Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz Dluinet #10499 üzenetére
a siemens 0,5 fokos erzekenyseg mellet kb 1,5 fokot ingazott ez kellemetlen volt es sokba kerult , mondjuk most mar nalam nincs akkora jelentosege, jelenleg nem hasznalom a gaz cirkot majd ha bejonnek a minuszok akkor fogom napi 1 orat hasznalni de az manual vezerles lesz hogy a masik hazba legyen temperalas.
-
nagyúr
a simenshez képest ez is sokat spórol
túlfűtést nem figyeli, így 0,2°C túlfűt, de ez is sokkal kevesebb, mint a konkurensek +-0,5%C kapcsolása +ehhez járuló +0,3-0,4 °C túlfűtésnálam elsődleges volt a zsinór nélküliség, így eset ki a Beryl
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nesa
veterán
válasz Dluinet #10493 üzenetére
Ez nemtudom figyeli-e a tulfutest de PL a Beryl igen es legkozelebb annyival elobb kapcsolja le hogy nelegyen tulszaladas igy nalam valoban tarthato a 0.1-0.2 es hoingadozas teljessen jo a komfort erzet, ez nem elemes hanem halozatrol megy es semmit nem felejt, support folyamatos ha kell es barmikor gomboker javitja a keszito, nekem 1x elszalt volt egy fazis zarlatom, gomboker javitotta, es meg akkor sem felejtette el a programot.
Ez a cucc nekem a siemenshez kepest atlagos teli honapba 10k fogott.[ Szerkesztve ]
-
-
canniball
nagyúr
válasz McReay #10492 üzenetére
"Ezek szerint csak 20 vagy 25 fokot lehet beállítani?"
A 0,5°C az nem 5°C."Ha lemerül az elem és kicserélem benne akkor elfelejti a korábban beállított programokat?"
Sajnos erre nem tudom a választ, mivel egyrészt nekünk nem pont ez a termosztát van, másrészt nem programoztam.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
McReay
aktív tag
válasz canniball #10476 üzenetére
A termosztáttal kapcsolatban lenne még egy pár kérdésem:
A termék leírásában ezt a szöveget találtam:
...minden kapcsolási időponthoz más-más szabadon megválasztható hőfok (0,5 C-os lépésekben állítható)beállítására van lehetőség...Ezek szerint csak 20 vagy 25 fokot lehet beállítani?
(nekem 22-23 fok kellene)Hány tizedes pontosságú a termosztát?
(0,1 - 0,2 - 0,5)Ha lemerül az elem és kicserélem benne akkor elfelejti a korábban beállított programokat?
Samsung Galaxy S23 --- Honda CBR 600 F4
-
McReay
aktív tag
Nekünk Clatronic BS1248 van itthon, teljesen meg vagyunk vele elégedve!
[ Szerkesztve ]
-
QG
tag
Porzsák nélküli porszívót keresek, nem túl hangosat, 35ezer alatt.
Mit tudtok ajánlani? Visszaolvasva csak porzsákosat láttam.“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
Mercutio_
félisten
válasz csemberlen #10486 üzenetére
Azt a konyha bal oldalán megcsináltuk, nem is alá, hanem a munkapultba van süllyesztve egy dupla konnektor, arról megy a mikró és a vízforraló.
canniball: Elég sokat sz*ptam mire sikerült stabilan és esztétikusan rögzíteni a konnektort, nem szedném szét, inkább ezt az elosztós megoldást preferálom Majd megnézem conrad-ban van-e valami másik változat. Lényegében a rakásolható székekhez hasonló megoldásra gondolok, csak konnektorban, tehát mintha a mostani konnektor közepét kivenném és a másik vége egy dugvillában végződne, a külső peremén pedig alul-felül lenne egy a linkelthet hasonló síkban lévő csatlakozó földeletlen dugvilláknak.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz canniball #10484 üzenetére
Konyhapult feletti konnektor, ott se helye se esztétikuma a hosszabbítónak.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz csemberlen #10480 üzenetére
Ja, az igazi az volna, ha a középső az lenne.
[ Szerkesztve ]
-
McReay
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Geller72
veterán
válasz csemberlen #10480 üzenetére
A két villa hátránya..
-
canniball
nagyúr
válasz McReay #10473 üzenetére
Nekünk is Computherm van (egy ennél egyszerűbb darabb), 6-7 éve mióta fel lett szerelve gond nélkül teszi a dolgát. Egyetlen bánatom hogy elemes, de végülis ez sem olyan nagy katasztrófa, mivel kb. 5 évet elment egy pár elemmel.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
talpas
aktív tag
válasz Geller72 #10470 üzenetére
Ez van, ez alapján, mint írtam is Siemens HM 22220 BY Ez a készüléktípus, gépkönyv borítón. Amit küldtél én is megtaláltam, az nem sütő hőfok. Ezt találtam kód 188185 , keresés közben .De itt van amit én találtam 1 - 2 .Egyiknél sikerült a megrendelés ma már itt is volt, én meg a házban. Ládában értesítő, W._.F. Köszönöm, hogy utána néztél Elraktam.
[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
McReay
aktív tag
Szeretnék venni a gázkazánhoz egy termosztátot, mert a mostani sajnos nem kapcsolja le, így van, amikor 26,5 fokot csinál a lakásban.
Maximum 7 ezer forintot tudok kiadni rá, mert albérletben vagyok és a tulaj ennyit szán rá!
Ezt a típust néztem ki, nem tudom, hogy ez a márka mennyire megbízható: Computherm Q7
-
Mercutio_
félisten
válasz DeFranco #10469 üzenetére
Melyik számít semlegesnek?
Nem tudom mennyire ide illő kérdés: Létezik olyan T-elosztó ami alig áll ki a konnektor síkjából? Lényegében csak az lenne a feladata, hogy 1-2 kis teljesítményű fogyasztót (ledsor, ilyesmi) bele lehessen dugni az alap "fő" konnektorba dugott fogyasztó mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz talpas #10423 üzenetére
Nos. Annyit nem árultál el, hogy KONKRÉTAN melyik típusról van szó, mert ugye a BY-ból van néhány, kezdve a 02-03-04-től a 08-ig azt hiszem. Amit mondjuk így hasra és ránézésre találtam neked, az kisker 1468 ft bruttó. És original Siemens. A cucc raktáron van, 2 nap és nálad van. A megadott oldalon típus szerint bárki bármit megtalálhat. Elrakhatjátok bookmarkba. Üdv:
Geller[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Skacok a mosogatógép azon részeit amik nem érintkeznek a vízzel (ajtó széle körben, zsanér, gumi tömítés) ki mivel takarítja?
-
qwertly
addikt
válasz Geller72 #10460 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a linket ezt én megtaláltam csak az a gondom vele,hogy nekem így nézki ezen a doksin meg csak egy kapcsoló gomb van a jobboldalon.De a hozzászállásolod második része az jó lesz,mert megfogom nézni a szerviz számát és az alapján talán meglesz a használati utasítás. -
Geller72
veterán
válasz qwertly #10459 üzenetére
Aztán ha ez nem elég, akkor ezt olvasd el, innen le lehet tölteni a gyári manuált.
"Minden termékünk egy 12-számjegyű referenciaszámmal (verziószám) rendelkezik, mely a készülék nyomtatott adattábláján a SERVICE feliratnál, a készülék belsejében, vagy hátoldalán található meg.
Ez a kód segít nekünk abban, hogy egyértelműen azonosítsuk az Ön készülékét, és az Önnek megfelelő dokumentumot bocsássuk rendelkezésére."
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy Whirlpool AWT 2284 - 800 mosógép sajnos nincsen meg a használati utasítása.Valahonnan lelehetne tölteni,hogy kinyomtassam?Vagy valakinek van ilyen mosógépje és lenne szíves lefotózni és elküldeni[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Van egy Bosch SGS43F52EU mosogatógépünk, ami 3 éves, és összesen 150 adag lett vele mosogatva, szóval elég kíméletes volt az eddigi élete. 2 év garancia volt rá, és mostanában olyat csinál, hogy kb a program közepén megáll, és onnan mintha végtelen ciklusba kerülne nem csinál kb semmit, de nem is kapcsol ki. Az edényeket elmossa, feloldódik a tabletta, de az edények egy része még tisztítószeres, tehát olyan, mintha az öblítés maradna ki. Neten olvasgatva senkinek nincs problémája ezzel a típussal, így remélem van ötletetek, hogy esetleg mi az amit én is le tudnék ellenőrizni otthoni körülmények között. Szerelőt csak ezután hívnánk, de tekintve, hogy pár éve hogy jártunk egy Whirpool mosógéppel lehet jobb, ha most kúrom ki az egészet az ablakon.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
talpas
aktív tag
válasz Morris #10452 üzenetére
A zárszerkezet az ami ezt lehetővé teszi. Nálam a szomszéd kutyák mindig figyelik és akkor kezdenek ugatni, ki érti ezt.
Pár hete írta itt valaki, fürdőszoba festés után totál pára, elszívó ellenére. Dicsértem itt magamban, nálam nincs sokáig, hamar elviszi a ventilátor. Tegnap vízfolt jelent meg a mennyezeten, rögtön leesett, Pár hete lamellás zárót tettem a padláson a cső végére, fél óra is eltelt, mire érezhetően csökkent a pára. Kb. 80cm hossz Na120-as cső, szigetelve. Padlásra fel, alig bírtam kihúzni a lamellást, még jó, hogy a szerelős szappannal raktam össze. Halványodik a folt, elindult venti nélkül is a természetes huzat, visszaáll az előző állapot.Elég volt 3 nagyobb mosás, teregetés a fürdőben és csorgott a víz visszafelé. Nekem a párára azt mondta 1szerelő, két lyuk ellenkező sarkokban a meny-re, elég a légcseréhez. Na de ezen az éghajlaton hideg is van mondtam, így lett páraérzékelős, amiben 2év múlva megpusztult az érzékelő, azóta mi indítjuk és állítjuk le."Veled, Uram, de nélküled..."
-
Retro DJ
aktív tag
válasz DNReNTi #10440 üzenetére
Ennek az elődjét használom, nekem egy nap alatt kb, 6 litert szedett össze kezdetben. Azóta kényszerszellőztetés van, de tavasszal, ősszel illetve, ha teregetünk a szobában mindig megy. Azóta nincs penész.
Viszont cserébe hangos, alacsony fokozaton is. Nem vagyok rossz alvó, de egy szobával távolabb is néha zavar a hangja.
Retro
-
Geller72
veterán
válasz Mercutio_ #10447 üzenetére
Nem, az adott a nyílászáróban, az állítható, azt annyira nem kell hekkelni. Valami más volt. Résszellőzőt mi is forgalmaztunk, de többnyire utólagosan vagy a konyhaajtóra (ha zárt volt és nem volt páraelszívó) vagy a fürdőszobaajtóra lehetett - és gázos készüléknél kötelező is volt - beszerelni. Ha talizom vele, megkérdezem, mit csinált. .
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #10447 üzenetére
Lehet állítani rajtuk a záródás szorosságát, én úgy gondolom az lett meghekkelve.
Nálunk is szereltek be műanyag ablakot, papírforma szerint jött is a penész. Ezen az ablakon van egy 3. állítási opció (a nyitás és a buktatás mellett), egy ilyen elég elcseszett kilincs állításban az ablakszárny nem feszül rá a keretre és így kvázi, mint a régi fa ablaknál a szárny körül tud szellőzni.
Ezzel csak az a probléma, hogy így használva az ablakot maradhattam volna fa ablaknál is kb.
Megoldásként én is a párátlanítógépen gondolkodom, de még nem köteleztem el magam egyik mellett sem.Új építésű házaknál szépen megoldható lenne a föld alatti friss levegő bevezetés (vagy hőcserélős megoldás), aminek hatására télen nem teljesen hideg levegőre cserélődne a benti felmelegített ("elhasználódott") levegő, és a műanyag ablak is szigetelhetne rendeltetése szerint,
de ez egy utópia. -
DNReNTi
őstag
válasz csemberlen #10444 üzenetére
Jó, de ez nyáron volt, sőt a kőműves munkák nagy része még március körül. Egyébként én is ezt olvastam, bár szintén a páramentesítővel együtt javasolva, hogy 2-3 hét 22-23 fok és folyamatos páramentesítés megoldja a gondot. Viszont túlzásba se szabad esni. Kerítek majd páraszint mérőt.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DNReNTi
őstag
válasz csemberlen #10442 üzenetére
Az egész kéró fel lett újítva, minden amit el tudsz képzelni. Fűtés még csak a hálóban volt, de épp a hálóban vettük észre a vizes sarkot, ma kapcsoltam be mindenhol, 19 fokra. Korábban nem volt ilyen probléma ez egy kb 60 éves ház, nagyobb része tégla, beton alappal. Nyilván az ablakok miatt van most ez, leginkább talán a ruhaszárítás lehet a ludas, szintén épp a hálóban.
(#10441) Geller_1972
Köszi az ötletet! Mint írtam fentebb ez egy régi ház, ettől függetlenül valszeg az ablakok miatt van ez a nedvesedés. Ma elég sok fórumot bújtam, és a hasonló esetekre szinte mindenhol a párátlanító lett a hibátlan megoldás. Ettől függetlenül utánanézek az ablaknak is, hátha lehet hekkelni valamit. Bár ezeken van ilyen kis szellőzőfityula.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Geller72
veterán
válasz DNReNTi #10439 üzenetére
Nem a készülékkel kapcsolatos, de megér egy próbálkozást. Keress meg egy jobb építészmérnököt és beszélj vele a problémádról. Felénk nemrégiben adtak át egy csomó új építésű kulcsrakész házikót. Az ottani mérnök srác jó haverom és beszélgettünk ezzel kapcsolatban. Az új házak épületgépészeti problémáiról, garanciákról, szavatosságról, stb. Akkor mondta, hogy mielőtt a lakók besétáltak volna a házikóba, ők végigjárták a házakat és a nyílászárókat egy kicsit meghekkelték, pont a pára miatt. Azt mondta, régebben nagyon sok garanciális problémájuk volt pont az általad említett okok miatt. Azóta rájöttek, hogyan lehet ezt kiküszöbölni és ezt az eljárást alkalmazzák. Egészen konkrétan nem tudom, mit csináltak, mert csak felületesen magáról a problémáról beszélgettünk, konkrét megvalósítását nem kérdeztem meg tőle. Biztos, hogy nem minden nyílászáróra áll a dolog, de szerintem, mivel szabványos valami, a legtöbbre alkalmazható valamilyen formában.
-
DNReNTi
őstag
válasz DNReNTi #10439 üzenetére
Aw.. lejárt a szerkesztés..
Eddig a vásárlói vélemények alapján ez a befutó: Midea MDDG-20DEN3but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok, nem találtam jobb topikot.
Sajnos azt tapasztaljuk, hogy most, hogy hidegebb van, hiába a fűtés a pára csak megnedvesíti a sarkokat, penész még éppen nincs, de csak idő kérdése. A 4 hónapja felrakott tapéta, már így is elég szarul néz ki. Műanyag ablakok vannak, számítottunk is erre, de nem gondoltam, hogy ennyire hamar kijön. De ugye, csak zuhanyzunk, ruhát szárítunk, főzünk, satöbbi... Szóval, arra gondoltam benevezünk egy elektromos párátlanító készülékre. Nem igazán (egyáltalán nem) vagyok képben, a témában. Az áldozat egy 65nm-es ház, alacsony (2.8) belmagassággal. Árban sem vagyok képben, inkább jót szeretnék venni nem olcsót, persze ésszerű határokon belül. Mik a tapasztalatok? Van e esetleg kimondottan ajánlott termék? Köszi!but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
talpas
aktív tag
2013-ban új elektromos szúnyogpörkölőt vettem, közepén azzal a kis neonnal. Cseréltem kb. 30 üzemóránként a kis neont benne, majd az ötödik cserénél, meguntam, vettem a fent nevezett újat. Szakaszos, nem állandó a használata. Most az újban sem akar már világítani a neoncső, kezdődik elölről a cserélgetés.....Feltételezi a forgalmazó, hogy rendelkezünk háromszög bitfejjel és ezzel rögzíti a cső alján lévő takarót, csatlakozási pontot, feladva a leckét annak aki még 1 drótot sem tud kikalapálni megfelelő formára, végszükség esetén. Nem akarja még azt sem, hogy a fényforrást cseréld!. A készülék palástjai is ezzel a megoldással vannak rögzítve. Tapasztalatom szerint ezek a készülékek ezekkel a csavarfejekkel, első probléma alkalmával, kuka! Vegyél másikat és kész. Megjegyzem az előzőben lévő, philips bitfejes volt. Mellékesen, több honlap ahol mint szúnyogriasztó szerepel.Hogy hogyan oldja meg a fényforrás és a nagyfesz. a riasztást az rejtély Fény odacsalogat, közben feszültség meg pörköl. Megtévesztő, ez nem riasztókészülék én sem annak vettem. Minőségben a fényforrása 3-as a tízes skálán, 1 szezont elvisz.
-
Geller72
veterán
válasz Lipton #10433 üzenetére
Soha nem is vitattam, hogy nem így van ..többnyire. Az előző cégemnél volt olyan divíziónk, ami Kínába költözött. Ha a minőség-ellenőrzést nem bízod másra, és pontosan tudatod velük, hogy mi a szar, akkor ok. Az anyagminőséged akkor lesz a megfelelő, ha te viszed az alapanyagot. Egyébként ha nekem lenne cégem és elvihetném oda, akkor sem tenném. Összetett feladatok megoldására (droid szinten beszélünk) teljesen alkalmatlanok. Amíg itt egy szalagmunkás sokkal összetettebb feladatokra képes, ott ez nehezen, vagy sehogy sem fog menni. Monoton melót, ami tök egyszerű, azt jól és gyorsan tudják csinálni, de amint van valami bonyolultabb, vége. A minőség fogalma eléggé relatív nekik. Más az, ami neked megfelelő és más az, ami nekik. Nem olyan egyszerű ez, elhiheted. És nem olyan egyszerű ott gyártatni sem. Sajnos.
-
Lipton
őstag
válasz Geller72 #10426 üzenetére
Kína azt gyárt amit tőle rendelnek. Amennyiben olcsó sz@r kell akkor azt, amennyiben premium minőség kell akkor azt. A logo "csak egy felirat" amit rászitáznak a megrendelő kérésére. A marketing (és a piac persze) dönti el hogy a termék hova lesz beárazva (nyilván egészséges keretek között).
A Makita Bosch és társai nem véletlenül lettek olyanok amilyenek.
Nézzed meg mellette az aldi saját márkás cuccait ahol nincs több köztes kereskedő és tengernyi marketing. Meglepően jó dolgok vannak főleg ár/érték arányt nézve. -
ildi_
tag
válasz talpas #10425 üzenetére
Nekünk a féléves LG TV irányítójáról egy olyan gomb kopott le, amit sosem használunk.
MÁS:
Lehet lassan gratulálni, úgy néz ki, hogy döntöttem mosógép ügyben VÉGRE és a vőlegényem is kidobhatja a másodikról az Indesitet. AEG lesz a befutó, olcsóbbat akartam, de ha most nem szánunk rá többet, akkor mikor? -
-
Bacusuz
addikt
válasz Geller72 #10426 üzenetére
Szerintem pedig mindenhol tudnak már gyenge és magas minőséget is készíteni.
Például a számítógépem sok része kínában készül mellyel elégedett vagyok.
A gyártó előírásai alapján épül az üzem,ők ellenőrzik a munkafolyamatot,és az alapanyagot,és a minőséget is.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Geller72
veterán
válasz talpas #10425 üzenetére
Nos. A régi, őskövület távirányítód könnyen lehet, hogy németben készítették és könnyen lehet, hogy csak a távirányítón többen dolgoztak, mint mondjuk most a teljes gyárban egy hasonló cégnél az összes terméket tekintve. Továbbá könnyen lehet, hogy majdnem minden távszabályzó Kínában készül. Az alapanyagtól kezdve a festékalapanyagon át a teljes munkafolyamatot tekintve. Elég megnézni egy Makitát, aminek a gyártását átvitték a gyártás áthelyezése előtt és után. Nem fikázom a Makitát, MEG KELL NÉZNI. Vagy a "blekkendekkert". Vagy a boss belépőszintű kéziszerszámait, vagy a "huszkvárna" kínában készülő gépeit. Vagy a..vagy a..vagy a.. Kapíse?
-
talpas
aktív tag
Nem tudom mi van a technológiával, a TV távirányról 3 hónap alatt kopott le a nyíl ikon. Írtam samunak, elküldtek legközelebbi szervízbe. Vissza MAIL. mondom nem azt kértem, adjanak szerv. címet, hanem lekopott 3 hónap alatt a felirat arra figyuzzanak!! Leesett a menageeerjánynak a tantusz, írta mailban, továbbítja a fejlesztőknek. Az űrben cirkálunk, a régi őskövület távirányon még mindig ott van minden karakter, ma meg lehámlik a kezelőgombokról a felirat pár hónap alatt, és jelzik a fejlesztőknek!!! Te Szent Isten! megyünk hátrafelé sebesen.
-
talpas
aktív tag
Megkértek szerezzek be 1db. Siemens HM 22220 BY tűzhely, hőfokszabályzó forgatógombot. Valami csodakészülék lehet mert semmi a típust beírva, találat nem jött be (gépkönyv előttem) itthon vásárolta a tulaj. Közelítettem más felől és lőn találat!!! Nem linkelek, de a találat annyira kiagyalt, hogy nem tudtam csak úgy elmenni a dolog mellett. 1200-1500Huf-ért elküldik a forgalmazók, ezt a többkilós alkatrészt, aranyhintóval, táltos paripákkal és mellé kapok 1 pizzát is, cukormentes üccsi az öblítésre, bónusz (vagy nem?)
Ne rémüljön meg senki, csak 7500Huf-tól indul az ára. Ha azt mondjátok ne trollkodjak itt ezen az összegen, akkor én azt mondom valami nagyon nem tiszta, (nekem). Ha enyhe összehasonlítást teszek a hétvégén megvásárolt 5000Huf-ért elhozott, használt Westa, Magyar elektro,gáz tűzhely között, akkor nem hiszem, hogy a Siemens piskótasütő funkció indokolná a szabályozó gombja, számomra magas árát. Ma vettem a Westa-ra /db. 480Huf. De ennek meg a cikkráztató billenőkapcsolója 3000 Huf fölött /gépágyúsmile/ (Régi P.C. bekapcs gomb, 4x annyi elemet tartalmaz, de hiába). Gondolkodom, felhagyok a javítással, beolvasztok mindent, eladom a műanyagot, rezet, aranyat, vasat, levegőt, utat, hidat, alut, stb. Nem jó ez így."Veled, Uram, de nélküled..."
-
Bacusuz
addikt
válasz Dluinet #10421 üzenetére
Pár évvel ezelőtt a kocsiszervízbe ránéz a km órámra (198.000km)es a mester kérdi is:
Hátsó kerékcsapágyakat nem hoztál?
-Minek ? kérdezem
-Mert 200.000km nél ennél a típusnál tönkremennek a hátsó csapágyak.
-Hahaha...válaszoltam.Nincs ennek semmi baja..1 hét múlva mentem egy csapággyal,mert búgni kezdett.
-Miért csak egyet hoztál?
-Mert a másik még jó.
-Hahaha mondja a szerelő.
1 hét múlva az is búgni kezdett....
Ford Focus Kombi 2005.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
nagyúr
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Bacusuz
addikt
válasz konci79 #10418 üzenetére
Bocs hogy beleugatok én is igy gondolom mint te.
A legrosszabb,hogy megkerdezem ismeroseimet a gepeikrol,es azt mondjak ilyet vegyel hisz nekem 10 eve hibatlan.De ez nem azt jelenti hogy az uj is elmegy annyit,mert mindennek romlik a minosege.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
konci79
őstag
válasz Geller72 #10416 üzenetére
Nem bántottál meg,csak az általános véleményemet írtam le úgy mindenféle cikkről,termékről amit manapság gyártanak.Szomorú hogy veszel valamit és nem tudod hogy meddig megy,vagy mint amit sokan észrevettek már,garancia leteltével esélyes hogy kampec...Nem lenne gond ha nem európai árakon mennének a termékek,vagy nem magyar pénztárcából kellene fizetni
-
Bacusuz
addikt
válasz konci79 #10415 üzenetére
Amugy a szomszefom gepszerelő azt mondta hogy mar a miele sem a regi.
A sutom fagor,a hutom whirpool ,mosogatogepem bosch(2x volt javitva alitolag a sok benntmaradt kaja miatt ment tonkre)mindegyiket 2005ben vettem,es mukodnek szepen.Nem uj allapotuak,es lehetne rajuk kolteni,de meg elvegzik a dolgukat.
Ettol fuggetlenul egyet ertek veled,csak most egy teljes felujitas var ram(falak mozgatasa,betonozas,viz gaz futes-kemeny,elektromos halozat,burkolas,festes,komplett konyha,butorok,)es ezek melle igen is megkeresem az arany kozeputat.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Geller72
veterán
válasz konci79 #10415 üzenetére
Nem akartam senkit megbántani, remélem nem értette senki félre. A példa azért volt, mert dolgoztam jó néhány évet épületgépész nagykerben (is) és sajnos (nem ok nélkül) mindig ez a típus jutott eszünkbe, ha negatív példával akartunk előállni. Ez nem azt jelenti például, hogy más gyártónak nem lehet gyenge terméke.
Sajnos be kell látnod, hogy nem adhatnak egy kazánt csak azért 30 ezerért, mert a legtöbb embernek igazából ennyi lenne a rá szánt pénze.(Sőt, semennyi, mert sokkal szívesebben költené mindenki másra ) De ahogy egy új autót nem lehet "százötvenért" megvenni, így ezt sem olyan áron sajna. Vannak tervezési, gyártási anyag költségei, nem beszélve a haszonról. Sajnos nálunk eleve iszonyat magasak a forgalmi adók. (Majd a termék árának harmada, ez nonszensz). Ezek után is sok minden olcsóbban beszerezhető volt "kintről" és ahogy olvasom, ez most már egyre több mindennel lesz így. (A kedvenc sörünk kint 150, itthon 220 ft, a hozzá elmajszolt - ugyanaz a - nasi itthon 500, kint 62 cent (~190), a wiszkik közt nem ritkán 1500 a difi, a lasagne itthon egy ezres, ott 650 (szintén ugyanaz). Nem tudom, mire jó ez így, de a saját gazdaságunknak hosszú távon biztos nem. Én már elég ritkán veszek meg akármit is itthon.
[ Szerkesztve ]
-
konci79
őstag
válasz Geller72 #10414 üzenetére
Általánosságban mondom,de azért durva hogy amit pl. te is írsz:
"A legalja szart nem szabad megvenni, mert nem kell csodálkozni, hogy egy 120 ezres (mondjuk Ariston) kazán ennyit tud"
Nem észbontó,hogy veszel egy új gépet,tökmindegy hogy háztartási/kazán vagy akármi,és nem várható el hogy rendesen működjön hosszú távon is mert nekem nem 200 vagy 300 vagy 500 k ,csak pl 80 van rá??
Tudom csak álom,de lehetne az olcsóbb is megbízható,csak mondjuk tudásban legyen szerényebb,ne minőségben
Tudom,naiv vagyok, éljen a sorozatgyártás, rövidtávra sokat -
Geller72
veterán
válasz Bacusuz #10412 üzenetére
Te tudod, de kérdés az, hogy hosszútávon mi a drága és mi az olcsó? Az drága e, ha megveszed és (szerintem minimum) 10 évig nem az lesz a gondod, hogy mit vegyél a beszart (és még csak nem is biztos, hogy olcsó) másik márkás termék helyett. Vagy csak használod. Kérdezz meg (akár itt) egy szervizest, hogy melyik márkából visznek be (akár konkrét típusra lebontva) a legtöbbet javításra. Jellemzően a garanciaidő lejártának évében.. - mily véletlen. Na most vagy veszel 3 gagyit 10 év alatt és még mindig egy gagyi géped lesz, ami akármikor betérdelhet, vagy veszel egy drágábbat/jobbat. Én ilyen biztos, hogy nem vacillálnék. Gondolom, most betámadnának néhányan, hogy persze nekem könnyű, mert kintről kapom a fizut. Felesleges. Attól, hogy megtehetném, még nem fogok fél milláért mosógépet venni. Szerintem van egy középút, de ez mindenre vonatkozik. Szinte. A legalja szart nem szabad megvenni, mert nem kell csodálkozni, hogy egy 120 ezres (mondjuk Ariston) kazán ennyit tud. De mint mondtam, ezt elég sok mindenre le lehet vezetni. Minden termékvonalon van belépő szint, (na ezt kell kerülni) közép szint és top. Szerintem minimum a közép az, ami vállalható. Hozzátéve, hogy ez csak az én véleményem. (Tudom, hogy nem olcsó a Miele, az egyik üzletlánchoz beballagva, (Euronics) kizárólag rendelésre hoztak volna, pedig nem került többe, mint a bent lévő jobb mosógépek egyike .) Összevetve az árakat, kint olcsóbban meg lehet venni szerintem. Egy konkrét típust nézve az itthoni 370 ezres ár ott ezer euró lett volna. Akkor még 301 ft volt egy euró. .
-
Bacusuz
addikt
-
Geller72
veterán
Megosztom a tapasztalataimat, ha nem gond. Külföldön dolgozom, szinte mindig más országban, így nagyon sok helyen megfordultam. Nem egy olyan helyen, ahol úgynevezett kempingben, lakóházakban laktunk, de közös volt mondjuk a mosoda. Ragozhatnám, de a lényeg. Németben, Benelux-ban, Dániában, de még Norvégiában is a legtöbb helyen Miele gépek vannak. Eszméletlen, hogy ezek mit bírnak. Egyik ottani szerelővel beszéltem, aki a kempingbe karbantartó volt, hogy a Miele gépek ipari minőségűek, mindegyik darab ennek tudatában készül. Abban a lakóparkban nagyjából háromszázan használtuk azt a mosodát, amiben 4 mosógép és négy szárítógép volt. Ezek - nem vicc - non stop, 24 órában mentek. Nagyjából 13 hónapot voltunk ott, amíg a project tartott, de azokat a gépeket nem cserélték. A karbantartó csávó mondta, hogy ráadásul ezeket nem újonnan, hanem lomis helyekről vették, használtan. .
Találkoztam én is Bosch, Siemens, de még Philips gépekkel is, azokkal sem volt akkor per pill bajunk, az is igaz, hogy nem a legalapabb gépek voltak. Szóval úgy gondolom, hogy mint alternatíva, nyugodtan lehet vele számolni. -
Andris837
senior tag
Zanussi ZWY61004WA-ra esett a választás a helyszínen. Ez akciós volt, elég jó áron jutottam hozzá. Remélem ez is megbízható, jó konstrukció. Itt már 1000 fordulat is van, 6kg töltet, A++.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Lipton #10407 üzenetére
Én 1 éve vásároltam mindent a lakásba (mosógép, hűtő, sütő, főzőlap, mikró, szagelszívó)...Akkor benéztem a Media Markt-ba mi hogy is néz ki, mindent megnézegettem felírogattam, és abba a tévhitbe voltam hogy a MM-ba nem érdemes semmit se venni csak ami akciós, vagyis informatikai eszközökkel így volt eddig. Akkor meg a kinézett termékekre rákeresve itthon tapasztaltam hogy árgép/árukereső szerint vagy a legalacsonyabb áron adják őket, vagy alatta...Meg is voltam lepődve...Sőt még egy ott dolgozó hölgy mondta ha sok mindent veszünk akkor beszéljünk az üzletvezetővel, mert ha jókedvébe van egy 10%-ot ebből elenged. Így is lett kaptam 10%-ot, meg egy ingyenes kiszállítást.
[ Szerkesztve ]
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok, egyik ismerősöm eladja a mosógépét, állítólag semmi baja, erről a márkáról tudtok valamit?
Eudora Supernova Quattro w6863
-
B-L-A-C-K
titán
Akit esetleg érdekel:
Media Markt: Minden termékre 10%-os kedvezmény október 27-én Budapesten és Budaörsön 20 és 22 óra között!
-
Lipton
őstag
válasz PeeterssoN #10402 üzenetére
Elhiszem de a hit itt kicsit lehet keves most whirlpool mindenunk bar ennek aranylag egyszeru oka van, nagyon jo aron jutottam hozzan (szamlaval es garanciaval mielott rosszra gondolna barki is). Dolgozik minden hibatlanul.
Integra: te fanatikus vagy ezt tudom
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz Lipton #10400 üzenetére
mosógép, szárítógép egyértelműen miele, igen. szerintem.
szervízről nem tudok mit mondani, mert eddig semmi sem hibásodott meg.
csak mosnak csöndben, kitartóan, gyönyörűen. szárítógépem nincsen (nincs helyem hozzá), cimborámnak van, ő imádja, neki pont az emeletes rendszerű mosógépe és szárítója van mieletől.
ha megteheti az ember, nem is szabad nekiállni másban gondolkodni. villoghat itt samsung meg elextrolux meg aeg meg bosch meg a többi a szuperprocesszorral meg a marketinggel meg turbo motorral meg a rohadt nagy kijelzővel etc... nem rúgnak labdába.
a miele az utolsó, amelyik még minőséget gyárt és még mindig németországban, nem adja ki a gyártást, sem a tervezést, leszámítva a hűtőnél, mert azt ugye a liebherr gyártja nekik....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik