Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz skristof #4131 üzenetére
mennyi a keret? ezen múlik minden.
sajnos a használt hűtőkért nem adnak sokat, örühetsz ha legalább elszállítják és nem neked kell vesződni vele, hogy hova tedd a régit nekem is az volt a mázli, hogy eltudtam adni, és aki elvitte, volt autója amibe befért....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz skristof #4133 üzenetére
Alsó alsó-közép kategóriás hűtőknél nem szabad hanyatt-esni az A plusszok számától. Munkatársam is vett anno valamilyen Idesitet A++. Három év után bedöglött 45ezer lett volna a javítás, kuka. Így vett egy F vagy rosszabb kategóriás gépet, ha visszaszámolom az árát áramköltségre.
Két gép 100k környékén:
-Aeg alulfagyasztós A+ 90000Ft+7000Ft az öt év garanciához.
-Electrolux alulfagyasztós A++ 110ezerFt+11500Ft az öt év garihoz. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz skristof #4137 üzenetére
Nem vagyok hűtő szakértő én sem, saját szubjektív vélemény:
-Indesit meg pár egzotikus márka - alsó
-Electrolux, AEG, Gorenje - közép
-Siemens, Bosch, Sharp, LG - közép-felső
-Liebherr, Smeg, Miele (meg a közép és közép-felső drágább modelljei) felső kategóriaNem nagyságrendekkel jobb, de kevesebbet fog fogyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz skristof #4167 üzenetére
Nekünk kb. 2,5 éve van egy fagyasztó nélküli Gorenje hűtőnk, eddig nem volt vele gond. Előtte egy kombi Electrolux volt az kisebb zajjal működött, de mivel az jóval régebbi modell volt lehet ez nem jelent semmit.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
DeFranco
nagyúr
válasz skristof #4164 üzenetére
Nos, nekünk ilyen készülékünk van: RK60358HW
Három éve vettük, azóta szuperál itthon. Jól hűt, ez biztos, kényelmes pakolni, stabilan áll, és egyebekben is egy masszív kivitelnek tűnik.
A hangjáról sok összehasonlítási alapom nincs, de Édesanyámnak (megint csak kinézetre) hasonló electroluxa van, mint amit linkeltél. Az electrolux lehet valamivel kevesebb hangot ad ki magából (2 dBA-val halkabb a specifikáció szerint) de amikor hangja van, akkor egy közepesen magas, sípoló, nyikorgó hang. Zavaró. A miénk mélyebb, ilyen nyikorgó hangot nem ad ki. Anyu hűtőgépe 1-2 évvel idősebb a miénknél. Összességében a miénk szerintem egész csendes, tulajdonképpen soha nem tűnik fel a hangja. Ha minden ajtó nyitva van, akkor kb. 5-7 m-ről szabad rálátásunk van a hűtőre, de simán alszunk így, nem is halljuk. (Tényleg, ez most jutott eszembe.. durva )
Szerencsére az a Darth Vader-es szörcsögő hang, ami sok hűtőre jellemző, és engem az őrületbe kerget, egyiknél sincs.
A mi hűtőnkön az ajtó rendesen nyílik, záródik, semmi probléma nincs vele. Anyu hűtője azonban olyat csinál, hogy ha becsukod, akkor az ajtót beszívja, és kb. 1 percig nem lehet kinyitni. Fizikailag ki lehet, de inkább nem erőltetjük, hogy nehogy tönkremenjen a gumi vagy valami benne. Elvileg nincs semmilyen no-frost vagy egyéb varázs funkciója egyiknek sem, nem tudom miért csinálja, de van.
A miénk fogyasztása szerintem megfelelő, viszonylag ritkán kapcsol be, igaz mi meg is tartjuk az 5, de inkább 10 centi távolságot minden oldalról. Olvasztani félévente kell, de mi sokat nyitogatjuk. A szabályzót mi általában 30%-on tartjuk, most a legmelegebb kánikulában kellett csak 50% alá húzni egy kicsivel, télen, nagy hidegekben mehet 30% alá is valamivel. Így random mérésnél 6-8 fok van, ha nem nyitogatjuk egy jó ideig, akkor 5,5-6,5.
A gari azt hiszem egy évvel több volta gorenjére, mint a többire.
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz skristof #4208 üzenetére
Az a fiók? Én úgy tudom, nincs ott kevésbé hideg... mindenesetre ha jól emlékszem, ilyen romlandóbb dolgokat, felvágott, ilyesmik. Vagy legalábbis én azokat behajítottam oda, legalább nem kell matatni a sok kis izé között a polcokon, elég kihúzni egy fiókot, rendezettebb is.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Abrion
senior tag
válasz skristof #4532 üzenetére
Tetszik, de mivel még müxik a régi de nem hiszem hogy eltudnám adni, jobb lenne egy zanussit venni egy márkaboltban és a meglévőt becserélni, bizonyára van ilyen akció, vagy nincs.
De azért kösz a postot tetszik a kinézete.(#4533) Terminator_
OkéÚj kérdés
Voltam 2 héttel ezelőtt az MMben és mindegyik hűtőnek alul volt a mélyhűtő része, de miért van így? réginél mindig fölül volt, mi ez a furcsa változás? -
Terminator_
tag
válasz skristof #4574 üzenetére
Ami a Zanussid alatt van az egy rezgéscsillapító alátét,vastag gumiszőnyeg vagy valami ilyesmi,az panelokba szuper mert az alattad levő nem őrjöng amikor mosol,egyébként ha gumilábas az AEG akkor nem kell, meg amúgysem csak ha tekintettel vagy a többiekre üdv
Hibás-Lcd-Monitorokat-Tévéket,Mosógépeket valamint Mosogatógépeket veszek! Írj bátran pü-t,vagy hívj +3630-659-98-22 .
-
nyunyu
félisten
válasz skristof #4580 üzenetére
Aztán amikor ki akartam kapcsolni a gépet, nem kapcsolt ki. Hiába nyomkodom a be/kikapcs gombot, mint Tóth a mutterját, nem érzékeli...
Zanussi/Electrolux/AEG mosogepeken a play/pause gomb arra valo, hogy ideiglenesen leallitsa a programot, ha utolag be akarsz dobni egy fel par zoknit a mosando koze.
Nyithato pozicioba forgatja a dobot+kikapcsolja a gyerekzarat.
Aztan ismetelt megnyomasra folytatja a mosast.
Elvileg csak a program elejen van erre mod, ha mar nem eg a fedel nyithatosagat jelzo LED, akkor mar hiaba nyomkodod, nem csinal semmit.Mosogepet kikapcsolni a programvalaszto tekero kozepre tekeresevel kell.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik