- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
válasz
PrinceHerceg #168674 üzenetére
Ha hozza azt a szintet mint egy PB4000 880.000-êrt akkor már nekem bőven megéri
Pedig szerintem az esély nagy rá.
-
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #168620 üzenetére
18 colos hangszórót másik 18 colossal szabad összehasonlítani. SVS-nek nincs akkora a kínálatban.
Ettől még simán meglehet, hogy úgy fog történni, ahogy elképzelted. -
Hohocali
aktív tag
válasz
PrinceHerceg #168216 üzenetére
Hogy jön ide egy joghurt gyártó?
#168222VoidXs: ha a paraszt logikámra támaszkodok:
a VGA tesztekben ki szokták emelni a videó memória órajelét és sávszélességét. Ha egy + HDMI IC olvassa a memóriát, annak + sávszélesség kell. De hamár amúgy is a Danon-t emlegettük, akkor a joghurt próbája az evés... -
tomyka74
senior tag
válasz
PrinceHerceg #163214 üzenetére
Nekem is évek óta T12 van és imádom. Gyors,pontos,feszes ahogy egy zártnak lennie kell!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #163214 üzenetére
Sokkal jobban járnál egy épített szubbal. De kíváncsi leszek mennyire leszel elégedett a T12-vel. Mi is volt előtte?
-
Quetz
őstag
válasz
PrinceHerceg #163054 üzenetére
A két T12 talán elég egy akkora térben, viszont mivel már nincs importőre a márkának, én kihagynám. Különben is, ahogy a szakik mondják: vedd meg a legnagyobb/legjobb mélynyomót amit tudsz, azután vegyél belőle még többet
De egy 30nm-es szoba simán elvisel akár 4x18"-t is
-
-KP-
addikt
válasz
PrinceHerceg #163053 üzenetére
Én tutira a PB13-at venném. Nagyon nem egy liga a T12-vel, még akkor sem, ha abból két darab van. Lehet zárt módban is használni egyébként, ha a reflex hangja nagyon nem jönne be. PB13-nál viszont hátrány, hogy böszme nagy, nehéz, és igen ritka példány. Ha egyszer szeretnél majd 2 darabot, nem nagyon fogsz találni.
Inkább építtess Python kollégával egy zárt Ultimaxot. Ahogy már többen tették itt is, meg avx-en is
Hangilag is, és árban is jobban kijönnél.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #163057 üzenetére
Miért lenne nagy falat?
Macerásabb nyilván, mert nem nyomják a kezedbe készen, de vastagon megéri. -
BBéci
legenda
válasz
Nálam biztosan nem nyerne a böszme, basszreflex láda, pláne két darab gyors, pontos zárttal szemben. Ha SB-13 Ultra lenne, akkor talán azt választanám.
Neked kell eldönteni, Te fogod hallgatni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Nagyon mást nyújthat a kettő.
Én a két T12-t választanám, vennék egy miniDSP HD-t meg egy mikrofont mellé.Amúgy építs egy 18"-os Ultimaxot vagy BMS-t!
Jobban jársz.
-
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #160921 üzenetére
Német és brit eBay-n többször láttam olyan végfokot, tehát nem lehetetlen a beszerzése. Kicsit öregecskének tartom.
-
-KP-
addikt
válasz
PrinceHerceg #159504 üzenetére
Megmondom őszintén,én nem értem ezt a sok kirohanást, amit tegnap kaptál. Nem is értek egyet velük. Dehát... Megszoktuk már...
Azzal persze egyetértek, hogy a magyar hangsáv nagyrészt igen felejthető. Sokszor még nem hogy a magyar hangsáv, hanem még a magyar felirat is olyan, hogy inkább átrakom az angolra...
De egy nagyobb vason a magyar hangsáv is jobban fog szólni. Nyilván tudása javát egy felső kategóriás cucc nagyon ritkán fogja megmutatni egy magyar hangsávval, de jobban fog szólni ott is, mint egy gyengébb. A felső kategóriás gépeknél amúgy gyakran pont arra csodálkoznak rá, hogy mennyire jó hangot tolnak épp az alacsony bitrátájú anyagokkal.
De kifogni egy nagyvasat jó áron, hát ahhoz mák is kell. De néha ki lehet fogni jó dolgokat. Pl. régebbi Lexicon, Datasat, Meridian procikat jó áron. De ez sajna olyan műfaj, hogy keresni kell, és szükség van némi szerencsére is. Pont akkor legyen elérhető mikor nézed, és ne vigye el másvalaki előled. Plusz ugye ott van még az a faktor is, hogy ilyen masinák leginkább külföldön elérhetőek, és hogy vajon hajlandó-e az eladó elpostázni ide, ami nekik kb. Mordornak számít. AVX-en hirdettek pont most egy Linn Kisto-t 300 ezerért, ami egy 3-4milliós előfok volt új korában és Linn Klimax szintű előfok és d/a konverter van benne. Nem csodálom, hogy 1 hét alatt elkelt. Nekem meg múlt héten jött egy Anthem Statement D2V3D.
Ettől független én azt mondom, ha veszel valamit legalább a HD hangokat tudja, és legyen egy jó bemérőrendszere. Legalábbis nálam ez a minimum. Bár végülis egy minidsp-vel meg lehet oldani a szubtartomány anomáliáit egy régebbi vas esetén is. Csak tudni kell mérni, vagy hívni valakit, aki tud.
Az említett Denon AVC A1SE/SR is biztos jó masina, vagy egy Yamaha DSP A1, AZ1. Egyszer találtam egy külföldi oldalon ahol régi nagyvasakat teszteltek és belső képeket is mutattak róluk. Majd elküldöm, ha megtalálom. Megépítési szintjük szerintem jóval a mai avr-ek felett vannak. Csak ugye a hdmi és a hd hang hiánya nálam kizáró tényező. Illetve ezekre is áll, szerintem egy minidsp dukál melléjük, vagy egy antimode, amivel a mélytartomány anomáliáit ki lehet kupálni.
-
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #159504 üzenetére
Melyik Denon hangját?
Sokszor, ma is teszteltem szubládát be- és kikapcsolt Audyssey-vel, hatalmas különbséget hallottam. Természetesen a teljes frekvencia-tartományban kifejti a hatását de szubbasszusban szinte tapintható, kottázható az eltérés. -
Zigi
senior tag
válasz
PrinceHerceg #159495 üzenetére
Mivel a lejátszó DAC-ja DTS-HD MA-ból 5.1, 7.1 pcm csatornát csinál, nem lesz veszteségmentes, de totál mindegy nem ez a lényeg.
-
válasz
PrinceHerceg #159495 üzenetére
A bitráta nagysága nem a falbontó képesség nagyságát jelöli, csak szólok...
Azt hiszem egyébként, hogy nem érted, amit írnak. Amíg a magyar hangsávot hallgatod, addig felesleges középkategóriásnál jobb erősítő, mert sz@rból az sem tud várat építeni. Talán így plasztikusabb a példa. Lehet bármilyen lejátszó előtte, ha a magyar hangsávot adja ki egyedül kb. a Gyűrűk Ura trilógia lesz élvezhető minőségű, mert ott készült olyan hangsáv magyarul.
-
Zigi
senior tag
válasz
PrinceHerceg #159493 üzenetére
Oké, de úgy tudom hogy az nem veszteségmentes és a lejátszó belső dac-ja dolgozik nem pedig a proci, vagy az avr-é, szóval nem fér át,de ez lényegtelen. Ettől még a magyar szinkron bitrátája nem emelkedik....
-
Zigi
senior tag
válasz
PrinceHerceg #159489 üzenetére
Az eredeti hangsáv felé.....ezek a 384-es Kbps szinkronok eleve kizárják a " kiváló hangminőség mozizás terén" dolgot.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #149066 üzenetére
Ne húzd fel magad így este, még a végén nem tudsz elaludni..
Ne aggódj nem tömöm senki pénztárcáját, de köszi, hogy aggódsz az anyagi biztonságomért..
-
VoidXs
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #145877 üzenetére
A komment alapján olyan USB-eszköze vagy -vezérlője van, ami egy Full HD film tekerésével se tudja tartani az iramot. Mondjuk jó lenne kideríteni, hogy melyik is a szűk keresztmetszet, de valószínűleg ebben a helyzetben nem fog problémamentesen elindulni egy tömörebb 4K film se.
-
Norbi 72
veterán
válasz
PrinceHerceg #145356 üzenetére
Koreai nyelven néztem,szerintem a szinkron nem tudná visszaadni a hangulatát..
-
windlord
őstag
válasz
PrinceHerceg #142106 üzenetére
Koszi!
-
windlord
őstag
válasz
PrinceHerceg #142103 üzenetére
Erre gondoltam en is. De van erre a hadmuveletre ajanlott alkatresz?
(Gondolok itt gyartora, tipusra...) -
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #141437 üzenetére
Örülök, hogy már "személyi tolmácsom" is van ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #139683 üzenetére
Kb. a belépő/alsókategória teteje ....
Az "optikai problémára" meg lehet, hogy pl. itt [link] találhatsz megoldást, ha nem "alkatrész" gond, hanem "júzer error" ....
-
Csabroncka
addikt
válasz
PrinceHerceg #139604 üzenetére
Ne akard fél óra alatt megváltani a világot! Én több hétig teszteltem kalibráltam az akkor már jól ismert rendszerem, miután másik lakásba költöztem!
-
virkir
veterán
válasz
PrinceHerceg #139599 üzenetére
Igencsak túlbonyolítod a dolgokat.
Erőlködő ARC kimenet TV ARC bemenet, BD erőlködő dedikált BD bemenet.
Tv-n vezérlést, hangrendszert beállít, megy minden mindennel örül.
Aztán márt miért ne lenne az X2000-nek médialejátszója? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Működne .... de van még pár egyéb lehetőséged is .... ill. USB-n szerinted csak filmek mehetnek át .... ??
-
dirkam
tag
válasz
A TV-ből a hang szerintem mehet a HDMI kábelen (ARC): [link]
-
mp54
senior tag
válasz
PrinceHerceg #139552 üzenetére
Én úgy tudom: L=live=fázis...
-
MasterMark
titán
válasz
PrinceHerceg #139419 üzenetére
Túl vastag akkor, ha nem fér bele az erősítő csiptetős csatijába.
-
MasterMark
titán
válasz
PrinceHerceg #139156 üzenetére
De neki ez kell mint látod.
-
arcitec
addikt
válasz
PrinceHerceg #138863 üzenetére
Hah ... Másé sem .. Csak nem szólnak ...
Ez mind új, nem csak nekem ... Már bocsáss meg a füleid .. hümmm.. Jót nevettem ...
-
arcitec
addikt
válasz
PrinceHerceg #138857 üzenetére
1. BBéci már leírta értelmetlenül hibás az értékelésed, mert alma és körte esete.
2. Általában mindenki azt dícséri amilye van. Szóval .....
Hogy érthető is legyen a T12 az SB2000-el van paliban, de ez az akciós ár ellenben nagyon jó az kétségtelen.. Azonos áron már más a helyzet ... Szóval szvsz : SVS Szerintem ... Mert nekem az van és egy remek darab ..
U.I: Garancia : 1 év vs. 5 év . -
Quetz
őstag
válasz
PrinceHerceg #138857 üzenetére
Hol találtál még értékelést? Én csak az av-online tesztet találtam róla.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #138846 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
PrinceHerceg #138846 üzenetére
Tudnál mutatni ezekből a tesztekből, mert megnézném.
Mármint mi mihez képest a jobb?
( T12 vs. SVS)?
-
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #138515 üzenetére
Tévedés! Az is a német nyelvből érkezett, a fein (finom) szóból magyarosodott.
A manóba, nem vettem időben észre, hogy lekéstem a cáfolattal. -
dunkel
őstag
válasz
PrinceHerceg #138515 üzenetére
Angolul fine, de inkább német ez is, fein-nak írják fájn-nak mondják.
-
buci30
addikt
válasz
PrinceHerceg #136814 üzenetére
Tetszik így külsőre csak nem értek hozzá ez mennyivel fog jobban szólni vagy szebben!?
S ez raköthető a mostani erősítőre?
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
PrinceHerceg #136297 üzenetére
PrinceHerceg: -Jogos felvetésed.
Ami nem Made in China az mind hamisítvány.
Csabroncka: -Sajnos már rég nem futi új dolgokra. De kösz a segítséget.
Nemir Ombe: -Elvileg KáCsa Audio-s vásárlás. Remélem az állítás nem kacsa.
Azért lehetne valami közlemény, hogy mi a különbség a koppintás közt. Bár ha valóban tudja amire hívatott úgy is mutatkozik.
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
Perzeusz
tag
válasz
PrinceHerceg #135247 üzenetére
" ne költs rá feleslegesen, mert szart se ér ha nem hallod!
Ez a mondat másik szemszögből értelmezve: Költsek nyugodtan többet a zajszűrős elosztóra, hiszen úgysem hallom ki a hangra gyakorolt negatív hatását.
De viccet félretéve, tényleg nem tudom, merrefelé keresgéljek. Elosztót csak nem "hallgat" az ember. -
kissmatyi
csendes tag
válasz
PrinceHerceg #135055 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ.
Nem sürget a dolog meg nem is akarok meggondolatlanul beleugrani. Eddig csak pozitív véleményeket olvastam a munkásságáról, gondoltam pont ennek fényében lehet én is megpróbálnék még egy kis pluszt kicsavarni a Zensorokból. Pont erre voltam kíváncsi hogy találok e olyan embert aki nem feltétlen bólogat a Hivox szó hallatán -
-KP-
addikt
válasz
PrinceHerceg #135055 üzenetére
20-25 ezer forintért azért csodát nem lehet várni (nem tudom az aktuális tarifát). Azért hozzá kell tenni, nagyrészt elégedettek az emberek, de voltak olyanok is, akiknek tuning után kifejezetten nem tetszett. De ez a kisebbség.
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #133853 üzenetére
Nyilván a T12-t is lehet olyan aránytalanul hangosra állítani, hogy rezegjen minden (nálam ha jól emlékszem -1dB-en van 1/3 potiállásnál és pont elég így) Csak olyasmire akartam célozni, hogy ha a "döngetés" a lényeg, akkor nem biztos, h érdemes minőségi mélyládát venni, hanem kell mondjuk egy refis 30-as Klipsch sub 'oszt csókolom.
-
rottenbull
őstag
válasz
PrinceHerceg #133853 üzenetére
Hely fuggo. Abban az arsavban van jobb ajanlat is.
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #133851 üzenetére
A teljesítményadat ilyesmiről nem feltétlen mond el mindent, főleg ha refis - zártat hasonlítunk össze.
De itt szerintem mély-ízlésbeli túlzásról van szó.
A régi Heco mélyládám talán 150W-os(?), brutál erős és hangos volt, döngött ott még a szomszédban is minden, ha valaki ilyesmire vágyik (amit pont nem kéne egy jó subnak tennie), nem biztos, hogy egy pontos zárttól megkapja. -
szpali
addikt
válasz
PrinceHerceg #133519 üzenetére
Köszi!
Feleségem dél óta nézi a Trónok harcát valamelyik évadát. Már annak az intró zenéjétől is libabőrös vagyok.
Előtte beletekertem pár filmbe és odáig, meg vissza vagyok tőlük(#133517) ELACielvtárs
Köszi -
ottofon
csendes tag
válasz
PrinceHerceg #133171 üzenetére
Konkrétan nem ez a hangfal csak a típus miatt tettem fel a linket. Jelenleg így néz ki ha sikerül ez a google fotó megosztás: https://drive.google.com/file/d/0B8m_vwanP_Q-OEVhaWFnUEw4MnM/view?usp=drivesdk
-
ottofon
csendes tag
válasz
PrinceHerceg #133166 üzenetére
KEF Q5 ráadásul ez a kombinált UNI-Q mélyközép aminek a belseje a magas. Van róla kép is:
http://hardverapro.hu/apro/kef_q5_hangfalpar -
python1
veterán
válasz
PrinceHerceg #133020 üzenetére
+1
Egyre többen építenek saját dobozokat,nálunk még nincs akkora hagyománya ennek pontosan az anyagi vonzata miatt,és a nehézkes minőségi driverek beszerzése miatt.
-
-KP-
addikt
válasz
PrinceHerceg #133018 üzenetére
Nem lehet kapni, szervós, vagy dsp-s szuberősítőt külön. ez már előny a gyáriaknak. Aztán szintén ott van a tény, hogy a legtöbb gyári szubbal használnak eq-t hogy kiterjesszék az alsó határfrekvenciát. Egy akármilyen 30 centis hangszórót ha beteszed egy zárt dobozba, az f3(-3db) pontja kb. 45-50hz lesz. Írj csak be egyszer pár értéket bassbox pro-ba, vagy uniboxba. Ezt egy diy szub esetén hogy teszed meg? Hacsak nem vagy szaki és építesz egy saját Linkwitz áramkört. Ott viszont meg kalkulálni kell az extra membrán kitéréssel és erősítőteljesítménnyel. DIY esetén ez megint nagyon nehéz, vagy nem lehet. A paramterikus eq-val, mérőmikrofonnal rendelkező modelleket ne is említsük..
Nézz rá a BK electronics áraira. Pl. XLS200 vagy XXLS400. Megépíteni nem tudod annyiért, amennyiért ők a gyári szubokat adják, beleszámolva az angliai postát. Aztán ott az SVS ami kb. 20%-al több, mint a BK hasonló modelljei, de jobb is annyival.
Számoljunk picit, szubhangszóró jobb fajta 60 ezer (Peerless XXLS, vagy Seas L26ROY). Szuberősítő 50-60 ezer, doboz, csatlakozók, famunka is kb. 40ezer alsóhangon, de inkább több. 150-160-nál tartunk.
Amíg egy BK XLS200 kb. 130-ból háznál van, vagy kb. 160-ért Németből egy SVS SB12NSD addig továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nemcsak értelmetlen, de hülyeségi is diy szubba belefogni. Ha pedig ennél jobb kell, tele a használt piac jobbnál jobb modellekkel.
A megállni tudni kell gondolatoddal tökéletesen egyetértek, de a userek jelentős része előbb utóbb leépíti a rendszerét, vagy elkezd feljebb lépkedni, nagyon kevesen használják ugyanazt sokáig. Ilyenkor pedig igencsak kijön a DIY hátránya. Szerintem te is láttál AVX-en gyári dobozokat megszégyenítő, de azok árának töredékéért árult diy dobozokat, amik évekig nem találtak gazdára.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #132685 üzenetére
Szerintem ezt meg kellene hallgatnod, a leírt különbségek alapján kell(ene), hogy legyen változás, de hogy milyen az kérdéses .... plusz a rendszer többi elemétől és a beállításoktól is eléggé függ, hogy milyen és mekkora különbséget fogsz hallani .....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #132466 üzenetére
Itt egyből választ is kapsz a kérdésedre: [link]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #132125 üzenetére
Ne háborogj, vegyél máshol....pl. akár itt .... [link] .....
-
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #132117 üzenetére
Szerintem valamit félreértettél.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg #132116 üzenetére
Már nem fontos, kapitalista egy bolt ez, mert 10k alatt nem szolgálnak ki, VICC...
-
lemmy9
őstag
válasz
PrinceHerceg #131182 üzenetére
Blue-Ray DVD.
Nemcsak megspórolható, hanem űberelhető!
Amúgy nem újdonság. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #131082 üzenetére
Arról tudnál bővebben is írni, hogy milyen is egy "audiofnob" ..... !?
-
axwel18
senior tag
válasz
PrinceHerceg #131017 üzenetére
Belső kábelnek ez viszont a Bennic kondik elég gyengék, helyette inkább Jantzen CrossCap.
-
Norbi 72
veterán
válasz
PrinceHerceg #130843 üzenetére
Plafon hangszórókhoz kiváló.
-
rootmin
tag
válasz
PrinceHerceg #130692 üzenetére
Jól sejted, "vágás" miatt van ott az a kondi, aluláteresztő szűrőként működik.
Gyakorlatban nincs sok szerepe, mert üzemszerű esetben abból a frekvenciatartományból, ahol már belenyúl a hangba (~300 Hz fölött) , elvileg nincs tartalom a sub bemenetén. Valószínűleg inkább a biztonság kedvéért van ott, pl. a dobozon belül esetleg rákerült zajok szűrésére, tehát én mindenképp rajta hagynám a helyedben, nem véletlen tették oda.
A cserélgetésnek viszont a fenti alapján sok értelme nincs szvsz
.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg #130622 üzenetére
Sziasztok!
Már majdnem berendeltem a megfelelő minőségű kondikat az erősítő szintrehozása végett, de a hangszóróra rábiggyesztett 110uf 100V-os példány egyenlőre feladja a leckét!
Egyfelől mi célt szolgálhat, tán vágás, másfelől kell az oda, ha igen, mire lenne érdemes lecserélni?
Köszönöm a tanácsot + segítséget!
-
Dorian
félisten
válasz
PrinceHerceg #130627 üzenetére
Ezt nem lövi semmi sehová.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #130625 üzenetére
"JBL the King".....
(amúgy mi az a "gémkapocs" és azt hogyan lehet "belőni"...!?
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #130622 üzenetére
Ez úgy néz ki, mintha már "beleDIYerkedtél" volna ....
(#130623) windlord:
Szerintem felesleges ezen ennyit rugóznod, vegyél tápkábelt a rászánt összegtől függően [link] [link] [link] vagy a VDC-ből, érdemi különbség ebben a kategóriában nem valószínű, hogy lesz és akkor még ott van az is, hogy milyen dugót tegyél rá ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #130586 üzenetére
Ha "LK" nem is, de Lapp
Ölflex volt nálam (ismeretségi körömben máig van) az egy teljesen jó kábel tápnak....
(annyit javasolnék, hogy inkább 3 x 2.5-est keress, a "hifipiacon" kb. ennyiért szokták árulni méterét..... ez a 7 x 1.5-es nem kimondottan tápnak való)
(ui: az Inakustik méterre kapható tömör tápkábelét személy szerint jobban "kedvelem", de az vmivel drágább is(
-
MasterMark
titán
válasz
PrinceHerceg #130586 üzenetére
Ez mihez kellene?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #130561 üzenetére
"Így most 1,5k-s subkábelem van, de messze jobb minden eddiginél!"
A korábbi "megoldásaidat" olvasva ezen szerintem senki nem csodálkozik ....
-
dunkel
őstag
válasz
PrinceHerceg #130552 üzenetére
Csak lemondtál a cat kábelről? Pedig nagyon úgy tűnt nincs értelme kábelre költeni.
-
windlord
őstag
válasz
PrinceHerceg #130555 üzenetére
Vekony es puha
De szerintem is rendben van nagyon.nadtom:
Sub-ra milyen a madzag?
Anno gondolkodtam rajta en is... -
windlord
őstag
válasz
PrinceHerceg #130552 üzenetére
Ez van nekem is, csak feketeben
-
windlord
őstag
válasz
PrinceHerceg #130545 üzenetére
Kesobb megirom, nem feledtelek el, csak meg nem ertem haza...
-
windlord
őstag
válasz
PrinceHerceg #130525 üzenetére
Van otthon nekem sub kabelen toluk, de ma nem vagyok otthon.
Megirom!De ra is kerdezhetsz naluk, hogy a kinalatbol mit ajanlanak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #130460 üzenetére
Pedig ajánlott gyakra(bba)n lecserélni a "cuccokat" és lehetőleg újra, mert szegény gyártóknak/beszállítoknak/forgalmazóknak és persze az ott dolgozó embereknek is meg kell élni valamiből (ja és az államnak is kell a bevétel = adók). Gondolj bele, hány ember lesz munkanélküli, ha mindenki elkezdi egy ritkábban lecserélni a dolgait....
Ergo: nem "sárgul" az OLED TV, egyre több munkahely lesz és még a gazdaság is pörög....
-
mivamma
senior tag
válasz
PrinceHerceg #130370 üzenetére
-
mivamma
senior tag
válasz
PrinceHerceg #130346 üzenetére
Pioneer lx71. Használtan kb 30.
-
dunkel
őstag
válasz
PrinceHerceg #130346 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #130335 üzenetére
1. A rendszered nem igazán alkalmas arra, hogy megmutassa a HD és nem HD hangok közötti különbséget, valószínűleg jobban fog szólni, de csak a felszínt fogod vele kapargatni.
2. X-Fi Elite Pro-t ugyan még nem hallottam, de nem hiszem el róla, hogy profin vissza tudná adni a HD hangsávokban lévő információkat.
3. Jack-RCA kábelből ugyan léteznek jók, de ami jó, az itt is drága.
4. Hiába a jó Jack-RCA kábel, amíg a hangkártya a PC-ből és a külső egység kapcsiüzemű tápjából táplálkozik.
Amúgy nem csak a Jriver tudja kiadni PCM-ben, ma már egyre több program és eszköz képes erre.
-
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #130335 üzenetére
Ott, hogy a hangkártyádon lévő chip max DTS-t tud dekódolni.
-
Patice
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #130333 üzenetére
Nem.
-
Norbi 72
veterán
válasz
PrinceHerceg #130195 üzenetére
Csak a hangfalcsatik,és a fél belseje.
Majd valahol meghallgatom,előnyére vált-e.
(#130196) access_denied : Az ezüst szinűé fehér.
-
Cseneles
őstag
válasz
PrinceHerceg #130139 üzenetére
Én a helyedben normalis kabelt vennek, sz@rbol nem lehet varat epiteni! Amit ajanlanek mert nagy megelegedessel hadznalom 11m hosszban az Audioquest chicago kabel, kacsanal olyan 1530ft metere. Ami meg szerintem szoba johet hasonlo arban a Klotz, Supra sub kabel.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Jelkábelnél asszimetrikus csatlakozásnál nagyon nem szerencsés az ilyen hossz; még az abszolút nem hifi mágia hívő, pro audio-s, Vandamme-ot áruló Pintér Krisztián is 5m-ig ajánlja (én már készíttettem vele subkábelnek valót és fogok is). És pl. szívtam is már meg csupán
3m-es készülék összekötő kábellel, szerencsére végül véletlenül kiderült hogy a kábel hossz az oka a pocsék hangzásnak és amikor visszatértem az 1m-esemhez, rendbe jött.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
15méter....
biztos nem szed össze zajt.
-
axwel18
senior tag
válasz
15 méter szerintem nagyon sok. Másik szobába van ? Én ilyen hosszra biztos nem vennék gagyi kábelt.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
"15 méter, mert körbe kell vezetnem a szoba sarkaiban"
Hol tartod a sub-ot, a szomszédban!!??
-
Dorian
félisten
válasz
Akkor csináld, de megerősítést senkitől nem várj itt ilyen ötletre.
-
Mikisys
őstag
válasz
PrinceHerceg #130105 üzenetére
Vegyél 4-eres riasztó-kábelt, az árnyékolt is, meg "egzotikus" is audiofil használatra, ja és olcsó(és Jó is!).
Üdv!
-
axwel18
senior tag
válasz
PrinceHerceg #130105 üzenetére
Hány méter kellene ? Ezeknek a kábeleknek max 1100Ft métere, rca csati darabja 500Ft amit linkeltél.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
PrinceHerceg #130102 üzenetére
Miért akarsz Te mindig fábol vaskarikát csinálni!!??
A CAT kábeleket sok évvel ezelőtt hájpolták, hogy "milyen jó" hsz és ic kábelt lehet barkácsolni belőlük .... aztán mindenki szépen áttért egy olcsóbb, de erre a célra készült hsz kábelre és elült a hájp.... ez kb. olyan, mint amikor valaki felfedezte, hogy a falbaépíthető kábeleken is van "halogen free" felirat, mint a VDH-kon, ezért onnantól mindenki olyat vett (nem VDH-t) és indult a hájp.....
Mint írták előttem, vegyél pár méter olcsóbb IC kábelt (Klotz, Sommer, stb) és dölj hátra.....
(a subot meg ugy is át akarod kondizni, egy gagyi kábellel meg agyonvágnád a munkád!?
)
-
axwel18
senior tag
válasz
PrinceHerceg #130102 üzenetére
Az a kábel a router és pc közé való nem audió célra. Inkább próbálj Klotz MC5000-es kábelt, Van Damme 268-011-000 kábelt vagy jelenleg van az Avx-en 1100Ft/méter áron Supra Sublink ezek mind jók és olcsók.
-
Shingen
addikt
válasz
PrinceHerceg #130018 üzenetére
nagyon jó, de engem az a katana jobban érdekelne !
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ejha gratula
, azért a pc oldalát fel lehetne tenni, hogy szebb legyen a látvány
-
Patice
nagyúr
válasz
-
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #130010 üzenetére
Set Top Box.
-
python1
veterán
válasz
PrinceHerceg #130007 üzenetére
Cseréljenek helyet az erősítővel,ha elfér az erősítő a center helyén.
-
devil-k
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #129986 üzenetére
" Diamond 9.CS centerem néha nagyon dobozhangú! "
Nincs két egyforma hangkeverés és mivel néha hallod így, én erre gyanakodnék. Olykor én is ezt érzem, szerencsére csak ritkán futok bele ilyesmibe. Az elhelyezés az pedig másik lap.
-
Patice
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #129988 üzenetére
Jól látom, hogy a bal oldali hangszóró már peremezve volt?
A földön elég rossz helyen van, rendesen beleszól a hangjába. A perem nem tudom mennyire hangolhatta el, de kétségeim vannak...
-
Patice
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #129986 üzenetére
A center mire van rakva? Van tüskézve? 80Hz-en vágva? Be van tolva egy polcra, vagy a polc síkjához ki van húzva? Képet tudsz esetleg róla csinálni?
-
Norbi 72
veterán
válasz
PrinceHerceg #129933 üzenetére
Egy 15 éves,zúgó subot szeretnél venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest