Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic

Hozzászólások

(#1801) syIex


syIex
veterán

Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy Input laggot valamilyen progival lehet mérni? Mármint, hogy konkrétan mennyi, nem tesztek alapján. TV-t használok és nem tűnik gázosnak, de azért kíváncsi lennék rá! :)

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#1802) BullZeye


BullZeye
veterán

Nem, hardveresen lehet mérni 50 dolcsis eszközzel

(#1803) SP4C3


SP4C3
veterán

Üdv.

Lecseréltem DVI-D+audió kábeleket egy HDMI kábellel, ami 2 problémát szült:

1.) A kép undorító, nincs kontraszt, fakó, halvány (kalibrálást próbáltam, eredménytelenül)

2.) A hang késik a külső hangszórókhoz viszonyítva. Eddig ugye egy hangvezérlő látta el a 2 külső hangfalat, a frontpanelben lévő fülhalgatót és a monitort is. Most viszont az integrált hangvezérlő adja a jelet a hangfalaknak és a fülesnek és a HD 7770-en lévő meg a monitornak és visszhang-effektusos az egész, késik a monitor.

Valakinek ötlete/tapasztalata? Vagy ennyit a nagyszerű HDMI szabványról és menjek vissza DVI-D+audio kombóra?

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#1804) kismokesz


kismokesz
tag

hello

van egy samsung ue32m5502 smart fullhd tv HDMI kábellel összekötve egy t-home-os boxal és azt írja atv hogy nem HDCP kompabilis ezzel lehet mit kezdeni?

(#1805) Mr_no_Name


Mr_no_Name
tag

Sziasztok!

A kérdésemre több órás olvasgatás után sem találtam kielégítő választ, ezért felteszem itt is, hátha valaki találkozott már a problémával.

Adott a számítógépem, és adott egy okos TV amit összekötöttem 15m hosszú HDMI kábellel. A cél az volt, hogy amit filmet letöltök a gépre, azt kinyomom TV-re és így nézzük a filmeket a másik szobában, hogy ne keljen pöcsölni a másolgatással.

A koncepció igazából jól működik, mert ha nem a két képernyőt akarom egyszerre megjeleníteni, hanem csak az egyik képernyő aktív, akkor a gép megbirkózik a dologgal.

A probléma a jelveszteséggel kezdődik, amire nem jövök rá, hogy mitől van. 15 méteres kábelre van szükségem, rövidebb kábellel nem tudtam kialakítani a dolgot.

Két kábelt próbáltam, mindkét kábel passzív volt. Az egyik egy 5 ezer forintos no name kábel, a másik egy 12 ezer forintos viszonylag márkásabb kábel. Az első kábellel konkrétan nézhetetlen volt a tv, mert annyira zajos és kígyóbőrös volt a kép. A másik kábel viszonylag tünetmentes, itt viszont apró fehér foltok jelentek meg, mintha hó esne a sötét színeken. Nagyon kicsi pontok, nagyon hamar eltűnnek, de sziporkáznak, szinte alig észrevehető, de mivel nem engedi felejtetni a problémát, ezért nagyon zavaró lett már egy idő után.

Olvasgattam a témában és arra jutottam, hogy a WIFI, a hűtő, a mikró, a telefon és a csillagok állása is befolyásolhatja azt, hogy egy 15 méteres HDMI kábelnél milyen erősen ütközik ki a jelveszteség, de ez nekem nem teljesen egyértelmű. Olvastam azt is, hogy passzív HDMI kábelek között nem lehet minőségbeli különbség, mert a kábel kialakítása ugyan az. Olvastam arról, hogy létezik aktív kábel, amely egy jelerősítővel rendelkezik (vagy zajszűrővel?) amely elvileg megakadályozza a jelveszteséget (fehér sziporkázás), de kérdem én, ha a jel útközben elkezd gyengülni, akkor egy jelerősítő hogy lesz képes a "szarból várat építeni"? A minőség ugye nem lehet jobb, ha már egyszer leromlott.

A kérdés az lenne, hogy hogy a francba tudnék megszabadulni ettől a sziporkázástól. Szívesen kiadok rá akár 30.000 Ft-ot ha arról van szó, mert ennyit megér, de tekintettel arra, hogy két kábelt már bebuktam ezért jó lenne ha tudnám mire adom ki a pénzem legközelebb.

Van valakinek tapasztalata az aktív kábelekkel? Ha bárki tud valami érdemlegeset írni azt megköszönöm :R

gépem: i3 4th gen proci, 2 gigás R9270x videókari, 8 giga ram
tv: LG 42LF652V

szerk.: azt is észrevettem, hogy az se mindegy, hogy melyik HDMI csatlakozóba dugom bele a kábelt a TV-ben. Az egyikben totál kígyóbőrös, a másikban csak sziporkázik. Teljesen tanácstalan vagyok :/

[ Szerkesztve ]

(#1806) MrDerekas válasza Mr_no_Name (#1805) üzenetére


MrDerekas
addikt

Offolok, mert nem vagyok otthon a témában. 30k-ért már jó mediaplayert lehet venni. Abba mehetne utp-n keresztül a film maga és a tv-hez elég lenne az egyméteres hdmi is. Eggyel több kütyü persze, de ha ez a minőség ára... Mondjuk megosztott mappa esetén még a géphez sem kellene odamenni, csak tallózni a filmek között a mediaplayer távirányítójával. Várd meg azért a szakikat is! Ne rohanj el mediaplayert/boxot venni ;)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#1807) Highground


Highground
aktív tag

Adott egy 4K-s 60Hz-es Samsung u28d590d monitor amin van 1 DisplayPort és 2 HDMI bemenet. Jelenleg egy szutyok 1m-es DisplayPort kábellel üzemel ami rövid. Viszont a 4K miatt szükséges. Most olvastam utána, hogy az új HDMI 2.0 már támogatja a 4K-s 60Hz-es jeltovábbítást. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy most akkor ez visszafelé is kompatibilis? Tehát tuti, hogy fog működni, ha veszek egy 2.0-s HDMI kábelt, és bedugom az én (valószínűleg) régi 1.4-es HDMI monitor aljzatomba? A HDMI oldalán azt írja igen :) De szeretnék megerősítést kapni, hogy nem-e én értelmezem rosszul. HDMI 1.4 és a 2.0 között fizikai értelemben nincs különbség? Simán tudom használni a régebbi aljzattal is, és leadja a full 4K-s 60Hz-es jelet a monitornak? Csak mert DisplayPort 1.2 kábel alig van raktáron a boltokban. Viszont HDMI 2.0 az van :)
A segítséget előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#1808) ruzsass


ruzsass
tag

Sziasztok,

adott egy Samsung laptop aminek a HDMI kimenete nem támogatja a 4K-s átvitelt ezért szeretnék egy HDMI 2.0-s Acer 4K-s monitort meghajtani. A laptopnak 3.0-s USB csatlakozói vannak nem Thunderboltos.
Két fajta megoldást találtam rá az egyik és jóval drágább(~25-30 ezer Ft vámmal, szállítással), hogy a USB3.0 type A kimenetre kapcsolható adapterek vannak, amik átalakítanak HDMI 2.0-ra ez tiszta sor bár sajnos ezeket Magyarországon nem árulják, legalábbis én nem találtam ilyet.
Léteznek viszont USB 3.1-es type C csatlakozós adapterek amelyek jóval olcsóbbak kb. 11ezer Ft. Ezeket elméletben USB 3.0 type A apa USB type C anya átalakító adapterrel a géphez lehetne csatlakoztatni. Van esetleg valakinek ilyennel tapasztalata, működhet ez a módszer?

Találtam egy cikket amely szerint a HDMI Alt mód lehetővé teszi a natív jeltovábbítást passzív HDMI Type-A és USB Type-C csatlakozókkal ellátott kábelen keresztül.

[ Szerkesztve ]

(#1809) Kam1kaze


Kam1kaze
tag

Sziasztok!

Eddig még nem kellett HDMI kábel, de most szükségem lesz majd rá, FullHD monitor és videókártya összekötésére.

Integrált VGA HDMI 1.4, míg a majd későbbiekben megvett VGA, HDMI 2.0b csatlakozású lesz.

Gondoltam, akkor már az újabbat venném, még ha nem is lenne szükség rá, későbbiekben is jól jöhet. Viszont 2-es verzióból mindenhol a HDMI 2.0-át írják a webáruházak. Olyat nem láttam, hogy "a" vagy "b". Még 1.4-ből láttam olyat, ahol az van utána, hogy 3D, gondolom 3D filmek lejátszásához kellhet.

Ezek szerint, ha 2.0-ásat veszek, az már csak "b" lehet (mert az a legújabb belőle)?

Mire kell figyelnem még (van értelme egyáltalán a 2.0-nak)? Mert elég nagy különbségek vannak árban. 1-2 ezer forint körül gondolkodtam.

Mondjuk ez 1.4-es, csak példaként linkelem, hogy jónak tűnik:
A+ Premium High-Speed HDMI 1.4V kábel, plug-plug, Ethernet, 3D, aranybevonatú, 3 m

(#1810) Mister X


Mister X
tag

Sziasztok. Vettem egy dvi d single link-hdmi átalakítót, hogy a tv. t(full HD) összekössem a PC.vel. az lenne a kérdésem hogy a single linkes átalakító elég e a full HD tartalom átviteléhez? Elvileg igen azt olvastam, de valójában is így van?

[ Szerkesztve ]

" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "

(#1811) ND87


ND87
csendes tag

Sziasztok!

Remélem jó helyen járok a kérdésemmel:

MSI GTX 970-es VGA-t szeretnék összekötni monitorral és tv-vel egyszerre - klónozás szerűség kellene, hogy egyszerre lássam a monitoron és a TV-n is a képet az egyszerű kezelés végett.Online közvetítésekhez, filmekhez kellene, nem játszani.

A VGA-nak 1 HDMI kimenete van, tehát eddig elég "parasztosan" simán kihúztam a monitort és bedugtam a TV-t, viszont így elég macerás kezelni, mert a PC-nél nem látni a TV-t(pl csatornát váltani stream-nél elég idegörlő :)).

A kérdésem, hogy mit javasoltok hogyan érdemes megoldani a klónozást? Ha HDMI elosztóval, milyet érdemes venni(sima pár ezer forintos elosztókról elég vegyes véleményeket olvastam, de 20ezres elosztóra megmondom őszintén sajnálom a pénzt, mert nem napi szinten használnám). Vagy esetleg a VGA DVI kimenetét kellene összekötni vagy a TV-vel, vagy monitorral(ha így működik egyáltalán a klónozás)?

Köszönöm.

(#1812) jookomak válasza ND87 (#1811) üzenetére


jookomak
őstag

Hdmi a monitorba, vagy tv-be, ha a monitorodon van displayport csatlakozó, akkor egy sima dp-dp kábel, ha csak hdmi, meg dvi van, akkor elég egy dvi-dvi, vagy dp-hdmi, és kész. A szoftver (még a windows-é is) tudni fogja a klónozást, nem kell semmiféle elosztó.

(#1813) Tyrel


Tyrel
őstag

Sziasztok!

Volna egy olyan problémám hogy PS4 Slim-nek az egyetlen HDMI kimenetéből kéne kettőt csinálni, de sajnos két nem-egyforma kijelzőnek.
Van egy 1440p monitor amin játszani szoktam, meg máshol van egy (fogjuk rá hogy) 720p nem-Smart TV (de amúgy 1366x768) amin meg filmet nézni. Megoldható valahogy, hogy egyszerre mindkettőre rá legyen kötve a PS4 (ne kelljen folyton átdugdosni) és közben ne is zavarja a két megjelenítő natív felbontásának különbsége? (és a hang is átmenjen?)

Ha jól tudom a PS4 1440p kimenetet alapból nem is tud, legalább is én azt hiszem hogy a monitornak 1080p jelet küld. :F Az 1080p jelet a TV elektronikája is megeszi még, ill. tudja down-scale-elni magának. Az 1080p tehát jó közös nevező lenne szerintem...

Mit kell vennem ehhez? :B

[ Szerkesztve ]

Turenkarn

(#1814) drpele


drpele
senior tag

Sziasztok!

Van valakinek infója arról, hogy a HDMI switch-ek alapból támogatják a HDCP passtrough-t vagy erre külön figyelni kell a vásárlásnál? Nagyon kevés switch-nél van feltüntetve a tulajdonságoknál a HDCP támogatás...

"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein

(#1815) csabesz1984


csabesz1984
újonc

Sziasztok Segítsetek..
Az történt velem és a TV-m el hogy egyik napról a másikra nem jeleníti meg a Pc képét
viszont az xbox-ét igen. Azt olvasgattam hogy a tartalommal lehet a bibi.
A UPc közben elvitte a settop boxomat és kaptam egy CI kártyát.
Kipróbáltam a Samsung Tv-t laptoppal másik videokártyával és így sem jó.
Csak az xbox360 megy.
Kellene 2.0 kábel vagy mit tegyek?

(#1816) NORBl


NORBl
aktív tag

DVI t tudok HDMI vé alakítani, ugye? Ebben az esetben tudja majd a hdmi nyújtotta specifikációkat?

(#1817) imi123


imi123
őstag

Sziasztok!

Létezik olyan HDMI kábel amivel megy a 144.hz?
Sajnos video kártyát csak HDMI-n keresztük tudom a 144.Hz monitoromra kötni.
A jelenlegi HDMI kábelemmel max 60.Hz-et enged.

Előre is köszi a választ.

Üdv

:R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#1818) ADAMOOOO89


ADAMOOOO89
csendes tag

Sziasztok!
Néhány napja vettem egy Xiaomi box médialejátszót. Nagyon tetszik, szuper, de van egy gondom. A kép színe néha átvált, úgy tudnám leírni, mintha inverz színekre váltana. Cseréltem már hdmi kábelt is és másik portba is raktam, de sajnos ugyanúgy előjön. Biztos nem az eszköz rossz mert néhány nappal ezelőtt próbáltam egy másik médialejátszót és annál is tapasztaltam ezt. Viszont a tv adás működik ami szintén hdmi kábellel megy set top boxról, illetve dvd lejátszó sem csinálja ezt. Ötletem sincs ezek után merre induljak, mi lehet a gond. Milyen beállításokat tudok alkalmazni vagy a leírtak alapján mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.

(#1819) Sátán44


Sátán44
addikt

Tudtok ajánlani egy jó minőségű 5 méteres HDMI kábelt? Ha akciós, vagy kuponos az sem baj. :)

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#1820) Atmil


Atmil
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene.

Van egy Acer aspire E5 (E5-522G-625U) típusú notebook.

Szeretném egy 20 méteres HDMI kábellel kiküldeni a jelet egy ful hd tv-re. Először úgy néz ki hogy jó, utána a tv nem ismeri fel.

A HDMI kimenete jó, mert egy másik kábellel, egy rövidebbel jó.
Milyen kábelt kellene vennem (20 méter), hogy jó legyen?

Most ennek a kábelnek, amivel nem megy, nem tudom a típusát. Csak annyit tudok róla, hogy elég vastag és viszi a 4k-t.

Üdv! Atmil.

(#1821) madahun


madahun
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Kontron ktqm87 alaplapom, integrált 4860EQ procival és iris pro 5200 videokártyával. Három displayport kimenet van rajta, a monitorom(lg 25mp55) egy hdmi és egy dsub. Vettem egy passzív displayport-hdmi kábelt, azonban a monitorom nem érzékel képet. Azonban ha ráteszek még egy hdmi-dvi átalakítót,akkor az öcsém monitora érzékeli. Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet az én monitoromnak a baja a hdmivel?
Előre is köszönöm :R

(#1822) mizomizo


mizomizo
csendes tag

Esetleg valaki tud olyan laptopról amin van HDMI bemenet? Vagy valami megoldást, hogy a laptopom kijelzőjét monitorként használhassam?

(#1823) maglew


maglew
aktív tag

Sziasztok. Van egy Samsung 40 EH 6030 tv-m amire a telekomos IP tv beltéri egység a HDMI csatlakozóba van bedugva. Pénteken teljesen eltűnt a hang a kép pedig szakadozni kezdett.
Kijött a telekom, kicserélték a modemet, beltérit, Hdmi kábelt, adatkábelt, bemérték a bejövő jelet is de a hiba nem múlt el. Közölték, hogy itt már minden jó, valószínűleg a tv-m HDMI portja okozza eztna hibát.

Bedugtam egy chromecastot, az tökéletesen működik. USB porton bedugtam egy pendriveot, azt is akadásmentesen játsza.

Letétezik, hogy ha rossz a HDMI port akor a telekomos beltérinél szakadozik a kép és nincs hang, de a chromecast meg működik? Mi lehet a gond szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#1824) xrvman válasza maglew (#1823) üzenetére


xrvman
őstag

Szia,
HDMI és USB port nem keverendő. Ha a TV-n van több HDMI port pobáld ki másikon is.

(#1825) xrvman válasza maglew (#1823) üzenetére


xrvman
őstag

Lejárt a szerkesztési idő.
Ok, előbb félreolvastam. Chromecast - HDMI, Pendrive - USB.
Ha van egy tuti HDMI kábeled ami jó minőségű és tudja a TV által megkövetelt szabványt, akkor azt is vesd be, vagy kérj kölcsön.

(#1826) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ha a HP gépem Displayport kimenetei ++ -osak, akkor feltehetőleg egy sima HDMI-Displayport kábellel ki tudom adni a jelet egy (Dell) monitorra?

(#1827) DonDennis


DonDennis
senior tag

Sziasztok kicsit hülyének érzem magam, össze kötöttem hdmi vel a gépet a tv-vel, nem volt kép a tv-n csak a monitoron, na mondom mit mond a windows+p és rámentem talán a "csak kivetítő"-re. Na onnantól elsötétült a monitorom és a tv-n se jött meg a kép. Aztán hiába nyomkodtam már a windows+p-t nem jött vissza a monitor képe csak ha kihúztam a tv-ből a hdmi-t, de ha vissza dugom egyből elmegy megint. Lehet ez a windows+p dolgot alaphelyzetbe hozni? Vagy hogyan csiholjak képet megint a monitoromra ha össze van kötve a tv-vel a gép. Köszönöm.

"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman

(#1828) xrvman


xrvman
őstag

HDMI-vel az új monitorok kikapcsolnak már, ha a PC -t alvó módba küldöm?

(#1829) vaksi8


vaksi8
senior tag

Sziasztok!

Mennyire igaz, hogy a hdr képes tv-k hez már 2.0 hdmi kábel kell? Csak mert egyik helyen azt írják kell, míg a másikon azt mondják csak placebo és elég annyi hogy high speed legyen. Egyáltalán mennyiért ésszerü venni, mert határ a csillagos ég :(

(#1830) wwenigma


wwenigma
Jómunkásember

Valakinek van tapasztalata Mini displayport 1.2ből HDMI 2.0-ba átalakító adapterrel? 4k60-hoz kellene... CLUB3D CAC-1170 36€ lenne (a biztosan mukodo) de Ugreen MD110 11$ (a nagyon nagy eséllyel működő)...

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1831) Csiga74


Csiga74
csendes tag

Sziasztok . Van egy Samsung UE43M5502AKXXH tv . HDMI portokon a hang véletlenszerű időközönként kihagy, de a kép viszont nem . Hiba csak a HDMI portokon jelentkezik , a tv saját hangszóróján is és optikai kimeneten is. HDMI kábelt már cseréltem 1.5m , több eszközzel is kipróbáltam de a hiba mindig megmaradt . Szerelővel beszéltem szerinte Tv szoftver hiba . 3 alkalommal volt frissítve a tv szoftvere de nem változott semmi Találkoztatok e már ilyen jelegű hibával és ha igen mi lett rá a megoldás . 3 hónapos a Tv . Most már meglehetősen bosszant a dolog. Segítségeteket , véleményeteket előre is köszönöm .

(#1832) #27216896


#27216896
törölt tag

Sziasztok! Vettem egy DP-HDMI kábelt, a monitoron van a DP (HP Compaq LA2206xc), a videókártyán (ASUS GT 610) pedig a HDMI. Összedugom, de se kép se hang... Mi lehet a gyíkja? :R

(#1833) #27216896 válasza #27216896 (#1832) üzenetére


#27216896
törölt tag

Az lehet baj, hogy DisplayPort to HDMI kábel? Ez az irány lenne? Nekem a DP a monitorban van HDMI a videókártyában... :F

(#1834) #27216896 válasza #27216896 (#1833) üzenetére


#27216896
törölt tag

Pontosan ez a kábel az.

(#1835) vaksi8 válasza #27216896 (#1834) üzenetére


vaksi8
senior tag

Nem lehet hogy csak a kábel a rossz? Ki kellene próbálni másikkal is

(#1836) #27216896 válasza vaksi8 (#1835) üzenetére


#27216896
törölt tag

Visszaviszem, majd 4 ezer volt... :(((

Viszont ez a kulcs mondat: "Can convert signal from DisplayPort into HDMI (cable is not bi-directional)"

[ Szerkesztve ]

(#1837) wwenigma válasza #27216896 (#1836) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Igen, megjelolesnel mindig az elsobol a masodikat csinalja. Ketiranyu nem igazan van mert nincs ertelme.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1838) jookomak válasza #27216896 (#1836) üzenetére


jookomak
őstag

Monitoron és a vga-n is van dvi csatlakozó, kösd össze azzal.
Nemrég írtam, én is ezzel szívtam, hdmi-t nem lehet dp-vé alakítani, csak fordítva.

(#1839) #27216896 válasza jookomak (#1838) üzenetére


#27216896
törölt tag

Igen, igazatok van. Kiderítették a boltba is ahonnan vettem, cserélik majd dvi-ra, meg remélem most már az eladókat is felvilágosítják, mert én érthetően leírtam honnan-hová milyen csati, stb.

(#1840) Monsterr


Monsterr
csendes tag

Sziasztok,

Olyanban szeretnék segítséget kérni, mivel teljesen fekete folt nekem ez a világ, hogy adott egy Asus RX560 O2G kártya, amin van 1x HDMI és 1x DP port.
Szeretnék hozzá venni 2db DELL S2718HN monitort, ami tud valami HDR féleséget. Tudom, hogy ez csak valami delles kommersz HDR, de talán több, mint a semmi.
Az egyik HDMI 2.0 porton ugye nem gond a HDR10 átlökése, de kérdés, ha a DP portra teszek HDMI átalakítót, azon is át tud menni? És a windows10 nem zavarodik meg ettől, tehát átlöki a HDR tartalmat vajon a kijelzőkre? Olvasgattam már ezer helyen, de nem találok erre sehol értelmes infót.
Köszönöm előre is :R

(#1841) wwenigma válasza Monsterr (#1840) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ha jol olvastam 1080p+HDR kombóhoz elég a sima atalakito és nem kell az aktiv 2.0a-s, a windowsnak meg illene kijelzonkent lekezelni.

Keso, de inkabb 2xHDMI portos kartya lenne az igazi.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#1842) Monsterr válasza wwenigma (#1841) üzenetére


Monsterr
csendes tag

Szia,

Köszönöm szépen a gyors választ, kicsit féltem is ettől :) Jelenleg késő sajnos kártyát cserélnem, úgyhogy lehet, hogy ebben az esetben inkább monitor fronton keresgélek tovább. Nem merem megkockáztatni, mert csak a "talán"HDR miatt venném meg a DELL-t, ha netán még annyit sem hoz ki belőle a gép azért, mert az egyik egy DP porton át lenne rádugva, és még rosszabb esetben e-miatt mindkét kijelzőt standardben kezeli, akkor teljesen értelmetlen.
Köszi még egyszer :R

(#1843) xrvman


xrvman
őstag

Amennyiben monitoron vagytok HDMI kábellel.
Egyik fórumtárs hsz-e szerint járjatok el.
Ég és föld a különbség, a fakóság eltűnt.
Lehet a TV esetén is meg lehet ejteni ezt a beállítást.

(#1844) Laci.M


Laci.M
senior tag

Sziasztok,

Remélem jó helyre írok, a szünetmentes topikban már kifejtettem a problémámat, most röviden leírom ide is:

Adott egy családi ház és egy Samsung UE48J6200-as TV amit monitorként használok. A lakásban andom kapcsolgatva a berendezéseket (lámpa, másik TV, HIFI) a TV-m kikapcsol kb 3 másodpercre, majd visszajön a kép és minden megy tovább.

Amennyiben a HDMI be van dugva a gépbe akkor csinálja csak ezt a TV (márpedig mindig be van dugva, mert mint írtam, ezt használom monitorként).
Ami furcsa, hogy amikor kihúztam a notebook töltőjét (DELL E5430) és semmi más kábel nem volt dugva a laposba, kvázi földfüggetlen volt akkor is ugyan így reagált, vagyis ugyan úgy kapcsolgatott a TV. Kihúzott HDMI-vel nem volt meg a jelenség.
Arra is gondoltam, nem-e ahosszú (kb 5m) HDMI kábel szed össze valami zajt, de amikor a TV-be be volt dugva, és a laposnál húztam ki akkor se kapcsolgatott.
Ti mit tennétek a helyemben? A laptop töltőjét kizárhatjuk ugyebár, mert földfüggetlenül is csinálja.
Létezik valami HDMI optikai leválasztó szerűség nem tudjátok?

Esetleg melyik topikba írjak? Házimozi? LCD TV? Azonnali kérdések? Lövésem sincs mit csináljak, gondolom nem túl egészséges a TV tápegységének, hogy állandóan "letilt".

Aláírás

(#1845) BullZeye válasza Laci.M (#1844) üzenetére


BullZeye
veterán

1) Kipróbálnám másik HDMI kábellel
2) HDMI kábel nélkül ha cska TV adást nézel rajta úgyis előjön a hiba?

De ennyiből akár elektromos probléma is lehet, bár ha LED izzók vannak, akkor nem kéne 1 10 wattos izzónak megakasztania a rendszert.

(#1846) Laci.M válasza BullZeye (#1845) üzenetére


Laci.M
senior tag

Sajnos nincs másik 5m-es kábelem, hogy kipróbáljam, de a 1,5 méteressel (töltő nélkül, tehát akksiról ment a laptop minden más kábel nélkül) nem kapcsolgatott.

Elektromos problémára gyanakodtam, azért jártam a szünetmentes csoportban, és vettem a tv elé egy ilyet: [link]

elméletileg a hálózat felől jövő zavarokat ennek ki kéne védenie, ezért kezdtem el gyanakodni az egyéb összeköttetésekre kvázi földhurok problémára. Így jutottam el a HDMI kábelig.

Az izzók a lépcsőházba (legközelebbi azért zavar be leginkább ez) ilyen régi fajta kiépítésű, de halogén izzók, mint a fényszóró a kocsiban, de mint írtam a lenti TV is bezavarja.

Még azt kéne megpróbálnom, hogy mindent, a HIFIT, a laptopot és a TV-t is a zavarszűrő után tenni, de legalábbis kettőt mindenképpen ezek közül. Sajnos a szoba 3 különböző 3 pontján vannak, úgyhogy nem egyszerű a dolog...

[ Szerkesztve ]

Aláírás

(#1847) MyWayBack


MyWayBack
csendes tag

Sziasztok. Nem tudom,hogy jó topic-e, de gondolom ehhez van köze. Adott egy új videókártya, ami csak akkor működik,ha elindulásnál ki van húzva a hdmi,ha be van dugva, akkor nem indul el, csak világítanak a ledek és pörögnek a ventik, ha ki van húzva, bootol a gép rendesen. Mi lehet ennek az oka?

(#1848) drpele


drpele
senior tag

Sziasztok!

Adott egy LG (42LM660S) TV, melynek elhalálozott az összes HDMI bemenete, de minden más megfelelően működik rajta, beleértve az analóg bemeneteket is. (A javítást senki nem vállalja, az új alaplap pedig kb. 70.000 Ft lenne bele.)

Sajnos a SetTopBox ami rá van/volt kötve HDCP-vel védett jelfolyamot továbbít, így az átlagos HDMI-VGA konverterek ezzel nem tudnak megbirkózni.

Kérdésem, hogy ismer-e valaki olyan HDMI-VGA konvertert mely képes felülemelkedni e "problémán"?

"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein

(#1849) jeni


jeni
félisten

Hello!
Talán jó helyre írtam.
Ennek mennyire van valós tartalma?

Azért meglepne ha tudná a 4K-t. :Y

[ Szerkesztve ]

(#1850) wwenigma válasza jeni (#1849) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ez csak egy switch, tudhatja.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.