Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Hát igen, egy mentést meg kéne ejteni mindenképp, teszt futtatása nélkül is. Csak momentán nem tudom az összes adatot, mert nincs 300 GB szabad helyem. Muszáj a legfontosabbakat, a többit meg még nem tudom, hogy hova.
Köszi, megnézem a Toshiba Diagnostic Toolt.Ez a kiírt 4272 hibás szektor száma fog növekedni és a 9% csökkenni, ha jól értem.
Mennyi hely (MB v. GB) egyébként ez a 4272 szektor? -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
KÖzben telepítettem a linkelt 5.40-es teljes verziót. Köszönöm szépen! Ezen lefuttatom a "Részletes-öntesztet", de majd kicsit később, mert 69 percet vesz igénybe.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, 2 partíció van rajta, Tosh1-en van a WIn7. Nem volt bootolási,. meg semilyen hiba, amit én észrevennék használat közben.
Hogyan deríthetem ki, hogy ezek a hibás szektorok tényleg el vannak-e különítve?
És hogyan tudom meg, hogy növekszik e a még aktív részen a számuk?Letöltöttem az 5.50-es verziót. Az is ezt a 9%-os értéket mutatja.
A "Rövid önteszt"-et lefuttattam a 4.40 és 5.50-essel, az nem dobott hibát.
A "Részletes önteszt"-et csak vásárlás/regisztrálás után engedi a program. -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Toshiba laptopomra felraktam a HDSentinelt és mit látok??!!

Toshiba HDD kondíció kritikus: 9%Ezt írja a HDSentinel:
A lemez felületén található 4272 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.Ez mi a retek? Mondhatni alig van/volt használva. Messze nincs kitéve nagy igénybevételnek.
Windows 64 bit 7 HOME Premium van telepítve rá, leginkább netezésre van használva.
Mit lehet ez ellen tenni? Vagy hogyan tudok megbizonyosodni, hogy tényleg van-e baja / vagy nincsen baja?
Gyanús nekem ez a hibajelzés, mert lakásban van használva, normál körülmények között a laptop. A 7 éves WD is 100%-os a kicsivel fiatalabb Seagate is 100%-os.
Szóval erős a gyanúm, hogy valami számítási, kalkulációs hiba.
Segítsetek lécci! -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Én pár napja üzemeltem be egy 500GB-os Seagate Momentus Thin ST500LT012 HDD-t külső USB-s házban.
Még alig használtam, de ilyen adatokat mutat a HD Sentinel (zárójelben a 2 éves WD HDD, amin az oprendszer is van)Raw Read Rate: 16 millió (0)
Seek Error Rate: 61481 (0)
Total LBA written: 173 millió (n.a.)
Total LBA read: 2279622 (n.a)Ez tényleg normális és "OK" állapot? Főleg a 0-hoz mérten?
Kissé aggódom ill. tanácstalan vagyok, hogy merjek-e adatokat másolni rá adattárolás szempontjából.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Közben merészeltem a csatlakozót megmozgatni. Helyreállt a rend
Át is másoltam mindent. Meg is mértem multiméterrel a vinyón a tápbekötés lábait, az rendben van.
Létezhet, hogy vagy csak az 5V-ot vagy csak a 12V-ot kapta meg a "lassú" esetben? És így egyáltalán képes működni, nem kell neki mindkét fesz.? -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi 30GB-os Quantum IDE HDD-m. A netbookom USB portjára van kötve az IDE-USB átalakítóval.
Ritkán van használva a HDD (én már használtan kaptam, előtte volt használva napi szinten op.rendszer stb volt rajta), át akartam másolni a rajta lévő adatokat. Tegnap még gyorsan is ment, ma pedig 900 KByte/s a másolási sebesség.
Ami érdekesség, hogy valami érintkezési gebasz lehet(ett) tegnap, mert egy idő után nem tudtam megnézni a fájl méretét a HDD-n. Aztán ahogy az asztalon arrébb tettem a kábelét, akkor a HDD-n lévő LED is felvillant és fel is pörgött a masina. Ma ilyen gond nem volt, összedugtam, stabilan letettem az asztalra. De ilyen kegyetlen lassú a másolás.
Még van kb 8 GB amit át akarok másolni, de így 2 napba fog telni.
Segítséget kérek. Hogyan lehet "megjavítani", mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- 2 db 1TB 3,5 HDD 100/100%
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest