- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Keresnek komolyabb mosogep-szarito parost amit egymasra is lehet epiteni. Nagy toltet (8kg?), hatekony tisztitas, magas centrifuga (1400+), hatekony rovid program (15 perc?), jo fogyasztas igy elsore szempont. Jo lenne hosszabb helyszini garancia is...
Koszi
-
Andris837
senior tag
Szép napot mindenkinek! Édesanyámnak vásárolnék egy mosógépet. A MM-ban néztem egy Electrolux EWT 0862-t. Tetszik a Fuzzy Logic technológia, az hogy a mosógép automatikusan megméri a betöltött ruha súlyát, majd ehhez igazítja a vízszintet, a mosószermennyiséget, valamint a mosási időt. Ez elég takarékos. Van e olyan aki ilyet használt, használ, mi a vélemény róla?
-
ildi_
tag
válasz
McSzaby #10359 üzenetére
Mi történt az Electroluxszal? Én ezt az AEG-et nézegetem már egy ideje és azt hiszem, hogy ő lesz a befutó. Nem volt még elöltöltős gépem sosem. Viszont fontos, hogy a fürdőszoba ajtón beférjen, ami csak 60 cm, nem akarok kockáztatni ilyen 58-60 cm-es gépekkel. A másik, hogy mindent tud, amit most elvárnék egy mosógéptől - 1400-as centri, 7 kg ruha.
Itt nagyon sokat samsungoznak, ár arányban elég jó, sokat tud, de nekem ez épp parasztvakításnak tűnik és inkább egy újabb meghibásodási lehetőségnek tartom. -
Integra
titán
sajnos ezek a porszívók ilyenek, ezt elkell fogadni.
a porzsákos porszívók csak úgy tudják a szívóerőt egyenletesen tartani, hogy a teljesítményüket folyamatosan emelik, ahogy telítődik a porzsák. ilyen pl a lux porszívója (kb 250e ft asszem), de talán a drágább miele porszívók is.
a porzsák nélküli porszívóknál meg van 7-8 év hendikeppje minden gyártónak a dyson-nal szemben, mert övéké az összes szabadalom ezen a téren, így a többi gyártó csak azokat a technológiákat használhatja fel, amelyek már szabadok. na a dysonnál tényleg nincsen szívóerő csökkenés, nincsen filter, sem takarítás, semmi az ég világon, csak kiüríted a tartályt és használod tovább. 10 évig kifújni sem kell a belső szűrőt, nem kell hozzányúlni. teljesen gondozásmentes és nem tud port visszafújni szíváskor. 1300w-os motor szívóereje konstans 290w. félelmetesen jó gép.
többek közt a többi gyártó ezért ontja magából az 1600-2000w-os porszívókat, hogy lépést tudjanak valamennyire tartani.
szóval 20-30e ft-ért nem szabad csodát várni porszívóknál (duplájától kezdődnek a jók szvsz) én is elfogadtam, tudom, hogy jó kis porszívóm van, de porzsákos, 2db porszák közel 3e ft bele, de mivel tiszta a lakásom, egy porzsák kb fél évig is jó, így kibírom. -
Predator2
addikt
Helló
Gondolom ezekre gondoltatok. [link] [link]
Reménykedtem benne, hogy lehet olcsóbban is kapni, de ha ezek jók akkor ez van.
Ennek viszont mi értelme van?
"A teljesítmény korlátozás amire te gondolsz, az nem csak Mo-ra vonatkozik, hanem ha jól tudom, akkor az egész EU-ra. /de mivel ezt még csak most fogadták el vagy most fogják korlátozni így raktárkészletről csak lehet nagyobb teljesítményűt beszerezni"
-
Vangelis
félisten
Nah ma megoldódott a kazán gond.
A váltószelet halt meg... egy évet bírt..
Szerencsére csak 6e ft ba került mert, megcsinálta garanciában a szerelő, még borravalót sem fogadta el.
Csak az egy éves felülvizsgálati díjat kérte el. -
Predator2
addikt
Helló
Van egy Zanussi 1215-ös rettenet porszívónk, ami ha egy kicsit is megszívja magát porral felére csökken a szívó teljesítménye a motor viszont visít.
Milyen porszívót ajánlatok ami nem túl drága, teszi a dolgát rendesen, megbízható.
Nincsenek nagy elvárásaim, csak takarítson rendesen, ne fújja ki orrán száján a port.
A porzsákot/tartályt lehessen üríteni, ne kelljen két hetente másikat venni.THX
-
laszlo168
senior tag
válasz
konci79 #10374 üzenetére
Akkor mégis megy ez
én is ma regisztráltam
(A termékre érvényes garanciális időszakot meghosszabbítottuk 12 hónappal. A készülékben (hűtő- illetve mosógépekben) található Digital Inverter Kompresszorra összesen 120 hónap jótállás érvényes. )Ez nem hangzik rosszúl, remélem be is tartják.
-
Rivaul
addikt
Olyan mint ha nem tudná rendesen bepörgetni a centrit. Ma reggel megint szedtem ki egy csomó törmeléket a gépből. Csináltam egy ecetes, vízkőoldós mosást amivel most lement a program. Most bedobtam egy adag mosnivalót és várok a csodára. Nem akarok szerelőt az az igazság. Se villannyal, autóval, háztartási géppel...Semmivel nem szoktam szerelőt hívni. Eddig még nem volt olyan amit ne tudtam volna megcsinálni. Remélem nem most kezdődik el
-
Acef
addikt
válasz
DonMenyet #10370 üzenetére
konci79
- "A sorozatszám ellenőrzése során azt állapítottuk meg, hogy regisztrált termékét nem a Samsung Electronics Magyar Zrt. hozta forgalomba, ezért a készülékre érvényes garanciát nem tudjuk meghosszabbítani. "- Ezt hivjak szürkeimportnak. Egy mediamarktol azert ez ciki
A MediaMarkt csak a Samsungtól veszi a cuccost.
Regisztrációnál az O és a 0 bevitele, valamint a 13 - 14 karakteres serial miatt van a félreértés.
Telefonon regisztráld a Samunál, érvényes lesz a garod.Rivaul
nézesd meg szerelővel, mert valószínűleg maradt még valami abban a gépben -
B-L-A-C-K
titán
válasz
PainKiller13 #10368 üzenetére
Köszi.
-
B-L-A-C-K
titán
Adott egy hűtő, alul fagyasztós, a fagyasztó részét leakarom olvasztani (véletlenül nem lett jól bezárva, és bejegesedett), kapcsolót nem találok rajta ami csak a fagyasztó részét kapcsolná ki, így akkor csak nyissam ki az ajtaját és várjam meg míg leolvad?
-
konci79
őstag
válasz
PainKiller13 #10365 üzenetére
Én nem vettem,hanem ott mondták hogy reg. után jár még asszem 1 év plusz garancia.
Na erre irt nekem MR. Samsung személyesen, hogy
...
-
PainKiller13
őstag
válasz
konci79 #10364 üzenetére
Én az euronicsban vettem egy tv-t 140ért 3 éve, beszart 3 hónappal ezelőtt, mivel vettem rá 5 év gart így kaptam gariban egy másikat(újabb típust), annál ugyanezt írja nekem mikor beakartam regisztrálni, még szerencse hogy vettem erre is 5 év garanciát. (igaz már most szar, csúszik a hang időnként)
-
konci79
őstag
válasz
Dluinet #10361 üzenetére
Mint nekem a porszívóval,vettem a MM-ban egy samut,mondták hogy regisztráljak a + gariért,megtettem,de:
"A sorozatszám ellenőrzése során azt állapítottuk meg, hogy regisztrált termékét nem a Samsung Electronics Magyar Zrt. hozta forgalomba, ezért a készülékre érvényes garanciát nem tudjuk meghosszabbítani. "
Ez minek minősül a MM részéről vajon,megtévesztés,félrevezetés?
-
Vangelis
félisten
Elvileg ma jön a szervice.... remélem meg tudja oldani a garanciát, mert kitépem a hajamat.
-
-
PeeterssoN
őstag
válasz
McSzaby #10359 üzenetére
bosch / siemens /miele - (elég drága)
Ezekben a márkákban biztos nem fogsz csalódni.
Ha nincsenek extra igényeid akkor maximum a méretre figyelj.Felültöltős jobban elfér, stabilabb mert a dobot két felől tartja. Elöltöltős kényelmesebb és szebb. Lehet fölé polcot rakni vagy beépíteni konyhába a pult alá. (magánvélemény)
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
100-140 között/ körül milyen mosógépet tudtok ajánlani? Mire figyeljek egy mosógép vásárlásnál, illetve mik azok a tényezők, amiket kerüljek?
A jelenlegi Electrolux alsó kategóriás csoda 2 évig se bírta és sajnos a garancia is csak 1 év volt rá. (Nem, ezt még nem én vettem...)
Semmi elvárásom nincs a mosógéppel szemben csak annyi, hogy 4-5 évet minimum menjen el.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Asszonynak van egy elöltöltős mosógépe. Mivel költöztünk így jó ideje csak bele volt téve a leeresztő a zuhanyba. Hosszú kérlelés után úgy döntöttem ma bekötöm a lefolyóba. Hiba volt...
Mikor engedte volna le a vizet a csatorna nem bírta el és eldugult. A gépet leállítottam hogy ne szenvedjen. Gondoltam józan paraszti ésszel (utólag inkább csak paraszti) hogy letolom a dugulást pumpával. A dugulás el is múlt de vele együtt a csatornára kötött gép is... Vissza nyomta a szok xart a puma a gépbe. Szétszedtem az egész gépet és kipucoltam egészen a dob-ig de most nem hajlandó befejezni egy programot sem. Elindul, feltölt, mos, leereszt de a centrinél ördögi körbe esik és agyhalált kap. Csak forgat, forgat és forgat de azt is amolyan félgőzzel. Többször áramtalanítottam, kikapcsoltam, újraindítottam, szétszedtem de semmi. Mit tudnék tenni az új gép vételén és a patakba mosás lehetőségén kívül?
-
Bacusuz
őstag
válasz
PainKiller13 #10352 üzenetére
Én már nem rakhatok parapetteset,mert eddig gázkonvektoros fűtés volt.
Mivel társasház ,így csak a kéményes kintrőlszívós megoldás működik.Nem kll ezeket évente karbantartani?
Valahol azt hallottam -
Bacusuz
őstag
válasz
PainKiller13 #10349 üzenetére
szerintetek milyen turbós kazánt vegyek ami rendszeres szervizelés(éves) mellett sokáig elmegy?
új lesz a rendszeraz a gond hogy mindenki mást mond
-
PainKiller13
őstag
válasz
Vangelis #10348 üzenetére
Nekemis Ariston van, tavaly karácsonyra lett véve, (akkor egyszerre beszart a gáz és a vegyestüzelésű kazán is, volt öröm, miután vettünk egy robogót közös pénzen apámnak, kb lenullázta a két kazán mindenki kasszáját), de utána kihívtuk rá 2 hónapra a szervizest hogy írja rá a +1 év gart(+13ezer ftért), ezekszerint nem hiába
-
Vangelis
félisten
válasz
DonMenyet #10347 üzenetére
Remélem nem lesz drága mulatság... mert még tényleg nagyon fiatal kazán.
Elvileg garanciás is volna, ha szóltak volna, hogy szervizeltessem le.De végre sikerült elérnem a szervizest, azt mondta majd megbeszéljük a részleteket....
Kíváncsi leszek. Remélem megoldja valahogy a garanciát, mert most szűkös a keret. Sőt igazából nullához van közelebb. Fene gondolta, hogy bexarik egy év után.
-
DonMenyet
tag
válasz
Vangelis #10345 üzenetére
Nekünk egy (akkor 5-6 éves) Vaillant kazánnal volt ugyanez 2 éve. A szerelő kiszedte a váltószelepet, megtisztította, egy fél évig jó volt majd megint elkezdte. Ráadásul volt, amikor nyáron jött rá 30 fokban, hogy ő most inkább fűtene a melegvíz helyett.
Végül ki lett cserélve a szelep, azóta jó. -
Vangelis
félisten
Üdv skacok nagy a baj.
Adott egy egy éves 2 hónapos Ariston BS II 24 FT turbós gázkazánunk.
Most azt csinálja pár órája, hogy nem produkál meleg vizet.
Érzékeli, hogy megnyitjuk a csapot, de sajnos csak a rendszert melegíti.Nem értek hozzá, de gondolom a váltószelet xarakodik.
De persze nem mondták, hogy 1 év után kell átvizsgálás, hogy legyen még egy plusz év garancia.
Gondolom jó drága a javítás,,, pont most amikor még melóból is kibaxtak....
Ha jön a xar jön rendesen.
-
törölt tag
válasz
Integra #10340 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem elég a 290-300W-os szívó erő, csak kiemeltem, hogy 300W felett legyen. Ergó kerülendő a jóval ez alatti értékekkel rendelkező porszívó, átlagban a 15k körüli gépekre 300-320W-ot ráhazudnak a webes ismertetőkön. Az 1600-2000W-os teljesítményt pedig csak azért írtam oda zárójelben, hogy az érdeklődő, nehogy átszaladjon a szavakon és a névleges fogyasztási adatokból kiindulva mindegyik típusra azt mondja "óó hát jóval erősebbek 300W-nál". Körültekintő próbáltam lenni, de úgy látszik nem jött össze...
-
degu
senior tag
válasz
Integra #10340 üzenetére
Nem ezek a paraméterek számítanak,hanem az,hogy a rendszerből kifolyólag ezt meddig tudja produkálni.
Vettem egy szuper szívóerővel,és teljesítménnyel bíró gépet,és két hónap múlva már nem szedte fel a cérnaszálakat,meg a kis szöszmöszöket!
Szövet-porzsákos volt,és eltömődött a zsákja,hiába tisztogattam,meg mosogattam.
/A papírszűrősbe meg szűrőcserébe fél év alatt kifizettem a porszívó árának 50%-át!/
Úgyhogy a JÓ porszívó a rendszeresen,újonnan vásárolt. -
törölt tag
válasz
PeeterssoN #10334 üzenetére
Hasonló paraméterekkel bírjon az is.
Bátyámnak van egy Zanussi ZAN1830. Ő meg van vele elégedve, abban a hengeres HEPA-t kell cserélgetni, amikor már koszos, esetleg 1-2 alkalommal ki lehet fújatni kompresszorral. Állítólag lehet mosni ezeket a szűrőket, de nem biztos, hogy ajánlott.
Továbbá érdemes jól megnézni az illesztéseket, a portartály csatlakozását stb, nehogy valahol kinyomja a beszívott port. -
törölt tag
válasz
PeeterssoN #10330 üzenetére
Korábban hasonló témában kerestem, és az alábbi szempontok bizonyultak mérvadónak:
-szívó erő (teljesítmény) legyen nagyobb, mint 300W [Fontos: Nem a névleges fogyasztásról van szó, ami 1600-2000W is lehet!]
-minél tovább éljen rá garancia
-porzsák (ha porzsákosat veszel) elérhető legyen térben és árban
-HEPA szűrős legyen -
PeeterssoN
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani porszívót max 15 ezerig?Ha pontosan nem is; melyik a jó porszívó (teljesítmény zajszint...stb). Mire figyeljek?
-
PainKiller13
őstag
Nekem van Galaxy S4-em, 2 éves, tökéletes állapotú, minőségi cucc, viszont TV-t én sem vennék többet, van egy amit garanciában cseréltek (2 év után beszart az előző de vettünk rá 5 éves gart), de ez már újonnan is olyan volt hogy csúszik a hang néha, majd ha egyszer megelégeljük akkor legariztatjuk, erre is vettünk 5 év gart.
-
nesa
veterán
sokmindenbe Pl mobil telonal, TV-nel eszembe jutna de mosogepbe ez majdnem dzsunka szamomra, hol gyartajak ezeket?
Moso, mosogato, szarito... gepnel nekem csak Bosch es AEG, esetleg ezek testverei jutnak eszembe, de PL azonos bosch es siemens kozul a bosch tetszik jobban.
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
7-8 kg-os mosógép kellene, lehetőleg Samsung.
Melyik típust és hol érdemes venni? Nem szakterületem, így inkább kérdezek. Láttam mostanság más is küzd mosógépvásárlással, nem csak én
-
-
andatti
senior tag
Köszi a válaszokat!
Ma voltunk a madaras tecsóba, meg a média marktban, és írtam fel újabb típusokat... Nem reklám de ebben a hónapban madáréknál adnak X% kedvezményt, ami igazából úgy kedvezmény, hogy le lehet vásárolni... Az eladó nagyon propagálta ezt a bubble funkciós samut, mert kevés víz fogy, és kevés áram, kevés mosópor és szépen mos... A tesómék meg az LG-t, mert egyedül abban van direkt drive rendszer, azaz nem meg tönkre az ékszíj se, meg a szénkefe se, mivel közvetlenül rá van kötve a motor és így ad motorra 10 év garit... Az AEG mellett milyen érvek szólnának? Mert bár néztem a linkedet, de nem jöttem rá, hogy mitől egyedi az ajánlat ildi_. Egyre inkább bőség zavara kezd kialakulni... -
paulikg
csendes tag
Üdv.
Van egy régi fagyasztóládánk
Zanussi
Model: za 120 c
Típus: cf 115Honnan tudhatnám meg a gyártási évet?
-
ildi_
tag
válasz
andatti #10308 üzenetére
Én most ezen az AEG-en gondolkodom már egy ideje. Ezért az árért nem találok jobbat. A Samsungokat dicsérik, de a felső szomszédomnak olyan van és azt nem hallom, h az én 10 éves Indesitem mos, azt viszont igen, amikor az ő samuja rákezd. Emiatt egyszerűen nem bízom benne.
Egy kicsit én is tanácstalan vagyok, nem tudom, hogy megvegyem-e. Hosszabb távon számolunk szárítógéppel is, emiatt is kellene elöltöltősnek lennie, de valamiért mégis vacillálok már egy ideje. -
andatti
senior tag
Nem emlékszem, hogy volt-e válasz az új mosógép vásárlással kapcsolatos tanácskérésemre... De most itt van pár típus, ami szimpatikus, így erre most tényleg választ várok, érvek-ellenérvek, melyik lehet a legjobb vétel /ár-tartósság-használat-érték/
Samsung GWF80F5E0W4W vagy WF80F5E0W4W
A+++
8 kg ruhatöltet
1400 fordulat
12 program /van 15 perces program is benne/
85*60*56 cm
2+3 év garancia
kb. 130 ezer FtCandy GVW596LWC-S /mosó-szárító egyben/
A mosás, A szárítás, A energiafelhasználás
9 kg ruhatöltet
1500 fordulat
15 program
85*60*60 cm
kb. 150 ezer FtLG 7,5 vagy 8 kg-os mosókapacitással, hasonló paraméterekkel, mint az előző kettő, direkt drive rendszeres, motorra 10 év garancia...
vagy Gorenje W9845I mivel már volt ez a márka konyhai eszközként a háztartásban
A+++
9 kg ruhatöltet
1400 fordulat
31 program
60*85*60 cm
kb. 150-155 ezer FtÚgy tűnik az utolsó tud a legtöbbet, de az a legdrágább is... igaz, nem tud szárítani, de az nem is létszükséglet...
Szóval még mindig az a kérdés, hogy melyiket ajánljátok. (olyan is lehet, ami itt nem szerepel...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Le Mans Ultimate
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest