képernyőmanager programját (ami az Atinál a Catalist Control Center, nem tudom, mi az nVidia-s párja).

BIOS-ban talán be tudod állítani, hogy menjen az alaplapi videokártya akkor is, ha van dedikált, és még az is lehet, hogy a Windows is fogja kezelni.

(#1259) lornname11


lornname11
csendes tag

Hello !

Nagy problemaba utkoztem monitor vasarlas elott, a kabel kivitelezes reszben.
A problema ott van, hogy akad egy SLI rendszerem ( [Gigabyte HTX 970 G1] ) es volna 2 monitor ( [Asus VX239H-W] ), meg egy televizio ( [Samsung UE40H6200] ).
En egyidejuleg szeretnem hasznalni a keszulekeket, igy kenytelen vagyok egy videokartyaba csatlakoztatni az osszes kivezetest, SLI kikapcsolasa nelkul.

Egy HDMi slot adot amit termeszetesen az egyes monitornak adnek, de a tobbit kenytelen vagyok DP-ortal megoldani (DSUB kilove a gyenge analogra nincs szuksegem). A kerdes az lenne, hogy milyen atalakitot vegyek... legyen az kabel vagy adapter ??? Nem e romlik valamit a minoseg ha atalakitot haznalok igaz DP-ort joval gyorsabb az 1.3-as HDMi-nel, de ahogy lattam ezek az atalakitok azaz adapterek csak 1.1-esek :S
Nem szeretnek sokat rakolteni, de a minoseg se legyen annyira rossz. En osszinte leszek ezt neztem ki ( [kabel] ). Es igen a keszulekeket 1080p-be hasznalnam, kiveve az elso monitort... amit 1440p-be DSR-el, de azt nem befolyasolja a kabel, mert most jelenleg egy vacak DVI-VGA atalakitoval hasznalom ideiglenesen.

Tisztelettel !

[ Szerkesztve ]

Könyvekből csupán korlátozott tudást kapunk. Egy igaz tanítónk a tapasztalat.

(#1260) lornname11


lornname11
csendes tag

vagy ezeket:
[link 1]
[link 2]

Könyvekből csupán korlátozott tudást kapunk. Egy igaz tanítónk a tapasztalat.

(#1261) zoo8800


zoo8800
veterán

Üdv.
A napokban lesz egy FHD monitorom (LG 24MP55HQ-P), amin csak D-sub és HDMI bemenet van. A PC-n van D-SUB és DVI kimenet is. Ha a DVI kimenetből átalakítóval adok jelet a HDMI bementnek, annak lesz valami negatív következménye, vagy jó lesz? Nem romlik majd a minőség? (pl zajos kép)
Vagy maradjak a D-SUB ki- és bemenetnél, és használjam analóg jellel a monitort?

rip and tear, until it is done

(#1262) lajthabalazs válasza zoo8800 (#1261) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Én monitornál 1-1.5m-en nem vettem még észre zajt az olcsó kábelekkel sem (800Ft, DVI - HDMI). Én egy ilyet vennék, a csonkok a kábellel együtt drágábbak, mint az ilyen felemás kábelek.

(#1263) lornname11 válasza zoo8800 (#1261) üzenetére


lornname11
csendes tag

Hello !

Ha siman DV-I-HDMI vagy DVI-D-HDMI atalakito, akkor semmi kullonbseg nem lesz mivel mind ketto digitalis. D-SUB-ot felejtsd el, az mar ront a minosegen. A kulonbseg csak annyi lesz, hogy hangot nem kapsz a TV-re. De ha kulon a PC lejatszoeszkozeit hasznalod, akkor nincs gond.
De van olyan lehetoseg is > [kabel]

[ Szerkesztve ]

Könyvekből csupán korlátozott tudást kapunk. Egy igaz tanítónk a tapasztalat.

(#1264) zoo8800 válasza lornname11 (#1263) üzenetére


zoo8800
veterán

lornname11 és lajthabalazs

Köszi a segítséget. :)

rip and tear, until it is done

(#1265) lajthabalazs válasza lornname11 (#1263) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

"hangot is átvisz két jack dugó segítségével" Ha mindenképpen egy kábelben akarod az analóg hangot és a digitális videót, csak rácsavarsz a HDMI-DVI kábelre egy sztereo kábelt, aztán betekered az egészet fekete szigszalaggal és harmad ennyiből megúszod :)

[ Szerkesztve ]

(#1266) gatmen


gatmen
csendes tag

Üdv!

Van egy kis problémám, és utána is olvastam de nem találtam választ, lehet én vagyok hülye de tényleg nem tom mit csináljak :D

szóval volt nekem egy laptopom (hp pavilion dv6 1420 eh) amin a hdmi-vel tvre csatlakoztatás annyi volt hogy rádugtam és a képet átvitte, ezzel nem is volt gond a hangot pedig egy idt audió kezelő pult nevű abakban átállítottam hogy a csatlakoztatott hdmi készüléken játsza le a hangot és kész szól minde ok.

de!

vettem egy új laptopot (asus x550l) és ezen a kép ugyanúgy átmegy minden oké, de a hang az valahogy nem oké. nem találok rá programot hogy mivel lehet beállítani a hangot, mindenképp a laptopon jön a hang nem a tvn. ezen valami realtekes progittaláltan de nem tom átállítani.

segítstek pls mi lehet a baj?? mit csináljak? :R :R

(#1267) lajthabalazs válasza gatmen (#1266) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Milyen audio driver van fent, milyen utility?

(#1268) gatmen válasza lajthabalazs (#1267) üzenetére


gatmen
csendes tag

háát őőő izééé

Realtek High Definition Audio, illesztő program verziója: 6.3.9600.16384

remélem erre gondoltál, ha nem akkor kérlek írd le nekem szőkenősen, hogy mire vagy kiváncsi :D

(#1269) lajthabalazs válasza gatmen (#1268) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Igen arra. Ha fent van a driver, és mégsem látod a Playback Devices közt a Digital Display Audio (High Definition Audio Device)-t, akkor lehet hogy disabled (jobb katt, show disabled, show disconnected). Ha így sem jelenik meg, akkor tanácstalan vagyok, már az Intel integrált videovezérlő is támogatja (http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-030039.htm).

(#1270) gatmen válasza lajthabalazs (#1269) üzenetére


gatmen
csendes tag

köszönöm a segítséged,ha otthon leszek megnézem :D

(#1271) huan


huan
őstag

Sziasztok
Az miért lehet,hogy az Asrock B85 pro4-es alaplapomra ha csatlakoztatom HDMI-vel a LedTV-t nem ismeri fel automatikusan? Az oprendszer Win8.1Pro x64 UEFI. Win7 x64-el nem volt baj és 8.1Pro nemUefi-vel sem. Alaplapi Intel HD4600 videókari legfrissebb driverrel.

(#1272) Titmouse09


Titmouse09
aktív tag

Sziasztok!
Próbáltam visszakeresni, de nem igazán sikerült választ találnom.
Szóval: van egy ilyen kártya a fater gépében, mint a specifikációban látszik (és meg is győződtem róla) DL DVI-I csatlakozója van, viszont nem ír HDCP támogatást. Ha vennék egy HDMI átalakítót működne? Most egy VGA átalakító van rajta, azzal működik.
Valamint a hanggal mi lenne a helyzet? Ugyanis van a hangeszközök között van egy HDMI eszköz, pedig nincs rajta HDMI:

Átvinné a hangot is?
Ha igen, honnan tudnék megfelelő átalakítót venni? Ez megfelelne, vagy hiányolná a 4 plusz tűt?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

(#1273) Titmouse09 válasza Titmouse09 (#1272) üzenetére


Titmouse09
aktív tag

Közben keresgéltem még és itt majdnem mindent leírtak.
Annyi kérdés maradt még, hogy a fent linkelt átalakító jó-e, vagy ebay-ezzek egy 24+5-öst?

Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

(#1274) lajthabalazs válasza Titmouse09 (#1272) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Szerintem nem kell speciális kábel, a HDMI-ben nincs külön ér az audionak, ez a videofolyamba beszúrt kontrol frame-ekben utazik. Szóval a DVI-D-n is kijöhet a hang, ha a kártya kiküldi.

HDCP szabvány a forrást védi, akkor van gond, ha a megjelenítő nem támogatja. Meg Blu Ray lemezeket nem fogsz tudni talán lejátszani. Legalábbis illene, hogy ne menjen :)

(#1275) gatmen válasza lajthabalazs (#1269) üzenetére


gatmen
csendes tag

kipróbáltam, működik, köszönöm a segítséget! :D :R :R

(#1276) Wolfskin válasza Wolfskin (#1255) üzenetére


Wolfskin
őstag

hátha mást is érint:
a./ az nvidia driver is át tudja méretezni a képet, de akkor nem lesz natív a felbontása (valami 1700*1009 lett) és nem is éles a kép
b./ a tv menüjében lehet beállítani. a képtulajdonságoknál van olyan, hogy PC mód. automatikusban kicsit széthúzza a képet, hogy a tv adás széléről a fekete keretet levágja, de pc módban a full hd az pont akkora lesz, így minden ráfér a képernyőre.

''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

(#1277) Fanatifo


Fanatifo
csendes tag

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! A számítógépem és a Philips FHD TV-m össze volt kötve HDMI kábellal. minden tökéletesen működött,amikor egyik napról a másikra valamiért eltűnt TV-n a kép és ez az üzenet látszódott: "Ez a videomód nem jeleníthető meg". Ami létezhet kipróbáltam,driver frissítés,Tv-driver frissítés,HDMI kábel csere. Továbbra is ez fogad. Valaki tapasztalt már ilyet? Nagyon zavaró,hogy nem tudom megcsinálni. A Pc-n látja eszközként a TV-met.

Az emberek egysége bármilyen rendszert képes megdönteni

(#1278) vagabor


vagabor
aktív tag

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Adott egy dell p2414h monitor és egy samsung ue40es5500 tv. Na most amíg a pc a monitorral minidisplayport-displayport kábellel volt összekötve, addig tökéletesen látta a hdmi kábellel csatlakoztatott második kijelzőt, azaz a tv-t, valamint a hangot is átkapcsolta a képpel együtt. Sajnos a minidisplayport csatija annyira kicsi hogy mivel adapterrel kellett csatlakoztatnom (így adták a vga karival) egy idő után elkezdett kilazulni, így néha elment a képem. Most hogy váltottam dvi kábelre sajnos a monitort csak második kijelzőnek hajlandó látni, valamint a hangot sem rakja át automatikusan. Van esetleg erre valakinek megoldása, vagy kábelcsere? Mókoltam a win beállításokat és a catalystot is, semmi eredmény sajna.
Köszi előre is

ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz

(#1279) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Üdv!

Olyan kis tápegységre lenne szükségem, ami hdmi kábelen szolgáltatna 5V-ot. Létezik ilyen?

(#1280) dhcodoki


dhcodoki
senior tag

(#1281) lajthabalazs válasza dhcodoki (#1280) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Nem hiszem hogy vígasztal, de nem vagy egyedül nekem van egy 10m-es kábelem, amivel a laptopm (Ati FirePro M6000) egyszer működött, aztán azóta csak felismeri a külső kijelzőt, de a kép már nem megy át, rövidebb kábellel OK. A 10m-es kábel meg jól megy a HTPC-mel, aminek integrált Intel-es videkártyája van. Misztikum? Jel-zaj viszony?

(#1282) lajthabalazs válasza Ereshkigal (#1279) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Az MHL kábelekből van betápos, de annak az egyik vége MHL.

Melyik eszköz képes HDMI-n tápot fogadni?

(#1283) Ereshkigal válasza lajthabalazs (#1282) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Köszi. Türelmetlen voltam, így szétvágtam egy hdmi és egy usb kábelt, holnap majd összeforrasztom őket, aztán ezt rádugom egy usb aljzattal rendelkező telefontöltőre.
Azért kell, mert vettem a napokban egy 3 bemenetes hdmi switch-et, aminek nincs külön betápja, és csak addig hajlandó szépen működni, amíg legalább két bemenetén bekapcsolt eszköz lóg. Én viszont szeretném, ha dugdosás nélkül menne mindkét gép róla, akkor is, ha az egyikük ki van kapcsolva. Szóval az a terv, hogy a harmadik portról kap majd plusz kakaót. Gondolom most kevés neki az 50 mA, ha egyáltalán tud annyit a hdmi.
A másik megoldás az lenne, hogy egy komolyabb switch-et veszek, de ahogy néztem, azok már 10k fölött vannak.

[ Szerkesztve ]

(#1284) lajthabalazs válasza Ereshkigal (#1283) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Nem tudom ki találta ki, hogy egy eszközt ne switcheljen a switch, de Nóbel díjat nem fog kapni érte :) Ha nem fog mellette jel menni, akkor gondolom működik majd a vagdosott kábel is. Hogy fogod garantálni az 50mA 5V-ot? Bár lehet hogy bír a switch többet is.

(#1285) Ereshkigal válasza lajthabalazs (#1284) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Ha nincs szüksége rá, nem vesz fel többet, hacsak nem zárlatos. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1286) N.Szil


N.Szil
tag

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Laptopot szeretném összekötni egy Led TV-vel, a laptopon csak VGA kimenet van a tv-n meg HDMI.
Ezzel a [HDMI to VGA átalakító] kábellel működne?

[HDMI to VGA]

(#1287) moonguru válasza N.Szil (#1286) üzenetére


moonguru
őstag

Szia 99% hogy nem fog működni vele!

Ilyenekkel nagyobb az esélye a működésnek:

adapter HDMI (M) - VGA (F)

[ Szerkesztve ]

Monitor Guru!

(#1288) lajthabalazs válasza moonguru (#1287) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ez a kábel tényleg elég ütős, nem tudom milyen szabványt támogat, de ha nincs benne elektronika - márpedig eléggé tucat csatlakozóknak látszanak - akkor a hagyományos analóg DSUB kimenet nem tud meghajtani egy digitális HDMI bemenetet. Aztán lehet, hogy az adapter tartalmát miniatürizálták az egyik csatlakozóba, és akkor tök jól fog működni.

[ Szerkesztve ]

(#1289) petir


petir
senior tag

Sziasztok !
Letezik olyan kabel , hogy USB - HDMI ? Ha igen akkor alkalmas arra , hogy a laptop alltal megjelenitett kepet kitegye egy SMART TV-re? Azert kene USB - s ha letezik mert a laptop regi es nincs rajta HDMI.

(#1290) lajthabalazs válasza petir (#1289) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Szia! Van USB-HDMI kábel, de az csak a akkor működik, ha az USB felőli oldal támogatja az MHL-t. Ilyenről eddig laptopokban nem hallottam. Ha van rajta VGA port, akkor használhatsz VGA - HDMI adaptert. Nem szabad összekeverni a HDMI - VGA adapterrel, azok nem működnek visszafelé! Vannak USB-s videokártyák, de mivel az USB nem egy gyors szabvány, ezért filmhez kevés lesz a frissítési frekvenciájuk, és lehet hogy a felbontás is limitált.

[ Szerkesztve ]

(#1291) petir válasza lajthabalazs (#1290) üzenetére


petir
senior tag

Szia !
Koszonom a valaszod, akkor az USB az felejtos szamomra. Viszont a laptopon van DVI es most picit nezelodtem DVI - HDMI kabel letezik. Szamomra ez lesz a legkezenfekvobb. Kell itt valamire figyelni ?

(#1292) N.Szil válasza moonguru (#1287) üzenetére


N.Szil
tag

Nagyon köszönöm a válaszod.

(#1293) lajthabalazs válasza petir (#1291) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ne vegyél túl vastag kábelt, rövid távra felesleges, és csak kényelmetlen, mert nem hajlik rendesen.

(#1294) Biluxzsolt válasza petir (#1291) üzenetére


Biluxzsolt
aktív tag

Meg ugye azt tudod,hogy hang nem fog menni rajta.

"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."

(#1295) moonguru válasza Biluxzsolt (#1294) üzenetére


moonguru
őstag

Kivéve mikor igen... :)

De nagyon ritka eset!

Tegnap én is meglepődtem mikor az LG TV-n szólalt meg a hangja a filmnek a fejhallgatóm helyet! :)

NVidia GT 220 - DVI-HDMI kábel - LG TV (úgy látszik egy jó konfiguráció jött össze nálam)

Monitor Guru!

(#1296) Kzoli90


Kzoli90
csendes tag

Sziasztok! 1.4es HDMI kábelem van. Szeretném tudni, hogy ha ezzel a 90fokos adapterrel:

https://www.pcx.hu/termek/equip-118903-hdmi-l-alaku-adapter-47964

hozzákötöm a monitorhoz, az 1.4-es átvitel érvényesül továbbra is ugye? Ergo nem rontja le ez az L-alakú adapter?

(#1297) lajthabalazs válasza Kzoli90 (#1296) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Minden adapter ront valamit az átvitel minőségén, de ettől még 1.4-es marad a csatorna, csak csökken a sávszélessége, nő a jel-zaj viszony. Ha az adapterben nincsenek kialakítva az átkötések, akkor az ethernetet is bukhatod. De egyébként át kell rajta mennie minden másnak, amit az 1.4 tud.

(#1298) ZSOLTIKA98.1


ZSOLTIKA98.1
újonc

]Sziasztok ha nincs a leptopon Dvis dugo akkor a HDMI akkor hogy tudom be kötni
köszi :)

Tisztelettel/Köszönettel:Gyulai Zsolt

(#1299) fulton


fulton
addikt

Sziasztok

Rákötöttem a notebook -om a plazma Tv-mre. HDMI kábelen keresztül

Azt szeretném kérdezni hogya notebook-on valahol nem lehet belenyulni a képminőségébe, szinek stb stb.. eltolás igazítás a tv-n, mert pl most két oldalt kicsit lelóg a kép hiába állítom a tv-n a megjelenítés arányát.

(#1300) D5 válasza fulton (#1299) üzenetére


D5
aktív tag

Egyezik a noti és a TV felbontása?
Valahol a videokártya beállításoknál keresgélj.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.