- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
norbert1998 #84996 üzenetére
Hdmi, koax, optikai ebben a sorrendben tehát inkáb koax mint optikai.
Töbet számit a hangfalkábelnél tisztaság mint a keresztmetszet.. -
norbert1998
nagyúr
sziasztok!
lenne pár érdekes kérdésem a kábelezések tekintetébenelőször is: melyik fajta csaltakozó(és kábel)típus az, amelyen a legjobb minőségű jelátvitelt lehet elérni forrásből erősítőbe?
másodszor: mennyire számottevő a különbség optikai és optikai kábel között? gondolok itt arra, hogy 1200 forinttól elkezdve a jó drágáig vannak, és gondolom nem indokolatlanul
harmadszor: hangszórókábel tekitntetéében mondjuk, hogyha csak rézsodronyban gondolkodunk, akkor a lényeg annyi, hogy minél vastagabb legyen, igaz? (na meg persze, hogy legyen félig aluminiummal kevert szutyok) szóval nagyjából a tisztasága is lényeg, de gondolom amit egy alacsonyáramú elektrotechnikai cégnél lehet venni, az nem egy ilyen kis puhány bigyót ad kábel címszó alatt különböző vastagságokon
-
válasz
xtremetuning #84993 üzenetére
Ha te is úgy innál, mint a rendes emberek, akkor hidd el, nagyszerű bulit csaphatnánk!
(Előtte természetesen leáramtalanítanám a kerületet.
)
-
lemmy9
őstag
válasz
xtremetuning #84993 üzenetére
Leültök egymás mellé, és kínosan, csendben vizsgáljátok a készülékeket, hogy vajon hogy szólhatnak?
Mert amúgy kurva szépek. -
mandju
senior tag
Sziasztok!
Hallott valaki már közületek Rotel 1570-es procit?
A következő gépek között kellene sorrendet felállítani....
rotel rsp 1068 - Emotiva UMC-1 - Rotel rsp 1570
-
lemmy9
őstag
Hosszú évek óta házimozizom, de most megfogódtam.
Adott egy HD 7.1 anyag.(Amerika kapitány) Az erősítő koaxon érzékeli a Dts jelet, mint bármikor.
Próbaként rákötöttem 2 db. surr back hangsugárzót, konfiguráltam, és szólnak is.
Ha átváltok a magyar 5.1-es hangsávra, akkor nem.
Semmi mátrix, THX, DSP nincs aktiválva.
A koaxon átmegy a 7.1 core?KisTücsök: nekem sem tetszik, főleg a rajtahagyott reklámmatrica, meg az Usb luk.
-
KisTücsök
addikt
válasz
kimi02 #84957 üzenetére
Azt én sem mondtam.
De pl amit (#84986) Kroland25 most belinkelt, az nekem nem tetszik. Két böhöm nagy poti, középen egy szintén bazi nagy kijelző alatta meg ezer gomb. Mintha kérkedni akarnának, hogy mekkora potikat tudnak rárakni. NAD ellenben letisztult, formás, csak ami kell.
A Marantz dizánjna is baromi jó, ott jól kitalálták, hogyan rejtsék el a felesleges gombokat előlről.
De amúgy ízlés kérdése...
-
válasz
xtremetuning #84983 üzenetére
"Ha hallottad volna itt nálam mindkettő szubot" - nem hívtál. Szerencsédre.
Szívesen látlak bármikor, de Te az én házam kapuját csak akkor lépheted át, ha eskü alatt fogadod, hogy biztosan nem kapcsoljuk be a zenék és filmek hangkeltésére használt eszközeimet, és kizárólag esztétikai szempontból értékeled az összhatást!
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #84982 üzenetére
Miért kellene bármit venni, mikor ott az SW 800?
Többször kijelentettem, hogy szubládában nem tartom annyira jónak a Focalokat, mint másban. Erre bizonyíték, hogy autómban az Utopia szettet alulról Rockford Fosgate mélynyomó támogatja. Igaz, csak azért, mert nem sikerült kellőképpen jó áron szereznem JL Audiót.
Az kétségtelen, hogy áráért piszkosul jó a T-12 és az NSD is, mert most kifutóként olcsóbban adják. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #84978 üzenetére
A Focal is zárt. (vagy nem tudom hogy jött a reflex téma)
Egyébként nekem is tetszett az NSD ... pedig még be sem volt járatva.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #84978 üzenetére
Kábel.
-
válasz
xtremetuning #84977 üzenetére
"Az erőlködőt értem."
Ha hallottad volna itt nálam mindkettő szubot, akkor azt is értenéd. Hangyafasznyi különbségekről beszélünk egyébként, ami akusztika és ízlés függő is. A Focal IS kurva jó szub. Van amiben jobb, de van amiben gyengébb, mint az SVS. De egyébként nem csak hangi adottságok döntöttek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #84977 üzenetére
én azért a subot is, bár mozin marha jól rombol a focal sub.
igazából az az, amiben még nem hallottam jó reflexes subot, hogy elég éles a váltás náluk a nem szól-szól határ, finom effekteknél azért előnyös a zártság. Sajnos hatásfokuk meg béka s*gge alatt.hozzátenném, az utópiák is reflexes hangfalak, de valahogy ott nem jön ki. tehát lehetne finom reflexes subot is csinálni.csak még nem volt hozzá szerencsém.
-
Tamoo
nagyúr
A T12 és NSD nagyjából egy szint ugye?
Muzsikpeti is T12-re cserélte az SW800-at. Utóbbit ettől függetlenül nagyon jó szubnak tartom. Nagyon jól jár vele aki elviszi. Anno ugye összehallgattuk az MA RSW12-vel is amitől én személy szerint sokat vártam és nagyon nem volt kérdés, hogy a Focal a jobb... Simán együtt tudnék vele élni. -
BBéci
legenda
Nem hallgattam és közelről nem is láttam Sherbourn nevű terméket. De ha lehet hinni a pletykáknak és tényleg Emotiva klónok, akkor nem lehetnek rosszak. Különösen az ár/érték arányukat illetően.
(#84973) liszi70
Nem hittem volna, hogy bárki SVS NSD-t választ SW800 ellenében. -
Több privátot kaptam, "na mi van?" értelemben.
Aki az aláírásomra tekint, az láthatja a választásaim eredményét. Később írok róla bővebben is, de most nem megy. Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt az ügyeimhez!
-
BBéci
legenda
Nincs azzal tapasztalatom, de nagyon kíváncsi vagyok rá. Tegnap éjjel pont a Marantz elő- és végfokokat böngésztem a neten.
Úgy emlékszem, a Home Cinema demószobájában Marantz üzemel, hacsak azóta át nem kötötték a NAD-ra, amit én vittem hozzájuk. Volt náluk Onkyo is, de nem voltak vele megelégedve. -
Digital
addikt
válasz
robi-k #84966 üzenetére
Közben hirtelen felindulásból ( mozi nélkül nincs élet
bár ezt a pénzt másra szántam volna ) vettem egy zsír új feketét, ez illik is a Ceciltől vásárolt hibátlan A7 szett mellé!
Ha nem sikerül visszacsinálni a vásárlást, szerintem meghirdetem alkatrésznek!Tamoo: Ezt a hetet még rászánom, aztán megírom a sztorit ott is!
-
Digital
addikt
Az AVX-en hirdető "Fater205" nick-el hirdető palival vigyázzatok! Tőle vettem a PSW 125-ös Polk sub-ot 55k-ért, ami itthon iszonyatosan búgott!
Rengeteg kapcsolgatással el lehet érni hogy csak minimálisan búgjon, én nyilván így hallgattam a próba alatt.
Hazaérve már nem sikerült élvezhető szintre csillapítanom a búgást, szerelőhöz el, a szakvélemény szerint az egész belét szó szerint átkötötték, kókányolták!
Az eladót felkeresve elárulta, hogy egy áramszünet hazavágta a cuccot, a belsejét "javították"!
Azt mondta ha nem tetszik adjam el! De búg könyörgöm! Nem akarok senkit átvágni, ér az ilyen cucc még valamit? A doboz, és a hangszóró rendeben van, de az elektronika gatya!
Nagy nehezen sikerült rábeszélnem a visszavásárlásra, de péntek óta nem érem el, nem veszi fel a telefont.
Én is balfék voltam, nem néztem át alaposabban a cuccot, de az eladó elhallgatta a korábbi javítás tényét!
Jók a használt cuccok, de mindenki alaposan próbálja ki a portékát!
Úgy gondolom leírom ide ezt a sztorit, hátha valakinek hasznos olvasmány lesz!Ott is lehet panaszt tenni. [link] ... ha esetleg élnél vele. - Tamoo
[ Módosította: Tamoo ]
-
lemmy9
őstag
2x
-
lemmy9
őstag
Az X szériàs Denon nem ronda, hanem pocsék ;-)
-
Tamoo
nagyúr
Szerintem meg a Denon a szép.
A többi ronda.
-
lemmy9
őstag
A Nadok tudatosan rondák?
Mert azért a nappali dísze is kéne hogy legyen egy ilyen drága gépezet, szvsz.
Tudom a hang számít....................de mégis. -
robi-k
őstag
Én ezt hallottam: REVO SC-2 LN, és döbbenetesen jól szólt
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #84938 üzenetére
-
Digital
addikt
Sziasztok!
A kábeleim szeretném elrejteni, elég hülyén néz már ki a nappalim.
A kábelcsatornákat ismerem, esetleg létezik valami más megoldás is? A falat most nem szeretném még vésni!
Ti hogyan oldottátok meg a kábelek elrejtését? -
-
Patice
nagyúr
Idén hamarabb lesz a "hifisó", 2014. Október 25-26.
Megyek!
-
B.attila
tag
Sziasztok
Pioneer VSX-921 Triangle Antal
pároshoz van értelme a BiAmplifikálsnak ??
Az erősítő alkalmas a hangfal alkalmas és mivel kábel vásárlás előtt állok most kéne döntenem
-
BBéci
legenda
válasz
Bigmasterl #84930 üzenetére
Zenehallgatásra 40-50000 forintos hangprojektor?
Még a háromszorosáért is csak vallatásra alkalmas hangzást adnak, ha zenéről van szó. TV hangszóróinak kiváltására alkalmas, azoknál sokkal jobb, de semmi mást ne várj tőle.
-
Bigmasterl
tag
Üdv !
Van tapasztalatotok JBL hangprojektorokkal kapcsolatban? Vennék egy JBL Sb100 típust, de nem igazán találtam információt róla, hogy milyen a térhatása illetve zenehallgatásra alkalmas e. 25m2 es szobában lenne és az LCD TV t illetve a PC -m kötném rá. Előre is köszi a segítséget
-
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #84921 üzenetére
Abban teljes mértékben igazad van. Az a 200000 annyira alsó hang, hogy éppen csak a megszólaltatáshoz elegendő. Ha ki akarom hozni abból a NAD párosból a maximumot, akkor a Nordost Red Dawn összekötők legalább kellenek közéjük, amikkel én is használtam. Tápnak IsoTek EVO3 Premier volt nálam, azzal is sokkal jobban szóltak, mint a gyárival, ez természetes.
Szóval az összeg duplája sem lenne túlzásnak, csak éppen elfogadhatónak mondható.Reggel nem szoktam kávézni, csak ebéd után. Inkább pálinkával indítom a napot.
-
Z0mbi
senior tag
nem en vagyok az iro de ha jol tudom akkor ez a bemeneten mert vegtelen hosszusagu kabel impedanciaja egy par vezeto kozt. (merthogy egy kabel LC- korokkel helyettesitheto)
ez az az impedancia amit koaxialis antenna kabeleknel szoktak jellemezni a 75ohm al (vagy50)Ez minel alacsonyabb, annal alacsonyabb a csillapitasa a kabelnek. A hatsok alltalaban hosszabbak ezert vekonyabb kabel kissebb hullamimpedanciat eredmenyez ugyan azon frekvencian (azt nem tudom mar hogy egyenes aranyossag van e es amennyivel szukebb a keresztmetszet, annyival lehet e hosszabb a kabel)
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #84912 üzenetére
Egyetlen házimozi erősítőt hallottam itthon annyira jól szólni, az a régi Arcam elő/végfok páros volt. A NAD-ok engem teljesen lenyűgöztek.
(#84891) ProdyG
Hangminőségben is jelentős a különbség AVR400 és 600 között. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #84900 üzenetére
Sinus live, proson, inakustic, van der Hul , ezeket ajánlom első körben 2.5 előre 1.5 hátra. Hátra nem ára miatt kell vékonyabb hanem az un. hullámimpedancia miatt. Sodrott legyen és nagyobb tisztaságú réz vagy ezüstözött ne egyéb pl alumínium.
Norbi: intézem a rávalót egyelőre remény nélkül . -
axwel18
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84902 üzenetére
Nekem ilyen megy hátra.
Nem túl drága, persze nem is a legjobb kábel.
-
hétalvó
addikt
válasz
xtremetuning #84861 üzenetére
Fogyatekos vilag ez
-
Norbi 72
veterán
Szia!
Mozira még mindig jó az összeállítás.De ha beleférne,a 440-es szettben minden hangfal egy lépcsővel nagyobb.
Használt érdekel?Mennyi a keret?
-
devil-k
nagyúr
-
kenyerr
tag
ok, köszöntem
kacsa-val az a baj, hogy jobban szeretném helyben megoldani, szegeden
de ha itt nem találni megfelelőt, akkor rendelős leszaz említett 10-16 méterrel nincs amúgy nagy baj a hátterekhez?
-
fape
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy lapos tv-m, eddig a beépített hangszórókkal bosszantottam magamat. De szeretném lecserélni egy fokkal jobbra. Aszem decemberben már érdeklődtem, hogy milyen belépő szintű összeállítást javasoltok főleg (99%) mozizásra. ( 5m X 4m, 20 nm- szobába)
Akkor egy Onkyo TX-NR414 + Polk Audio TSX 330 (+ esetleg Polk Audio PSW 110) kombót ajánlottatok.
Bízom benne, hogy ez még mindig meg állja-e e helyét. Így van?
Vagy van esetleg jobb összeállítás ebben az árkategóriában?
Mit a jelenlegi best buy-ok?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
fape -
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #84899 üzenetére
Canton, de hogy milyen típusú pontosan, nem tudom...
Lacielvtars
Nem akarlak megbántani, de amit most vettél, az is kb. hasonló minőség. 245 Ft/méter áron szárítókötelet adnak. Majd a nagy öregek ajánlanak egy jobb kategóriát ehhez a típushoz, amit érdemesebb meghallgatni. Nagyon sokat számít a hangfalkábel minősége is. Kb. 1.000-1.500 Ft/méter áron lenne érdemes nézelődni. De majd jön Sanci és segít. Én 7.000 Ft/méter áron találtam kábelt (frontok és center), amire azt mondom, hogy igen, tetszik.(#84902) Lacielvtars
Szívesen!Hidd el, fog rajta dobni.
Neked is ajánlom a KáCsa audiót. Nagyon korrektek, mindig van akció náluk és el tudsz hozni kipróbálni kábelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest