Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#52270) aakosch


aakosch
tag

Sziasztok!

Van egy WD Elements 1 TB külső HDD, amit egyik napról a másikra nem ismer fel egy PC sem, viszont a TV továbbra is tudja olvasni a fotókat, filmeket stb. A PC-n sem az eszközkezelőben sem a lemezkezelőben nem jelenik meg. Egy másik PC-n megjelenik a betűjel a sajátgépben, de nem lehet megnyitni a meghajtót.

Tudtok ebben segíteni esetleg?

Köszönöm előre is!

(#52271) King Unique válasza aakosch (#52270) üzenetére


King Unique
titán

Jobbik esetben csak a fájlrendszer sérült és/vagy USB-n a fizikai csatlakozásnál volt/van gond, meg ha pl. a HDS szerint oké a meghajtó állapota. Rosszabbik esetben szóba jöhet akár az is, amiről már többször volt szó itt, bár akkor a tévén használva sem működne rendesen.

Ha a tévé kezeli az eszközt és megfelelően működik, akkor ez esetben vélhetően nem használtad a szoftveres leválasztást, illetve a tévénél (sem), emiatt pedig sérült a fájlrendszer, dirty állapotba került és RAW lett az NTFS kötetből, azért nem lehet megnyitni a Windows fájlkezelőjében. Az pedig már az 1. PC USB-portjának, az azon futó Windowsnak a hibája, ha ott állítólag (?) egyáltalán nem jelenik meg sehol az OS-ban az eszköz, míg a másiknál igen és felismeri a Windows.

Ha Windowson RAW-ként jelenik meg a külső meghajtón lévő partíció, akkor ebben és egy másik topikban + infó is volt szó a lehetőségekről. Mármint ha cél a rajta lévő fotók, filmek megtartása és lementése, mert ha nem, akkor adott a törlés és újraparticionálás lehetősége grafikus felületen / parancssorban.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.