- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
Nagyon tetszik de még jobban tetszene ha már hallgatni is tudnám....
Addig a filmjeimet átmásolom az új merevlemezekre.
-
Borisz76
nagyúr
-
sysrq
őstag
Sziasztok, lemezjátszóm DIN csatlakozós, vállalja valaki RCA csatlakozósra való átalakítását?
Unitra g-1100 fs. -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Említettem nektek, hogy kb 500 euró helyett 200-ért találtam Sony STR-DN1030-as 7.1-es házimozi erősítőt.
Ma megjött !!!
Gyerekek....ez teljesen új !
Még az elem sem volt a távvezérlőben. Minden flottul becsomagolva.A készülék karcmentes és direkt megnéztem fény alatt...ujjlenyomat sincs sehol.
Egyedül a dobozon fedeztem fel egy kis "szakadást".Lehet azért is adták ilyen olcsón mert a csomagolása sérült meg talán kifutó széria is és pár darab volt már csak raktáron. Sebaj, nekem jó lesz.
Következő hónapban 1 pár ELAC ládát is rendelek hozzá...mert most még semmi sincs.
-
greike
tag
válasz
xerobyte #56286 üzenetére
Jamo d570 nem ismerem.Én nem vagyok oda a Jamokért volt nekem is de megbántam!Mikor mi voltunk a Streamaudiónál Pioneer 1018-hoz kerestünk szettet.Piohoz nem ajánlották a Dynavoicet és akkor 4 hangfalat teszteltünk Polk tsi,Heco,Qln,Prosont.Nekem akkor magasan a Qln tetszett a legjobban!Szerintem a Castlet is kérd ,hogy mutassák meg! 20 nm ott már a Qln is jól érezné magát. Tataboy: Denon
-
tataboy
csendes tag
Denon AVR-2808 AV vagy ez Harman/Kardon Avr 171 7.2 szerintetek melyiket a kettő közül?!
-
xerobyte
aktív tag
-
xerobyte
aktív tag
Hali!
Egész nap a hirdetéseken ülök, hogy hangfalat vadásszak a pio922-höz.
Jamo D570 milyen hírrel bír, milyen árban érné meg egy front pár belőle?A JBL Studio 180+130+120 5.0 felejtős mondjuk a Dynavoice Magic F-6 EX 5.0 -höz képest?
Tibi
-
JohannZimu
senior tag
válasz
PrinceHerceg #56280 üzenetére
Házibuliban "ál-quadrofon" hangzással nyomatni a "Csavard fel a szőnyeget"
-
MasterMark
titán
válasz
PrinceHerceg #56280 üzenetére
Plusz külön párhoz. Ha jól tudom ugyanaz a végfok van kivezetve kétfelé is általában.
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #56278 üzenetére
Idézet a thx.com honlapról:
"Surround Left & Right Speakers (SL & SR): Place the SL & SR speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listener."
Tehát nem fix 90 fokot írnak.[link]
(#56279) Warter
Tényleg, volt olyan is a kínálatban. Teljesen kiment a fejemből, mert valami idióta mellényúlása volt a Dunének, hasonló a Popcorn V8-hoz. El kell felejteni!(#56280) PrinceHerceg
Ráköthetsz még egy hangdobozpárt. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
MasterMark #56266 üzenetére
Akkor mégis mire lehet jó vajon?
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56254 üzenetére
Úgy érzem lassan itt lesz az ideje újfent meglátogatnom benneteket.
-
aleister
veterán
válasz
MasterMark #56256 üzenetére
Tehát hagyományos.
Akkor az eredet kérdésre visszatérve, az igaz, hogy az ilyen hagyományos surroundoknak illik helyet hagyni a fal és hangdoboz között?
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #56267 üzenetére
Mi ebben az érdekes? Évek óta, folyamatosan ugyanezt javasoljuk mindannyian, akik már valaha láttunk, hallottunk normális házimozit. A THX is ezt ajánlja, nálam szintén így vannak elhelyezve a hangdobozok.
(#56268) ProdyG
Most Base 3.0 van nálam, de nem próbáltam ki az SPDIF kimeneteit, HDMI-vel használom.
Kapható Lite? Nem is tudtam, melyik az? -
johnnybe
csendes tag
Szevasztok, milyen típusú kábel lenne méltó társa az Onkyo 8050 - Zensor 7 sztereo összeállításnak?
-
ProdyG
őstag
Akkor maradnék a Dune vonalon, aztán max később továbblépek... (én nem HDMI kábelt használnék, mivel az nincs az Arcamon
de gondolom digit koax kábel is megteszi).
3 Dune-t tudnék jelenleg megvenni, ezeket ismered esetleg? A sok szolgáltatásbeli különbségtől eltekintve, van köztük hang és képminőség szempontjából difi?- Dune HD Duo
- Dune HD Base 3.0
- Dune hdi lite (ez messze a legolcsóbb)köszi!
-
MasterMark
titán
válasz
PrinceHerceg #56265 üzenetére
Nem hinném.
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Egy SONY STR-DB 940 QS t. házimozi erőlködőnél az A+B kapcsoló állás felfogható úgy mint afféle bi-wire kimeneti vezérlő a hátlapon, a dupla front A + B egyidejű használatakor?
Köszönöm a választ!
-
BBéci
legenda
válasz
ProdyG #56258 üzenetére
CD-játszót keress! Összehasonlítottam LX55-öt egy 19 éves szintén Pioneer CD-játszóval és az öreg készülék nyert.
(#56259) ginola
Jamo.
Mit jelent az, hogy a hallgató mögé 20 fokos szögben?(#56244) Patice
Nem feltétlenül csak a mélyközepek dolgoznak ellentétes fázisban, hanem az összes hangszóró. Egyes dipólokon csak magassugárzóból van kettő. -
ginola
addikt
Ha már ennyire elmélyedtünk a dipól kérdésben, kíváncsiságból megnéztem Jamo hogyan ajánlja felhelyezni őket, ők 20 fokos szögben a hallgató mögé, ez meglepett!
-
ProdyG
őstag
Pioneer BDP-LX53
- erről a lejátszóról szeretném a véleményeteket kérni. Elsődlegesen Blu-ray lejátszó, erre nálam csak ritkán lenne használva, elsősorban zenei cd-ket hallgatnék rajta. Erre mennyire ajánlható?
Vagy zene cd hallgatásra inkább mást keressek? köszi -
aleister
veterán
válasz
MasterMark #56253 üzenetére
Tehát?
-
bajnokpityu
félisten
Gyorsba megnéztünk pár számot asszonykával a Bocelli koncertről. 4gigás biztonsági másolat, semmi extra, de asszonyka csak mosolygott hogy tiszta libabőr, jó a cucc.
-
aleister
veterán
-
adodaniel
őstag
válasz
MasterMark #56248 üzenetére
Szerintem nem is kell feltétlen az ac3filter. Belső kodekeknél duplakatt az egyik audio kodeken és ott lehet passtrought állítani. HDMI kábel esetén legalábbis működik így is.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
MasterMark #56248 üzenetére
Köszi a segitséget,este megprobálom.
-
MasterMark
titán
válasz
ctrlaltdel13 #56247 üzenetére
Tedd fel hozzá az AC3 Filtert. [link]
Aztán SPDIF-et bepipálod, és bejelölöd amit tud az erősítő. AS IS-en hagyd. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
MasterMark #56246 üzenetére
bocs de nekem ez kinai amit irtál
Hol keresssem azt? media clissic player a lejátszo amit használok. -
MasterMark
titán
válasz
ctrlaltdel13 #56245 üzenetére
Passthrough-t be kell állítani a lejátszóban.
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
A következő problémával fordulnék hozzátok:
Asztali gépről néznék mkv filmet egy ledtv-n.
A hang alaplaprol megy az erősitőbe digitális optika kábellel, a gondom a következő,elinditom a filmet,beállitom az 5.1,vagy a dts hangot, de az erősitő azt irja hogy pcm 96,és hiába nyomom meg a standard gombot nem irja ki milyen jelet kap. Gondolok itt arra hogy mikor lemezről nézek valamit,egyből érzékeli és irja hogy dts, vagy 5.1 dolby digital. Hol keressem a hibát?????
Alaplap: asus M4a89td-pro
Erősitő: pioneer dx912 6.1 24bit/196khz
Segitő válaszotok előre is köszönöm. -
Patice
nagyúr
-
klaca1978
tag
amúgy van valami sejtésed, mi lehet a baja?
-
klaca1978
tag
Sziasztok! pár hónapja már írtam egy NAGY PROBLÉMA ügyében, amit még mindIg nem sikerült megoldani.
Az előzmények:
Sziasztok! Van egy Pana SA-HE 100 házimozi erősítőm! vagy 10 éves. de nagy becsben van. Kb pár hónapja furcsa dolgokat csinál: hol a közép, hol a jobb hátsó, vagy bal hátsó nem szól bekapcsolás után. Órákig tököltem vele, hátul a hangfalak bekötésénél hátha érintkezési hiba. De szerintem nem az: rájöttem, ha egy pillanatra felcsavarom a hangerőt majdnem koppra megszolalnak az éppen elhallgatott hangszórok.! Mi lehet ez? haldoklik a végfok vagy mi? A válaszokat előre is köszönöm!
egy válasz:
Valószínűleg a hangfalvédő (ha jól tudom, ezt hívják koppanásgátlónak) relék vannak eloxidálódva. Azért jön vissza nagy hangerőn a hangja, mert nagy áram esetén nagyobb erő húzza össze a relé csatlakozóit, és jobb lesz a kontakt. Egyszer már sikeresen javítottam ilyet.Annyit kell csinálnod, hogy leszeded az erősítő burkolatát, megkeresed a megfelelő relét (azt, amelyik a rossz hangfalkimenetre van kötve), és a tetején található lyukszerűségen befújsz egy kis WD40-et a sprayhez adott csövet használva. Valószínűleg nem fog rögtön megjavulni, de ha szerencséd van, egy-két nap alatt leoldja a szivárgó WD40 az oxidréteget. Addig is kapcsolgasd gyakrabban az erősítőt, és mindig tekerd fel addig a hangerőt, majd vissza, ahol már megszólal az összes hangfal. Ilyenkor többet mozog a relé, és gyorsabban elvégzi a dolgát a WD40.
Én inkább szervizbe vittem, átnézték cseréltek rajta ilyen-oylan ic ket, mert sehogy nem volt jó. 2 hónap után elhoztam, mert azt mondta jó.
Arra a bizonyos fent említett relére azt mondta, annak semmi köze hozzá, holott mondtam: kicsit mozog! erre közölte az csak a relé burkolata, a lábaknak nem lehet baja.
Jelenleg ugyanaz az a hiba, de már a front hangszórók is ezt csinálják. A frontnál egy nagyobb hangerőlökettel még vissza tudtam hozni, de a centert és az egyik hátsót már nem. Néha hangzásmód vagy ki-be kapcsolásnál visszajön a hátsó de ez nagyon ritka és csak rövid ideig szólnak.
Eljött kiméregetni a hangfalakat, azok rendben vannak.
KÉRNÉK egy hozzáértőt aki tud valami okosságot mondani a dologra, ha nem lakna messze el is vinném hozzá, ha elvállalná. -
Patice
nagyúr
Amikor láttam, hogy kikerült, akkor épp a kisfiam mellől keltem fel. Kicsit bealudtam, de még volt dolgom és ránéztem kint van-e már.
"Remélem, a másikról is írsz!"
Természetesen.
(#56231) lfabian:
Szívesen. Örülök, hogy tetszik.
(#56232) nebulo5:
Köszönöm! Igyekeztem. Most hétvégén folytatás.
(#56235) spiky03:
Nincs mit!
-
Patice
nagyúr
válasz
Patice #56014 üzenetére
Kikerült a beszámolóm.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #56224 üzenetére
Csak megvédted. Legalábbis úgy tűnt.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
MasterMark #56215 üzenetére
Hali!
Megérkezett a Pio vs922, épp barátkozunk.
Amíg nincs hangfalszettem gondoltam naivan, a jack dugós PC 2.1-et rádugom a headphone kimenetre aztán hadd szóljon, viszont nem akar meg se mukkanni. Mit nem veszek észre? Szóval ha megy a TV, tehát van az erősítőre TV kimenet kötve (HDMI), akkor sincs hang a headphone-on, a kép az bejön, tehát látom a PC asztalom, viszont néééma.
Kérdés tehát: azon a kimeneten tudnia kellene megszólaltatni a PC-s hangfalakat is? Ha igen, hogyan?köszi!
TibiSZERK.: meg van közben, csak a gép nem váltott a HDMI-re mint hangoutput a Xonar-ról, úgyhogy most szól szépen : ) Annyira pont jó, hogy megnyugodjak, működik stb.
-
BBéci
legenda
-
Gabor99
tag
válasz
MasterMark #56218 üzenetére
igen azt értem és ez rendben is van
csak mit írtam valahogy meg kéne szolaltatni ezért kérdezem hogy ha rákötöm akkor az okoz valami bajt vagy egyszerűen meg se nyikkan...
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #56212 üzenetére
Sokakat nem zavar a bögreszettek pocsék hangja, akkor Őket se kritizáljuk?
Igen hangdobozokról volt szó, méghozzá bi- és dipólokról, ezért azt hittem, a linken olyanokat fogok látni, de nem. -
Gabor99
tag
válasz
MasterMark #56215 üzenetére
Milyen ohm értékek ezek
mit történhet ha rákötöm?
sajna vala hogy kikéne próbálnom de leégetni se akarom..... -
Gabor99
tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék, hogy egy ilyen TOA F-160GM típusú Speakert ráköthetem az 5.1 erősítőmre 5X75 W 8-16 Ohm-os impedanciájú
TOA F-160GM hangszóra csak ez van írva :
Impedance 100V Line; 330 Ω (30W), 500 Ω (20W), 1k Ω (10W), 2k Ω (5W)/70V Line; 170 Ω (30W), 330 Ω (15W), 500 Ω (10W), 1k Ω (5W), 2k Ω (2.5W)A hangszóró hátulján lehet állítani az ohm értéket a fenti értékekre!!!
most 500 ohm van amit nem nagyon értekköszönöm
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #56198 üzenetére
Vetítőhöz hófehér plafon?
-
tjojo
tag
válasz
Norbi 72 #56206 üzenetére
Ez már nagyon régóta így van szvsz. Én még a fiatalabbak közé tartozom és elég sűrűn szoktam animációs filmeket nézni. Ezt nem azért mondom mert korhoz lenne kötve, csak mint pl az Aladdin vagy az Oroszlánkirály kis pöcsös koromba jöttek ki és ma megnézve teljesen más élmény az Aladdin is, vagy bármelyik amelyiket még gyerekfejjel láttam..
-
Norbi 72
veterán
Filmtéma:
Most néztem meg a szörny egyetemet,szerintem gyengébb az első résznél.És nem tudom,de észrevettétek,hogy az utobbi 1-2 évben felnötteknek szól az animációs filmek sztorija?A gyerekek jót röhögnek a poénokon,össze/vissza/át/leesem,stb.de nem értik a lényeget.Ma megkérdeztem 5 éves k.lányomat,hogy miröl szólt a film,de fogalma sem volt,miért kérdezem(majdnem).
-
Helmoras
őstag
válasz
Oldfighter #56202 üzenetére
Uhh ez az infó hasznos volt és helyre tett, nincs nekem erre szükségem
az rengeteg pénz... naiv vagyok azt hittem max 70-80k ból megoldható :S
-
Norberto778
csendes tag
[Ezt] találtam PH-n, ami szóba jöhet. Tapasztalat, vélemény ezzel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest