Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabyka666

veterán

Üdv mindenkinek!

Leírom a történetemet, hátha valaki találkozott már ilyennel. Talán okosodunk belőle, és a segítségetekkel én is rájövök a titok nyitjára.

Adott egy asztali gép, amin bedöglött a Windows XP. Gondoltam, újraghostolom. A ghostfile a notimon volt, így hát az IDE-s, 3,5-ös vinyót rádugtam egy IDE-USB átalakítóval a notira. Felmásoltam a ghostfile-t az egyik partícióra, eltávolítottam a vinyót a notiról, majd visszatettem a gépbe, betettem a Hiren's BootCD-t, indítottam a Ghost-ot, és azt az üzenetet kaptam, hogy "The following drives were not mounted cleanly", és nem volt hajlandó megnyitni a partíciókat a lemezen.
    Előkaptam a PartitionMagic-et, ő viszont "Partition table error #110 found" hibát dobott. Elszállt volna a partíciós tábla? Ugyan mitől?!

Gondoltam, ráfér egy tisztítás a mervlemezre, így a WD saját alkalmazásával tisztára gyalultam a lemezt. PartitionMagic elindít, most már nem dobott hibát. Készítettem rá 2 partíciót, egy Primary-t és egy Extended-et, előbbit aktívvá is tettem. Még nem másoltam fel a ghostfile-t, de próbaképpen elindítottam a Ghost-ot. Hiba nélkül láttam mindkét partíciót. Örült a fejem - megvan a hiba!

Ismét rákötöttem az IDE-USB kábellel a notira az IDE-s vinyót, ismét rámásoltam a ghostfile-t, ismét szabályosan eltávolítottam, ismét visszatettem a gépbe a vinyót. Indítom a Ghost-ot, megint ugyanaz a hiba: "The following drives were not mounted cleanly".
    A PartitionMagic is ugyanazt dobta: "Partition table error #110 found".

A csavar a történetben, hogy egy régebbi verziójú Ghost hiba nélkül kezelte a partíciókat, viszont azzal nem tudtam megnyitni a fájlt, mert az újabb verzióval készült. Egy másik partíciókezelő program szintén látta a vinyón lévő partíciókat, hibát sem dobott.

Végső elkeseredésemben indítottam egy WinXP Preinstalled Enviromentet. Szépen láttam a partíciókat. Nem csináltam vele semmit, újraindítottam a gépet, majd megint indítottam a Ghost-ot, és most hiba nélkül sikerült újrahúzni a rendszert.

Akkor most mi van?!

Tegyük fel, hogy egyik esetben sem távolítottam el szabályosan a vinyót a notiról, és ezért dobta a hibát a Ghost és a PartitionMagic is. A kérdésem ebben az esetben csak annyi, hogy eddig hogyhogy nem találkoztam ezzel a hibával? Pedig elhihetitek, mindig így járok el.

A gép azóta is jól üzemel. Ha tudtok mondani bármi okosat, szívesen fogadom!

Köszönöm a válaszokat előre is!

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés