- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #85891 üzenetére
Egy kicsit megszállott ez a mozi.Nekem is a T2 a legjobb a Terminator filmek közül. Kár, hogy nálunk nem adják ki BD-n.
DVD-n megvan a bővített változat.Nálam is hülyén nézne ki egy ilyen nagy figura, nah meg helye sincs.
Az asszony így sem díjazza a kis relikviáimat, amiket gyűjtögettem az évek folyamán, különféle menükkel.Igaz ő vett egy T-R.I.P-t nekem karácsonyra, egy ilyet: [link]
@(#85897) cecil
Jaja, sajnos a jól kidolgozott figuráknak is megkérik az árát, mint a jó minőségű hangfalaknak.
Azért nálunk is lehet kapni a Holdfény-ben szép darabokat! -
cecil
aktív tag
válasz
Vikthor #85883 üzenetére
én is pont most szeretnék beszerezni pár hot toys 1/6 és 1/4 filmes figurát, brutális kidolgozottságuk van, persze az áruk is hasonló... 60-70e körül indul darabja...
amikre nekem fáj a fogam elsősorban: Robocop 1, Robocop ED-209, Terminator 2 T800 Battle damaged, The Dark Knight + Joker, back to the future
Itt lehet megnézni milyen profi munkák: [link]
-
yoda85
csendes tag
Sziasztok, vélemény?
http://www.streamaudio.hu/proson-event-5-1-es-hazimozi-szett-proson-r8-szub
+
http://www.streamaudio.hu/denon-avr-x-50025m2 szobába, 60% film, 40% zene
Köszönöm.
-
válasz
spiky03 #85888 üzenetére
Azok! Én is, bár jelenleg a nappaliban elég idétlenül néznének ki, ezek VIP termekbe való cuccok, viszont a Terminator törött chippet, fémkart meg a koponyát lehet megveszem majd egyszer. Nekem a T2 az a film, ami mindörök marad, persze van jópár ilyen remekmű, de ha csak egy filmre kellene mutatnom, akkor ez lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
Adamo55 #85884 üzenetére
Félreétetted, szó sincs arról, hogy "eszi az erősítőket". Sztereóban valóban nem jó, ami abban az árkategóriában természetes.
Igen, meg kell találni a hozzá legjobban illő erősítőt. Az a Denon nem passzolt, ennyi.
Apró hangszóró sehogy. Ha mégis, annak az ára hétszámjegyű.(#85887) ProdyG
Igaz. -
Adamo55
tag
válasz
Adamo55 #85884 üzenetére
Egyébként a magnatnak a videón szereplő (0:39) fekete (kissebik) hangfalát ismerem, és szerintem nagyon jó kis cucc tekintettel a korára
Látván mellete a monitor supreme 2000 háát elég meggyőzőnek hant nekem!
Természetesen csak egy érdekesség gyanánt írtam nem ez alapján szeretnék döntenék(soha) csak jó látni, hogy mennyivel nagyobb!https://www.youtube.com/watch?v=8WDPuoF3dwI
És még egyszer nem emiatt jött szóba csak ÉRDEKESSÉG képpen!
-
Másik fórumon szóba jöttek a filmes kellékek, dísztárgyak, aki szeretne ilyesmit, annak ajánlom figyelmébe a következő helyeket:
Bőven van még más cég is, de ezek nagyon igényesnek tűnnek, bár cirka 2,5 millió forintot már-már bűnnek tartok kifizetni egy díszért...
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #85878 üzenetére
Feltételeztem, hogy már olvastad a cikket.
Szerintem lehet keverni, számtalan példát tudnék sorolni, ahol a gyár által összeállított szettben, vagy egy adott hangdoboz családban különbözőek az impedanciák. Nem kell messzire menni, az ELAC-ok Aurumok 4...8 ohmot adnak meg. Sosem fix érték, tehát igazából pont arra nem kell figyelni. -
Ribi
nagyúr
Még mindig arról, hogy ha látsz egy ismeretlen márkát, akkor gugli nélkül miért kellene tudnod, hogy hogy ejtse ki. Esetenként sokkal rosszabb ha valaki pl a triangle-t franciául akarja kiejteni 95%ban totál szarul, mint inkább bő magyar + angolsággal. Emellett értve, hogy mire gondol.
-
-
válasz
pFEFErohni #85872 üzenetére
nem gond mert 4-8 ohmos hangfalakat támogat az az AVR, a lényeg, hogy NE keverd a dobozokat, mind egy bizonyos ohmos legyen! Grat az AVR-hez sok évnyi minőségi hang áll előtted!
(Én is Polk RTi szettel küldöm, ami szintén 8 ohmos.)
-
KisTücsök
addikt
válasz
"Az nem lehet probléma hogy a denon kimenete 6 ohmos"??
______Megint megelőztél.
-
BBéci
legenda
válasz
Honnan a bánatból vetted, hogy a kimenetei 6 ohmosak? Elolvastad a topik összefoglalóját?
Abban nem csak az ohmokról olvashatsz, hanem arról is, hogy annál a Castle hangdoboznál lényegesen jobb minőség illik a Denon AVR-4310-hez. Szóval, gyűjtögethetsz. -
pFEFErohni
tag
Sziasztok! Lehet hogy egy fórumtárs jóvoltából hozzá jutok egy Denon 4310eshez! Az nem lehet probléma hogy a denon kimenete 6 ohmos, a hangfalak pedig 8ohmosak (castle knight 5)!?
-
BBéci
legenda
A Jacobsen az egyik leggyakoribb skandináv név, kétlem, hogy amerikai bevándorló lenne. Azt jelenti, hogy az apja is Jacob volt. És nincs leírva hol élt, de az életrajza megtalálható, elolvasható.
De mivel Te az első ezzel kapcsolatos hozzászólásodban azt javasoltad a kérdezőnek, ejtse Jamo-nak, nem értem, miről vitatkozunk? -
Ribi
nagyúr
válasz
Vikthor #85867 üzenetére
Adott cég történetének? Minek?
Mert ha elmegyek valahova hallgatózni és ott van egy hangfal/erősítő/... amiről kb nem is hallottam, vagy valami kisebb cég terméke, esetleg diy cucc, akkor ott mit csinálsz? Elszaladsz? Hogy márpedig te ezt nem is láttad és nem is akarod meghallgatni, mert nem gugliztad ki?
Ááá nemár... Hagyjuk ezt plz... -
Patice
nagyúr
És te ennek örülsz?
Végül is. Tavaly a hifisón egy pár PSB Imagine Mini dobozzal hallottam. Hááát. A véleményemet a cikkemben megtalálhatod (122-es szoba - Oktogon Audio).
Szerintem az a kis NAD simán elbírt volna egy kisebb állódobozzal is, ahogy az előttem szólók ajánlgatták. A fizika az fizika, nem lehet megkerülni. Azok a kis prüntyögők max. a TV hangszórók helyettesítésére lesznek jók és hozzájuk a NAD D3020 erős túllövés. Marad még benne potenciál bőven.
De hát ő tudja. Gondolom meghallgatás nélkül vette.
Ennyire meggyőzhetetlen volt? Csak tudnám, hogy akkor minek kérte ki a véleményedet?
-
Ribi
nagyúr
Nagyon jól tudom a szabályokat, most már tudom, hogy mire mi vonatkozik. A gondom még mindig az, hogy mi a bubánatért van fennakadva valaki, hogy amikor bemegy valaki a boltba és életében először meglátja a hangfalat, akkor nem csapja fel az okostelefont és böngészi ki, hogy ezek dánok, hogy honnan jön a név, és hogyan is kellene kimondani. Főleg, ha mondjuk jákob barátunk eredetileg mondjuk amerikai bevándorló és dzsékob. Mert az ugye nincs leírva, hogy milyen nemzetiségű, csak hogy hol élt.
Szóval egyszerű barátunk mégis honnan szülje ki, hogy hogy ejtse ki? Persze először végigkérdezi az eladót, hogy az ottan-e az mi? És az mi? És az? Erre mondják, hogy nem életszerű. Vagy ha újságban láttál valamit, ami nem tudod honnan származik, de barátodtól meg akarod kérdezni hogy az milyen, akkor megint vagy kiguglizod, vagy megkockáztatod és kimondod valahogy azt a nevet. Szóval azért mert nem guglizik ki minden elé ugró nevet az élete során, akkor már inkább meg se szólaljon? Mert kiröhögik?
Most nem arról van szó, hogy konkrétan Jamo-t hogy ejtik, hanem általánosságban mennyi esélye van bárkinek kiejteni egy ismeretlen márkát.
Amúgy pont nevekből alakult cégneveket nem az eredeti név alapján kell kiejteni pl: Corel (COwpland REsearch Laboratory) Nem korilnak mondod. Legalábbis én így tudom.
De hagyjuk ezt. -
Peak
addikt
Addig tököltetek, míg megvette a srác a JBL Studio 230 párat a NAD D 3020-as erősítőhöz.
Elküldtem KáCsához kábelezését, banándugókért.
Szerintem maximálisan elégedett lesz. -
KisTücsök
addikt
válasz
Adamo55 #85849 üzenetére
Egy erősítő elmegy 20 évig, hangfal szintén. Hangfalra sem véletlenül adnak sok-sok év garanciát, ha nem teszed tönkre, nem fog tönkre menni. Persze Te döntesz.
De nem hallatlanba akarsz vásárolni, ugye?
Pesten sok helyen lehet hallgatózni, pl Streamaudio. Hallgass néhány olyasmi árkategóriájú szettet, mint amennyit rászánnál (magyarul kb 150k), de ha már ott jársz, hallgass meg kétszer olyan drágát is (azt kapnád meg használtan a feléért), csak hogy eltudd dönteni, megér-e neked fele olyan jó hangzást az "első érintés" pillanata.
-
hétalvó
addikt
válasz
xtremetuning #85777 üzenetére
megjottek
azert ez meg mindig magyarorszag...xt: miert mindig en vagyok a negativ pelda
a plussz egy nulla az plussz egy nulla mondom en.... -
Adamo55
tag
válasz
KisTücsök #85842 üzenetére
Igen mert ezt a cuccot szeretném relatív hosszú távra (min 5 év).
A tesztekkel kapcsolatban pl.
http://www.av-online.hu/hangfal/jamo-s-606-hcs-3-hazimozi-hangfalszett-teszt_551--->dícsérik és hogy ennyi pénzért jó(végülis ez rendben van)http://www.av-online.hu/hangfal/dynavoice-magic-f-6-ex-50-hazimozi-hangfalszett-teszt_939---->itt végig csak negatív dolgokról beszélnek de a vége ugyan az mint az előzőnek hogy ennyi pénzért nem rossz vétel
Nagyjábol egy kategória ezért nem értem. -
szkink
aktív tag
Üdv.Ha HDMI kábel amit a MM-ban és extremdigital-ban is meg kapok akkor melyiket ajánlanátok?Ez pl. Roline HDMI Ethernet kábel 1.4
-
KisTücsök
addikt
válasz
Adamo55 #85840 üzenetére
A teszteken árkategóriák szerint pontoznak."minden hangcucc a legjobb?"Ezt nem értem. Linkelhetnél.Jó, azt hiszem, leesett. De amúgy milyen teszteket néztél?
______________Annak az x2000-nek az árából (140k), használtan 3808-at kapsz, aminek 400 fölött volt az új ára. 2 kategóriával simán feljebb van. A maradékból meg kijönne mondjuk concept szett. De ha azt akarod, hogy tiéd legyen az első érintés...
-
Adamo55
tag
Valahol feljebb olvastam, hogy nem érdemes 200e alatt szettet nézegetni mert azok hasonló minőségűek.
Akkor miért van az, hogy a teszteken minden hangcucc a legjobb? a tesztek nem azért vannak, segítsenek dönteni? -
Ribi
nagyúr
válasz
Vikthor #85831 üzenetére
Mert qurva sok dán szótár van így elfekvőben otthon és a sztaki is bővelkedik dán fordításokkal. Legalább olvasnád el, hogy miről van szó mielőtt okosakat írsz.
De látom megint megy a félrebeszélés.
Itt mindenki a világ összes nyelvének kiejtéséből perfekt, szóval nincs mit tenni -
Madwe
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85834 üzenetére
a dzsímél teljesen rendben van, ha helyesen akarod kiejteni és nem figyelsz arra, hogy miből jött létre a kifejezés. gímél vagy gömél lenne helyesen, ha a googleből indulsz ki, de még embert nem láttam aki úgy mondaná
-
BBéci
legenda
-
Lacielvtárs
nagyúr
ejha látom belenyúltunk a darázsfészekbe
-
Peak
addikt
mondjuk kb kettő másodperc volt kigúglizni a jamo eredetét: http://www.jamo.com/about/history/
A Jacobsen ( Jákobszen ) és Mortensen ( Mortenszen ) családnevekből kialakult Já+Mo nem tűnik nekem túl bonyolultnak.
De ez a "hogy ejtjük" már erősen offtopic. Nemdebár?
Szerk: a DALI meg betűszó, amit legjobb tudomásom szerint az adott ország saját fonetikája szerint simán ejthetjük.
-
Ribi
nagyúr
Mert alapból mégis honnan a bubánatos **********-ból kellene tudni hogy egy adott termék milyen országból származik? Te az összes dezodorról tudod, hogy honnan származik, az összes bútorról, az összes autóról, összes fogkeféről, fésűről, kutyatápszerről? Na ne viccelődj már, mert még a végén komolyan vesz valaki
És azt se képzeld, hogy a dán nem röhögne ki egy szebb napon amikor te "helyesen" ejted a jamo-t
De akár egy francia, vagy bárki. Hiába tudod hogy kellene, akkor sem tudod úgy kiejteni. -
BBéci
legenda
válasz
adodaniel #85826 üzenetére
Nem kiejtés, hanem mélységes tudatlanság kérdése. A legkisebb hibát akkor követjük el, ha fonetikusan, betű szerint olvasunk el és mondunk ki egy nevet.
Azért lovagolok ezen a témán, mert évtizedek óta a vesszőparipám. Már a '70-es évek végén, a JET dezodorral kapcsolatban kiakadtam, amikor dzsetnek mondták, pedig semmi köze nem volt az angolhoz.Ne a dánra, hanem a tulajdonnévre koncentrálj! Azokra nem vonatkoznak az általános szabályok.
-
BBéci
legenda
Hagyj engem ezzel a butasággal! Mondd úgy a Jamót, ahogy akarod. Menj be a Hegedűs Gyula utcai boltba, ahol a Jamo hazai forgalmazója található és kérdezd meg, hogyan kell ejteni. Egyik dolgozójuk mellesleg újságíró kollégám, mesélte, mekkorákat szoktak röhögni a betévedőkön, akik dzsámónak és hasonlónak csúfolják szegény Jamót.
A Google honnan tudná, hogy dán tulajdonnévről van szó?Tudja a Google, hogy Dionne Warwick nevét voriknak kell ejteni?
-
BBéci
legenda
válasz
adodaniel #85820 üzenetére
Egyértelműen mindkettő helyes: [link].
(#85822) Ribi
A Jamo azért jamo vagy jámo, mert dán, nem kell hozzá csuklani.
Miért ne lehetne tudni, hogy melyik országban terveznek egy hangdobozt, hol a cég székhelye? Csak rá kell kattintani a honlapjukra. A gyártási hely szinte biztosan Kína, tisztelet a kivételnek.
Azért nem mérvadó, mert jártam pár külföldi rendezvényen, hallottam sajtótájékoztatókat és beszéltem személyesen a gyártókkal. Egyértelműen másképp mondják a cégük illetve termékük nevét angolul, mint a saját nyelvükön. Nem mindenki, de a többség. -
Ribi
nagyúr
Pont ezért írtam, hogy azt se tudni melyik milyen gyártó, de az egyikre ha kicsit máshogy mondom gáz. Szerintem a jamo-t dánul ki nem mondod, mert azt hiszik csuklasz. Szóval ez alapján ne akarjuk már semmire se mondani, hogy gáz...
Amúgy google translate be beírva is lehet tesztelni mi hogy hangzik egyes nyelveken.
A videó meg eléggé hivatalos demo videónak néz ki, szóval ha ők így bevállalják, akkor te mi alapján mondod, hogy nem mérvadó -
Adamo55
tag
Sziasztok!
Tájékozódni próbálnék 2 szett közötti különbségről, hogy mi a véleményetek melyikkel érdemesebb foglalkozni, milyen kaliberűek a gyártók, esetleg ötletek, érvek, ellenérvek.
Bármit ami ezzel kapcsolatos szívesen fogadok!!!!
Erősítő:
http://www.denonmarkabolt.hu/hu/MM/Termekek/HOME_CINEMA/AV_RECEIVERS/AVR-X2000Szett:
http://www.av-online.hu/hangfal/jamo-s-606-hcs-3-hazimozi-hangfalszett-teszt_551
http://www.mall.hu/hangszoro-szettek/magnat-monitor-supreme-2002-hangfalszett
Az utóbbiról sajnos nem találtam tesztet:S
Úgy nézem egy árkategóriában vannakKÉRNÉM A SEGÍTSÉGETEKET!
Előre is köszi a hozzászólásokat -
opeter70
senior tag
Köszi mindenkinek!
A Triangle -ra még várnék tippeket, mert igazából ezzel vagyok a legnagyobb bajban.
Hallottam már franciásan (mert hogy ha jól tudom francia) "trianzs"-nak ejteni.adodaniel: Köszi neked is.
-
BBéci
legenda
A Dynaudio-t kiejtve eddig csak dájnaudiónak hallottam, a Triangle - triongl. Aki a Cervint kervinnek mondja, az annyira gáz, mint a centrumot kentrumnak ejtené.
A Tecsős videó azért nem mérvadó, mert a Jamo dán és az ipse angolul beszél. Keress egy dán nyelvű filmet.
Ejtik a Triangle-t trájengl-nek, ami nyilvánvalóan téves, mert nem angol, hanem francia cégről van szó. -
Ribi
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85811 üzenetére
Szerintem nem kell nagyon túlgondolni a dolgokat. Esetek nagy részében amúgy sem bírod helyesen kimondani, mert olyan módon kellene mondani, ami "betű" amúgy sincs magyarban.
Valaki azt mondaná nekem, hogy dzsemo, sokáig kellene gondolkozzak, hogy mire gondol.
Jó az jamónak is.
dinaudió, "szervin" vagy "kervin" is mind1.
A legjobb, hogy szinte mindent angol kiejtéssel akar mondani mindenki, aki helyesen akarja mondani. Eközben csomó gyártó baromira nem angol és néha találni videókat gyártóktól ahol kimondják saját nyelvükön a nevet. Na akkor mosolyodok el, hogy köze sincs ahhoz, mint ahogy azt gondoljuk.
Ez pl jemó-nak mondja. Persze ott is szeritem ha valaki külföldi dolgozik, akkor az is kicsit máshogy mondja. -
BBéci
legenda
válasz
Lacielvtárs #85811 üzenetére
Hú, ezt magadban tarthattad volna.
Nem véletlenül született a Vödörfedél elnevezés, ugyanis hasonlít a helyesen kiejtett vörfdél-re. A Jamo pedig simán jamo, esetleg jamó. -
opeter70
senior tag
Előre is elnézést kérek, mert nem közvetlenül a topic témájához tartozik, de remélem, hogy határesetként talán még befér ide.
Szóval nekem (és gondolom nem vagyok ezzel teljesen egyedül) problémákba ütközik néhány hifi és házimozi gyártó nevének a helyes kiejtése.
Ha netán bemegyek egy üzletbe, vagy bemutatóterembe, szeretném legalább helyesen kimondani, hogy mit is keresek.
A teljesség igénye nélkül néhány (számomra) "problémás" név:
Triangle, Wharfedale, Dynaudio, Jamo, és egy viszonylag ritkábban előforduló márknév a Cervin Vega. Ez utóbbi kezdőbetűjével van gondom, hallottam már "szervin"-nek és "kervin"-nek is ejteni.Ha valaki tud ezekben segíteni, azt megköszönöm.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
adodaniel #85808 üzenetére
Az RS5-nek jobb a mélye.
Megfogottabb és semmivel sem kevesebb. Nem mondanám, hogy kategóriányi különbség van köztük, de nekem az RS5 jobban tetszett... persze összességében nézve.
Ez sztereó.
Moziélményben meg még sokat rátesz az RS1 + RSLCR a Concepthez képest. komolyabb, nagyobb dobozok. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #85798 üzenetére
Most "rád szóltam", erre televágja mindenki más.
Jól van akkor. Nincs semmi probléma, nem tilos, csak szerintem minden hozzászólásodban indokolatlanul sok volt.
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #84335 üzenetére
Sajnos az orrom elől elvitték a Sony DB930QS-t, gondolkozom a DB840QS-en is, hasonló árban lenne, igaz, az ezüst. Erre a célra megfelelő lenne? Annyi még, hogy este mi fülesen hallgatjuk a filmeket még egy pár évig, amíg fel nem cseperedik a gyerkőc, és nem találok nagyon más hasonló erősítőt, ahol a fejhallgató kimenet önmagában nem némítja a többi kimenetet, hanem a zónaállítóval kikapcsolva kell azokat némítani. Ez nagyon hasznos lenne, mert nem szeretném naponta ki/be dugdosni a fejhallgató jack-et, az előző erősítő sem bírta sokáig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest