Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Livius #32855 üzenetére
A te esetedben: mivel a rendszered SSD-n van, az ellenőrizendő HDD-re nyugodtan rá lehet ereszteni az általam javasolt NEM DESTRUKTÍV felületfrissítést. Ha olyan helyen talál bad sectort, ahol egy file fekszik, akkor annak lőttek - de egyébként lementeni sem tudnád-.
Ez megkímél az előzetes adatmentéstől, minden ott lesz a helyén, ugyanazt megcsinálja kevesebb macerával, mint djculture kolléga által sulykolt DESTRUKTÍV teszt.
Én szóltam. (kb. 4-5 óra az időigénye.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Livius #32861 üzenetére
Amit javasoltam gyorsabb, egyszerűbb, mint djculture kollégáé.
Én az 1 TB-os vinyómra eresztettem rá. 75%-ról 100%-ra javult. Csak logikai hibáim voltak.Legjobb eredmény tekintetében az én verzióm talán még jobb is.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Livius #32864 üzenetére
BAD sectort semmi nem fog javítani. Ha a bad-ek nem szaporodnak, akkor a vinyó egészséges.
A két felületteszt a végén ugyanazt az eredményt adja, kivéve, hogy a destruktív után partícionálnod, formáznod, másolnod kell.
--------------------------------------
Ennyiből azért már tudnod kell, hogy mit csinálj. Majd számolj be az eredményről.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Livius
őstag
válasz Livius #32845 üzenetére
Csináltam a HD sentinelel egy Lemez felület újrainicializálást, mivel a HD sentinel oldalán lévő leírások szerint ez deríti fel a legjobban a hibákat és teszteli le a leghatékonyabban. Az eredmény óriási, nincs semmi hiba rajta, de a teszt után maradt minden a régi, továbbra is kiírja az 5 hibás szektort és a gyenge szektorokat és a 78%-os kondíciót. Most akkor mi a helyzet? Meghülyült a HD sentinel?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
liksoft
nagyúr
válasz Livius #34626 üzenetére
Szia!
HDD nem javítható. Ha igen, akkor is egy új árával vetekszik, kivétel ha van mellette több azonos hulladék, és azokból egy összerakható. Sajnos ez is csak akkor éri meg, ha magának csinálja valaki, mert a munkadíja annyi egy ilyen "szöszmötölésnek", hogy az is egy új drive ára. És ugye ez az eset nem a többséget teszi ki.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
djculture
félisten
válasz Livius #34642 üzenetére
Nem éri meg vele mókolni azért 5000.ért veszel másik jót még ennél nagyobbat is ha satás is jó. Ha meg nem panel baja van és nem áll rendelkezésre tisztaszoba akkor esélytelen is vele mókolni
Nekem is csak szakmai ártalom hogy szeretem megjavitani őket, de már tisztaszoba az nekem is bajos mert adatmentős ismerőshöz kell elvinnem és szivességet utálok kérni[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Livius #43231 üzenetére
Szia!
Hivatalos gyári álláspont szerint nem. A sérülés mértéke nem érte még el a garanciára érettséget. Tápellátási, hűtési gond is állhat mögötte. Ugyanakkor hallottam olyant, hogy legaranciázták. Helytől is függ, a drive sérülésétől is.
Hivatalosan:
Amennyiben a gyártó tesztprogramjával dokumentálhatóan a drive hibásnak minősül, a garancia érvényesíthető. (Ha viszont a teljes felület írása és olvasása után csak százalékosan csökkent de hibátlan, akkor a gyártó a keletkezett hibákra a környezetet teheti felelőssé, így nem garanciális. Természetesen X db áthelyezett szektor után a gyári program is hibát fog adni, ekkor a Sentinel 0%-ra értékeli.)Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Livius
őstag
válasz Livius #43231 üzenetére
Kb egy hónapja kértem egy véleményezést tőletek egy TOSHIBA DT01ACA050 HDD garanciáztatásához, a HD sentinel képe alapján, ami ilyen volt.
Most megkaptam a HDD-ét huzamosabb tesztelésre, és egy teljes felület tesztet ráküldtem írás/olvasással, véletlen helyeken elvégezve ezt. A teszt után még tragikusabb lett a HD sentinel elemzése, így már talán tutira gariztatható lehet? A 46 badsector megemelkedett 132-re és már pirosan mutatja 18%-osnak a HDD-t. Most futtatok rajta egy újrainicializálást, de szokatlanúl baromi lassan csinálja, és fura kis kattogós fejpozíciónálási hangokat is kiad minden egyes szektor szekvenciális átlépésénél.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
fer
őstag
válasz Livius #43567 üzenetére
Ha tovább romlik a teszteket követően, akkor garis, én is jártam már így! A lassulás és a kattogás meg már teljesen normális ennyi hibás szektornál, mivel plusz munkát kell végeznie!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz Livius #43576 üzenetére
A garancia az újra indul, de szerintem jobban járnál ha inkább más típust (esetleg nagyobbat) kérnél cserébe! Miután jogosnak ítélik a garanciát (néhány hét elteltével) kérd a levásárlás lehetőségét!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD RED SA500 SATA 2TB
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest