Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9710) iO válasza King Unique (#9709) üzenetére


iO
csendes tag

Úgy tűnik megtaláltad a hibát, beléptem a lemezkezelőbe (ezúttal tényleg...) és RAW fájlrendszer van a merevlemezen.

[kép]

Egy rövid Google keresés milliónyi találatot adott, hogy hogyan tudom NTFS-be konvertálni, hogy újra használható legyen. Van esetleg valamilyen program, amit ajánlani tudsz? Illetve, ha jól értelmeztem, akkor szükségem lesz további 2,5-3TB helyre, ahova le tudom menteni az adatokat.

Hogyan tudom elkerülni, hogy hasonló dolog megismétlődjön? Én csináltam/nem csináltam valamit, vagy ez a dolog csak szimplán előfordul olykor-olykor?

(#9711) King Unique válasza iO (#9710) üzenetére


King Unique
titán

Ez esetben lásd egy egyes korábbi válaszokban leírtakat. Példák: [link], [link]. Vannak ugyan módszerek a közvetlen visszaállításhoz NTFS-re, de az elsődlegesen javasolt és egyben az adatokra nézve biztonságosabb megoldás ilyenkor az adatmentés, ami a linkelt válaszokban is le van írva. Az utóbbi esetben meg igen, szükség lesz egy másik, a mentendő adatmennyiségnek megfelelő tárolókapacitású fizikai meghajtóra.

Az nem derült ki, hogy nálad mitől lett az NTFS fájlrendszerű partíció RAW, de egy ilyen eszköz használatánál javasolt odafigyelni USB-n a megfelelő tápellátásra, fizikai csatlakozásra, az OS-ben a szoftveres leválasztásra (Windowsnál, okostévénél stb. egyaránt), stb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.