- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozoka49
csendes tag
vásároltam egy MIELE W 877 mosógépet.Ha Valaki tudna segíteni magyar nyelvű használati leirással vagy azzal, hogy hol találok, megköszönném.
-
Lipton
őstag
válasz
razzorr #10597 üzenetére
Nálunk egy Whirpool szolgál pár éve teljesen rendben (az akkor csúcs modell volt - a döntés oka komoly kedvezmény a márkára). Ami szerintem hasznos funkció az időzítő, szerintem olyat keress amiben ez is van. Bekötésre figyelj oda (3 fázis, méretezések (kismegszakító, kábel)).
-
razzorr
őstag
válasz
Lipton #10596 üzenetére
Már utánanéztem egyébként a témának, hogy mi micsoda és mi is az indukciós felé hajlunk, csak kell több helyről is a megerősítés.
Meg hát a márka kérdés. Mostanság nagyon nyomják a Fagort, elvileg jó áron tudnánk beszerezni a cuccokat ebből a márkából. De ha azt mondjátok, hogy jobb a számomra (is) megbízhatóbb Bosch, Siemens, Gorenje márkanév, akkor lemondok a "baráti áras" Fagorról. Akkora a választék, hogy elvesztem a részletekben. -
Lipton
őstag
válasz
razzorr #10591 üzenetére
A főzőlaphoz...
Más a működési alapelve.
A kerámia átmelegíti az üveglapot és az üveglap melegíti az edényt. Olcsóbb de aránylag nagyobb a hőveszteséged és működik (szinte) minden edénnyel.
Az indukciós egy nagy(obb) tekerccsel indukciós elven közvetlenül az edényt melegíti. Egy tojás megfőzése után például akár a tenyeredet is még rá tudod tenni az üvegre és nem éget meg "csak meleg". Hátránya hogy nem minden edény működik együtt vele (anyagtól függ) illetve a szabályozás kicsit másabb mint a kerámiának. Nem tudom hogy ez egységes vagy sem, de az indukciós kapcsolgatással szabályozza a teljesítményt nem pedig fokozatokkal. Hosszabb távon ezzel jobban jársz mert hatékonyabban működik, kevesebb az energia felhasználása. Nálunk sok éve ilyen szolgál és nem cserélném másra. Természetesen valamennyi korlátja van ennek is. Amennyiben mondjuk egy "komoly vokos" kaját szerenél oda kell egy tényleg nagy gázrózsa bár ezzel is csináltam már szuper thai tésztát. Persze ilyen speciálisabb gázrózsa egy alapabb gázos főzőlapon sincs
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Mosogép kifolyócsőhöz gége kanyart (az U alakú műanyag idom) lehet kapni valahol a VII. kerület Damjanich utca környékén?
Praktikerben láttam kompletten, csővel együtt, de napközben az messze van nekem.
-
PainKiller13
őstag
válasz
zoli03 #10589 üzenetére
Olcsó kategóriából inkább valami electroluxot vennék, szívóerőt nézd, egyébként múltkor volt 6990ért Sencor az euronicsban akcióban, szerintem azis sokkal jobban megéri mint bármelyik samsung.
Egyébként Bosch is van már 20k alatt, Electrolux 400 watt szívóerővel, de ezeken kívül van még sok más, csak példának linkeltem kettőt, én porzsákost javaslom, kevesebb vele a macera, viszont hátránya hogy porzsákot kell venni, viszont nehezebben is megy tönkre és jobb a szívóerejük.
-
razzorr
őstag
Nézegettem a beépíthető hűtőket és már csak a nekünk ideális méretei miatt is Gorenje lesz valószínűleg.
De ha tudtok jobbat,írjátok.
A Fagor márka még mindig kérdéses,hogy vajon jó -e sütőban,főzőlapban!?
Valamint hogy kerámia vagy indukciós legyen a főzőlap!? -
Morris
veterán
válasz
PainKiller13 #10585 üzenetére
inkább telefonból se...
-
zoli03
őstag
válasz
PainKiller13 #10587 üzenetére
De a többi márka 20e Ft alatti típusairól alig van vélemény, és a kevésben is van negatív.
Nem ragaszkodok a Samsunghoz, nekem mindegy milyen márka, de akkor milyen porszívó ajánlott 20e Ft alatt? -
PainKiller13
őstag
válasz
zoli03 #10586 üzenetére
Én nagyon soknál olvastam a motorhibát rövid időn belül, valami 25% körüli értékelésnél, azt is vedd figyelembe, hogy a legtöbb ember akkor írja az értékelést amikor megveszi, akkor meg persze hogy jó még a készülék...
És ezt nem azért mondom mert énis jártam vele így, hogy 1 év 1 hónap után kuka a 3x000-es porszívó, hanem mert én is nemrég vettem újat, és elég jól utánanéztem.
-
zoli03
őstag
válasz
PainKiller13 #10585 üzenetére
Pont ott olvasgattam, a legtöbb Samsungnak nagyon jók az értékelései.
-
razzorr
őstag
Hűtőből milyen márkát érdemes venni? Lehetőleg beépíthető kellene,kis fagyasztó résszel. Kb. 160liter a hűtő, olyan 20liter a fagyasztó. Nézegettem az Indesitet,a Gorenjét. Esetleg más?
-
DonMenyet
tag
válasz
Winnie The P #10579 üzenetére
Vasarlas elott kerdezd meg, hogy hogyan hosszabithato meg.
-
Acef
addikt
válasz
Winnie The P #10579 üzenetére
Online nem tudod hosszabbítani, csak boltban.
-
zoli03
őstag
Porszívót akarok venni, 20e Ft-ig, a Samsung VCC5225V3O/XEH típust néztem ki. Vélemények?
-
-
saelin
veterán
Üdv.
Ha hűtőben kiégett a lámpa, hol tudok szerezni bele újat? Már minden ismerősömet körbe kérdeztem, de senki nem járt még így, őszintén, még én sem. Debrecen környékén kellene bolt, esetleg netes rendelés... már ha van ilyen. Előre is köszönöm!
-
Acef
addikt
válasz
Winnie The P #10574 üzenetére
Jó az LG, mint a többi is: AEG, BOSCH, SIEMENS, SAMU...
Növeld 5 évre a garanciát ha teheted, ez fontosabb mint az A sok +
Csak akkor vegyél keskeny gépet ha muszáj (ne tévesszen meg a kg)
Fontos a fordulat, hasznos a digit kijelző. -
Winnie The P
őstag
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Megadta magát a keverőtárcsás (vagy h hívják, forog a tégelye, na) habverőnk. Kellene helyette egy másik.
Bosch jöhet csak szóba. Az ilyen robotgépek mennyivel jobbak, mint a konzolra csatolható habverő?
Melyiket érdemes megvenni mondjuk br. 70 környékéig?Köszi.
-
razzorr
őstag
válasz
PainKiller13 #10571 üzenetére
Ja azt nem mondtam,hogy a sütő olyan 90k, a főzőlap olyan 60-70k, a páraelszívó olyan 30k körül lenne. Ettől se több se kevesebb.
-
razzorr
őstag
A Fagor márka Szerintetek milyen? Megbízható vagy sem? Főleg a beépíthető sütő,elektromos (esetleg indukciós) főzőlap téma érdekelne,no meg a páraelszívó. Vagy milyen márkát ajánlotok? Gorenje, Whirpool inkább?
Megmondom őszintén,kicsit félek a Fagortól. Vajon van alapja? Mert nem 2évre akarnánk venni. -
pippo76
tag
Szia!
Ne vegyél kombi gépet. Akárhogy is de csinálj helyet a külön gépeknek. A mosási és a szárítási töltet nem egyforma így mindig szedhetned ki a ruhák egy részét. Egy mosás kb 1,5-2 óra ugyanennyi a szárítás is. Így lassan végzel a ruhákkal. Sokat fogyasztanak mert csak kondenzáciosak. Szárítóból érdemes hőszivattyúsat venni mert az kevesebbet fogyaszt és kimeletesebben bánik a ruhákkal. -
HarryPotter
őstag
12 terítékes mosógatógépet keresünk, a keresés jelenleg leszűkítve két márkára: AEG ill Electrolux. Keret cca. 160000. A kettő közül melyik a megbízhatóbb brand? Esetleg modellt tud valaki javasolni?
-
sanzi89
addikt
válasz
PainKiller13 #10565 üzenetére
"Keret 100-130"
Milyen Miele fér bele ebbe a keretbe?
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Szeretnénk venni mosógépet. A kiszemelt példány LG F12B9QD típus lenne. Kérdésem inkább csak az LG márkával kapcsolatban lenne, hogy mennyire jók ezek a Direct Drive-os mosógépek?
-
Zolás
addikt
Üdv.
Mosógépvásárlás lenne gyorsan, mert a régi elfüstölt. Nagy család, sok ruhához. Megbízható és halk kellene. Keret 100-130. Lehetőleg hosszú garidővel. Köszi. -
-
VIPowER
őstag
válasz
Tothgera30 #10559 üzenetére
Amit linkeltem az miért nem tetszik? Használtan többet ér az összes fosh bosch-nál (bár nem csak azoknál).
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Retro DJ #10557 üzenetére
Akkor irány a márkaszerviz, naná, hogy nincs 1 éve, hogy lejárt a gari.
Ha gazdasági totálkár, akkor milyen vasalót javasoltok? Steamglide vagy annak megfelelő más gyártó megoldása, legalább 100gr gőzlöket/függőleges gőz, inggombvasalás segítő vékony perem, vízkő mentesítő rendszer alap, ha van még egyéb praktikus/kényelmi funkció amire érdemes figyelni jelezzétek
-
Mercutio_
félisten
válasz
gordonfreemN #10551 üzenetére
Mindegyik méréshatárnál egy 1-es világít a multiméteren, ez gondolom szakadás akar lenni
-
Geller72
veterán
válasz
Tothgera30 #10526 üzenetére
Ettől a márkától konkrétan a LAVÓRT sem venném már meg. Ha gyártanának..
-
Mercutio_
félisten
válasz
gordonfreemN #10551 üzenetére
OK, de a biztosítékhoz hol férek hozzá?
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Ti a mosógépet hogyan szoktátok vízkőteleníteni?
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Jobbfajta Philips vasaló ma reggel bármelyik konnektorba dugtam nem kapcsolt be. Még nem tudom, hogy a tekerős szabályzó szállt el, vagy más az oka, de van ezekben esetleg biztosíték, ha igen hol keressem?
Javítás esetén milyen költségre számíthatok, ha már lejárt a gari?
-
skristof
tag
sziasztok
50nm-es panelba keresnék HEPA szűrős porszívót, 20k körül.
Egy ezeréves, textil porzsákos rettenetet váltana le, szóval ahhoz képest minden javulásde azért örülnék valami jó tippnek, melyiket érdemes.
abszolút nem értek a témához, de sajnos nagyon sok a szálló por, ezért ha valamivel tudja a levegő minőségét egy picit is javítani, az remek lenne.
-
talpas
aktív tag
válasz
Tothgera30 #10547 üzenetére
Igen, erősebbet. Nem ismerem. A régi Bosch 10-es 5-10cm - a fúvókától dolgozik hatékonyan, 100 Báros és rövid munkatömlő. Legyen ez az alap, ami mint írtam is, mire elég. Paraméterek jól láthatóak, javaslom válogass közülük. 14-ért vettem az enyémet kb. 7-éve, többet ma sem adnék ezért a kategóriáért. Használata nálam igen kevés, így tartósságról nem írok. Bicaj, motor, beton, nagyobb, saras felületre, tuják, bokrok, kifújatására első osztályú. "BOSCH AQT 35-12 esetleg autó tisztítására" ez itt a lényeg, és 20 bar-al többet tud a régi 10-es től. Még1x! ezzel a kategóriával levereted, lefaragod de nem tudod a kasznit szépre mosni, ha már 1x ráragadt a kasznira.
-
-
nesa
veterán
válasz
gordonfreemN #10544 üzenetére
Szerintem nem, kene belole legalabb 6kw os darab de ezeket inkabb mosdohoz szoktak rakni.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Átfolyós elektromos vizmelegitővel kiváltható lenne szerintetek a 120literes bojlerünk?
Milyen tipust ajánlotok? -
ildi_
tag
Mi a véleményetek a mosó-szárítógép kombóról? Erről lenne szó pontosan: Electrolux
Igazából ezt a gépet néztem ki: AEG
De most úgy vagyok vele, hogy jó lenne letudni a kettőt a kis hely miatt, ill. nem biztos, hogy ki tudnánk használni egy 150 ezres szárítógépet. A gépet 5 év garanciával venném természetesen.
-
andatti
senior tag
Tényleg nem kamu a 8 kg, de azt valóban csak a pamut programokra írja...
Amúgy itt meg lehet nézni, hogy mitől akadtam/akadtunk ki, de az első pánik már elmúlt. Délelőtt leszállították, csak még nincs beüzemelve... Ha sok ruhát /8 kg/ akarunk mosni marad a pamut program, 95,60, vagy 40 fokon... A többi, ami utána jön 4 kg-tól lefelé van, és gyapjúra tényleg csak 1 kg-ot ír, de a speciális ringatózó mozgásos mosás miatt gondolom nem is tudna többet értelmesen /szépre, tisztára/ kimosni... De mivel hőfokot és egy csomó mindent be lehet rajta állítani valószínű, hogy a gyapjú és egyéb speciális programok nem nagyon lesznek használva, hanem inkább magunknak beállítjuk... -
talpas
aktív tag
válasz
Tothgera30 #10539 üzenetére
Bosch Aquatack 10-el nem tudom lemosni az autót, előbb végzek hagyományos módon. Időben sokat, vízből keveset eszik, és akkor körbejárni az autót nekem nem lett előnyös. Szomszédom a sárgákat koptatja, mint fűtés, és berendezés szerelő. Ott is kihasználja, +3 haszon autó. Sarat leküldeni enyém is jó, attól ugye még nem tiszta a kaszni, na meg a hideg víz sem segít,
-
-
VIPowER
őstag
válasz
Ilyennel annak idején pár évig tetőt mostunk. Soha nem volt vele gond. És erő is van benne.
-
talpas
aktív tag
válasz
Szia!
Van itt rövid leírás, típusokról. A sárgából több helyen fogod találni ajánlott, "drágább" K7-est. Ha nagy gépet mosol, oda nem jó a gyerekjáték. Valahol volt másik teszt, azt nem találom, elefántot is mostak veleNekem legkisebb bosch van, az kistraktorra elég, vagy mohát mosni betonról, meg szőnyegre.
-
Acef
addikt
válasz
Bacusuz #10534 üzenetére
Nem kamu.
ez a Te/rukák érdeke.
Beletehetsz 8kg gyapjút, csak majd ne csodálkozz az eredményen
Farmer: ez gondolom a spec farmer programnál írják, szintén a farmerek védelme miatt.Pamut programon mehet a full töltés, de ne ilyenkor tedd bele a legféltettebb/esetleg kényes ruháidat.
Centrifuga: túl sok, vagy túl kevés(1-2db) ruha miatt volt a + idő.
-
PainKiller13
őstag
válasz
Tothgera30 #10528 üzenetére
Ő konkrétan. Közelről mosni tökéletes.
-
andatti
senior tag
Na jó... ezt el...
Ugyanis vettem egy 8 kg kapacitású whirlpool-t, (4 év teljeskörű garancia, + 10 év a BPM motorra, ennyi a mentségem...) holnap szállítják le... Erre most akadtam rá a neten, hogy gyapjút pl. csak 1 kg lehet beletenni, farmert meg 4 kg-t... egyedül pamutra írta a 8 kg-ot... 150 rugóért ez nagyon rossz vétel volt. Arról nem is beszélve, hogy van 5 gyapjú pulóverem, akkor azt 3 adag mosásba kell szétszednem? kb. 6-8 farmerem, ami minimum megintcsak 3 adag ruha... Mivel 2 méter magas vagyok, a gyapjúkabátom már bele se tegyem... egy komplett ágyneműhuzat is 2 kg, erre írja, hogy max. 3,5 Kg-t tehetek bele... Akkor garnitúránként mossak, az 6-8 garnitúra, az annyi adag ágynemű mosás... elegáns ruházat 1,5 kg, akkor egy esti öltözet és annyi? sportruházat 3 kg, ami így télen egy öltözet ruha... A 8 kg-s mosógépben... grrr-grrr. Mutter teljesen kiakadt és bőg...
Van egyáltalán olyan mosógép, amibe ha rá van írva, hogy X kg, akkor addig a súlyig bármit bele lehet tenni? Mert a fentiek fényében erősen kételkedem... -
válasz
PainKiller13 #10527 üzenetére
Hasonló, az pontosan mit takar?
-
PainKiller13
őstag
válasz
Nekem hasonló van karcherből, 5 éves kb, működik kiválóan, 2-3 évig azzal mostam az autókat de mióta van a tesconál mosó azóta inkább ott mosom, jobban megéri. Mostmár max a ház falát mosom vele.
Ettől függetlenül 5 éves és működik kiválóan.
-
Black&Decker PW1400K magasnyomású mosóról van valakinek tapasztalata? Esetleg milyet érdemes venni? Terepjárót, Traktort, és egyéb munkagépeket mosnék vele.
-
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok.
Páraelszívónál mikre kell figyelni?
pl:
Engine in (W)
Max. Pressure (Pa)
Outflow (mm)
Max. extraction capacity (m3/h)Ezen adatok közül melyik számít jó terméknek?
Nekem inox kellene magas légszállítással,ha hangos nem zavar,szűrője mosható legyen,és a termék sokáig ne romoljon el.60 és 90 cm méretben gondolkodok.Még mindig cata és nodor párti a fórum? -
DonMenyet
tag
válasz
krisi047 #10514 üzenetére
Ugyanilyenünk van fehérben, és az is bugyborékol. (Főleg akkor, amikor nyitom az ajtaját.)
Egyelőre nem a végleges helyén van, és nem áll tökéletesen függőlegesen (az eleje felé van majdnem egy centi 'dőlés').
Szerintem a kompresszor felett lévő tálban összegyűlt víz bugyborékol, amit annak a hője hivatott elpárologtatni.
Még nem néztem mögé, bár így belegondolva ez mégse lenne túl logikus, mert a cső gondolom felülről megy a tálkába, nem alul/oldalt, így akkor meg hogyan bugyborékolna..
Azért gondoltam valami ilyesmi okra, mert amikor pár óráig nem használtuk villanyszerelés miatt és kicsit leolvadt, utána 1-2 napig sokkal gyakrabban csinálta. -
krisi047
senior tag
Sziasztok! Adott az alábbi Gorenje hűtő, kb. 3 hónapos. A gond az, hogy már több éjszaka is arra ébredtünk, hogy bugyborékolást hallunk. Azt hittünk, hogy a panelban valamelyik szomszédtól jön, de rájöttem hogy a hűtő csinálja. Mi a fenét jelenthet ez? Köszi!
-
Geller72
veterán
válasz
Bandita4141 #10506 üzenetére
Használj porcelántányérokat. Lehetőleg ne teszkósakat..
.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Nekünk ilyen van, kb 1 éve vehettük, azóta semmi panasz nem volt rá és nagyon szeretjük...Illetve ahogy láthatod a felhasználói vélemények is nagyon jók róla....
Élőben amúgy ilyen: link
-
Acef
addikt
válasz
Ez nem a mikró miatt volt.
A tányérnak volt túl sok a fémtartalma. -
Bandita4141
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni olcsó mikrohullám sütőt (15-20 ezer körül), lehetőleg ezüst színben. Fontos, hogy ne tudjon grillezni (a grillrácsot nehéz takarítani) és digitális órája legyen, tekerőgombos, nem érintős.
Az előző mikróm Samsung volt, azért kellett eladnom, mert a tányért melegítette, és a benne lévő étel hideg maradt, utáltam.
Köszi előre is a segítséget. -
McReay
aktív tag
Huhh, ezt a fok-beállítási lehetőséget jól benéztem!
A lényeg, hogy egyre szimpatikussabb ez a termosztát.
szerintem hétfőn meg is rendelemBiztosan jó a Beryl is, de sajnos az esetemben nem fér bele a keretbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest