- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
phedi77
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, problémám lenne: új beépíthető konnektoros kávéfőző hideg kávét főz. Mi lehet a gond? Majd hívom a szervízt hétfőn, de hátha meg tudom "szerelni", mert csak rosszul csináltam valamit...
Javaslatotok esetleg?... -
canniball
nagyúr
Holnap-holnapután díjmentes házhosszállítás a MM-nál! Részletek.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Mivel a keresőben csak egy bejegyzést találtam így kérdésem lenne:
Van valakinek itt negatív vagy pozitív tapasztalata erről a porszívóról
SAMSUNG VCD9420S33/XEHEsetleg valami ajánlott alternatíva?
A lényeg, hogy porzsák nélküli legyen...
Most ilyenünk van, de már bánom, hogy megvettük anno, törnek a műanyagok...LG V-WA266ND
Előre is köszönöm!
-
r6man123
senior tag
Sziasztok! Kavevofot szeretnek vasarolni 20ezer forintig. Jo lenne, ha lehetne vele pressot es atfolyos kavet is kesziteni. Egy szemely reszere lesz, amiota ev lettem megugrott a kv fogyasztasom es erzem, hogy a "poros" kabe nem lesz hosszu tavon mukodokepes.
Elore is koszi -
Rivaul
addikt
válasz
Bacusuz #10992 üzenetére
Ha nem elég nagy a cső emelkedése akkor visszafolyik a víz és nem fog egy centit sem leengedni a tartályból. Kb 2 hónapja mentem én is át ezen. Ha nincs felvezetve a cső a gép hátulján akkor ezt orvosold. Ezen kívül a visszafolyó víz miatt alul tisztítsd ki a szűrőt is.
-
Bacusuz
őstag
olyan problémával fordulok hozzátok ,hogy a pár éves samsung mosógéphez vettem egy leeresztő cső hosszabbítót,és bekötöttem mosdó szifonba(mivel eddig csak a kádba ürített,és tegnap nem dugtam be így a 4.ről a földszintig eláztattam mindenkit
).
Már percek óta megy a pumpa,de a víz nem fogy a gépből (legalábbis úgy hallom)
Szerintetek mi lehet a baj?
A gyári csövet kb 1,5m hosszabbítottam meg. -
hossszú
őstag
válasz
hossszú #10972 üzenetére
Tegnap megjött a porszívó, az első benyomásaim igen pozítívak. Hatalmas előrelépés ez a gép az előzőhöz képest, csendes és nagyon szív, nem is gondoltam, hogy létezik ilyen porszívó.
A papírjait böngészve rátaláltam a gyártási helyre ami Csehország, kicsit guglizva arra a következtetésre jutottam, hogy a gépet valószinüleg az ETA gyárthatja, és nem csak Sencor néven hanem saját márka név alatt is mégpedig ETA 0471 Silent néven. Eléggé hasonlít egymásra a két gép mind műszaki tartalomban mind kinézetben. -
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Jó minőségű kontakt grillt szeretnék vásárolni, viszont fogalmam sincs milyen szempontok alapján találom meg a megfelelőt. Előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
Sencor SCP 1500 elektromos főzőlap
(#10979) zoltan6
Igen, azon a néven jobban el van terjedve a köztudatban...
-
kutga
félisten
válasz
macilaci78 #10976 üzenetére
Ez milyen néven fut?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kicsit lemaradtam a technikával. A szülők nemrég vettek egy indukciós villanytűzhelyet, karácsonyra meg akarom lepni őket egy kotyogós kávéfőzővel, konkrétan ezzel. A leírásában egyértelműen szerepel, hogy ez nem indukciós tűzhelyhez való.
A kérdés adódik, ezt nem fogják tudni használni, vagy hogy kell elképzelni? Van olyan is, ami kifejezetten indukcióshoz való, de nekem ez kellene.
-
tankal
tag
Sziasztok!
Hűtőszekrény és porszívó vásárlás előtt állunk ebben kérném tanácsotokat!
Hűtő:Egyajtós fagyasztó nélküli, 260-320 l térfogatú, fehér kellene.Kerülném a zanussi, electrolux márkákat ezekkel már mellé nyúltam. Max 120e gondoltunk szánni rá és legfőképpen 1-2 megbízható márka érdekelne.Porszívó
apír porzsákos,szőnyeg, parketta takarítására 90nm lakás. Min 360 w szívóerővel és ne legyen túl nagy és nehéz. Kb 25e ig ha belefér és itt is márka érdekene legfőképpen.
Előre is kösz a segítséget! -
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Szüleim mikrohullámú sütőt szeretnének venni.Semmi extra nem kell csak melegítsen normálisan és megbízható legyen.Van most nagyon ajánlott mikro?akár neten, akár rendes boltban. -
talpas
aktív tag
válasz
szőröscica #10967 üzenetére
Az a másodperces rövid szakaszos mágnesszelep nyitás vajon mire van? Megnézi, hogy zörgetheti-e a vízhálózatot? Nekem azért fura, mert van benne szintérzékelő, a programokhoz vagy tól kapott értékhez viszonyítva enged be vizet, kezdéskor belelocsol a mosószerbe, tölti a teret, elindul a dob, hogy a ruha talán előbb igya a vizet. A tiédben miért van ez a sűrű engedem a vizet meg nem, miért nem tölt folyamatosan a megadott szintig. Meg kellene nézni u.ezt a típust másnál is. A sarok v. töltő szelepek is akkor vannak pld. a klotyónál, mosdónál helyesen beállítva, ha nem csap ki a víz a mosdóból, nem kattan jó nagyot a klotyónál a vízvez. hálózat. Egyszóval nem előny a tökig kitekert szelepállás a végponton, van ott 3-5 Bar.
-
válasz
szőröscica #10967 üzenetére
szűk keresztmetszet miatt nem tud hirtelen víz beáramolni a mosógépbe, sem hirtelen leállni, így a hirtelen nyomásváltozás is megszűnik
érdemes volt 8-10 évesen játszani a kertben a slaggal
-
hossszú
őstag
A topikban is többek által ajánlott Sencor SVC 8YL és a Sencor SVC 8VT csak a színében tér el vagy van más különbözőség is.
-
LOTR
addikt
sziasztok
kombinált hűtőszekrény szeretnénk, eddig kettő lett kinézve, természetesen nem csak e közül a kettő közül lehet választani, de nagyjából ilyen paraméterűek érdekelnének, tehát ebben kérnék valami tippet, hogy mégis mit, jók e ezek?
olyan ~100l körüli fagyasztója minimum legyen (nagyobb is jó), de a sima hűtő részre nem nagyon kell ~200-220l-nél nagyobb és olyan 100k körüli értékben (ha van, ami jobban megéri többért, az nem gond)
gorenje rk6192aw
Zanussi ZRB36104WA
köszi -
törölt tag
Üdv!
Ezt a gofrisütőt néztem ki ajándékba: ARIETE 187 retro gofri készítő
Szerintetek ez jó vétel lenne?
Köszi. -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem különböző webshopokat a különálló indukciós főzőlappal rendelkező tűzhelyekkel kapcsolatban és nagyon drágák sőt mi több ahogy láttam két márkának(Aeg,Electrolux) van csak ilyen készüléke.
Electrolux a Média Markt oldalán 180.000ft.Tud valaki olcsóbbat?
-
DonMenyet
tag
válasz
szőröscica #10959 üzenetére
Majdnem ugyanilyenünk van és ugyanezt csinálja.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Az, hogy vezetéknek nem tesz jót, egy dolog. De hogy ha egy társasházban egy ilyen mosógép van, akkor a szomszédság összes csaptelepében szétvághatja a tömítést.
-
válasz
van előtte csap
ha igen, akkor zárd el annyira, hogy alig kapjon vizet, majd egy kicsivel tovább fog tölteni, kb 5 perccel lesz hosszabb a program -
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica #9254 üzenetére
Sziasztok!
[l]http://www.lg.com/hu/mosogepek/lg-F12B8ND1-mosogep
Ilyen mosógépem van. Mosás kezdetekor nem tudom milyen okból, de először nagyon apró szakaszokban permetez be vizet. Ami azt jelenti, hogy megengedi a vizet kb. 1 másodpercre, aztán hirtelen elzárja, majd ezt megismétli kb. ötször, hatszor.Ez gondolom nem tesz jót a vízvezetékeknek, hallom is néha, hogy a falban mozog, nekiütődik, mikor így hirtelen elzárja a vizet.
Mit lehetne csinálni, hogy ne tegye tönkre a rendszert?
-
Stehe
aktív tag
No megvettem a gépet 69.990-ért. Egy régi billentyűzetet adtam le érte!
Ma este beüzemelem, remélem jó lesz!
-
PainKiller13
őstag
válasz
Mercutio_ #10953 üzenetére
Azt írja elektromos készülék, azt nem, hogy mosógép, szerintem egy rossz turmixot is beszámítanak.
Énis gondolkodom, lehet hogy érdemes lenne lecserélni a régi electroluxot, bár nem tudom mennyi előnyöm származna belőle, kevesebb vizet fogyaszt e (ez nagyon drága nálunk), áramot gondolom kevesebbet mert a mienk sima A-s. Viszont működik kiválóan, nem adnám be 10ezer forintért, de ha mást is belehet adni helyette akkor meggondolnám
-
Stehe
aktív tag
Köszi!
MM-ben mennyibe kerül?
Samsung esetén 2 típust néztem, WF60F4E0N2W ill. Samsung WF-60F4E0N0W / PL. Előbbi 75k-be kerül, és Edigital ingyen házhozszállítja. Utóbbi 80k, de lengyel panellel, akkor szürkeimportos lehet.
Whirlpool meg azért szimpatikus, mert elég régi mosógép márka, Samsung viszonylag új a piacon...
-
Acef
addikt
Mindkettő jó.
WF60F4EON0W / 1000 ford., N2W / 1200 fordulatHolnap venném egy multi offline áruházában (láttam egy MM hirdetést). Fizetés után pedig elkölteném +gar-ra.
Csak akkor Lengyel a panel, ha nem a HU importőrön keresztül jött az országba (tipikusan az olcsó online áruházakban)
-
Acef
addikt
válasz
B-L-A-C-K #10947 üzenetére
- NoFrost, Total NoFrost = NoFrost hűtő és fagyasztótér.
- Frost free (csak AEG, ELECTOLUX, ZANUSSI) = Automata olvasztás a hűtőtérben, NoFrost a fagyasztóban.
Mindkettőnél: full jegesedésmentes, de több zaj, fogyasztás, hibalehetőség, magasabb ár.- Normál automata olvasztású kombihűtő = automata olv. a hűtő, manuális a fagyasztó.
A hűtőt nem kell olvasztani, a fagyasztót kb. évente kell olvasztani. Cserébe: takarékosabb, halkabb, egyszerűbb, olcsóbb. -
B-L-A-C-K
titán
Köszi az infót. Apámék akartak új hűtőt amúgy, mi egy éve vettünk egy Electrolux EN3600AOX-ot, amit nagyon szeretünk ezért gondoltam az utódját megrendelem nekik, teganp este meg is rendeltem MOX-ot, csak utána láttam van JOX is, de nem láttam a különbséget, de akkor pont a jobbikat rendeltem...
Amúgy azt se tudom mit jelent ez Frost free, leírnád nagyjából?
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Tavaly tesóm vett egy Teka DBB60 Inox szagelszívót, ami most lett beüzemelve, viszont nincs kéménye, ezért kellene bele szénszűrő. A hivatalos honlapon D4C-t írnak hogy ez való bele, viszont sehol sem találtam ilyet.
Ebben tud valaki segíteni? Elképzelhető, hogy helyette kitaláltak valami univerzálisat ami mindhez jó és ezért nincs már az?
-
szaboger
tag
Sziasztok ! Gyors segítséget szeretnék kérni mosógép ügyben 80 E ft ig mik ajánlottak, ha lehet garikiterjesztéssel legyen legalább 3-5 év garancia rá. Ezeket nétem eddig Whirlpool AWE 4519 WHIRLPOOL AWE 50210 Electrolux EWT1262TDW, felültöltőset szeretnék tudjon 1000 centrifugát 5-6 kg-t a többi most nem számít. Vagy ezek helyett mik az ajánlottak ha 10-20 E ft -al meg tudnám toldani a keretet? Köszönettel Joker
-
Stehe
aktív tag
Ill. közben találtam az alábbi gépet, elég jó ajánlatnak tűnik (bár nem tudom mi lehet a különbség az előző Samsunghoz képest):
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Mosógépvásárlásban kérném a segítségeteket!
85x60x45 cm helyünk van, ide keresnénk gépet. A kritériumok a következőek lennének:
- Megbízható, lehetőleg vibrációmentes gép. A konyhaszekrénybe lesz berakva, így nem lenne jó ha centrifugázás közben szétverné a konyhabútort
- Legyen benne gyors program (~30-50 perces)
- Időzített indítás
- Csipogjon, ha lejárt
- Ill. opcionális lenne a maradékidő kijelző, de ha ez már egy árkategóriával feljebb van nem fontosÁr: Minél kevesebb, de azért ne menjen a megbízhatóság rovására. Max. 70-80-90-et szánnék rá...
Az alábbiakat kinéztem, szimpatikusak (tudásban és árban is), de nem tudom másnak van-e róluk véleménye, ill. jobb javaslata:
Samsung WF-60F4E0N0W / PL (lengyel felület?)
Whirlpool AWO/C 6304 -
Rivaul
addikt
válasz
csemberlen #10928 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor cirka 30 fok körül lett megdöntve. Én márcsak ezt láttam mikor befele hozták. Azt hogy maga a szállítás hogy zajlott az passz. Utána 3-4 órát hagytuk pihenni és aztán lett beüzemelve. Másnap este egyszercsak trópusi környezetbe kerültek a gépsonkák és többé le se hült a hangulat
-
Alex91
félisten
Meg Indesitben lattam szelessegben megfelelot.
Valami jo minosegu kellene, ami hiba nelkul elmegy legalabb 10 evig.
-
Rivaul
addikt
Ahogy mondod. Márkához méltatlan hibák fordulhatnak elő. Kategóriáján belűl valóban az olcsóbbak közé tartoznak az itthon kapható modellek de azért magán a hűtőkön belűl nem ilyesmit várna az ember 180k-ért. Ettől függetlenül nagyon elégedettek vagyunk vele, csak az ember képes jobban csalódni apróságokon is ha magasak az elvárásai akarva, akaratlanul is.
-
Rivaul
addikt
válasz
Alex91 #10923 üzenetére
Nekem nagyon hasonló van csak picit drágább. Maga a gép az jól megy és fogyaszt de összeszerelési minősége nem egy ájulda. 2 éves és a körbefutó gumizáró le van szakadva. Megvételkor nagyobb ívbe döntöték mint kellett volna így 3 nap után beadta a kulcsot, ez csere készülék már.
-
Alex91
félisten
Errol a hutorol mi a velemeny? Liebherr CUP 3021
Alulfagyasztos hutot keresek, ami 54-56 cm szeles, sima huto resze legalabb 200l-es legyen (ha nagyobb nem baj).
-
törölt tag
Üdv!
Milyen gofrisütőt tudnátok ajánlani max. 10 ezer Ft értékben? -
DeFranco
nagyúr
válasz
PainKiller13 #10919 üzenetére
Ha vetted volna a fáradtságot akkor látnád hogy én sem kerámia edénykészletet vettem, hanem saválló acélt
Akkor viszont ez nem állja meg a helyét
-
PainKiller13
őstag
válasz
DeFranco #10918 üzenetére
Húst serpenyőben sütöm, nem edényben, abba főzni szokás.
Arra vettem a kerámiát, eddig bírja a sarat, majd idővel kiderül.
Tescoban vettem ilyen "50%"-os akcióban, ami persze nem az, de így olcsóbb volt, ezen kívül minden a normál árán maradt, csak fölé írták a kétszeres árat áthúzva
Illetve tesco garanciával is maximálisan elégedett vagyok, visszaviszem visszaadják a pénzt, rozsdásodástól tartok egy picit, de bízom a tefálban, ugye ezt lehet mosogatógépben is mosni, meg a másik fő szempont a sütő volt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
PainKiller13 #10917 üzenetére
A saválló acélra rászenesedett hús/egyéb viszont rákkeltő lesz, mert hogy teflon nélkül meg nem sütsz meg rajta egy húst/halat roston vagy egy tükörtojást vagy egy akármit odaégetés nélkül az tuti.
Ésszel kell mindent használni.
Amúgy frankó készlet, gondolkodok én is valami ilyen sütőbe tehető szetten.
-
PainKiller13
őstag
válasz
Mercutio_ #10916 üzenetére
Megenni egyik sem az lehet az, viszont szerintem minden más téren hasznosabb mint a teflon.
Ha vetted volna a fáradtságot akkor látnád hogy én sem kerámia edénykészletet vettem, hanem saválló acélt, amiből biztos nem fognak rákkeltő gázok távozni 300 fok felett, sőt remélhetőleg semmi nem fog távozni az anyagból
-
Mercutio_
félisten
válasz
PainKiller13 #10915 üzenetére
Ha szerinted se egészséges a kerámia bevonat, akkor mi alapján állítod, hogy nem kapnak tőle rákot idővel az emberek?
-
PainKiller13
őstag
válasz
Mercutio_ #10913 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, a kerámiabevonat sem hiszem hogy egészséges lenne, illetve az olcsó az hamar lepattogzik(tesóm 1 éveséről már levan), én nemrég vettem őket(serpenyőt), szóval nem tudok véletményt alkotni, de most vettem anyámnak edénykészletet, amin elég sokat agyaltam, és végül Tefal ClassyChef 10 lett. Reméljük tartós lesz. Illetve ettől nagy valószínűséggel nem fognak rákot kapni
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DeFranco #10910 üzenetére
Meg a hideg sör!
Nincs ma olyan élhető megoldás, ami garantálná a hosszú életet. Aki tudatosan egészségesen él, ugyanúgy elcsaphatja az autó, vagy szobanövény értelmi szintjére hülyülhet vénségére és forgatni-pelenkázni kellhet. És van ellenpélda is, például a 85+ éves láncdohányos alkoholisták.
Illetve ha a teflon rákkeltő, akkor inkább a mosogatógépen keresztül távozzon a csatornába, mint a szervezetemen keresztül.
-
Mercutio_
félisten
válasz
PainKiller13 #10907 üzenetére
Elvileg egybefüggő bevonat ami nagyon kemény, így apró darabok nem válnak le belőle.
Ha nem karcolgatod éles dolgokkal a teflon bevonat nem jön fel és ha igen akkor is csak több év után, nagyobb darabokban. Ha ez megtörténik, akkor evidens, hogy az eszköz nem tudja ellátni funkcióját, tehát mehet a hulladékudvarba, vagy lomtalanításkor a veszélyeshulladék kupacba.
Azt, hogy ti addig használtátok, amíg már nem volt rajta teflon bevonat nem kommnetálnám.Arra mondjuk kíváncsi vagyok a kerámiabevonatos cuccokról 10 év múlva mi derül majd ki, mert ugye azt azzal reklámozzák, hogy ellentétben a rákkeltő teflonnal ez bezzeg....holott az olcsó kerámiabevonatos cuccok a teflonnál jóval gyorsabban tönkremehetnek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
PainKiller13 #10909 üzenetére
Azt tudtad, hogy az irodai forgószék is rákkeltő? Meg a wifi.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
PainKiller13 #10907 üzenetére
És erről van amúgy valami hitelt érdemlő bizonyíték is vagy csak valaki valamikor bemondta az internetbe?
-
PainKiller13
őstag
A teflon alapból rákkeltő, sajnos ezt elfelejtette reklámozni a tefál anno, egyébként a kutya sem vette volna.
Persze ennek köszönhetően szinte minden ember szervezetébe bekerült, nekünk is volt itthon 2 teflon serpenyő, 1-2 éve kivágtam a szemétbe, persze akkor már teflon sehol sem volt rajta... (Tefal egyébként)
-
Retro DJ
aktív tag
Az okosok azt mondják, hogy a teflon nem szereti az agresszív mosószereket. Műanyag edényeket minden további nélkül. Érdemes arra figyelni, hogy a műanyag dolgok a könnyű súlyuk miatt mozoghatnak, illetve a szárítás nem lesz hatékony.
Nem kell semmilyen kímélőprogram ezeknek.
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Még új vagyok mosogatógép témában,csak nemrégen szereztünk be egyet...
Műanyag kajásdobozokat, ill. teflon serpenyőt bele lehet rakni? Akár kímélő programon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- EA Sports WRC '23
- Milyen monitort vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Trollok komolyan
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged