Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldfighter
senior tag
válasz xerobyte #51559 üzenetére
A belépő, alsó kategóriás készülékeknél csak jobb van. Ha pénz szűkében vagy, akkor inkább használt cuccokból építkezzél, a középkategória alsó fokáról talán ki lehet fogni valamit. Az igényeid amúgy is valahová ide helyezhetőek, de sokkal inkább a ráfordított pénz dupláját követelik meg, főleg a zenehallgatás miatt. .
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
...Ez így működőképes konfiguráció: PC-->TV-->ERŐSÍTŐ... ?
Nem egészen, PC/HDMI>Erősítő/HDMI>Tévé a helyes sorrend. Minden hang és képalkotó eszköz bedugható pl az Onkyo-ba, onnan a hangrendszerbe és a tévébe. A többiek majd ajánlanak 100k körül valamit, az a hangfalszett nem lesz az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt be tudod vállalni? Vanaok ott olcsóbb ajánlatok is akár ki is jöhet egy szet annyiból
Mindent először erősitőbe, utána onnan tévére és ARC-n szőlhat a tévé vagy optikain..
Használtan egy szett: hangflal 2.
erősitő 2 3 egy jó vétel![/L
Mélynyomót pedig késöbb..Tamoo, részemről is gratula. Szinvilág elütés legyen a legnagyob baj vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz xerobyte #51923 üzenetére
Én egyszer már leírtam ide, hogy én alsó kategóriás, belépőrendszereket nem tudok jó szívvel ajánlani, mert végigjártam a létrát és tudom, hogy mit lehet nyerni egy sokkal komolyabb összeállítással amire türelemmel kell gyűjteni, vagy némi kompromisszummal ( pl garanciahiány, nagy távolság esetén a szállítás, meghallgatás kérdése) a használt piacon beszerezni. Hiába jön azzal bárki ide, hogy nem vájt fülű ( idővel úgyis az lesz ) annyi mindent lehet nyerni már egy középkategóriás rendszerrel, hogy a különbséget zongorázni lehet. Szóval a saját véleményem szerint bármelyiket választhatod, de mindenféleképp próbálj elmenni meghallgatni őket ( ez minden új gépre is érvényes, legyen bármilyen messze is az a bemutatóterem).
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz xerobyte #55496 üzenetére
Dicséretes az utánajárásod és, hogy legalább azokról a vacak egybe szettekről lemondasz.
Viszont ezek közt az alsókategóriás rendszerek közt nincs jelentősebb különbség, minőségük, felszereltségük jóformán azonos. A sovány hangjukról neked kell majd véleményt alkotni, egy bemutatótermi meghallgatás keretében amit mondjuk a stremaudionál meg is tehetsz.
Talán használt készülékekkel jobban járnál ha csak ennyi a kereted.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
greike
tag
válasz xerobyte #55496 üzenetére
Amiket felsoroltál erősítőket azok között sorrendet nem nagyon lehet felállítani. Én mindenféleképpen használt erősítőt vennék! Látom írtad a 3d fontos én ezt javasolnám ,próbálj alkudni:http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/56624-pioneer-vsx-922-elad%C3%B3-%C3%BAjszer%C5%B1-karcmentes-25-%C3%A9v-gar/ Hangfalból a Proson szettet venném.Igaz így többet kellene költened de az a kis plusz pénz amit költenél hangminőségben sokat számítana.
-
törölt tag
válasz xerobyte #55892 üzenetére
Ha túl nagy az erősitő teljesitmény, szétszakithatja a memnránt.
Ha meg nagyon kicsi, akkor szebben szól halkan de tul kis hangerővel járatva clippinggelve leéghet a hangfalEzer szerencsétek, hogy kicsi a hatásfok 1-5 % különben kis különbségek már tönkrevágnák a készülékeitek, joogosan aggódnátok.
Többet árt ha nagyobb az erősitőteljesitmény a hanmgfalnál mint forditva (azt hittem az 1 sz hsz-ban elég világos voltam)
Nem csak ezen múlik:.
érzékenységen és az impedancián:
Ha kicsi a hangfal érzékenysége akkor nehezebben hajtja meg, halk lesz és hangosodva sem fog felmenni a névleges teljesitményig és nem fog hangosodni.Ha nagy az impedancia(8 ) akkor pláne.
Ha nagy az érzékenység akkor bizony már előfordulhat hogy a hangrő háromnegyedénél már fülsértő lesz a hangerő.hiába a teljesitmény papiron névlegesen nagyobb a hangszóróé mint az erősitő, az erősitő bizony többet adhat le mint a hangszóró elvisel főleg ha ráadásul alacsony az impedancia. Nagyobb impedannciájú hagnfal nagyobb terhelést is elvisel a nagy érzékenységgel de nagy erősitőteljesitményt is kiván.lecterdoctor: igen, jó
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xerobyte #55901 üzenetére
Még egy adalék:
az erősitők kimenő teljesitményét (nagyon sajnos) nem a valós hanem képzetes terhelésre méretezik. tehát: ugy értsd hogy akkor adja le azt a teljesitményt ha CSAK AZT A CSATORNÁT HAJTJA (nem véletlen a nagybetű) és a többi kimenet földelt. Ugy kell venmi a teljesitményt hogy egy csatornán amikor 5 hangfal megy 40-70 watt folyik át. és sztereóban házimoziban is 30 watt már hangos,ez az érték mindenre elég.Ennek fényében nyugodtan viszaveheted a többit.
Tehát: érted már, miért nem kell nézni a teljesitményt? (minden öreg házimozi fórumos tisztában van ezzel)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xerobyte #55904 üzenetére
Látom tényleg kapiskálod: igen, kihasználatlan lenne, sokkal job hangfalakkal mutatja meg a tudását, remekelni fog.
Mig pl a Onkyo 313 vagy a Pioneeer 423 nem lesz sokkal jobb mint ha a 922-höz való hangfalakkat (pl Polk RTI) akasztasz rá.
Teehát proson, Onkyo 414 is viszaválasztható lenne: nincs overkill. erre irtam hogy viszaveheted. -
törölt tag
válasz xerobyte #55906 üzenetére
Végre megértetted...
ne nézd a teljesitményt, nyugodj meg, elég lesz. hacsak nem 30 nm fölött van a szobád.Hallgass meg egy pio 922 vagy ahhoz hasonló (onkyo 616-717 denon 2313 esetleg X2000?) hozzájuk illő (dupla áru 5.0) és belépő rendszert is megérted miért ajánlunk használtat...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Dorian
félisten
válasz xerobyte #55869 üzenetére
"HDMI-n BD 50 3D-t tudjon átvinni a hozzá tartozó minőségi hanggal"
Ez volt az egyik feltételed. Ugye tudod, hogy ilyen szintű rendszeren ugyan "átmegy" a HD hang, tehát szólni fog és világít a kijelzőn is a HD jel, de különösebben (ha egyáltalán vmivel) nem lesz jobb a sima DTS-nél.
Tegnap este megnéztük a Tűzgyűrűt. (-10-es hangerőn) Fú, ekkora sz@r filmet, vártuk, hogy vége legyen...
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz xerobyte #55969 üzenetére
Nem. Általános tapasztalat, hogy új áron olyan félmillió Ft-os erősítő+5.1 szintű rendszerek kezdik tudni megmutatni a HD hangformátumok előnyeit. Mind alsó kategóriás erősítők dinamikája, mind a hasonló hangfalak felbontása kevés ehhez.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz xerobyte #56105 üzenetére
Az a Jamo szett nem fogja tudni megmutatni, mire képes a VSX-922. De ha nincs másra lehetőséged, akkor be kell érni azzal.
Madwe!
Próbáld ki másik HDMI kábellel, de ne számtech boltban, Tescóban kapható gagyival![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
xerobyte
aktív tag
válasz xerobyte #56133 üzenetére
Kicsit magamnak dobálva a lasztit, amiket találtam (vagy már ajánlottátok):
Dynavoice Magic F-6 EX 5.0
Wharfedale Crystal III CR-30.4+ 30.1 + 30C 5.0
Magnat Supreme 800 5.0
Wharfedale Vardus 300 HCP 5.0
Ez a kategóriám teteje, úgy, hogy később aprózok még hozzá egy mélyet, ezek közül a magic varázsol nekem legjobban? -
greike
tag
válasz xerobyte #56153 üzenetére
Egyértelmű a Pio 922 a jobb választás! Én még felvenném a listára a Mordaunt Short Carnival 6 szettet.Nekem Ms Avantok vannak.Szerintem jó kis hangfalak igaz a Carnivalt még nem hallottam!Pár helyen láttam ,hogy kapható és szerintem nagyon jó áron van:Electro store,Aqua.hu,av-shop.hu
-
-
greike
tag
válasz xerobyte #56286 üzenetére
Jamo d570 nem ismerem.Én nem vagyok oda a Jamokért volt nekem is de megbántam!Mikor mi voltunk a Streamaudiónál Pioneer 1018-hoz kerestünk szettet.Piohoz nem ajánlották a Dynavoicet és akkor 4 hangfalat teszteltünk Polk tsi,Heco,Qln,Prosont.Nekem akkor magasan a Qln tetszett a legjobban!Szerintem a Castlet is kérd ,hogy mutassák meg! 20 nm ott már a Qln is jól érezné magát. Tataboy: Denon
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz xerobyte #56758 üzenetére
Most láttam ezt a hirdetést: (Dali Concept 6 szett+Magnat Monitor sub 300a 150eft) http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/57103-elad%C3%B3-dali-concept-6-50-szett-magnat-monitor-sub-300a/ Az egyik ismerősöm a Polk tsi300 szettet cserélte Dali Conceptre és bőven jobb hangfalak a Dalik! Helyedben megnézném milyen állapotban vannak,mert ha nincs velük gond akkor nagyon jó vétel ez a Dali szett főleg ennyiért!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz xerobyte #56848 üzenetére
Szerintem ilyen Bi wire dolgot hanyagold az nem ez a kategória itt nem hiszem ,hogy hallanál valami különbséget!Lehet félre értem de te mélynyomó nélkül akarsz mozizni?Nagyon nagy hiba lenne!Nem tudom milyen más alternatíva lenne ilyen áron amit Dalikhoz lehetne párosítani talán a Dali Zensor. Azért azt látni lehet ki,hogy vigyázz a dolgaira !Nekem van egy olyan mániám ,hogy az első amit megnézek erősítő vagy hangfal vásárlásnál mekkora szobában volt használva.Mert szerintem egy 25nm szobáig nem nagyon lehet széthajtani a minőségibb hangfalakat.Biztos vannak kivételek aki 10nm-en is széthajtják. Barátom hangfal vásárlásnál mindig nézegeti a membránt ,körbe kopogtatja a hangszórót és ha nem ugyanolyan hangot hall akkor állítólag az azt jelenti,hogy már eléggé használt a hangszóró. Lehet hülyeség de neki ezt egy szakember mutatta. Melyik nap mész hallgatózni? Majd beszámolót írjál!
-
Oldfighter
senior tag
válasz xerobyte #57165 üzenetére
Bejáratás nem igénnyel több figyelmet annál, mint hogy nem hajtod szét a rendszert, változatos ( hangszeres) zenéket nyomatsz, hogy minden hangsugárzó meg legyen mozgatva; ehhez nagyon jók a koncertfelvételek DVD-ről, vagy Blu-rayről. Ezeknél úgyis állandó jeleket kapnak, nincs sok idejük pihenni, mint a filmeknél.
A hangszórókábeleket érdemes banán/villásdugózni, de ha ez a kezdetekben nem oldható meg, akkor úgy kell odaszorítani a csatlakozók alá, hogy egy szál se maradjon ki, illetve ügyelni kell a fázishelyes bekötésre.Süket szomszéd a jó szomszéd!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest