Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Bízom benne, hogy jó helyen járok!
Rendelkezem egy nem túl lestrapált külső USB3-as WD MyPassport 2TB-os HDD-vel.
Megpróbálom leírni a vele kapcsolatos hibajelenségeket, hát ha tudjátok rá a megoldást.
Egyszerűség kedvéért legyen 1 PC, USB2-es csatlakozással és 2 PC USB 2-es porttal.
A kábel és usb3 kábel hosszából adódó problémát zárjuk ki.
1 PC-be dugva a HDD-t, semmi nem történik, sehol nem jelenik meg hogy csatlakoztatva van, de a HDD LEd világít
2 PC-be dugva a HDD-t, minden rendben, felismeri, lehet rá másolni, törölni, a HDD ellenőrzés azt mondja minden ok
A fentiek után az 1 PC-hez csatlakoztatva a HDD-t, szintén minden OK, látjuk a HDD-t, minden rendben.
Szabályosan leválasztva a HDD-t, 1 PC ki és bekapcsolása után, kezdődik minden elölről, hiába van csatlakoztatva, ha csatlakoztatom, az 1 PC-hez, nem látja, ha csatlakoztatom a 2 PC-hez látja és indulunk elölről?
Találkoztatok már ilyen problémával? Mi lehet a baj? -
VGYke
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Itt is köszönöm válaszod! Most egy kicsit a kánikulában el vagyok havazva, de ha ez elmúlik, sorrendben kipróbálok mindent amit írtál.
Amúgy szerintem egy hiba: "...egyrészt a mellékelt screenshot alapján majdnem fullra tele van másolva" kizárva, mert:
TotalCommander- F5-el, 1sz. rendetlenkedő HDD-ről töredezettség mentesítés után átmásoltam mindent 2sz. ikertestvérre, tehát mindkettő fuulra van másolva. Majd ugyanazon xx GB méretű fájlt másoltam USB3 csatlakozással egyszer 1, utána 2 HDD-ről PC-SSD-re. TC-ban így kaptam a kb. 1=40 és 2=100 értéket. -
VGYke
addikt
Sziasztok! Remélem jó helyen járok kérdésemmel, ha nem kérlek igazítsatok útba!
Először a Win10 fórumban próbálkoztam a kérdésemmel, mert azt hittem win10 vagy driver a probléma, de több PC-n történő kísérlet után rájöttem hogy nem, így előlről kezdeném a kérdezősködést.
Elöljáróban: operációs rendszer, kábelek, csatlakozó hibák kizárva!Van 2 db (legyen 1-2 sz) WD My Passport Ultra 2TB külső USB3 HDD NTFS formázással. Ők ikertestvérek, egyszerre vettem őket.
A próba kedvéért, az 1sz HDD tartalmát átmásoltam a 2sz HDD-re, így elvileg a foglaltságuk ugyan az:
Az 1sz. HDD-t az egyik PC csak az USB2 porton ismeri fel, a másik PC már az USB3 porton is felismeri.
Ikertestvérét a 2sz HDD-t mindegyik PC felismeri USB3 porton.A felismerésen túl, amelyik PC felismeri az 1sz HDD-t USB3 porton, a HDD-ről PC(SSD)-re másolási sebesség csak 40 MB/s!
Ugyanezen fájl másolása a a 2sz ikertestvér HDD esetén kb. 100 MB/s.Hard Disk Sentinel, Aida semmiféle rendellenességet nem mutat az 1sz külső HDD-n szerintük minden OK!
Szerintetek mi lehet a baj az 1sz külső HDD-vel?
Mit ellenőrizzek még le és mit csináljak vele?
Vagy törődjek bele hogy ilyen és kész? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Első körben itt a win10 fórumban kezdtem érdeklődni a problámám megoldásáról, mert azt hittem win10 hiba lehet, de most már gyanakszom HDD hibára is.
A lényeg: Van egy külső usb3-as WD MyPassportUltra HDD, ami egy Mede8er (usb2-es) média lejátszóba teljesít szolgálatot.
Jelenleg ha rádugom a WD HDD-t a PC usb3 portjára semmi nem történik, világít a HDD led, de a win10-ben sehol nem jelenik meg (gépház, eszközkezelő), hogy a HDD létezne:
Ha másik külső usb3-as HDD-t csatlakoztatok, minden rendben:

Ha a problémázott WD MyPassportUltra HDD-t usb2-es porta dugom, akkor minden rendben:

Tehát a WD MyPassportUltra usb2-n rendesen működik, usb3 porton nem látja a PC.
2TB-os tárról van szó, tele filmekkel, nem lenne egyszerű újra formázni és úgy kipróbálni, valamint adatvesztés sem jönne túl jól.
Szerintetek elképzelhető hogy úgy kezd "meghalni" a HDD, hogy már nem működik usb3-n, de usb2-n még igen?
Vagy mi lehet a baj?
Hogyan tudnám kideríteni? -
VGYke
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Köszönöm, megnyugtattál! Csak az a problémám, hogy akkor a "mágikus hibának" nem tudok a végére járni, mert úgy tűnik hardver és szoftver oldalról minden rendben....
-
VGYke
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Viszont ha futtatom a gyártó kitömörítve is (win alatti) 1 502 197 bájt méretű, tehát "fingilingi nagyságú" programját, és ott a tesztek után csak pipák vannak, ez azt jelentheti hogy minden rendben?

OK, ez csak QUICK teszt volt, de ugyan ez az eredménye az EXTENDED tesztnek is.
-
VGYke
addikt
Ezen kérdésemmel, válasz hiányában tovább erőlködnék, leegyszerűsítve:
Az esetleges WD-HDD hibákat mennyire korrektül jelzi ki a win alatt futó WD Data Lifeguard Diagnostic for Windows program és miben mutathat mást a HDSentinel ingyenes Win alatt futó próbaváltozata? -
VGYke
addikt
Esetleg ezen kérdésemre valaki nem tudna tanácsot adni? Mivel WD HDD-ről van szó, azóta lefuttattam a Data Lifeguard Diagnostic for Windows ◦EXTENDED TEST-et. Azon kívül hogy tekert vagy 2 órát, a végén kipipálta a tesztet (hogy jó va waze, végre túlvagyok rajta), de számomra semmi értelmezhető eredményt nem írt ki.
Akkor nincs hiba, vagy próbálkozzam más tesztekkel? Esetleg ugyan ezzel, csak a DOS-os verzióval (ami macerásnak tűnhet, rég volt a DOS boot CD írásos, Volkov Commanderes korszak). -
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocsánat ha nem jó fórumban járok!
Van egy mágigus hibám, minek szeretnék szisztematukusan a végére járni.
Hibajelenség: fájl letöltésnél (csak http-n 80-as port próbálgatva), azt veszem észre, hogy ugyanazon helyről, agyanaz a fájl vagy jól, vagy hibásan töltődik le. Ha hibásan töltődik le, ezt legjobban így tudom szemléltetni (minden stimmel; fájlnév, kiterjesztés, stb. csak a méret nem):
A lánc: PC (SSD-n a Win7-64bit op rendszer, egyéb fájlok és mentések HDD-n), a PC WiFin csatlakozik egy jó routerhez.
Sok Prohardver fórumban próbálkoztam már a hiba okának felderítésével, eredménytelenül.
Ezért döntöttem úgy, hogy végigmegyek minden lehetséges hibaforráson és a lehetséges tesztekkel kizárom azt ami nem lehet hibás.
RAM, RAM-CPU tesztelve.Kérdésem lényege: Most jönne a WD 1TB Sata-600 7200rpm 64MB - WD1002FAEX Caviar Black HDD teszt, hogy kizárjam a lehetséges hibaforrásból.
A fentieket olvasva, milyen teszt programot javasoltok, ami egyértelműen kizárja hogy a HDD hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- OpenWRT topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ új, 1év garancia/ Steam Deck ready
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest