- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
TCr: Én most is ezt használom mozira, szerintem nem egy rossz kábel, bár tény, hogy a VdH CS122 jobb nála, árban pedig picit kerül csak többe. Van amihez nagyon passzol, van amihez nagyon nem. Egy fülelést szerintem megér.
Tamoo: nálam most a Dynavoice Silver Star kábelt tesztelek, eléggé bejövős. Első benyomás abszolút pozitív, bár a frontok is frissek, így picit nehezebb bármit is mondani.
-
dunkel
őstag
válasz
Toobee #57655 üzenetére
Én erre a kérdésre ~1 hónapja nem kaptam választ. Szépen állunk
Ha sötétíteni is akarsz vele (nincs redőny), akkor ún. blackout típusú függönyt kell venni, aminek a közepébe egy fekete fényelnyelő anyagot varrnak. Elég nehéz miatta a függöny és nem is olcsó. Függönyboltban kell keresni. Pl.: [link] [link] Elég "nehéz" emiatt függöny, van benne anyag.
Hangszigetelő függöny néven árulja egy cég a szolgáltatását [link] Itt arról van szó, hogy ők dupla függönyanyag közé valami több centi vastag (2 vagy 4 már nem emlékszem) hangelnyelő szivacsot varrnak. Ez a dupla függönyanyag + bélés miatt nem olcsó. Az ő függönyválasztékuk nem túl nagy, de hozott anyagba is belevarrják.
Gondolkodtam még bútorszöveten is anyagvastagság miatt, de az az irány zsákutca szerintem.
-
törölt tag
válasz
-FLY-> #57693 üzenetére
Onkyo ami legolcsóbb ajánlott.
Rossz topikban jársz szerintem mert a multimédia topikba van olyan hogy "Milyen 5.1-et vegyek?" Mert itt alapjában házimozi erősitőkkel foglalkozunk, a te igényeidhez nincs tapasztalatunk mert mindenki a számitógépet -és mellé minden mást is- AV (házimozi) erősitőre köti, és igy nincs se kompatibilitási, se bővitési sem egyéb problémák csatlakoztathatóság terén. -
-FLY->
őstag
Szevasztok!
Nagyon kellene nekem egy kis segítség.
Kompakt aktív 5.1 szettet szeretnék vásárolni, lejátszó nélkül. Két dolog lenne rákötve, pc 5.1-es hangkarival, illetve egy samu lcd tv. PC-ről tv-re menne a kép, ebben az esetben a pc-ről szólalna meg a szett, másik esetben csak a tv menne (szimpla műsorral) és akkor meg arról szólalna meg a szett. Remélem jól gondolom, de ha nem akkor légy szíves világosítsatok fel, hogy hogy lehetne kulturáltan megoldani, mindenféle átdugdosás nélkül e két eszközt. Illetve szeretnék kérni egy ajánlást, hogy mégis melyik márkát, melyik típust érdemest megvásárolni a belépő házimozi kategóriából. Távirányító mindenképpen legyen a szettben.
Köszönöm! -
Mikisys
őstag
válasz
junkpod #57677 üzenetére
Mindkét beállítás lehet hibás: az sem igazán jó, ha minden külön-külön szólal meg, ha meg túl tömör az sem az igazi. Beállítások elvégézéséhez némi gyakorlat szükséges, mert nem biztos, hogy az a jó, amit a készülék felkínál, mármint akkor, ha automatikusan végzi a szobához-hangsugárzókhoz a beállítást.
Próbáld meg kb. ugyanazt a hangzást, hangszínezetet beállítani, mint régebben volt és ha akkor is jobb a Pio, akkor örülhetsz, ha meg az sem tetszik, akkor kár volt a csere.
Nehéz ez a beállítás műszeres mérés nélkül, az ember becsapja a fülét, pláne más-más hanganyaggal.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
liszi70 #57473 üzenetére
Én az erősítőt megtartanám és igen, a hangsugárzókat cserélném le.
Nagyon nagy a választék így (mennyiért?) nem tudom mit ajánljak, de mérőszalagot is vigyél magaddal, ha hallgatózni mész valamelyik üzletbe.
Talán jó választás a Wharfedale, Heco, Dali, Mission, Heybrook, JPW - valamelyik számodra is megfelelő hangsugárzója, mind hangilag, mind pedig, anyagilag. Filmhez az előbbiek, míg zenéhez inkább az utóbbi három gyártó modelljei ajánlhatók.Üdv!
-
Tamoo
nagyúr
-
junkpod
veterán
Lehet, hogy elragadtatott vagyok, de többen is írták már, hogy mennyire gyenge a HK130-as és nem ajánlott. De gondold át, ahhoz hogy túlozzak ahhoz olyan élmény kellett érjen ami kiváltotta ezt a reakciót
Az is közre játszhat, hogy a HK-ra "csak" optikán ment a hang, míg a Pio-ra HDMI-n.
De hidd el, hogy ég és föld a különbség. Tuti van jobb és sokkal jobb is, de ez most nagyon jó nekem.
-
Tamoo
nagyúr
Aki Concept árban nézelődik és nem fél az ebay-től, Angliában relatíve gyakran van MA RS eladó.
(#57686) Patice: Ünneprontó.
-
törölt tag
Én is erősebbet ajánlottam neki privátban ezek szerint a H/K gyengesége.
Maddox: junkpod szavaival élve zongorázni lehet, Béci szerint fényévekre vanak egymástól én azt mondom: mindkető belépő de a Dali sokkal joban megéri a felárat, mint a Taga a ráköltött pénzt, mert az inkább a pénzkidobás kategória lenne.
-
madoxx
aktív tag
A Taga Harmony Tav 606 V3 és a Dali Concept 6 között mennyire súlyos a különbség?
-
junkpod
veterán
sziasztok!
Hosszas nyűglődés és keresgélés után végre lecseréltem a HK AVR130-ast és egy Pio VSX 521-K került a helyére.
Még nem vagyok túl minden beállításon (még bújom a leírást...), de a különbséget nem csak hogy zongorázni lehet, de zongorázták is, bele a fülembe!
Most kezdem értegetni miről is beszéltetek ezekkel a szavakkal "színpadkép", "részletesség"... Egy HKTS16 5.1 szet van rákötve és amióta megvettem azóta zavart, hogy messze nem úgy szól mint a bemutató teremben. Most végre lett tere a hangnak, minden hangszert külön lehet hallani (legalábbis az az érzésem, hogy eddig egybe massza szólt), az énekesek hangjának minden részletét hallom, azt is ahogy a mikrofonnal játszik...
Arról nem is beszélve, hogy még egy sztereó tv hangból is nagyobb teret csinál DPLII-vel mint a HK, az csak mintha bekapcsolta volna a SR hangszórókat, itt meg lesz térélmény (pl, tegnap este ment tv2-n a Charlie angyalai és a sztereó jelből élvezhető térhangzás lett). A SUB is élénkebb, fürgébb, de visszafogottabb lett, a régi hangzás ehhez képest dörmögő voltSzóval megérte, köszönöm az eddigi tanácsokat, hozzászólásokat
-
Toobee
veterán
válasz
Patice #57661 üzenetére
Ikeás függönyökre ránéztem a neten, ez tetszik is. Viszont az egy pár sem elég hosszú, két pár meg már nagyon sok lenne. 3 db nagyon hülyén nézne ki? A 4. darabnak meg amolyan Xt-sen kerítenék valami helyet a fal környékén
-
Toobee
veterán
Linn Records - The Super Audio Collection Volume 5, ezt is meg tudjátok vásárolni nagy felbontású változatban (24/96). Jó zenék vannak rajta!
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #57664 üzenetére
Igen ez is jó kérdés.
Mert a mostani kis Yamahám is kb félig van feltekerve a sub-on, az erősítőn meg kezdetben -7 dB-en volt, majd feltekertem -5 dB-ig.
Majd most felvettem 0 dB-re, most sokkal durvább lett a sub hangja, mint eddig volt.Igaz úgy érzem, hogy nem úgy szól, mint havernál az R8. Ott valahogy más volt a mély hangja, tudom ez függ a szobától is, mert nála kb 13 nm-en van, nálam meg ugye 20 nm-en, hiába a mozisziget kb 12 nm-en van.
Nálam nem olyan feszes vagy nem is tudom, hogy milyen a hangja. -
spiky03
veterán
Igen, én is ettől tartok. Valóban jó áron van.
Nekem tetszett havernál az R8 hangja is, ha ez meg attól is jobb, akkor az meg még jobb.@(#57644) Ed Parker
Azért ne túlozzunk, 38 nm az egész.
Itt azt mondták, hogy 20 nm-re,a mi a nappali és ahol a mozisziget van, oda kicsi lenne és jobb lenne az R10-es. -
Cseneles
őstag
válasz
#09634560 #57653 üzenetére
A leg optimálisabb a falba épített lenne zárt térben! Igen erősödik főleg a mélyet érinti
Jelen esetben egy pár Dynavoice Challenger ről volt szó amire írtam mert nincs bent mély a tulaj állítása szerint, persze bejáratós a hangfal
erre javasoltam más elhelyezést és 100óra bejáratást
-
Toobee
veterán
Szeretnék venni szőnyeget, meg függönyt karácsonyra. Akusztikai szempontok egyenértékűek az árral, a design másodlagos. Függönyből 3,66-os falra kellene sötétítő, belmagasság 2,5 m körül van, szóval jó lenne ha minél közelebb érne a padlóhoz. Szőnyeg az minimum 3,5 m (szé) x 3 m (h) kell legyen, de akár 4 m hosszút is el tudnék viselni. Merre nézelődjek szerintetek?
-
Sefter
veterán
Használ valaki Dali Concept sub-ot? (rajtam kívül..
)
-
törölt tag
válasz
Cseneles #57643 üzenetére
Szerintem meg rosszabb mert éppen elősegiti az állóhullámok kialakukását,(zárt térről van szó) valamint a meglévőt erősiti, hiába nő meg a basszustartomány.. ezért kell tartani a megfelelőtávolságot mert a közeli fal az adott frekvencián egyszeresen (3 dB), két azonos távolságú szomszédos fal kétszeresen, három pedig háromszorosan erősiti fel az adott frekvenciát.Kioltás emlékeim szerint félhullámhosszon jön létre,akkor találkozik hullámhegy-hullámvölgy.
-
TCr
veterán
válasz
MasterMark #57648 üzenetére
Ez az, köszi, elmentettem a linket!
Toobee: mi az oka?
Hallottad és szerinted nem jó, nem elég jó? -
Toobee
veterán
Használt piacon érdemes nézelődni, én még mindig nem vennék Sinus-t, én már a C6-okhoz is mást választottam, ami ugyan drágább volt, de használtan kifizethető tétel.
(#57651) TCr: pontosan, szerintem ennél azért érdemesebb feljebb nézelődni, legalább a frontokhoz. 10-15e Ft körül fényévekkel jobb kábelek szoktak gazdát cserélni.
-
Cseneles
őstag
Ezzel nem jársz rosszul, vagy akár a 2*25 is meg felelhet
-
TCr
veterán
Srácok, tudom számtalanszor belinkeltétek azt a best buy fonott hangsugárzókábelt (Sinus Live talán?), de kérlek tegyétek meg újra, mert nem találom.
Köszi! -
spiky03
veterán
Köszi az infót.
Hát igen az utóbbi időben csak két R8-as volt a piacon, az meg ugye kicsi lenne hozzám.
Mondjuk az új ára annyi a 315-nek is, mint most az R10-nek.Nekem csak mozihoz kell, filmekhez. Zenéhez amúgy sem kell ugye a sub, nah meg koncerteket, amihez kellene azokat meg nem szoktam nézni.
De biztos olyan szerencsém lesz, hogy ezt is elviszik, amikorra össze jönne rá a lé.
-
Cseneles
őstag
válasz
aszamóca #57636 üzenetére
Már rég olvastam ilyenről, illetve munkámból adódóan foglalkoztam szabadtéri hangosítással de az más tészta! Zárt térben mások a viszonyok
Viszont ha erről olvasni szeretne valaki aki sub nélküli rendszer tulajdonosa annak ha jól emlékszem van egy jó kis leírás a Házi-mozi.hu-n
Nem hiába van fáziszög kapcsoló a Sub-okon, igazi viszont az lenne ha nem kapcsoló hanem mondjuk potméter formájában lehetne állítani mondjuk 180fok ig
-
Cseneles
őstag
válasz
xerobyte #57631 üzenetére
Nekem is Pioneer igaz csak VSX421-K van! Kérdésedre a válasz illetve tanács várj az erősítő cserével
Nekem 2 szett et is hajtott ez az erősítő, semmi gond vele várni kell az új hangfalaknál legalább 100órát szoktak javasolni,hogy megjöjjön a hangjuk
A másik nagyon fontos az elhelyezés, figyeld az ábrát
Mivel a tiéd egy közel 1m magas hangfal illene legalább 80cm -el elhúzni a faltól
Sub vásárlása esetén ha használtan tudsz találni valahol Wharfeadel Diamond MX10-est tudom ajánlani! Szép dinamikus pontos és van bent erő is bőven ami akár 40nm is simán kiszolgálpersze mindenki füle mást szeret
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Kihisztiztem magam a múltkori hirtelenkedés után, úgy hogy összeszorított farpofákkal folytatom a rendszerem kiépítését. A Challenger meg szépen járatódik közben.
Két dolog lebeg a szemem előtt, egy, hogy a Pioneervsx922-t beviszem streamekhez, hogy meghallgassam egy bejáratott hangfalpárral, hátha ettől megnyugszom : ) Létezhet, hogy a denon x2000 ennyivel jobb lenne?
A másik, hogy ha már ennyi pénzem benne van, akkor fejezzem be, amit elkezdtem és elkezdtem nézni a mélyeket (20nm2). Polk 110, R 8 körül nézelődtem, kicsik lesznek? R 12 nagy lenne ide?
Bónusz kérdésem, hogy erősítő szervizelt (cserélt) mélyládát, ami egyébként új, mennyire rizikó venni fél év garival, természetesen, ha jó az ára? UI.: mi itt a jó ár? Az eredeti 50-60%-a?
Üdv
Tibi -
opeter70
senior tag
Érdeklődnék, hogy létezik-e zenéhez és mozihoz ajánlható wireless fejlhallgató megfizethető áron.
Vagy a wireless technológia itt is felejtős, mint a hangfalaknál?
A megfizethető ár nálam úgy kb 20e ft körül alakulna.A Sennheiser és az AKG háza táján körülnézve ilyeneket találtam az általam említett árkategóriában: [link] [link]
Köszönettel fogadom a véleményeket.
-
t-bali3
senior tag
válasz
liszi70 #57621 üzenetére
MasterMark és Sefter leírta a lényeget. Ha megnézed egy webshop hangfal kínálatát láthatod, hogy az állványos hangfalak jóval olcsóbbak az álló párjaiknál. 80 e Ft használtan így jobban elkölthető állványosra, feltéve, h a szoba nem nagyon nagy.
Egyébként nekem jelenleg állványos van polcon, de alig várom, hogy megvehessem a kinézett állványokat.
-
válasz
MasterMark #57622 üzenetére
Teljesen világos, köszönöm!
(#57623) Sefter :
"A monitorokat is állványra kell tenni, polcon nem érzi jól magát."
Akkor nyilván fogalomzavarban szenvedek még, lehet, hogy nem "monitor", de egy csomó hasonló hangfalnál ezt látom.
(#57624)
"Állót tv mellé polcra raknál?"
Én szóltam előre, hogy ha egy hifista meglátná a "rendszeremet" és azok elhelyezését, habzó szájjal spontán öngyulladna! Egyébként nem is polc az, hanem alacsony szekrény, ami végül is a padlóig ér!
Hidd el, ez csak az egyik baj lesz ezzel a "hangrendszerrel" és nem a legnagyobb. Tényleg csak egy valamivel jobb hangú hangfalat szeretnék, ki gondolta volna, hogy ez lesz belőle!
-
válasz
t-bali3 #57589 üzenetére
Nagyon köszönöm a linkeket!
Én a laikus, meglepetten tapasztaltam, hogy BBécivel egyetemben, te is inkább a kisebb, polcra helyezhető monitor-hangfalakat ajánlod és linkeled. Én eddig kizárólag álló-hangfalakat néztem (annak ellenére, hogy a tévé mellett, alacsony polcon lenne elhelyezve), használtban és újban is.
Szóval max. 80 ezres áron, jobb hangú kicsit kapok, annak ellenére, hogy a nagy az többutas, több hangszórós, nagyobb testű? -
Lui76
őstag
válasz
#09634560 #57599 üzenetére
És ezt honnan lehet tudni?
Ill. nekem a lényeg csak annyi hogy ne vmi AC3 lebutítás legyen hanem ahogy jönnie kell, és az erősítőnek már csak a végfok szerepe legyen.Ginola : a hangfal "szettem" magam építettem 7.1 , a sub egy Mivoc 1000A.
Szóval a nem igazán említésre méltó kategória , elnézve hogy itt mekkora summákról van szó.
-
cekkk
veterán
válasz
JohannZimu #57613 üzenetére
470 ezer itt a 510.
-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #57613 üzenetére
Ár alapján még az Anthem mrx710 is jóval olcsóbb, mint az Arcam avr 450...
Ezeket az árakat találtam: 650e vs 810e -
szityo83
tag
válasz
xtremetuning #57609 üzenetére
Most valóban nem. Stereo rendszer nincs és nem is igen lesz. Tehát egy erősítőn menne film/zene.
De úgy látom akkor az arcam lesz a nyerő. -
törölt tag
válasz
monroe8609 #57605 üzenetére
Ginola erősitője szerintem inkább X3000-hez áll közel.
-
szityo83
tag
válasz
xtremetuning #57606 üzenetére
Ha jól tudom már megérkeztek.
Akikkel eddig beszéltem többségben az Arcamra szavaztak, a stereo miatt.
Viszont az új anthemmel kapcsolatban még nem sok infó van.
És most kb egy árban lehet beszerezni ezt a 2 darabot. -
monroe8609
aktív tag
Na megjöttem külföldről! Amennyi időm volt azért szétnéztem erre arra a használtpiacon is!Arra jutottam hogy újat veszek
Kevés olyan ajánlat volt ami közelben lett volna,plusz meg ugye ott van a használtság mivoltja is..Szóval a frontok azok biztosan dali lektor 6 lesznek!!Sőt,most 300 ért van komplett szett,de abban még nem vagyok biztos,lehet jobb lenne innen onnan összerakni a cucccot.Tehát a frontok témáját lezártam magamban,a fentebb említett 100% hogy hazajön
Erősítő témában van még egy kis bizonytalanság
Ginola fórumtárs ajánlata abszolút verhetetlennek tűnik..egyrészt fehérváron van,nincs sajnos annyi időm hogy helyszinen szemrevételezzem..plusz ugye használt..Ne értsetek félre nincs bajom,sőt rengeteg használt cuccot szoktam beszerezni,de most úgy döntöttem új cuccal lepem meg magam.Visszatérve az erősítőhöz,az pedig denon lesz.Ami szóba jön az x 1000 és x 2000.Az utóbbi azért ütősnek tűnik,attól tartok nem lenne kihasználva teljesen,bár ki tudja,az évek elteltével lehet fullra járatnám
Szóval egyelőre ennyi,nem kapkodom el,még megyek hallgatózni is, plusz orrba szájba olvasok, véleményeket nézek és próbálok okosodn,körültekintő akarok lenni,hisz reményeim szerint jó pát évig élek majd együtt ezekkel a masinákkal.Itt tartok most jelenleg szivesen veszek észrevételeket meglátásokat.
-
szityo83
tag
válasz
xtremetuning #57603 üzenetére
MRX 510-et hallottad már?
-
szityo83
tag
Sziasztok!
A 300-400 ezres kategóriában az Arcam AVR400 mellett van még olyan erősítő aminek érdemes megfontolni a vásárlását?
Elő/végfok nem játszik. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged