Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
skristof
tag
sziasztok
költségcsökkentés céljából (jelenleg egy kicsi B-s zanussi hűtő, meg egy A-s vagy B-s fagyasztóm van, és pörög a villanyóra igen csak... ) beruháznék egy új hűtőre. kombináltat szeretnék, mert a panelban a hely sem sok ugye.
elvárások (sorrendben):
* max 180 cm magas
* A+ mégjobb ha A++ energiaosztály (A+++ baromi drága)
* megbízható márka, jó hazai garival
* relatíve halk ( << 38dB örömteli lenne)ha valalki mostanság hasonló cipőben járt, örülnék a tapasztalatoknak!
illetve az sem lenne utolsó, ha valahol beszámítanák a gépeket, bár mostanában nem látok ilyesmi hirdetéseket sajnos.
-
skristof
tag
válasz Flashcash #4135 üzenetére
nem vágom, melyik az alsó kategória. melyik márkák akkor a javasoltak?
köszi a két linket.
sajnos nem tudom, milyen zanussik a jelenlegiek, így kicsit nehézkes az összehasonlítás, az éves fogyasztási mutatókban. mondjuk a B-nél az A+ is nyilván nagyságrendekkel jobb lesz.
-
skristof
tag
sziasztok!
visszatérve a korábban kérdezett hűtőre, egy ilyet találtam: Gorenje RK61820W
méretre, fogyasztásra, zajszintre jónak tűnik. van esetleg valalkinek gorenje hűtője? vélemények? csak német oldalon találtam kritikát, ott elég jókat írnak róla
és ez a hivatalos webshop ára, de az olcsóbbat.hu szerint már lehet kapni 93ért is. persze nem tudom, az ottani boltok mennyire megbízhatók..
-
skristof
tag
válasz DeFranco #4165 üzenetére
remek, köszi!
a másik versenyző: Electrolux ERB34300W
-
skristof
tag
köszönöm a segítséget, kissé megkésve, de megvettem a hűtőt Electrolux EN 3401 AOW
most hozták meg, remélem nem lesz vele semmi gubanc.
frissentartó rekesz is van benne, ami tök jól hangzik, csak nem tudom miket kell ott tartani (azt írja ott alacsonyabb a hőmérséklet ) -
skristof
tag
Zanussi ZT(R?)400 mosógépünk halódik jó szolgálatot tett, ezer éve kiszolgál minket, de sajnos a programállító kis tekerője hibás, állandóan újraindul, nem lép tovább. már belülről is rohad kicsit lényeg a lényeg, megérett a cserére.
a keret 100k körül van, persze ha van valami best buy kicsivel felette, az még belefér.
mivel kicsi a fürdő, ezért felültöltősben gondolkozom (plusz elöltöltőseknek hamarabb tönkremegy a tömítésük, nem?) és persze valami tisztességes, jól gariztatható márkában.
ötletek? köszi!
-
skristof
tag
sziasztok!
szerintem az alábbi 3 mosógép talán a legjobb ár-érték arányban (no meg persze azért, mert a büdzsé is határos) viszont összehasonlítás alapján nekem úgy tűnik, az első csak egy centrifuga kategóriával jobb.. ami viszont számomra nem ér 30 ezer pluszt.. (tök mindegy, hogy egy nappal tovább van kiteregetve)
az Electrolux meg garival megint azon az áron van, és kicsit tudásban soványabbnak tűnik (bár szerintem mi is max 1-2 programot fogunk használni.. szóval az szinte mindegy..)mindent összevetve, a 100k-s AEG jó választás lehet? És valóban csak a centrifuga a különbség, jól látom, vagy benéztem valamit?
köszi
szerk: egy laikus is be tudja ezeket üzemelni, ugye?
illetve láttam hirdetést kerületi kisokosban, hogy használt mosógépet kp-ért megveszik.. ezek ilyen vasazós C-ok? legális ez, vagy inkább vitessem el a márkaboltosokkal ingyé'?[ Szerkesztve ]
-
skristof
tag
ha már szóba kerültek a kávéfőzők..
Tchibo Cafissimo DUO-ja nincs valakinek? szívesen olvasnék véleményt róla.
elég kicsi, panelba így ideális lenne, korrekt áron van (19k) és most adnak hozzá 50 "patront" is -
skristof
tag
én ezt vettem szeptemberben, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, jóval halkabb, mint ami volt zanussi. kicsit nehezebben nyílik mondjuk
fogyasztást nem mértem, csak a gyári specifikációkra hagyatkozom, de a hűtőm fele ekkora volt, és csak hűtő, mélyhűtő nélkül, és háromszor ennyit evett
-
skristof
tag
6 éve van meg valami hauser szintű gagyi vízforralóm, semmi gond nincs vele (azon kívül h vízkövesedik meglepő mód )
felesleges kiadás a 7k érte, meg még ugye ez a pontgyűjtő parasztvakítás is. na mindegy, ha meg már döntöttél mellette, felesleges rugózni rajta
-
skristof
tag
az ergonómia mellett azért sem hátrány, mert jellemzően nem automatikusan olvasztod le, hanem mechanikusan, amikor jobb, ha nem felülről folyik át mindenen, hanem alul kihúzod a kis leeresztőt, és odapattintasz egy vödröt
nofrost esetében mondjuk tökmindegy
-
skristof
tag
Sziasztok!
Holnap jön az új mosógép (AEG 60060 TL) és olvasgatom a beüzemelési leírását. Azt írják, hogy nem kell alá rakni semmit, úgy a legstabilabb ha vízmértékkel belövöm, mert valami állítható láb van rajta. A jelenlegi Zanussink alatt valami pár centis, elég vastag anyag van, nem tudom mi a neve sajnos (fekete, gumi szerű tapintása van)
ez akkor tényleg nem kell / nem tanácsos alá?
köszi szakik!
-
skristof
tag
-
skristof
tag
sziasztok!
pénteken megjött az AEG Lavamat 60060-as mosógépem, ma volt időm, beszereltem. Első mosásnak javasoltak egy 95°-os üres mosást, ez le is ment. Aztán amikor ki akartam kapcsolni a gépet, nem kapcsolt ki. Hiába nyomkodom a be/kikapcs gombot, mint Tóth a mutterját, nem érzékeli...
ilyenkor WTF? gariba vissza, vagy én vagyok hülye?
persze mi minden mosás után kihúzzuk, de nem biztos, hogy ez így jót tenne neki.most várom, hogy az automata kikapcs aktiválódik-e
na, AUTOKIKAPCS az bevált, és kikapcsolta.
jól van, közben rájöttem, a gombsor kicsit lötyög (ez elég tré mondjuk ennyi pénzért) és csak bizonyos "állásban" kapcsol ki/be[ Szerkesztve ]
-
skristof
tag
sziasztok
50nm-es panelba keresnék HEPA szűrős porszívót, 20k körül.
Egy ezeréves, textil porzsákos rettenetet váltana le, szóval ahhoz képest minden javulás de azért örülnék valami jó tippnek, melyiket érdemes.abszolút nem értek a témához, de sajnos nagyon sok a szálló por, ezért ha valamivel tudja a levegő minőségét egy picit is javítani, az remek lenne.
-
skristof
tag
ez jol jott, koszi!
kisgyerek melle epp most keresunk vezetek nelkuli porszivot, a leiras alapjan a Roidmi Z1 Air-t neztem ki. velemeny, ellenjavallat vagy jobb otlet? alapvetoen a minoseg fontosabb, mint az ar, de 100k fole nem mennek
kisallat nincs, kisgyerek van, legtobb felulet parketta es hidegburkolat, de van szonyeg es habtapi is
koszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik