Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scott_free

senior tag

hali,

egy ismerősöm gépében eltűnt a vinyó - vagyis egyik nap még ment, másnap már bekapcsolás nem bootolt be. (a típusa: Samsung HD502HJ)
    megnéztem:
    - a bios sem látja, viszont iszonyúan lelassult a bios betöltődése (kb. 15-20 mp után csinál egyáltalán bármit is)
    - áttettem másik gépbe (másik kábellel), az se látja - és ott is belassította a biost
    - tehát sehogy se tudok hozzáférni a vincsihez, mert ugye semmi sem látja (próbáltam a Hiren's boot cd-n levő progikkal is, azokkal se ment)

kérdésem az lenne, hogy vajon mi történhetett a lemezzel és lehet-e ezzel még bármit csinálni? (pl. adatmentés?)

ami igazán fura, hogy ez egy vadiúj gép, amiben ez már a második vinyó, ami elszáll. (ugyanilyen Samsung volt az előző is, de az bad sectoros lett és még az adatokat le tudtam menteni róla)
    a gépet alig használják, kb. 2-3-szor kapcsolják be hetente (!), értelemszerűen semmi nincs húzva.

létezhet olyan, hogy esetleg "rossz" helyen van a gép? (pl. van vmi földmágnesesség vagy ilyesmi ott?) :F

vagy egy túlfeszültségvédő kellene?

Új hozzászólás Aktív témák