- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi13
senior tag
Egy laikus technikai kérdésem lenne. Ha összekötöm az erősítő hdmi bemenetén a médiaplayert, ps3-at, tv boxot, és a hdmi kimenetét a tv-vel,akkor ha valamelyik eszközt bekapcsolom akkor is lesz "sima" sztereo hang a tv-n (mint erősítő nélkül) vagy ilyenkor már minden alkalommal az erősítőre kötött hangfal fog megszólalni?
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #85592 üzenetére
Nem.
Jóval (fél-egy évvel) előbb jelent meg a 600-as.
-
BBéci
legenda
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #85583 üzenetére
(OFF)Hátőőő,nem részletezném,de sinen vagyok.
[/OFF(/OFF)
(#85584) Tomi13 A 608-asban van. -
ProdyG
őstag
köszi az infókat, úgy néz ki, hogy jó áron tudok szerezni egy Arcam 350-est, ezért kérdeztem. Csak néhány helyen azt olvastam, hogy nem érdemes a 300-ast lecserélni rá...
Az újabb HD-s darabok a 400-astól kezdődően meg már elég drágák...amúgy az 500 és a 600 közt nem igazán van hangminőségbeli difi, inkább csak csatlakoztathatóság-beli - kb ez van leírva az Arcam honlapján, ezt meg tudja valaki erősíteni, vagy cáfolni?
-
BBéci
legenda
válasz
SpaceKombajn #85585 üzenetére
Melyikre gondolsz? Egyébként mindkettőt jó áron szokták kínálni, különösen az AVR350-et. Sőt, néha méltatlanul olcsón.
-
BBéci
legenda
válasz
SpaceKombajn #85576 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy mennyivel, de egyértelműen jobb a hangja az AVR400-nak.
-
xtremetuning
addikt
válasz
SpaceKombajn #85576 üzenetére
Erről talán Kittosz illetve Béci Papa tud nyilatkozni. Én nem hallottam az új modelleket, csak 500-tól felfelé.
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
xtremetuning #85574 üzenetére
és a 400-as mennyivel jobb a 350-esnél?
-
törölt tag
válasz
Tomi13 #85568 üzenetére
nemcsak a hdmi panelk hanem az alacsonyab impedancia (hiába irnak 8 ohmot a hangfalakra a 80 alatti fekvencia mind 4 közeli/alatti impedancián dolgozik) valamint a végfok és a tarfó üzemi hőfokának biztositása miatt kell a szellőzés. Onkyo még oké mert 3 ohmon is tartósan tud üzemelni. Ha mégis a hdmi panel miatt agódsz: egyszerüen ne használd a skálázó funkciót igy jóval alacsonyabb hómérsékleten jár.
ráadásul tévedsz: a régiek joban ügyeltek a hütésre, a maiak inkább átépitették és sürübb.. csak védőáramkört is tettek rá. -
Csabroncka
addikt
Van valakinek bármilyen tapasztalata az Alisca Orange szervizzel?
Tomi13: majd találsz neki egy helyet, vagy veszel egy fasza hifi állványt, vagy átépíted a szekrényed... Rakd addig a földre, semmi baja nem lesz...
-
Tomi13
senior tag
válasz
Csabroncka #85570 üzenetére
Ha új lenne akkor talán normális hűtés lenne rajta, illetve igen, vissza vinnèm gariba ha tülmelegedés miatt romlana el.
Az off gondolatmeneted nem értem, mire gondolsz ezzel? Tényleg èrdekelne... -
Csabroncka
addikt
válasz
Tomi13 #85568 üzenetére
Egy kicsit nem értelek, miért probléma az, hogy használt a cucc? Attól hogy garanciával romlik el a hűtés miatt az erősítő mennyivel jársz előrébb?
Normális, jól átgondolt helyre kell rakni, ha ilyened még nincs, rakd egyszerűen a földre (csak ne szőnyegre vagy padlószőnyegre)
Majd aztán később kitalálsz neki valami frankó helyet....
kicsit kezd abból elegem lenni, hogy a mai világ által sulykolt ...most rögtön azonnal akarok mindent... ennyire agyonfertőzi az embereket
(ne vedd magadra Tomi13, de azért gondold át
)
-
carpediem007
tag
Köszönöm az infókat :-) jövő héten lesz időm elmenni az üzletekbe, aztán ha még lesz kérdésem, jövök zaklatni titeket
(^o^)
-
Tomi13
senior tag
válasz
Csabroncka #85566 üzenetére
Köszönöm, az erősítő 2009-ben jelent meg, a példányom nem tudom mikori gyártású. Ha jól értem akkor a benne lévő hdmi kártya tud túlmelegedni, ezt szeretném megelőzni. Gondolom ha ez túl tud melegedni akkor nem kapcsol le az erősítő időben.
Próbálok valami megoldást találni, de már kezdem kicsit bánni, hogy hagytam magam rábeszélni használt cuccra, ilyen fölösleges gondokat nem akartam... -
Oldfighter
senior tag
válasz
carpediem007 #85564 üzenetére
Netdepo, Streamaudio, Audiophile Szalon......, hogy csak az ismertebbeket soroljam. Ezekre rákeresel a neten és körbenézel a kínálatukban. Szoktak lenni akciós csomagajánlataik, ahol a szettek, egy-egy erősítővel párosítva jelentős engedménnyel kerülnek ki a polcaikról.
Vannak népszerű kommersz márkák, úgy mint Denon, Onkyo, Pioneer, Marantz, Yamaha, melyeknek igen széles a választéka, számos készüléket nyújtanak alsótól a felsőbb kategóriákig. Hangsugárzókat meg erősítőhöz párosítunk, hogy akár jelentősebben is javuljon az előadásmódjuk. -
Csabroncka
addikt
válasz
Tomi13 #85554 üzenetére
Alapvetően a következőt kell látni!
Minden mai modern AVR-ben van védelem, tehát ha a géped nem idősebb 10 évnél (de elárulom azoknál régebbiekben is van) akkor magától le fog kapcsolni az AVR- ha túl melege van. Ugyan így a ventillátor is bekapcsol ha az AVR egy bizonyos hőfok fölé megy.
Másrészt minden erősítőnek van egy üzemi hőfoka, tehát az, hogy meleg relatív fogalom, túl nem szabad melegednie az a lényeg. Lehet például vitrines szekrénybe rakni, de ott is az a lényeg, hogy jól szellőzzön, ehhez nem kell venti, elég ha passzívan hagysz utat a meleg levegő eltávozásának és a hideg levegő beáramlásának, hogy ezt hogy oldod meg az már részletkérdés. -
carpediem007
tag
válasz
Oldfighter #85563 üzenetére
Sajnos értem a lényeget, csak többet nem tartok érdemesnek rászánni. Sal20 hangfalamhoz képest ezek is maga a gyönyör lehet :-)
Használtam milyen típusokat márkákat tudtok ajánlani?
Budapesten tudtok mondani normális bemutató termeket? -
Oldfighter
senior tag
válasz
carpediem007 #85558 üzenetére
Az az apró gond, hogy igazán jó szívvel ezekről inkább lebeszéljük az érdeklődőket. Aki itt régebb óta benne van a "szakmában", az ott volt a kezdetek kezdetén, a házimozizás Year One-jában és végigjárta a szamárlétrát. Akkor még kevés volt a tapasztalat, a kínálat......a türelem.
Mára tudjuk, hogy mit lehet elvárni, és az kevés azoktól a készülékektől amiket kinéztél, főleg annak tükrében írom ezt, hogy mára ott a használt piac, ahol a "kispénzűek" is kategóriákkal jobb készülékekhez juthatnak azon az áron, melyet egy újra dobnának ki.
Akár használt, akár új készülékről is legyen szó, azért egy erős középkategóriát üssön meg a minősége. Itt már normális térhangzást, dinamikát találsz, márkákként eltérő hangkarakterisztikával ugyan. Vásárlás előtt érdemes lenne elmenni egy-két bemutatóterembe is. -
Tomi13
senior tag
válasz
carpediem007 #85560 üzenetére
Nem azzal van gond hanem hogyan tudom megoldani hogy együtt induljon be a készülék és a ventillátor?
Lekapcsolásnál ugyanez. -
Norbi 72
veterán
válasz
carpediem007 #85552 üzenetére
-
carpediem007
tag
válasz
Oldfighter #85555 üzenetére
Nem gyűjtés kérdése. Nem szeretnék többet rá szánni max mélyel 200e. Ezek hagfalak annyira használhatatlanok? Véleményetek szerint melyik típus éri meg jobban az árát?
erősítő is annyira gagyi?Használni játékra, filmekre, mindenféle zenét meghallgatok a komolyzenén kívül
-
ProdyG
őstag
Sziasztok, az alábbi 2 készülékről lenne néhány kérdésem:
- Arcam AVR 300
- Arcam AVR 350Mennyi volt a listaáruk annó? Illetve tudásbeli különbségben van valakinek tapasztalata? Elsősorban továbbra is zenehallgatás érdekel... olvasgattam a témában és mindenki mást ír, valaki szerint nagy különbség van, valaki szerint semmi hangminőségben. köszi
-
Oldfighter
senior tag
válasz
carpediem007 #85552 üzenetére
Az igényeidről nem írtál. A lehetőségeid sajnos nem fognak neked jó házimozit garantálni, mert ezek mind nagyon alsókategóriás készülékek. Bögreszetteknél egy paraszthajszálnyival jobbak, de jobban teszed ha gyűjtesz még, főleg ha használt cuccok nem jöhetnek szóba.
-
Tomi13
senior tag
Még visszatérnék picit az aktív hűtés témára. Létezik olyan megoldás, amivel ha bekapcsolom az erősítőt akkor beindul rajta az utólagos ventillátor és amikor kikapcsolom akkor meg leáll?
-
Norbi 72
veterán
válasz
carpediem007 #85550 üzenetére
A maszlagot kihagynám.Mennyi a keret?
Használt jöhet?Sokkal jobban járnál.
-
carpediem007
tag
Üdv mindenkinek :-) még az idén szeretnék egy házimozi szedett összerakni, ezért szeretnék pár kérdést felvenni olyannak aki ért is hozzá, nekem sajnos ebben a témában semmi előéletem nincsen.
Mi a véleményetek? Minden vélemény érdekel!Köszönöm!
Erősítő:
Pioneer VSX-423
http://www.edigital.hu/Erosito/Pioneer_VSX-423_5.1_csatornas_hazimozi_erosito_fekete-p368349.html1 Hangfal:
TAGA Harmony TAV-506 v2 + TSW-90 v.2http://www.netdepo.hu/taga-harmony-tav-506-v2-tsw-90-v.2-3509.html2 Hangfal:
JAMO S 426 HCS 3 + JAMO SUB 210 http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/JAMO-S-426-HCS-3-FEKETE-5.0-hangfalszett-%285-év -garancia%29,103952,505041,719949.html?langId=-19&etcc_med=STC_CC_ATTR_VALUE_ar_osszehasonlito&etcc_acy=--&etcc_plc=--&etcc_par=Arukereso&etcc_cmp=altalanos_termekek&etcc_grp=AK&etcc_key=--&etcc_ctv=1059536&etcc_mty=PRICEhttp://www.aqua.hu/mobile/jamo-sub-210-aktiv-melysugarzo-sotet-alma-151281.html
-
törölt tag
válasz
Gabesz26 #85543 üzenetére
Saját rendszerben csak HDMI, s valóban nem volt difi hifi dc + lineáris vs kocka között, ami lehet a rendszerem, botfülem határai miatt is, ahogy a gyengusz plex lintől is. Mindenképpen meghallgatok a jövőben az említettnél minőségibb alkatrészekből készült lineárist, de az erősen DIY project, szakembert igénylő feladat. Konkrét Kaveri esetében már nem hasonlítottam pico-hoz, de az előző rendszerben jobb volt a Plex, de a külső kocka is minőségibb, mint ami a pico-t hajtotta. Ráadásul pico esetén van rossz tapasztatom ciripelés terén is.
Feltétlen ki kell emeljem, hogy saját rendszeren tapasztaltakról van szó, az utóbbi időben kiderült, hogy azonos scriptek teljesen másképp viselkednek különböző hardvereken, tehát merőben más végeredményt kapsz (kaphatsz) nem csak hang vagy képminőségben, de maguk a hardverek vagy szoftverek működésében is.
-
vik1382
csendes tag
válasz
Norbi 72 #85546 üzenetére
Az erősitön nincs külön engedély a dolby-ra. De a film nézes közben ha az audio-t megnyomom akkor ki rakja:dolby d 5.1 de az erositon a csatorna 2.0 csak felkonvertált dts-ben volt 5.1 hol ott magyar dolby van. Ps3 pcm kimeneten pcm 5.1 bitstrem kimeneten dolby d 5.1 ott tökéletes minden film csak a bd lejátszon nem megy. Kb 3 hetes a lejátszom.
-
Norbi 72
veterán
-
robim
tag
válasz
Norbi 72 #85540 üzenetére
Még a két elosztót nem hasonlítottam össze, ez történt meg most. Nekem a furutech tp80 jobban tetszett, de csak úgy, hogy a nem szűrt aljzatokba van bedugva az avr és a forrás is.
Az avrbe próbáltam először, az viszonylag gyorsan megvolt, kb 2 óra alatt, szinte azonnal kijött az, amelyik a legjobban tetszett, az pedig a piros-fekete vezetékekból álló kábel. DIY cucc, neve nincs, de az én rendszerembe egyértelműen ez illik.
Az Oppoba már sokkal nehezebb volt kiválasztani, hiába pihentem rá pár órát az avr teszt után, végül 2re sikerült szűkíteni a kört, aztán a párom döntötte el a dolgot, és ide is ugyanaz a kábel illett a legjobban. -
Gabesz26
senior tag
válasz
#75912448 #85504 üzenetére
Köszi, nekem pont jókor jött ez a vélemény
Épp mostanság gondolkodtam rajta, hogy mit kellene fejleszteni a jelenlegi konfigomon, és pár felmerült kérdést ezzel sikerült is tisztázni.
Hi-Fi Dc-ATX vs. picoPSU-160-XT közötti kép-/hangbeli difiről (ha van egyáltalán) esetleg van tapasztalatod? Hangban HDMI-nél nem volt különbség a kocka és lineáris külső táp között? (esetleg analóg bekötéssel is volt teszt?)
(remélem nem nagyon off itt ezeket megkérdezni, de ahogy észrevettem a HTPC topikban még idegenebb sajnos ez a téma, mint itt)
(#85538) robim:
Na ezzel elleszel egy ideig
. Én nemrég 3 tápkábelt vetettem össze és azzal is jól elvoltam pár órát, nálad ahogy látom kicsit több a variációs lehetőség
-
vik1382
csendes tag
válasz
Norbi 72 #85539 üzenetére
A lejátszon audio bealitas: pcm, bitstream. Bitstream dolby d. Bitstream dts. Mindegyiken kiprobaltam a filmet es csak bitstrem dts-ben vált 5.1-re de ha sima bitstream akkor csak 2.0 olyan mintha a normal dolby nem jöne át bitstream-en. Csak dts. Ps3-mal viszont minden atjön normalisan.
-
t-bali3
senior tag
válasz
bajnokpityu #85248 üzenetére
Emlékeim szerint tavaly valamelyik AV kiállításon csövessel hajtották a legnagyobb ELAC-okat, nagyon jól szóltak, sokat ültünk ott.
-
Tamoo
nagyúr
Topikot "kitakarítottam". Diszlexia témának és egyebeknek nincs itt helye.
Ha lehet, akkor a helyesírásra próbáljunk odafigyelni! Ennyi volta lényeg. -
vik1382
csendes tag
hello. a multhéten irtam hogy az erősitőm nem ismeri fel a lejátszom álltal küldöt jelet. átálitotam a lejátszot bitstrem-re de ugy is azt irja az erősitő hogy: signal info :format: PCM ,channel:2/0-- sampling:48khz. de a lejátszó azt irja:dolby digital 5.1!most vettem egy BD filmet azon van magyar 5.1 angol dts az angolt azt fel ismeri az erősitő de a magyart azt nem PCM 2/0/-- ezt irja ez mitől van eredeti a film. A ps 3 -mal játszom a filmet és ott bitstrembe van állitva a ps3 akkor fel ismeri a jelet ki is irja dolby d channel:3/2/1 stb ezt nem értem. kábelek ugyan az. segitséget meg kösszöném.
lejátszom :samsung BD-f5500 erősitőamaha HTR 2866
-
soltesz
újonc
Sziasztok
Pioneer vsx 923 kezikonyv-el magyarul ki tud seggiteni valaki?
-
Maxell014
senior tag
Még volna egy olyan kérdésem, hogy esetleg Technics SA-AX530 -hoz lehet venni olyan adaptert amivel utána a telefont rá tudom csatlakoztatni bluetooth-on vagy ez egy kicsit meredek ?
-
vik1382
csendes tag
tudna valaki segiteni vagy tanácsot adni a problémámal kapcsolatosan?
-
mettek
addikt
Nekem centert ajánljatok ha talál valaki. Olyat ami jobb a mission mv-c-nél. Használtat max 30-40 ezerig.
-
KisTücsök
addikt
Mostantában kerestek néhányan 100 alatt 5.0-át. Ez lehet megérne egy próbát.
-
törölt tag
válasz
Dragon27 #85502 üzenetére
"Róla" beszéltünk itt múltkor, azóta kész van mint látom, a táp felcsigázó. Viszont saját tetszek alapján, saját rendszerben a Kaveri A8-7600 még rátett egy lapáttal az i3-ra, legyen kép vagy hang. Konkrétan a 4130T ellenében, ugye itt 4330-ról beszélünk, de különbség nem nagyon lehet a két Haswell i3 között. A Plex féle hifi plusz Dell kockánál fájó, de a lineáris külső ( szintén Plex) nem volt jobb, itt magam is léphetnék előrébb...
szerk: nem Dragon27 #85502-re ment, közösbe szántam, sikerült válaszra nyomnom
-
vik1382
csendes tag
hello. a multhéten irtam hogy az erősitőm nem ismeri fel a lejátszom álltal küldöt jelet. átálitotam a lejátszot bitstrem-re de ugy is azt irja az erősitő hogy: signal info :format: PCM ,channel:2/0-- sampling:48khz. de a lejátszó azt irja:dolby digital 5.1!most vettem egy BD filmet azon van magyar 5.1 angol dts az angolt azt fel ismeri az erősitő de a magyart azt nem PCM 2/0/-- ezt irja ez mitől van eredeti a film. A ps 3 -mal játszom a filmet és ott bitstrembe van állitva a ps3 akkor fel ismeri a jelet ki is irja dolby d channel:3/2/1 stb ezt nem értem. kábelek ugyan az. segitséget meg kösszöném.
lejátszom :samsung BD-f5500 erősitőamaha HTR 2866
-
Dragon27
senior tag
válasz
dgyuri0123 #85474 üzenetére
bbmt
Most a TV-n beállítottam digitális hang ki Auto módra . Az erősítőn info : audio decoder PCM amikor nem nézek a tv.n semmit Film nézés közben átvált DTS-re vagy dolby digital-ra
(Optikai kábel+ HDMI)
_____2 hangfalat állítottam be . De YPAO-R.S.C is 2.0 állított be . 3D mode akkor se megy ..
de talán az automatikus firmware frissítés előtt talán ment de nem biztosKésőbb visszaállítom de előtte átnézem manual-t + a gépet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged