Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic

Hozzászólások

(#1551) El Kebir válasza bujdi19 (#1550) üzenetére


El Kebir
őstag

telepítsd a gyári AMD ccc-t, ne az asus féle herélt változatot, és állítsd be a képméretezést. (a témában 1001-szer le lett már írva, keress rá)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#1552) newc8229


newc8229
tag

Remélem tud valaki segíteni, legalábbis tanácsot adni. Egy Panasonic televízióval rendelkezem, amelynek a 2 HDMI csatlakozója van viszont amikor összekötöm a számítógéppel nem jelenít meg képet. A PC csatlakozó bedugásakor érzékeli, hogy van még egy képernyő, de csak fekete képernyőt ad. Esetleg van valakinek ötlete mi lehet a baj?

(#1553) gotti


gotti
csendes tag

Van egy PC-s számítógépem, amihez adott egy sztereó hang szett. Van egy Panasonic Tv-ém amire rákötöttem egy sztereó hangszórót. Tehát két külön hangcuccról van szó. A számítógép össze van kötve egy HDMI kábellel. A kép tökéletes, de a hang a számítógépen szólal meg. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy a tv-re rákötött hangszóró szóljon, ne ami a pc van?! Talán egy erősítőre van szükség vagy valahogyan nem lehet ezt meghekkelni?

(#1554) gotti


gotti
csendes tag

A képernyőfelbontásnál állítsd át, hogy ne a monitorodon jelenjen meg a kép, hanem a tv-én. Utána több képernyő rész és ott is tv. Így jó lesz!

(#1555) xnot85


xnot85
csendes tag

Sziasztok,

Sztem erre egyszerű választ tudtok adni :)

Adott egy adapter nélküli! 1x2 splitter. A bemenetére a PC-m van rákötve DVI-HDMI kábellel, kimenetre pedig a TV-m, sima HDMI-HDMI kábellel.

Külön-külön minden kábel tökéletesen müxik, de ha összekötöm a splitterrel, akkor a TV-n már zajos kép jelenik meg (pixelek, karcok stb.)

Az a tippem, hogy mivel 2db 10m-es kábelről van szó, amit összeköt a splitter, valszeg a táp hiánya miatt nem bírja továbbítani 100%-osan azt a képet amit a PC-n látok.

Ha cserélem a splittert táppal rendelkező verzióval, az vajon el fogja bírni ezt a 2x10m távolságot minőségromlás nélkül? :))

(#1556) Kinder


Kinder
senior tag

Sziasztok!

Ez miért van?
Az egyik sorban éles a betű, máshol szőrös.
HDMI kábel új, aranyozott.
Monitor új, 28-as Asus.

Direkt telefonos képet mutatok, azon látszik.

itt a kép

[ Szerkesztve ]

(#1557) D5 válasza Kinder (#1556) üzenetére


D5
aktív tag

Szia!
Szerintem nem hdmi kábel probléma, inkább monitor beállítás. Mi a monitor max. felontása? FullHD?
Próbálj a monitoron állítani: pixel élesség, vagy a windowsban kalibráld a betűk megjelenését.

(#1558) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Sziasztok.

Nagyon idegesítő problémám van. HDMI-vel összekötve a tv-m. Évek óta. Eddig minden jó volt. De most a hang amit a HDMI visz a tv-re. Borzasztó halk. Teljesen mindegy a gépen mit állítok, akkor is. MPC-HC-val, böngészőből YT-on, mindenhol. Mi lehet a megoldás?

Win10
VGA: R7-260X

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#1559) .LnB válasza .LnB (#1558) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Megoldódott, tárgytalan.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#1560) kige91


kige91
csendes tag

Üdv mindenkinek!
Egy olyan, már másodszor is idegesítő problémával találkoztam, amire nem találok megoldás. Rendelkezem egy Teclast X80HD Win10-es kiváló kütyüvel. A rajta található MicroHDMI segítségével és egy Normál HDMI anyás-DVI apás átalakítóval és a MicroHDMI-HDMI kábel segítségével gond nélkül ki tudtam tenni a képet a 22"-os Philips FullHD monitoromra. Egy héttel ezelőtt bátyán esküvőjén akartunk szervezni egy kis vetítést, és gondoltam, most hős leszek, az étteremben lévő határnagy LG tévére majd az én tabom lesz rádugva. Na még jó, hogy előre össze akartam rakni, mert a művelet nem jött össze. Akármelyik HDMI-jébe dugtam, meg kerestettem a jelet vele, nem akart összejönni (Végül laptoppal elintéztem). Aztán jött a hidegzuhany, visszaértem a koliba és hiába próbáltam összerakni, rohadtul nem akar összejönni. Már teljes öntisztítós reinstallt is csináltattam a tabbal, de semmi változás. Ha valaki tud valamit, ne tartsa magában! Köszi
U.I.: Bocsánat, nem olvastam vissza az idő szorításában. Ha van már megoldás, csak irányítsatok oda!

(#1561) newc8229


newc8229
tag

Sziasztok!

Ezek közül melyiket érdemes megvenni? Egy Phenom X4 955 procim van és egy AM3 as alaplapom! Válaszokat előre is köszönöm! (Kb 3000-5000 Ft értékben). És jó lenne ha valami kis halk lenne... :)

[link]

(#1562) SadexY


SadexY
újonc

Sziasztok!

Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy Sharp tv és egy Geforce GTX770 kártya. HDMI porton összekötve huzamosabb ideig tökéletesen müködött minden formában, azonban egy napról a másikra már nem ismerte fel a gép a tv-t, kérdem én miért. Csak így gondolta és egy jó alvás alatt megszünt minden jel :) Az sem oldotta meg a problémát, hogy rendszerfrissítés lett, és azonos videó-kártya csere történt. A tv-n 1-es HDMI porton csatlakozott a gép, próbáltam mind a 3-an de semmi siker.

Ha valakinek van valami ésszerü magyarázata erre, elfogadnám a segítségét. :) Ha esetleg ez megvalósul, előre is köszönöm a fáradozást és a rám vesztegetett perceket.

További szép napot!

(#1563) Fido01


Fido01
aktív tag

Hello!

Egy olyan technikai problémám akadt, hogy adott egy Philips hts8140 "házimozi" , egy Crt TV, egy laptop és egy béna akinek fogalma sincs, hogy ebből ki lehet-e hozni valamit.
Az alap elképzelésem az volt, hogy a házimozit a tv-vel összekötöm scart csatlakozóval (igy pen driverol, dvd-ről minden további nélkül lehet filmet nézni) majd a laptopot a házimozival kötném össze egy hdmi-vel. Ennél a pontnál akadtam meg, mert a várt csoda helyett nem történt semmi.

Egyáltalán lehetséges ebben a felállásban elérni azt, hogy a laptop a házimozin keresztül legyen összekötve a TV-vel?

Amennyiben igen hol rontottam el a folyamatot?

Köszönöm szépen.

(#1564) D5 válasza Fido01 (#1563) üzenetére


D5
aktív tag

Tudom, milyen érzés, amikor a meglévőből akarja kihozni az ember a várt eredményt. :)

Viszont a te esetedben ez nem fog menni. Ha jól sejtem, akkor a házimozi rendszeren csak hdmi out van. Azaz a jel csak kifelé megyen. Egy kafa AVR (audio video receiver kellene neked). Viszont ehhez már külön hangfalak is kellenek...

Szóval, hogy értsd: a notiról vinnéd a képet és a hangot egyszerre. Erre a hdmi megoldás. Viszont a házimozi rendszeren csak hdmi out port van (nincs "in", átalakító nem létezik, mert ez hardveres eltérés). Amit most tudsz csinálni, az az, hogy a notit egyből a tv-vel kötöd össze, viszont így a hang is a tv hangszórójából jön majd.

(#1565) Fido01 válasza D5 (#1564) üzenetére


Fido01
aktív tag

Köszönöm a választ!

Sejtettem, hogy nem fog menni a dolog, de azért bizakodtam :) A Tv ugy is kuka hamarosan, viszont egy új tv-vel amin van hdmi meg minden finomság a házimozi-laptop-tv összekötése gyerekjáték ugye?

(#1566) Pukkancs


Pukkancs
tag

sziasztok kellene egy kis segítség, össze akarom kötni a tv-t és a számítógépemet hdmi kábellel, de a kábel csatlakozója akkora bumkszli, nem tudom bedugni a videókártyába, mert a hdmi csatlakozója a legfelső nyílásban van hátul és fölötte egyszerűen nincs annyi hely, hogy beférjen oda a csatlakozó, egy toldattal próbáltam megoldani, de holnap viszem vissza mert ugyanakkora, mint a kábel csatlakozója, szerintetek hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?

(#1567) D5 válasza Fido01 (#1565) üzenetére


D5
aktív tag

Továbbra sem. Hiába veszel új TV-t, a notiból hdmi-n keresztül a hangot sosem fogod tudni megszólaltatni a jelenlegi házimozirendszered hangszóróin keresztül.
Mint írtam, a házimozi rendszer a hibás. Olyan házimozi rendszer kellene, amin van hdmi in port. Vagy szerezz be egy avr-t, hozzá hangfalakat. A notiból most a hdmi-n keresztül a jel csak kifelé megy. Ez a jel viszont nem tud bemenni a házimozi rendszerbe, mert azon csak hdmi out port van. Az avr azért jó, mert azon van hdmi in port is. A jel (kép és hang) így bemegy, a gép szétválasztja, és a hangot a hangszórók felé, a képet meg egy hdmi out porton viszi a TV felé.

(#1568) Zimmi91


Zimmi91
addikt

Sziasztok!

Olyan kábelt keresek amivel kitudok hozni Acer Predator XB240Hbmjdpr 24" LED Monitorból HDMI-n keresztül 144Hz-t! Aki tudna linkelni sokat segíteni!

Üdv

" Just remember Manchester is RED! "

(#1569) greggorius


greggorius
tag

Tudna valaki segíteni? Épp most próbálunk működésre bírni egy új gépet egy tv-vel de se kép se hang.
Monitoron DVI-DVI és DVI-HDMI kábellel is tökéletesen működik, de egy Panasonic Viera TV-t HDMI kábellel nem hajlandó észlelni. Legújabb driver, legújabb bios, és túlvagyunk a "Szigorú" észlelésen is.
Amikor a monitort dugjuk a HDMI-re, szépen jön a PnP-hang, a TV-vel semmi...
Köszi!!

(#1570) szucsben


szucsben
újonc

Sziasztok!

Adott egy vatta új PC, Nvidia videókártyával (2 gb-os, de sajnos nem tudom pontosan milyen, mert nem itthonra van a gép). A gépet igazából multimédiás felhasználásra vettük. Több megjelenítőt használunk, van egy monitor ami sima vga kábellel megy. Van mellé egy projektorunk is, amit hdmi kábelen keresztül működtetnénk. Mivel a gép a terem hátulján van, a projektor pedig viszonylag elöl, a plafonon, ezért egy legalább 20 méter kábel kellene.
http://www.edigital.hu/HDMI-kabel-csatlakozo/Equip-HDMI-kabel-1.4-apa/apa-aranyozott-20m-p290785.html
Egy ilyen 20 méteres kábellel megoldható-e, hogy működőképes legyen a rendszer, vagy ekkora távnál már elveszik a jelerősség, kell-e venni erősítőt, vagy van-e lehetőség más megoldásra.
(A régebbi gép vga-val volt csatlakoztatva a projektorra, úgy működött)

Előre is köszi a segítséget!

(#1571) D5 válasza szucsben (#1570) üzenetére


D5
aktív tag

Szia!
A távolság nem lesz gond. Jó lesz a kábel.

(#1572) D5 válasza Zimmi91 (#1568) üzenetére


D5
aktív tag

Szia!
Display port vagy DVI-D.

(#1573) zsoika


zsoika
addikt

Sziasztok! Apósomnak van egy kis gondja. A laptopját összekötve a Samsung TV- vel HDMI kábellel és filmet akar nézni rajta akkor a film hangja van de a film képe nincs csak az asztal képe ikonok nélkül. Segítsetek

(#1574) D5 válasza zsoika (#1573) üzenetére


D5
aktív tag

A film ekkor látható a laptopon? Ha igen, akkor csak húzd át a lejátszót a TV-re (balra, vagy jobbra).

(#1575) zsoika válasza D5 (#1574) üzenetére


zsoika
addikt

Igen ...csak most mondja, hogy ott meg látszik a film. Azt gondoltam hogy valami nagyobb baj van :) Köszi

(#1576) ITjunior


ITjunior
tag

Milyen kábelt tudnátok ajánlani (ha lehet akkor linket is küldjetek, hogy hol lehet rendelni), amit ismeretek és megbízható jó minőség. Egyik vége HDMI másik DisplayPort. Átalakító nem játszik.
Köszi!

XBOX ONE 1TB ELADÓ ÚJSZERŰ ÁLLAPOTBAN

(#1577) ITjunior


ITjunior
tag

Közben keresgkéltem, melyik lenne a legjobb szerintetek?

link
link
link
link

XBOX ONE 1TB ELADÓ ÚJSZERŰ ÁLLAPOTBAN

(#1578) szucsben


szucsben
újonc

Sziasztok!

Ha az egy darab 20 méteres kábel helyett (nem szállítják le nekem határidőre) 2 db 10 méteres+összekötőt használok abol lehet probléma minőségileg? Egyáltalán lesz képem?

Köszi a segítséget

(#1579) hNp88


hNp88
aktív tag

üdvöm,

az mitől van, hogy az eddig hibátlanul működő HDMI összeköttetés egy kihúzás-bedugás után megszűnt? TV volt összekötve a gépemmel, de akármit csinálok vele, nem hajlandó felismerni a TV a gépet, azt írja, nincs jel, akármilyen sorrendben húzom ki-kapcsolom be-dugom vissza bármelyiket is. lassan ott tartok, hogy a nagykalapácsot csatlakoztatom a TV közepébe...

ha valaki válaszol, előre is köszi

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#1580) csori23


csori23
aktív tag

Sziasztok. Egy kis segitség kellene vagy jó tanács.
Adott egy ilyen hdmi kábel, ami elég sok vezeték mellett halad el a plafonon a gipsz karton felett, és sajna nincs rajta ferrit gyűrű. Ez okozhatja azt hogy időnként eldobálja a jelet 720p-n? Azt megfigyeltem pl. ha felkapcsolom a szobába a világitást, akkor rögtön eldobja a jelet, de néha random módon is eldobja. Esetleg egy utólagos árnyékolás megoldható lenne rajta? Vagy esetleg új kábelt kell vegyek? Ha igen, akkor milyet?
Válaszokat előre is köszönöm.

https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html

(#1581) SadexY


SadexY
újonc

*BUMP*

Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy Sharp tv és egy Geforce GTX770 kártya. HDMI porton összekötve huzamosabb ideig tökéletesen müködött minden formában, azonban egy napról a másikra már nem ismerte fel a gép a tv-t, kérdem én miért. Csak így gondolta és egy jó alvás alatt megszünt minden jel :) Az sem oldotta meg a problémát, hogy rendszerfrissítés lett, és azonos videó-kártya csere történt. A tv-n 1-es HDMI porton csatlakozott a gép, próbáltam mind a 3-an de semmi siker.
Ha valakinek van valami ésszerü magyarázata erre, elfogadnám a segítségét. :) Ha esetleg ez megvalósul, előre is köszönöm a fáradozást és a rám vesztegetett perceket.

További szép napot!

(#1582) hNp88 válasza SadexY (#1581) üzenetére


hNp88
aktív tag

ugyanez a bajom nekem is, kettővel fentebbi hozzászólásban taglaltam :DDD

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#1583) bazsi0215


bazsi0215
csendes tag

Sziasztok,

Az alábbi problémámra keresném a megoldást:

Adott egy PC, erősítő, TV. A PC-t HDMI-vel összedugva az erősítővel szépen szól a hang, innen az erősítő HDMI out portjából szeretném továbbítani a jelet a TV-be HDMI (1.4) kábellel.
A kép illetve a hang meg is jelenik, azonban "szaggat", de inkább úgy mondanám h időszakosan elmegy (kb 3-5 mp-ként). A kép is (elsötétül), illetve a hang is elmegy ilyenkor.
Próbáltam, hogy a két HDMI kábelt megcserélem, de külön-külön jól működnek, nem tudom mi lehet a probléma - esetleg az erősítő HDMI out portja ment tönkre? (nemrég vettem használtan, még sosem használtam ilyen célra).
A fenti probléma után abban maradtam, hogy PC -> TV HDMI-n keresztül, PC -> erősítő RCA-val, és így jó a kép is, illetve a hang is (bár a hang nem annyira pazar így..).

Előre is köszönöm a válaszokat,

B.

(#1584) D5 válasza hNp88 (#1579) üzenetére


D5
aktív tag

Szia!
Próbáld meg DVI-HDMI kábellel összekötni a gépet a TV-vel. Ha úgy jó, akkor szerintem a HDMI port lehet a bibis...

[ Szerkesztve ]

(#1585) D5 válasza bazsi0215 (#1583) üzenetére


D5
aktív tag

Szia!
Milyen erősítőd van?

(#1586) hNp88 válasza D5 (#1584) üzenetére


hNp88
aktív tag

akkor meg monitorom nem lesz :DDD de megpróbálom alkalomadtán, köszi :)

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#1587) lsdn


lsdn
csendes tag

Sziasztok,

Nemrégiben vásároltam:

Samsung UE43J5500
König KN-HDMIREP20 HDMI-UTP-HDMI aktív extender

Hiba:
Nincs jel

Már a harmadik hdmi extenderrel, második géppel és sokadik utp kábellel próbálkozom, és nem, vagy csak instabilan működik :O (ha ki be húzom egy bizonyos sorrendben az UTP kábeleket akkor néha sikerül képet varázsolni a gépről, ez újraindítás, újracsatlakozás, vagy csak úgy random megszakad és "nincs jel").

Próbáltam egy régebbi Samsung tévével, azzal hibátlanul működik.

(#1588) Borzoló


Borzoló
senior tag

Udv
A setopboxomhdmi kimenetere szeretnek kotni egy vga s 24" es tn paneles moncsit olyan atalakitoval amineknincs plusz usb tapcsatija se hangcsatija. Lehetseges?
En ugy hallottam, nem tuti h 5v ot ad a settopbox az meg eleg a moncsinak. De sajna nemmegbizhato a forras azert vagyok itt .
Elore thx a helpet

[ Szerkesztve ]

"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"

(#1589) Borzoló


Borzoló
senior tag

Valaki?

"Az életben soha semmi nem lesz elég,de élünk és harcolunk!"

(#1590) Bandi821


Bandi821
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék vásárolni egy WQHD (2560×1440) felbontású monitort, amit a laptomora kötnék. Viszont nem tudom, hogy van e értelme, mivel a Laposon csak egy HDMI csatlakozó van, amin már nem biztos, hogy ez a felbontás átmegy. Mekkora felbontás vihető át HDMI kábellel?

Válaszokat előre is köszönöm.

üdv.: Bandi

(#1591) D5 válasza Bandi821 (#1590) üzenetére


D5
aktív tag

Szia. Előbb megnézném, hogy a laptop a hdmi-n keresztül milyen felbontást támogat (láttam már fullHD-ra limitált példányt). Ha ott örömhírt olvasol, akkor high speed hdmi kábelt végy.

(#1592) Bandi821 válasza D5 (#1591) üzenetére


Bandi821
tag

Szia!

Igen, sajnos belefutottam a problémába. Sikerült kipróbálnom a lapost egy ilyen monitorral és sajnos a HDMI csatlakozón keresztül csak a 1920×1080 60Hz-en vihető át akármilyen szuper Hdmi kábelt is használok. Mert ugyan 2014-es a laptop, de ezek a trógerek csak egy 1.4-es Hdmi csatit voltak képesek belerakni.

Köszi a válaszod.

üdv. Bandi

(#1593) deniro86


deniro86
újonc

Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy vettem egy Alcor joy mini pc-t és rá akartam kötni a Panasonic plazmám HDMI csatlakozójára, de nem működik, se kép, se hang. Elsőnek azt hittem rossz, de a boltban rákötötték egy Samsungra és simán ment. Aztán átvittem barátnőmhöz és neki sem ment a panasonic tv-jén a készülék. Szóval elkezdtem gyanakodni és felhívtam a Panasonic szervizt és ott azt mondta az illetékes, hogy valószínűleg nem felel meg a az alcor a HDCP (vagy CEC) tartalomvédelmi szabványnak, és ami nem felel meg azokkal a panasonic nem kompatibilis És pont. Ennyi,
Nektek van valami ötletetek, hogy mit lehetne még tenni? Én már kifogytam az ötleteimből.... :(

(#1594) demmer123


demmer123
őstag

HDMI kábeleknél van olyan hiba hogy szemcsés lesz a kép?Közelről megnéztem a monitort és 10cm-ről kb szemcsésnek tűnik.

Pedig egy minőségi kábelről van szó hama high speed enthernet kb 4500ft volt 1.5m.

Arra gondoltam hogy párszor megtörtem és azért lett ilyen hibája lehetséges?Vagy én csak beképzelem az egészet? :D

(#1595) Mika1227


Mika1227
őstag

Van egy GTX 760-as kártyám kinéztem egy monitort. HDMI kábellel kötném őket össze gond nélkül menni fog?

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!

(#1596) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Sziasztok!
Kaptam egy monitort a laptopom mellé és azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lehetne megoldani,hogy játékot úgy futtassak,hogy mind a 2 kijelző aktív legyen, tehát olyan széles legyen a játék képe mint a 2 monitor. Próbáltam a videókártya beállításoknál,az nvidia vezérlőpultban, de nem találtam ilyen opciót. Ha csak simán kiterjesztett képernyővel indítom,a játék csak a laptopon jelenik meg , a moniton az asztalt látom.
Köszi előre is!

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#1597) Robi BALBOA


Robi BALBOA
őstag

Sziasztok,

Kérnék egy kis segítséget.
Adott egy Radeon HD6990-es vga kari és ehez szeretnék venni egy ilyen monitort, amit nyilván natív felbontáson szeretnék használni.

Kérdésem az lenne, hogy ehez milyen kábelre lesz szükségem?

Segítségeteket előre köszönöm!

Üdv, Róbert

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/

(#1598) tonermagus


tonermagus
aktív tag

Sziasztok!

Jelenleg egy 22'-es Samsung LCD monitorom van, egy elég régi darab, de akkoriban felső kategóriásnak számított. Nagyon szép képe van még most is, csak egy gond van vele: egyedül D-SUB bemenet van rajta. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a HDMI bemenet miatt van-e értelme lecserélni a monitort egy újra? Nagyon sokat játszom, egy elég erős Gamer gépem van. Jelenleg pedig csak úgy tudom a videókarira csatlakoztatni, hogy a D-SUB kábel végére egy DVI átalkítót teszek, és úgy dugom rá a videókártyára. Nem villódzik a kép, nem homályos (legalábbis szerintem :D)

Éreznék-e valami különbséget D-SUB-ról HDMI-re váltás esetén?

[ Szerkesztve ]

(#1599) mgaben válasza tonermagus (#1598) üzenetére


mgaben
senior tag

Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni.
Adott egy régebbi LG tv, 32LG3000 típusú (elvileg 1.2-es hdmi csatival). Van rákötve egy upc direct set top box hdmi-vel. Működik rendesen. Ugyanezzel a kábellel (rövid, ~1,5 m) kipróbáltam gépre kötve (behoztam a tv-t a másik szobába), csattra működött kép és hang is (nem mellesleg hackintoshon is, dual boot-os gép).
Ezen felbuzdulva vettem egy 20m-es hdmi kábelt, hogy lehessen tv-n nézni a számgépről filmet.
Erre nincs kép a tv-n, az nvidia control panel látja a tv-t, beállítja a natív felbontást, egér átmozok a másik asztalra, stb, de a tv-n a nincs jel felirat villog. Ugyanez hackintohson is. Viszont ha a set top box-ot kötöm rá tv-re a 20m-es kábellel, az bezzeg működik... :W
A videókártya egy Gigabyte GeForce GT630 1GB, windows 8.1 os (meg egy yosemite 10.10.5)
Esetleg a videókártya nem ad olyan erős jelet mint a set top box és emiatt nincs kép? Egy jelerősítő megoldhatná a problémát?

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv, és BÚÉK Mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...

(#1600) -conrad-


-conrad-
addikt

Sziasztok,
a gondom a következő. Össze van kötve a szgépem a TV-vel (sony bravia) az meg egy erősítővel (yamaha). A TV-t ha nézem bárhonnan kap jelet van hang, legyen dvd, tv-adás stb. kivéve a gépről. Az a fura, hogy eddig ment, aztán egy ideje nem, mióta újra kellett húznom a gépet, szóval valszeg a probléma a gépen van. A kép átmegy, csak a hang nem.
SW:
catalyst 15.7.1
Realtek 6.0.1.7541

A videókártya egy ati hd series 5770.

A realtek hangkezelőben nincs hdmi fül, csak hangszórók, digital in és out.
A lejátszóeszközöknél van amd hdmi output, hangszórók, realtek digital output.
Ha HDMI-t teszem alapértelmezettnek nem szól semmi. Ha rányomok, hogy teszt akkor azt írja ki, hogy használatban van és kapcsoljam ki ami használja, utána teszteljem de semmi nem megy... gondolom az ati driver fogja, de ez csak tipp.
Valami ötlet esetleg, hogy mit próbáljak? Mondom, előtte ez így már működött, tehát a HW tudja.
Sajna guglival sem jutottam semmire.

Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HDMI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.