- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdluAn
tag
Holnap csinálok egy live usb Linuxot hátha.
-
King Unique
titán
válasz
AdluAn #44998 üzenetére
Üdv!
Az komoly, hogy az RS1 upgrade ilyet okoz...de akad cifrább is.
A RAW partíció tartalma adatmentő programokkal általában visszahozható. Viszont a jobb szoftverek rendszerint fizetősek. Illetve lehet előtte lemezképet is készíteni róla egy másik meghajtóra. Így lesz az egészről + 1 másolat, amit aztán tovább lehet boncolgatni. Lemezképet egyébként a GDB is tud készíteni ingyen, de a mentés része már fizetős.
Továbbá esetleg rá lehetne nézni live Linux alól is, ami bizonyos esetekben képes megjeleníteni a RAW partíció tartalmát.Ha megtörtént az adatmentés, illetve nem sikerült visszaállítani az NTFS partíciót, akkor utána a RAW partíció törlése és a lemez újrapartícionálása következik. Azután pedig vissza lehet rá másolni az adatokat.
Esetleg gépházban a korábbi Windowsra nem lehet visszaállni (rollback), mert akkor lehet helyreállna a rend? Bár nem biztos és jobb inkább lementeni az adatokat előtte.
-
AdluAn
tag
Sziasztok.
Nem tudom jó helyre írok e de muszáj megkérdeznem valahol hogy valaki találkozott e már hasonló problémával. Adott egy eredeti Windows 10 amire ma kijött ugye az évfordulós frissítés. Bár ne vettem volna észre.
Letöltöttem, feltelítettem viszont az adatok tárolására használt 2tb-os hdd raw lett ezért nem látom a rajta lévő adatokat. A kérdés tehát az lenne hogy van e még esélyem visszahozni az adatok? Nem csináltam vele még semmit.
Előre is köszönöm a válaszokat . Ha van ilyen problémára külön topik akkor a linket is megköszönném és tovább is állnék. -
juve600
nagyúr
üdv
-Asus Maximus VII Ranger alaplap
- 1db ssd
-1 db hddaz a gondom hogy windows telepités után amikor feláll a rendszer nem látja a windows a hdd-t hanem a lemezkezelővel tudom elövarázsolni de akkor meg formáznom kell és elvesznek róla az adatok
mit kellene beállitanom a biosban ? vagy mi lehet a gond ?
-
Redneck
nagyúr
Holnap megjön az SSD-m, és telepítek rá Windows7-et. A vinyó sajnos IDE módban van. Adatmentés után ha AHCI SSD telepítést csinálok, látni fogja a rendszer hogy tudjam azt is formázni?
-
King Unique
titán
Lemezkezelőt kéne megnézni és ott betűjelet hozzárendelni a másik partícióhoz, ha nincs neki. Ha a Win7 telepítővel nem törölted a másikat, akkor meg kéne lennie.
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre irok-e de azért megkérdezem:
Adott egy 250GB-os HDD, ma telepítettem újra a Win7-et. A telepítésnél láttam, hogy ketté van osztva és én mindkettőt leformatáztam és az egyikre raktam fel a Win-t.
Minden oké feltelepítette, megy is de csak az egyiket látja a rendszer 116GB, a másik mintha sose lett volna.....Van megoldás, hogy visszahozzam a másik partíciót is?
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv Zola
-
Rison77
senior tag
válasz
Doky586 #44992 üzenetére
Ha nagyobbra veszem le se futtatja, talán 2 nap múlva , még a 4GB-ot elviszi úgy 10/10MB/s-el kb 20 perc futási idő után . Lehúztam sajnos úgy nem bootol a rendszer, sikerült a win7-nek anno ráírni egy másik hdd-re a boot mbr-t. Találtam egy EasyBCD programot amivel elvileg át lehet másolni a boot partíciót oda ahova szeretném megpróbálom majd. Win7-en ha kitörlöm és berakom a win7 cd-t akkor megjavítja, nem kockáztatok, hogy a 10-nél is megoldja ez. Defragmentálás volt O&O defragot használok, elszüttyögött vele 4-5 órát, de nem sokat segített. Kb 20% volt fragment, de azt meg is szüntette teljesen.
-
Doky586
félisten
válasz
Rison77 #44990 üzenetére
Most komolyan az 500 -ból pont az a 0,1 GB hiányzik..?
Ha nincs rajta semmi töröld az összes partíciót és hozz létre egy újjat, de ha vannak rajta adatok, akkor megoldható ugyan külső programokkal de nem éri meg se a kockázat se a rá fordított idő.. (de előbb teszteld hogy ezen hdd nélkül is bootol-e a gép)
Sebesség gondra csak egy defregmentálást ajánlhatok ha vannak rajta adatok, esetleg kábelcserét és másik dugóba dugást.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Az normális, hogy egy új HDD ilyen eredményeket produkájon? 28-án raktam a gépbe.
A HDS a "spin up time"-hoz ezt írja:
július 28-29: a 2 felületteszt (olvasás, aztán írás) után: 0
július 29: mélyformázás után: 4275
július 30: 4291
július 31: 4300
aug. 1: 4325
Folyamatosan növekszik.A felületteszt eredménye mutatott pár kevésbé világoszöld pontot.
Ez az eredmény milyen (a képeken)?
felületteszt (olvasás):
felületteszt (írás):
-
Rison77
senior tag
válasz
Rison77 #44988 üzenetére
Illetve a lemezkezelőt átnézve, mivel ezen az 500 gigás hdd-n volt régen a rendszer, ezért ugye lecsípte magának a 100 MB-os rendszer partíciót. Most viszont már az SSD-ről fut a rendszer, így törölhetem az a 100 MB-ot, vagy az ssd-n lévő win is azt használja jelenleg? 54 MB szabad rajta most.
-
Rison77
senior tag
válasz
Doky586 #44984 üzenetére
Ami mit jelent? Nem értem pontosan mire akarsz kilyukadni. Sentinelben 100/100-as, végignéztem a smart értékeket, mindegyik megfelelő, a meghibásodásos értékek rendre csak 0. Van még egy terás wd red is mellette, ami elfogadható értékeket produkál 150mb/s körül. De igazából így tényleg megfigyelve eddig semmi probléma nem volt vele, és már jó 2 éve megy külön játék tárolásra, csak most a win10 frissítés után kezdte ezt a lassulást.
-
Rison77
senior tag
válasz
Rison77 #44967 üzenetére
Az lehetséges, hogy minden egyes restart után máshogy működik az adott hdd? Van amikor 50/50-et mérek vele, akkor úgy ahogy megy minden, van 20/20, amikor már érezhetően belassul minden, most pl. csak 10/10, brutálisan lassú. Esetleg lehet a probléma forrása a win10? Nemrég frissítettem, és szerintem azóta ilyen. Lehet a sata vezérlővel van valami probléma, vagy a hdd firmware-el?
-
Theraphosa73
újonc
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom e a problémám. Remélem. Vettem egy új laptopot. Van benne egy 128 gb SSD és egy 1 terrés HDD . A "C" az ssd a rendszerrel. A másik a "D". Ha rámegyek "Ez a gép" re akkor ott a vinyó. De ha bemegyek a rendszer tárhelyek-hez, ahol betudnám állítani mit hova mentsen, ott nem látja a HDD t. Ezáltal nem is tudom kiválasztani, hogy ne mindent az ssd re mentsen.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem.
Adott az aláírásomban a gépem.
Abban az egyik 500-as WD-nek fura hangja van.Ütemesen van mélyebb kopogó szerű hangja.
Ez mitől lehet?
Kiszűrtem melyik az, bár nem biztos, de HD Sential szerint teljesítményben 100%, kondícióban pedig 99% mind két 500-as WD.
A hiba kb akkor jelenkezett amikor 775-ös platformról 1151-re álltam át. -
Interceptor
addikt
Nem tudom kipróbálni mert nem nálam van már a gép. Ha éppen látja a rendszer a vinyót akkor a hdsentinel tökéletesnek látja. Voltak ilyen rejtélyes gép újraindulások is az ismerősnél. Mikor nálam volt teszten semmilyen anomália újraindulás nem volt(kivéve azt, hogy nem mindig látszódott a Hitachi), akárhogy terheltem a gépet, így nem tudtam min elindulni
-
SP4C3
veterán
válasz
Interceptor #44977 üzenetére
Kipróbálod: ssd+hitachi legyen bekötve csak, ha jelentkezik a hiba, akkor valamelyik a 2 közül.
HDsentinel mit mond a hitachi-ra?
-
Interceptor
addikt
Hello,
Egy ismerősöm gépe a windows betöltődése előtt időnként az alábbi hibaüzenet írja ki:
"The following are warnings that were detected during this boot.
These can be viewed in setup on the event Log Page.
WARNING: A problem with the hard drive has been detected."Annyit kell tudni, hogy a gépében van egy 5 éves OCZ SSD vinyó amin az oprendszer van, ezen kívül van két db WD20EFRX hdd raid 0-ba kötve, és van még pluszban egy Hitachi hdd. Először az SSD vezérlőjére gyanakodtam, hogy ezért nem indul el a windows időnként(amúgy a hdsentinels szerint tökéletes állapotban van az ssd), de a fent látható módon hard drive hibát ír a bootolás közben. A Hitachi szokott olyat csinálni amúgy, hogy nem mindig látja a rendszer. Elképzelhető, hogy valamiért a Hitachi rendellenes működése miatt csinálja ezt, ami igazából csak adattárolásra van befogva? Bár nem nagyon látom benne a logikát.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
A SMART-adatok kötött a Spin up time-nál mi számít tökéletesen jó értéknek? (WD20EFRX) Illetve mikortól kell aggódni, és meddig szaladhat ez az érték egyáltalán?
-
attila206
tag
válasz
Doky586 #44972 üzenetére
A program, amivel néztem: SeaTools for Windows
Az első kép, amit a kérdéses HDD-ről készítettem: KATT IDE
A laptopomon most nincs a közelben, ott ott csak annyi volt, hogy a bootolás közben előjött egy ilyen lista:
Samsung 840 SSD Unlock
WD10JPVX Lock
Itt kiválasztottam az SSD-t, majd enter után bejött a win10. Fura is volt, mert a HDD-n csak adatok voltak, rendszer nem.Az asztali gépben lévő másik winchesterre a következőt írja: KATT IDE
Mi a véleményetek? -
attila206
tag
válasz
King Unique #44964 üzenetére
Win7->Win10 frissítés után eltűnt a HDD-m. Lehet, hogy kontakthiba is volt a beépítőkeretén, nem tudom, de amikor elkezdtem a frissítést már akkor is 99 adatátviteli hiba volt.
Beletettem egy másik gépbe kábelen és azt írta ki a gép indulásánál, hogy "AHCI Port 2 Device error."
A lemez jelenleg nem inicializálható I/O eszközhiba miatt, hiába nyomok rá többször. A laptopomnál és egy segédprogramnál viszont azt írta ki, hogy a winchester állapota: LOCK (a többi meghajtónál unlock volt).
Mi titkosíthatta le? Hogy lehet unlock-olni? Vagy csak arról lenne szó, hogy elektronika hibás?SP4C3: Nem engedi, nem csinálja meg...
-
SP4C3
veterán
válasz
Rison77 #44967 üzenetére
Én is meg vagyok áldva egy ilyen lemezzel én is csak játékok és egyéb
nem fontosvisszanyerhető adatok tárolására használom. Néha kiakad és 12MB/12MB sebességgel hajlandó repeszteni.Mondjuk az enyémnek rendesen elege van már, előző tulaj megnyüstölte és valószínűleg túlmelegedett, vannak bad sectorok... Szerintem 0%-os Szentinelben.
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen merevlemezem. Kb 6 éves lehet(1200 napot futott), eddig 2 partícióra volt bontva, rendszer-adat, de 2 éve már csak kizárólag játékok tárolására használom egyben. Mostanában elég lassúnak éreztem pár játék betöltését, és ránéztem, csináltam egy defragot, nem volt vészes, HDS 100/100-at ír, online report alapján átlag felüli értékekkel rendelkezik. Viszont az írás/olvasás tudománya megáll 23 olvasás, 27 írásnál, ami szerintem nem teljesen megfelelő. Kezdene meghalni, vagy valami más lehet a problémája? Mit lehetne vele kezdeni esetleg? Ezek már újraformázás utáni értékek, szóval az se sokat segített. -
Apollo_21
addikt
Szal itt...mindkettőtöknek válaszolnék egyben.
Tehát ez már régi cucc..nálam ment rengeteget..rajta voltak a hasznos kiegészítő progik melyet egy épp javítás alatt lévő gépbe merevlemez áttétellel akartam megoldani, beindult a 2esben áttettem a progikat majd visszaépítettem volna a sajátba és ekkor tapasztaltam azt h megse nyikkan.
Nem esett le vagy vmi, nagyon hímestojásként bánok ezen dolgaimmal.
Nemtudom mi ütött belé, lehet megunta.... -
King Unique
titán
válasz
attila206 #44961 üzenetére
Nem tudom melyik Windows frissítés okot ilyet, de mindegy.
Itt, amit lehetne csinálni, hogy pl. lemezképet készíteni a meghajtóról és / vagy adatmentő programmal megpróbálni lementeni a tartalmát. Aztán, ha más nem megy, akkor utána lehetne inicializálni és partícionálni, majd visszamásolni rá a cuccokat.
Amúgy maga a lemez állapota 100/100-as, nincsenek szektorhibák, viszont a HDS írja a főablakban, hogy előfordultak adatátviteli hibák...Nem tudom hirtelen milyen gép ez, de a csatlakozás, kábelek rendben vannak? -
Doky586
félisten
válasz
Apollo_21 #44956 üzenetére
Azt nem említetted hogy a kiszerelés után leesett-e az aztalról a kőpadlóra, vagy amíg átvitted a másik emeleten levő géphez, legurult-e a lépcsőn..? Sajnos kiszereléskor még azt is nehezen tűrik ha az asztalra csapod őket.
Ha a bios se látja akkor otthon reménytelen. PCB csere semmit se ér.
-
SP4C3
veterán
válasz
Apollo_21 #44956 üzenetére
Vissza 1-es gépbe felpörög?
"Még úgyse mukkan meg ha a kábel ki-be van dugogatva pillanatoknént." - Na ilyet azért nem csinálunk, ejnye-bejnye.
A PCB cserével érdemes lehet próbálkozni...
Az adatot a disk-ben lemezek tárolják, amik hermetikusan el vannak zárva a fém házban, ne is nyisd fel, mert akkor por megy bele és megdöglik.
-
SP4C3
veterán
válasz
Hegyirabló #44955 üzenetére
Nálam 1percen vannak. Igényed szerint.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok, remélem ez a megfelelő topic erre...
Megpróbálom röviden, velősen.
Adott 2gép, az 1es gépből a merevlemez kiszed, 2-es gépbe be...progik felmásolva...eltellik cirka 40perc.
Vissza 1es gépbe...namost itt a gond...az eltelt időben úgygondolta h már nemakar elindulni se Bios sem Windows nem látja, egyszerűen felsem hajlandó pörögni. Még úgyse mukkan meg ha a kábel ki-be van dugogatva pillanatoknént.A merevlemez egy 4éves Samsung HD103SJ 1Terrás példány, nemvolt sem hangos sem nehezen induló, mindezidáig tökéletes üzemben müködött...
Érdemes próbálkozni adatmentéssel? Esetleg ha netán elektronika hibás ugyanilyet találnék áttenni róla? vagy tudomisén..az adatot mi őrzi egyáltalán, azt is jólenne tudni
Persze nem ENSZ és NATO titkokat őriz, de fontos segédprogik gyűjtek össze az elmúlt 10év során -
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Adott egy merevlemez, ami kattogó hangot hallat, DE betölt rajta a Windows és fut is, azonban a programok működtetése nehézkes vagy nem is megy (homokóra). A kérdésem az lenne hogy ez a merevlemez menthető még vagy feltétlen új kell, ami rajta van pedig lementeni azonnal. (Beakadt volna az olvasófej?)
-
SP4C3
veterán
válasz
Hegyirabló #44951 üzenetére
power management beállításokra vess egy pillantàst.
-
Sziasztok!
500GB Samsung HDD-m azt csinálja, hogy mint ha állna, végzek valami műveletet, akkor egy pillanatra megtorpan a művelet végzése, közben hallom, hogy felpörög a lemez, kattan egyet, és szépen elindul a folyamat, amit megkezdtem. Ezt leszámítva teljesen jól megy.
Mitől lehet ez?
Köszi!
-
nonsen5e
veterán
Miért tilos rájuk torrentezni?
Lehet nálam is azért nyűvődik a Travelstart 5K1000, mert szintén tele van durva energiatakarékos funkciókkal meg tudomisénmivel, és elég sokat megy a laptopon a torrent?
Mondjuk amekkora felára van a red-eknek, inkább venném sorra egymás után a greeneket, végülis torrent megy rajtuk, nem a legfontosabb adatok tárolásáról volt szó.
-
válasz
rostiron #44939 üzenetére
Gratulálok, újabb WD Green áldozat a nem megfelelő használatáért!
Mégegyszer leírom, hogy a WD Green winyókra egyelőre TILOS TORRENTEZNI vagy terhelni valamivel, mert kizárólag csak adattárolásra szolgál!!!
Ui.: Ha torrentezni továbbra is akarod, ne keress a WD Green-t, hanem WD Red-et inkább vegyél magadnak.
-
SP4C3
veterán
válasz
rostiron #44944 üzenetére
Adatkábelcsere?- Bocsi, csak most olvastam vissza.Ellenőrizd esetleg, hogy a lemez stabilan áll víz-szintesen. Esetleg lehet túl meleg szegény.
"kondíció 96% is, de ahogy áthelyezte a szektorokat ujjra 100 lett." Ha áthelyezte volna, akkor 96% marad és lezárta volna a bad sectorokat.
"Milyen szoftverrel lehet a hdd-t terhelni ?" Copy-Paste
-
attila206
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van egy 1TB-os WDC WD10JPVX 2,5"-es HDD-m. Sentinel szerint 100/100-as, semmi gondja nincs (raw read error rate.re is 0-t ír). A merevlemezen 1 partíció volt, amit csak adattárolásra használtam.
Most a winchestert csak a lemezkezelőben és a Sentinelben látom, az intézőben nem (hála a windows frissítésének).
Azt írja, hogy nincs inicializálva a HDD és válasszak GTP és MBR partícióstílus közül. Egyelőre nem választottam egyiket sem.
Kép: KATT IDE
Próbáltam linux alatt TestDisket futtatni. Nem talál partíciót rajta és mélykeresésnél is olvasási hibát ír.
Kép: KATT IDE
A kérdésem az lenne, hogy meg lehetne javítani úgy, hogy a mappaszerkezet is megmaradjon? Ha igen, akkor hogyan? Ha nem, akkor hogyan tovább?Előre is köszönöm a segítséget!
-
rostiron
őstag
válasz
liksoft #44941 üzenetére
Köszi.
A sata kábelt már cseréltem, az nem hozott változást. A tápom elvileg ok ( xfx ts 550 ) multiméterrel mérve is rendben van . Akár hogy leterhelem a gépet ( furmark, aida teszt, prime95 ) akár egyszerre futtatva is tápügyileg rendben van.
Mit lehet még megpróbálni ?Milyen szoftverrel lehet a hdd-t terhelni ?
-
nonsen5e
veterán
válasz
nonsen5e #44644 üzenetére
Előző hozzászólásom:
2016-06-197288 indulás/leállás
266744 load/unload----------------------
most
2016-07-2711495 indulás/leállás
337687 load/unload-----------------------------------------------
Eleve lassúnak tűnik a lemez (a másik, 10 éves laptopom IDE-s HDD-jéhez képest is). Csináltam egy CrystalDiskMarkot, random és 0 fillel is 69/69-et hoz ki sebességre. Ez nem tudom mennyire számít jónak / rossznak, eddig még csak SSD-t mértem vele.
Leveleztem múltkor még kicsit a Hitachi supporttal is, kaptam egymás után a sablonos válaszokat, meg HDSentinel helyett javasoltak monitorozásra egy saját programot (HGST DFT), ami még a saját merevlemezüket sem ismerte fel...
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van egy WD 10EZRX hdd-m, ami ha sokat dolgozik egy furcsa hangot sípoló hangot ad. Ilyenkor le is fagy a hdd, legtöbb esetben csak a pc kikapcsolás segít. ( Nagyon nehezen áll le ilyenkor a gép )
Sokat dolgozik alatt azt értem, hogy elindítom az utorrentet és kb 10 perc után kezdi. Ha nem megy a torrent semmi baja soha. Volt rajta pár hibás szektor, ami valószínűleg akkor keletkezett amikor régebben ilyenkor mindig leállítás helyett egyszerűen áramtalanítottam. A sentinel szerint 100/100 de volt a kondíció 96% is, de ahogy áthelyezte a szektorokat ujjra 100 lett.Szóval ha torrentezek egy folyamatosan sípoló hanggal behal. Mi lehet ez ???
Ez lenne a hangja [link] -
junior11
veterán
Sziasztok, van nekem egy kb. 4 éves 2.5" WD elements 1TB tele adatokkal, nincs gyakran használva, kb. 370 óra van benne. Mostanában ismét kezdi eljátszani (ezt már produkálta tavaly nyáron is, és vmi csoda folytán "megjavult"), ha rádugom a gépre, szinte lefagy a rendszer, csak "local disk" jelenik meg a Windózban, hallani, hogy felpörög, tapintásra is érezni, hogy forog a lemez, a HDS lefagy, nem lehet vele semmit sem kezdeni ilyenkor, leválasztás sem segít, csak ha kihúzom. Ezt ma megint egymás után vagy 3x produkálta, aztán megint gond nélkül ment, a HDS szerint 100/100 és a SMART-ban sincs semmi hiba jelezve. Mi a fene lehet ez? Vmi ötlet? Köszi.
-
Saltwater
aktív tag
válasz
ígyvanferi #44932 üzenetére
"de azért akad még rajta, amit szívesen megtartanék, épp nincs hova átmásolni."
Kérdés 1. : Mennyibe kerül egy winchester? Válasz : 10-20 ezer forint.
Kérdés 2. : Honnan indul a Kürt Zrt árlistája? Válasz : 150 ezer +ÁFAVálassz!
-
Axtroner
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WD WD10EZRX-00L4HB0 merevlemezem és az utóbbi időben észrevettem, hogy nem úgy működik mint régen. Feltettem a HD Sentinel nevű programot és ezeket az értékeket mutatja illetve a kondíció lecsökkent 28%-ra [kép]. Mitől lehet, hogy ilyen drasztikus mértékben leromlott az állapota? Még nincs egy éves és csak másodlagosnak használtam adattárolásra. -
SP4C3
veterán
válasz
ígyvanferi #44932 üzenetére
Még nem helyezte át. HDD regenerator-val tennék egy próbát mielőtt áthelyezi a gyenge szektort. Segitség privátban, ha kell.
-
ígyvanferi
addikt
Van egy 1000 GB-os WD Green (EARS) meghajtóm. Tegnap lecsökkent a kondíciója 99%-ra, megjelent rajta egy gyenge szektor. Ezzel egyidőben (nagyjából, mert nem voltam a közelben épp) le is csatlakozott a winben a meghajtó. Újraindítás után minden újra rendben volt. Ma viszont már kétszer is eljátszotta menet közben a lecsatlakozást. HDsentinel kép + smart. Milyen infó kell még? Az adataimnál lévő első gépben van a meghajtó. Mennyire aggódjak? Ami fontos volt, már lementettem, de azért akad még rajta, amit szívesen megtartanék, épp nincs hova átmásolni.
-
laceb
tag
Sziasztok!
Egy érdekes tapasztalatot akarok megosztani, hátha másnak segítek ezzel, bár nem hiszem, hogy én találnám fel a spanyol viaszt.
Van egy maxell külsö merevlemezem aminél egy alkalommal adathibát írt ki a windows.Hard Disk Sentinellel megnéztem: 18%.Elmentettem amit tudtam,mehet a kukába, de előtte gondoltam megkínálom a upc set top boxot vele.Az pedig megformázta és probléma nélkül használja.Próbaképpen felvettem kétórányi HD adást és simán meg tudtam nézni.
A szakikat kérdezem:Miért működik a set top box-szal, és meddig bírja vajon? -
krealon
veterán
"Mellékelek egy képet, mi történik kb fél percenként, 100%-os írás az F: meghajtómon és leáll minden 10 mp-re, ami arról fut, a vinyó meg ír mint az állat a led szerint, folyamatosan ég."
Az nem 100%-os iras, hanem 100%-os aktivitas.
A jelentese az, hogy az adatatvitelhez szukseges ido hany szazalekat toli azzal az operacios rendszer, hogy var a kert adatra (vagy a kiiras befejezodesere).A Win10-nel mar alapertelmezett az energiagazdalkodas aktiv allapots, igy a 10 mp-es varakozas valoszinuleg a meghajto ebredesi idelye alvo allapotbol (lemez felporgetes, fej beemelese a parkolo ramparol, majd inicializalas).
Valamilyen S.M.A.R.T. monitorozo programmal a vinyo (04)-es attributumat (Start / Stop count) figyelve, minden ilyen kesleltetes utan, novekedni fog az.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy 500GBos winchesterem, egy 150, és egy 350GBos partícióval. Nemrég meg akartam nyitni az egyiket, de nem hozta be, újraindítom, végig csinált egy ellenőrzést (vagy 10 percig tartottt), nem írt semmi hibát, de ugyanúgy nem látom a partíciót. Megnéztem lemezkezelőben, ott is töltött vagy 7-8 percig, és azt írja erre a partícióra, hogy RAW filerendszerű. Van erre valami megoldás, hogy visszaállítsam? Elég fontos adatok vannak rajta sajnos.
-
naomek
tag
Helló helló!
Lenne egy kérdésem Felétek!
Van egy laptop HDD (nem tudom most a márkáját, szerintem nem fontos)...azt produkálja hogy egy windows telepítés rá, kb másfél - 2 óra. HD sentinel érték 100/100, nincs semmi mechanikusan rossz hangja.
Mi lehet vele?
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
egy teljesen érthetetlen problémával fordulnék hozzátok. Szerintem már korábban az elmúlt pár évben 2* is megkérdeztem, de akkor sem sikeürlt előre lépni vele sajnos
A probléma, hogy amennyiben a Windows saját sata drivere van fent, akkor az egyik meghajtóm percenként megakasztja a gépet 100 %-os írással, megáll minden kb, ami arról fut, az ssd-n lévő rendszer megy tovább. A probléma a régi gépemnél is fennállt (AMD 785G chipset), de az újabb Intel b150-nél is megvan. Csak akkor működik rendben minden, az amúgy minden szerint 100%-os vinyó is, ha régen fel volt rakva az AMD sata drivere, most meg az Intel irst.
Sajnos botor módon tegnap láttam, hogy van új Intel IRST, frissítettem, azóta viszont nem hajlandó futni (kék lakatos) és ha bele akarok lépni, akkor meg ismeretlen hibával nem fut. Eszközkezelőben is "Szabványos SATA AHCI vezérlő szerepel", hiába uninstallálom az IRST-t, telepítem újra, akár régebbi verziót is, nem hajlandó futni.
Hogy mi a baja ezzel a régebbi WD 3200-aaks vinyómmal mindne konfigomnak, azt nem tudom, de amennyiben nem a szabvány sata driver van fent, akkor tökéletesen működik. Szóval - bár szerintem ma veszek egy új vinyót helyette és akkor minden kiderül - annyi lenne a rövid kérdésem, hogy mivel tudnám elindulásra bírni/rendesen települni az IRST-t, mert látom hogy vmi baja van, de nem tudom működésre bírni, illetve szerintem vmiért nem is települ rendesebn, hiába nem ír ki hibát telepítéskor.Mellékelek egy képet, mi történik kb fél percenként, 100%-os írás az F: meghajtómon és leáll minden 10 mp-re, ami arról fut, a vinyó meg ír mint az állat a led szerint, folyamatosan ég. És tesztprogram szerint 100-os kondíció, teljesítmény... Előre is köszi a tippeket! Szerintem kb mindent kipróbáltam már a meghajtó cseréje nélkül, az eszközök is törölve lettek újbóli felismertetésre.
-
bb0t
őstag
válasz
King Unique #44912 üzenetére
Csatlakoztatva van, ha a másik ki van húzva akkor látja is. De most megcsinálom amit Doki mond.
Vertigo18, még reggel leszedtem róla azt a 100 gigát így nem para formázni.
-
Vertigo18
addikt
A Partition Assistant Pro 6.0-s verziója most ingyenes, ezt töltsd le. Aztán muti, ez mit mond rá!
-
Doky586
félisten
válasz
Darko_addict #44904 üzenetére
Első nekifutásra azt mondanám hogy ha 1év használat alatt váltott 100-ról 99 -re akkor gyere vissza 99év múlva és megbeszéljük akkor a részleteket..
De neked is azt tudnám javasolni hogy mutass screenshotot a HDSentinel fő és SMART oldalálól akkor konkrétabb válaszra számíthatsz..
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Van egy 99%-os 1TB-os WD Green merevlemez itthon, ami egy jó ideje nincs használva, hanem tartalék. A NAS-ban lévő másik 3TB-os Green lassan megtelik és ideiglenesen betenném mellé ezt az 1TB-osat, amíg nincs másik 3-asom.
Ezidáig még nem volt "hibás" HDD-m és azt szeretném tudni, vélhetően meddig húzná ez az említett 99%-os? Rég volt már gépben, nem ismerem a SMART értékeit. De lehet ez (fennmaradt élettartam) nem is ilyen egyszerűen megállapítható, szóval majd mondjátok, mi a tapasztalat.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Maximum két évet ad a 150 mm-es wafereknek a TSMC
- TCL LCD és LED TV-k
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest