- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok! Van egy Samsung HD103SJ 1TB-os rendszer HDD-m ami a mai naptól nem ad életjelet. Nem ismeri fel semmi, sem a BIOS sem egy külső rack, mintha nem is volna HDD. Viszont szépen felpörög. Tegnap még 100%-os volt a HDD sentinel programmal. Létezik valamilyen megoldás amellyel valahogy még le lehet menteni róla az adatokat?
-
Doky586
félisten
válasz
Smktrooper #42897 üzenetére
Mostmár kíváncsi vagyok hogy mennyi adat menthető meg egy részegen elkezdett win telepítés százezernyi filejával felülírt meghajtóról..
-
GAbre
veterán
válasz
Smktrooper #42897 üzenetére
Mert qva másnapos vagyok még ahhoz.
Amúgy köszönöm! -
GAbre
veterán
válasz
Doky586 #42895 üzenetére
Mint írtam már vagy 6x inicializáltam.
És sose csinált ilyet!Hogy jártam volna el?
Csinálom,vagy nem csinálom,akkor meg nem látom a vinyót.Figyelmeztető szöveg nem volt.
Nem csináltam mentést,rajta volt 1 rendszer,amit 1-2 órája raktam rá.
Nem tudom,1 rendszer visszaállítás mit segít -
Smktrooper
senior tag
Igen vissza lehet. partition recovery programokkal.:
(ENKÓR on megvan ilyen): http://www.partition-recovery.com/features.html
-
GAbre
veterán
Üdv!
Olyan kérdésem lenne,hogy usb-vel próbáltam windows 10-en rárakni vinyóm.
Inicializálás után(már vagy 10x csináltam sima satával),teljesen üres lemezt látott/kreált.
Vissza lehet ezt fordítani vhogy?
Minden dolgom rajta volt a 2 tbos merevlemezen. :S -
Armi1P
csendes tag
Hali!
Nem sokkal több, mint egy éve vettem egy Seagate 1TB SATA3 SSHD ST1000DX001 merevlemezt, ami egyik nap úgy döntött, hogy többé már nem kapcsol be. Előtte 100/100 volt, semmi jele nem volt, hogy lenne vele baj.
A motor egyáltalán be sem kapcsol, és a gép csak szenved amikor rádugom, BIOS POST is percekig tart, Windows be sem tölt.Próbáltam redneck módszerekkel életre lehelni, letisztítottam a külső, aztán a belső érintkezőket, átsikáltam az egész NYÁK-ot, de csak annyit értem el vele, hogy bekapcsolt 5 percre elköszönni, aztán azóta megint semmi.
Van remény, meg lehet oldani, vagy kuka?Előre is köszi!
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Adott ASRock H81M-HDS alaplap, WD5000AAKX 500 GB HDD, Kingston Hyperx Fury 120 GB SSD.
Azt szeretném megoldani, hogy az SSD-n legyen a rendszer, HDD-t pedig adattárolásra használnám. Fel is raktam a Win10-et SSD-re, viszont így nem látja a HDD-t(lemezkezelő sem). Ha HDD-ről bootolok be, amin most Win7 van+csomó adat, akkor az látja az SSD-t. Most mindkettő Sata3 portra van dugva.
Jobbnak láttam megkérdezni itt, mielőtt nagyon nekiállnék állítgatni.Mi lehet a gond?
Előre is köszi!
-
petya1985
tag
sziasztok!
Vettem egy 1tb-s WD10ezrx-t és beraktam a gépbe,felismeri a BIOS is és win 7 is,csak éppen se formázni se hozzáférni nem tudok. nem látja egy lemezkezelő progi sem. ami érdekes,hogy a hard disk sentinel is látja és minden 100 %,csak éppen még sem tudok vele dolgozni..próbáltam csak magába őt beközni és rábootolni egy wint,de megállt a telepítés az első fázisnál,ezt megpróbáltam 2x és mind a 2x fagyott ugyan ott... vmi hibája lenne mégis?
mi tegyek?
-
demmer123
őstag
Kicseréltem a sata kábelt egy másik alaplapira amit adtak és jó lett.Lehetséges hogy a kábel ment tönkre?
-
demmer123
őstag
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #42884 üzenetére
Igazából nekem ez az ami nem tiszta:
"Az adatok jelútja nem galvanikus, hanem kapacitív csatolású."Tehát bekapcsoláskor ha pl csak félre van csúszva az adat kábel és nem jó ismeri fel a bios(ilyen esetem volt már) akkor miért tud tönkre menni (szénné égni) egy chip a nyákon?
Nekem ilyet akkor sikerült amikor 30Vot adtam neki direktbe szánt szándékkal.... -
liksoft
nagyúr
válasz
multimedia #42883 üzenetére
Tápellátás is lehet kritikus! Érintkezések is. (Ha a tápegység öregedett el, akkor az új HDD-t is hazavághatja.) Egyébként a fontosat igenis menteni kell, sok idő a jelenlegi helyzetben nincs.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Smktrooper #42882 üzenetére
Magas labdának jó, de ugye nem gondolod komolyan? ...
-
multimedia
csendes tag
Hello
Tegnap este a windows feldobott egy ablakot hogy kritikus hiba van a rendszerlemezen ezért mentsek mindent.
Megtettem. Elindítottam a windows saját lemez ellenőrzőjét. Jó sokat mojolt majd a végén úgy becsukta magát
hogy azt se tudtam meg mi lett a vége. Elkezdtem kotorászni és előkerült az eseménynapló, amiben van egy
kritikus hiba, az 500gb ketté partícionált rendszer lemezre és 125 sima hiba véleményem szerint egy vagy két
másik hdd-re:
Google szakik szerint Hard Disk Sentinel kell ide, hát feltettem. A rendszerlemezre semmi hibát nem ír, pedig emiatt indult a mizéria.. Két másik HDD viszont már dögrováson van szerinte:
A rendszer lemez:
A kérdés az lenne: hogy sos-ben rohanjak hdd-ket venni? A rendszer lemez cserés-e vagy csak a két 1,5tb
tároló? A tárolók egyébként alig voltak használva, kb csak hetente lett rámásolva 1-2x néhány gb adat.
Az összes hdd kb 5 éves, garancia persze már nincs rájuk. -
liksoft
nagyúr
válasz
Smktrooper #42880 üzenetére
Rossz adatkábel adatátviteli hibát okozhat. Viszont nem ismerek olyan ATA utasítást, hogy: "rezsó on". Az adatok jelútja nem galvanikus, hanem kapacitív csatolású.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #42879 üzenetére
Nem a sata kábel fő meg, hanem a vezérlés a rossz utasítás miatt esetleg. pl nem megegyező időben akar írni olvasni, és a vezérlő elektronika hibásan ad feszkót valaminek, akár túlfeszt is fel vehet egy pillanat erejéig. Elvileg. Jobb esetben tilt az elektronika. És amikor megszűnik a hiba akkor ujra rendesen üzemel a merevlemez. kb.
Viszont ha tévedek légyszi javíts ki. Nem akarok hülyén meghalni. -
liksoft
nagyúr
válasz
Smktrooper #42878 üzenetére
Áruld el nekem, a SATA kábeltől hogyan is tud megfőni a HDD?
Ilyent még nem hallottam.
Viszont hibás tápellátás (leginkább zajos - tüskék ülnek az 5V-on) nagyon hamar ki tudja nyírni a winyót.
-
kisbalázs
tag
válasz
Smktrooper #42873 üzenetére
Ja értem, a sebességmérést már az új gépben végeztem úgyhogy kábelhiba közel kizárva.
-
pjen
félisten
válasz
--Disztroj-- #42874 üzenetére
Saját gép,kezelés,lemez kezelés,particionálás,formázás,aztán látni fogja.Ez mind jobb klikk.
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
Egy 2 terás WD greent kötöttem sata portba, de a meghajtók közt nem jelenik meg viszont az eszközkezelő látja.
Ötlet? :S
Alaplap: Gigabyte Z170 D3H
-
kisbalázs
tag
válasz
Smktrooper #42871 üzenetére
természetesen, mivel áttettem egy másik gépbe, így végül is minden más
-
kisbalázs
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Pár napja ruháztam be egy használt számítógépbe és jött hozzá egy frankó kis seagate 500gb winyó. Egy napig tökéletesen működött a 2. nap derekán úgy döntött hogy nagyon belassul. körülbelül 15 percig jött be a windows. Kivettem a gépből és a másikba beleraktam összehasonlítás miatt. a hddsentinel azt írja hogy semmi baja nincsen. A crystaldiskmark azt írja hogy olvasásban lassú írásban még jó. Volt már ilyenetek? Még azon gondolkodtam esetleg a táp nyírhatta ki. Nekem eddig csak wd-k voltak így jó lenne valaki aki tapasztalt seagates hogy mitől lehet? És ez gyógyítható?
Előre is köszi
frissítés: néha visszajön a sebessége néha elmegy.
-
MK VII
veterán
válasz
Smktrooper #42867 üzenetére
Elfogadom a linket köszi..
Minden megoldás számít..
Unokaöcsém gyerekeiről képek meg a családo fotók meg miegymás régebbről a gépemen volt és ma hívott, hogy kellenének neki. Én meg szombaton nyomtam neki egy delete-et, mert évek óta csak nézegettem a vinyómon, hogy foglalja a helyet.. Csak aztán ma közölte, hogy neki az amugy nem volt meg az ő gépén..Ki fog törni a háború, ha nem hozom neki valahogy vissza...
Mondjuk gondolkodhatott volna előbb is, hogy kell neki.. Kb 4 nappal előbb.(#42868) Taifa Díaz
Köszönöm neked is.. Megpróbálom. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
MK VII #42866 üzenetére
Ingyenesek közül én már használtam sikerrel a Recuva-t, mind a 8 GByte-nyi véletlenül törölt adatot vissza tudta állítani, igaz, rögtön a véletlen művelet után töltöttem le és indítottam rá, és tárolónak használt vinyón történt a baleset, úgyhogy még véletlenül se írt a területre olyan rövid idő alatt semmit sem.
-
MK VII
veterán
Üdvözlet mindenkinek..
Lehet nem konkrétan ide tartozik a téma, de nem találtam jobb helyet a kérdésemnek.
Ha nem ide való majd átirányítotok.Tehát..
Hogy tudom visszaállítani, ha lehetséges a Shift+Delete-tel letörölt fájlokat?
Azt hiszem azóta nagyon nem másoltam a vinyóra bár előfordulhat, hogy írt már oda valamit, de, ha esetleg egy részét vissza tudnám nyerni már az is nagyon jó lenne.
Milyen programmal lehet ezt megoldani?
Előre is köszi a választ.. -
liksoft
nagyúr
válasz
Smktrooper #42864 üzenetére
A másikkal a nem azonos gyári szám miatt nem indult. Az eredetit leveszed, visszateszed, és ha csak (mint Nálad) érintkezési és/vagy forrasztási hiba volt, elindult.
A jelzett kattogás az esetek 95%-ban mechanikán belül a fej és/vagy belső erősítő meghibásodása.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
binor91 #42861 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/hdd_problema_segitsetek/hsz_42818-42818.html
olvasd végig, ebben lehet a megoldásod kulcsa.
-
Lacuss20
senior tag
Windows újra telepítés rendbe hozta
-
binor91
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni az alábbi eset kapcsán:Egyik napról a másikra a gép nem ismeri fel a rácsatlakoztatott HDD-t. HDD Sentinel látja egyedül, viszont az is kifagy, amint rádugom a gépre. Ha lehúzom akkor pedig utólagosan ajánlja fel a merevlemez formázását.
WD Elements 2,5" 500Gb külső ( WD5000LMVW )
Képek a beazonosítás végett EZEN a linken érhetőek el.
A hibajelenségről készített videó pedig EZEN a linken.(Nem szívesen vinném szervízbe, maximum ha ismertek olyan helyet, ahol előttem javítják meg. Bizalmas dokumentumok találhatóak rajta.)
Minden segítséget köszönök előre is!
-
liksoft
nagyúr
válasz
germinator66 #42856 üzenetére
Seagate, rendben van. A Sentinel témában érdemes olvasgatnod.
-
haxiboy
veterán
válasz
germinator66 #42854 üzenetére
Mire gondolsz? Állapotnál is minden rendben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
gigaherz #42849 üzenetére
A 12V-ból készíti a külső ház az 5V-ot. Mivel a HDD 12V-ot is kér, ahhoz NEM NYÚL! Így a 12V helyett sikerült a drive-ra ráküldened 19V-ot. Ezt egy drive sem tolerálja. Így sajnos van egy kuka HDD-d. Adatmentése még lehetséges, de ilyenkor legtöbbször a mechanikán belüli elektronika is ugrik. Vagyis a drive teljes átépítése szokott csak segíteni adatmentés esetén. Ez viszont nem olcsó.
-
gigaherz
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Samsung HD753LJ típusú 750 GB-os külső merevlemezemhez a tápkábel kontaktos lett, így egy másik táppal próbáltam meg működésre bírni, ami valószínűleg nem tett neki jót.Az eredeti táp: 12 V, 2A
Amivel kipróbáltam: 19 V, 4.74 AValami zárlatossá válhatott, mert ha simán beteszem az asztali gépembe, akkor az el sem indul.
Mi lehet a probléma, hol és kb. mennyiért lehetne javíttatni?
Köszi! -
BDave
őstag
67%-ot ír rá:
"A lemez felületén található 22 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."WIndowszal nem tudtam javítani, ő nem észlelt problémát, mivel lehetne esetleg kijavítani? Vagy halott dolog?
-
BDave
őstag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Mi lehet a baj a HDD-vel, ha a fájlok nagggyon lassan másolja (kisebbet-nagyobbat egyaránt), van hogy már többször kell újraindítani a gépet hogy bebootoljon a Windows, akadoznak, fagyogatnak programok, filmek. Külső behatás nem érte. Nem tudom mikori a vinyó, de már 3-4 éve biztosan megvan.
Milyen progival lehet megnézni, hogy milyen bajai lehetnek? -
torogyuri
aktív tag
WD vinyóknál nem tudja valaki hogy lehet aktiválni az acoustic management-et? Letöltöttem több szoftvert is, azt írja az összes hogy támogatott de mikor próbálom átállítani akkor hibát jeleznek vagy visszaugranak alaphelyzetbe.
-
JSaN
addikt
Udv
Haverom ujra rakta gepet es egyik vinyoja ami 2 particiobol all eltuntek. Pontosabban ntfsrol raw lett es igy nem olvashato nem lehet semmit csinalni. Bios latja illetve lemezkezelo is latja partociot es ennyi. Van valami megoldas amivel vissza lehet csinalni? Esetleg masik gepbe probaljuk meg hogy ott olvashato, vagy valami progival konvertalni/incializalni? -
haxiboy
veterán
Sziasztok! Az előfordulhat hogy játékokban előfordul microlag/stuttering ha egy lassú HDD-n van?
Egy WD greenre vannak jelenleg telepítve, és elég sok játékban tapasztaltam, elég izmos konfigom van, így csak erre tudok gondolni.
Előre is köszi.
(A konfigom elérhető az adatlapomon)
A HDD egy WD5000 valami 5400RPM
-
krealon
veterán
válasz
amdathlonxp #42832 üzenetére
"telepitésnél mikor újra indul a gép (hiányzó bootmgr) és megáll a tudomány"
Van mas adattarolo is a gepben installalas kozben (HDD, pendrive, SD kartya)?
Ures vinyora telepiteskor cselszeru, hogy csak az az egy legyen a gepben. -
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Samsung 502HJ. Általában 0% a teljesítmény mert Spin of time hiba üzenetre írja. Olyat is csinál, hogy bekapcsoláskor a HD sentinel 100 / 100-nak látja.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
amdathlonxp #42829 üzenetére
Ezt nem tudom megtenni, mert windows induláskor történik a dolog, és akkor még a feladatkezelő se jön elő, amíg nem végez ezzel a kerregéssel a winyó. Ezután indul el a vírusirtó is, meg minden egyéb.
A driver problémát nem értem. Vagy a Sata driverre gondolsz?
Az alaplap b85-g43. A gyári cd-n adott sata drivert telepítettem. Próbálkozzak valami újabbal? -
ReSeTer
senior tag
válasz
Feketelaszlo #42826 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez a probléma, mivel régen nem csinált ilyet. Új gép lett véve, volt egy windows telepítés, aztán azóta csinálja ezt.
Sőt, régebben több induló program volt mint most, mégse csinálta.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
ReSeTer #42825 üzenetére
Nem, csak elindul egy csomó program az oprendszerrel, sok adatot kell kiolvasni a merevlemezről és írni a memóriába (általában a HDD a szűkebb keresztmetszet, ritkán a RAM). Meg lehet nézni a vinyó sebességét, de nem hiszem, hogy gond lenne vele, inkább azt kéne megválogatni, hogy milyen programok induljanak el startup alkalmával (lehetőleg csak a legszükségesebbek). Esetleg az 1 perc alatt nyújtózz egyet, végezz csukló és gerincgyakorlatokat, melegítsd be az ülőhelyet, igyál egy pohár vizet, ilyesmi - ez mind segít az idő hasznos kihasználásában.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Amikor a gép elindul, majd az asztal előjön, akkor rögtön nem tudok még sok mindent csinálni, mert ha rákattintok valamire, csak tölt és semmi. Megnéztem, folyamatosan világít a hdd led, és daráló hangot ad ki az egyik winyó...ez megy minden indításkor kb 1 percig. Ezután már betölt minden.
Miért kell 1 percet várni? Winyó hiba lehet?
A HD Sentinel szerint minden 100%-os.Köszönöm!
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
FoxiestFox #42822 üzenetére
Üdv én a hdd regeneratort ajánlom az olyan mintha tényleg csinálna is valamit.próbáld ki.
-
Mi most az ultimate lemezellenőrző progi?
Lett pár bad sector az adattárolós lemezemen, átnézetném az egészet, hogy mennyire komoly a gond.
Jöhet bootolós megoldás is. -
.Benett
tag
Sziasztok !
Valaki azt mondja meg, hogy az SSD melletti Sata HDD-m miért nem látja a windows 8.1 fájlkezelője, se a lemezkezelője, de bios-ba és eszközkezelőbe meg látszik :/ -
Doky586
félisten
válasz
Smktrooper #42818 üzenetére
Nem tudom hallottad-e már a nagy hírt? Feltaláltak valamit amit úgy neveznek: mentés másik adathordozóra..
-
Smktrooper
senior tag
Huh van még remény....Soha ne add fel.
Történt ugyanis, hogy másfél éve a jó öreg 250-s winjom elszáltt a "gcbe".BIOS SEM LÁTTA....A magyar nyelv csodás kifejezései közepette tudomásul vettem, hogy ez bizony 10 év foto sorozatának a vége, és szidtam a digitális "előnyöket", a család meg értetlenül nézett rám, de azért jót mosolygtak karácsonykor és elő vették a 25 éves fotókat.
Na erre én a minap elővettem a merevlemezt (18hónap után) időközben szereztem egy kattogós modellt, amin minden megegyezik, még a gyártás hete is. (Óriási lucky). Majd beraktam a gépbe(hátha elindul), de jól nem indult el. NA ekkor jött a csere darab a képbe átszereltem a nyákot, visszarak elindit semmi...A magyar nyelv ékessége kezdett megint előtörni belőlem...Ekkor fogtam és vissza szereltem az eredeti állapotba mindent, majd egy utolsó próba gyanánt elindítottam megint az eredeti alkatrészekkel, és láss csodát megy. Mintha misem történt volna....
Ha valaki ezt az anomáliát szakmailag megmagyarázná azt megköszönném, több mint 10 év ilyen jellegű szerelgetések közepette ilyennel még nem találkoztam. Biztos van valami logikus magyarázat.
Lehet, hogy egy MBR Vírus volt? ????????????
-
flash-
veterán
Hdd hibára gyanakodok, de közel sem ilyen egyértelmű a helyzet..
van egy ssd-m, rajta a windows 8.1.
torrentezni egy Samsung HD502IJ hdd-re szoktam.
a gond:
rövid időn belül ez a 3-4ik eset,hogy letöltök torrenten egy videót a samsung hdd-re,elinditanám de vagy lefagy az egész windows, vagy a videó lejátszó.Próbáltam már más videó lejátszókat is(tehát MPC-hc-n kivül VLC-t,stb.) de azokkal sem megy.
törlöm a torrenten letöltött videót, újra letöltöm a videót és ilyenkor viszont jó.HDsentinel szerint a Winchester teljesítménye és kondícijója 100%, rövid önteszt hiba nélkül lefut, SMART adatoknál nincsen csak zöld pipa(már ahol van pipa).
A crystaldisk info sem jelez hibát.torrent kliens a stabil is ajánlott utorrent 2.2.1
ez hdd hiba? vagy mi a fene lehet?
-
oxide83
aktív tag
sziasztok. 2 illetve 4 TB-os HDD esetében mennyi lenne a szabon felhasználható tárhelyek mérete a formázásuk után? Van erre valami számitási metódus?
-
Üdv!
Noti Hp 2570p - HDD 1Tb WD10SPCX (2,5') - caddy-ben.
A noti új, 1 napos kb most, de valami nem oké a HDD-vel mióta ebben van. Csendes gép, alig megy a venti.
Ébredés után eddig mindig 1-2 perccel utána egy fémes éles hangot hallok belőle. SMART szerint jó, szállítás és rövid önteszt is lefut. 100/100-as minden ok, de ez a hang...
Random is csinálja, de ritkán.
Ötlet? Én azért elkezdek menteni. Amúgy a HDD 10 nap 11 órás 141 leállással. -
A-Bag
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, egyik pillanatról a másikra meghülyült a külső vinyóm! Amikor bedugom a gépbe, hallani a csatlakozás hangot, az eszközöknél megjelenik, de gyakorlatilag használhatatlan. A lemezkezelés azt írja nem inicializált, de ha rámegyek az inicializálásra, I/O eszközhibát ír ki... Meg lehet még menteni vagy kuka? -
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni WIFI-n keresztül nézek 1080p filmeket a sony televíziómon. A számítógépemben lévő 1 TB-os HDD-ről az 1080p filmeket könnyedén átküldöm WIFI-n keresztül a TV-re amennyiben átírom a fájlkiterjesztést mkv-ról avi-ra, akadás nélkül mennek a filmek. Viszont ha egy külső HDD-t dugok a számítógépemre az istenért sem akarja lejátszani a TV a rajta lévő adatokat WIFI-n keresztül. 1 napig működött a dolog de aztán azóta semmi, annyit ír ki hogy a fájlt tartalmazó tárolóeszköz offline állapotú.
Hogy lehetne lejátszani a külső HDD-n lévő filmeket wifin keresztül a TV-n?
A kérdés már csak azért is sürgető mert van egy üres 4TB-os HDD-m amit ugye a mai TV-k még nem ismernek fel normálisan (csak 2 TB-ig kezelné a TV), viszont a számítógépre rádugva Wifin keresztül tudnám használni normálisan mind a 4 TB-ot.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Komoly gondom lenne.
Adott egy 40gb seagate barracuda sata winyó.
Egyik nap játékot telepítettem rá ami közbe alvóba ment a gép. Elmentem itthonról és mire visszaértem már aludt. Sajna visszakapcsolásnál kifagyott és mivel nincs a gépemen reset így power offoltam. Mikor visszakapcsoltam, csak 2 perc után látta a hdd-t de semmi adatot róla csak hogy (helyi lemez D). Megpróbáltam belemenni de 10 perc töltés után "sajátgép nem válaszol" és fagyás. Másik gépben szintén így viselkedik. Biosba látja a méretet és a típust csak win alatt nem. A hdd nem érdekelne mert van itthon vagy 5 belőle de nélkülözhetetlen adatok vannak rajta számomra így hozzá kéne férjek. Van valami tippetek hogy mit csináljak? Ontrack recovery? Live linux alól nézzek rá vagy mi? Olyat nem szeretnék amivel az adatokat vesztem. Előre is köszi.Win 8 32bit
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston KC3000 1TB M2 NVMe - 7000/6000 MB/s - 100/100 - Garancia
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Kingston NV2 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest