Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ilyet se hallottam még, hogy saját lemezre más partícióra lassabb. Pedig azt gondolná az ember, hogy gyorsabbnak kellene lennie.
Amd 3600 16 gb ram, 7200rpm Seagate 500 gb. A képeken rajta vannak a szabad helyek.
A teszt szerintem 5 db 500 mb-os fájlt használt, én meg 1 db 12 gb-osat.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Másolok EGY lemez egyik particiójáról a másikra. A sebesség lassú.
Vadi új gép, winyók egyedül a régiek.
A képeken láthatjátok a két partíció sebességmérését, és a másolás közbeni sebességet.Mi lehet a probléma?
[link] -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Sikerült leszűkíteni a problémák helyét két dologra: Alaplap, vagy HDD.
A problémám az, hogy ha indítok egy programot, akár egy fájlkezelőt, vagy a startmenüt, akkor a HDD adja hangosan azt a szokásos köszörülő hangot amit mindenki normálisnak mond, de addig míg ez hallatszik, addig kb. lefagy minden, vagy minimum lelassul annyira, hogy mást nem tudok csinálni. Kicseréltem a kábeleket, átdugtam másik sata csatlakozóba, de nem javult meg. HDD probléma? HDD sentinel 100%-osnak írja. A windows frissen lett telepítve. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Utóbbi 1 hétben azt vettem észre, hogy lassú a rendszerem. Újratelepítettem a windows-t azóta még rosszabb. Amikor elindítok egy programot akkor először szinte megfagy, aztán csak azt hallom, hogy a winyó ezt a szörcsögő hangot adja ki amire mindenki azt mondja, hogy normális, de eddig szerintem halkabb volt. Játékok is akadnak egy pillanatra úgy 10 secenként.
Kicseréltem a sata kábelt mert előtte meg hallottam, hogy fel-fel pörgött a winyó, átdugtam másik slotba is, de ugyanúgy fenn áll a lassúság, meg a hang.
Hard disk sentinel mindent jónak talál, csak annyit ír, hogy 90 ezerszer volt kapcsolati hiba, és valószínűleg a kábel.
Kezdi megadni magát a HDD?
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Remélem jó topicba írok (nem tudom mit értetek azon, hogy nem adatmentés).A probléma az, hogy ha egy bizonyos meghajtóra (partícióra) töltök nagyméretű fájlokat, valamelyik CRC hibás lesz.
Amint másik lemezre töltök, jó.Néztem windows ellenőrzést, töredezettségmentesítést, de ezekre azt írta, hogy 0% töredezett, meg minden rendben vele.
Akkor Hard Disk Sentinel, az is mindent jónak ír.
Mégis akkor mi a probléma? 11gb hely maradt még úgy, hogy a fájl le van töltve.
-
ReSeTer
senior tag
Köszönöm, akkor majd ssd.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Hp Pavilion 15 laptopom eléggé lassú, vétele óta. Lehetséges, hogy a hdd lassú benne?
[kép] -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ezek jó értékek? Úgy értem, hogy felfedezhető-e bennük valami olyan, ami lassúságot okoz a rendszer MŰKÖDÉSÉBEN.
[link] -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Enyhén off, bocs:
Van bármi értelme GPT-re formázni egy adattárolásra használt merevlemezt? Nem akarok róla bootolni.
Mi a helyzet, ha ezt majd valamikor NAS-ba akarom rakni? Vagy ez a MBR GPT mizéria csak NTFS-re vonatkozik?
Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
válasz
amdathlonxp
üzenetére
Ezt nem tudom megtenni, mert windows induláskor történik a dolog, és akkor még a feladatkezelő se jön elő, amíg nem végez ezzel a kerregéssel a winyó. Ezután indul el a vírusirtó is, meg minden egyéb.
A driver problémát nem értem. Vagy a Sata driverre gondolsz?
Az alaplap b85-g43. A gyári cd-n adott sata drivert telepítettem. Próbálkozzak valami újabbal? -
ReSeTer
senior tag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Nem hiszem, hogy ez a probléma, mivel régen nem csinált ilyet. Új gép lett véve, volt egy windows telepítés, aztán azóta csinálja ezt.
Sőt, régebben több induló program volt mint most, mégse csinálta.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Amikor a gép elindul, majd az asztal előjön, akkor rögtön nem tudok még sok mindent csinálni, mert ha rákattintok valamire, csak tölt és semmi. Megnéztem, folyamatosan világít a hdd led, és daráló hangot ad ki az egyik winyó...ez megy minden indításkor kb 1 percig. Ezután már betölt minden.
Miért kell 1 percet várni? Winyó hiba lehet?
A HD Sentinel szerint minden 100%-os.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
- iPhone 13 mini emelt kapacitású 2520mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Samsung Galaxy Watch 8 40mm, Új, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest