Új hozzászólás Aktív témák

• pomk

őstag

Tegnap voltam a veszprémi Tone Sys cégnél. Sajnos csak HECO hangfalakat tudtam meghallgatni, abból is csak 2 pár álló, front hangfalat.
    Az egyik egy Heco Metas XT 501 volt, a másik pedig egy Heco Victa 2 501.
    Audio CD-ről hallgattunk zenét egy Denon CD lejátszóról és egy Denon sztereó
    erősítőről. Sajnos ezek típusát nem jegyeztem fel.

Több típusú zenét meghallgattam:
    Queen, The Doors, Pink Floyd, Smooth Jazz, Roger Waters.

Először a zenéről írnék pár ill. egy sort:
    nem az Én stílusom Roger Waters, de az összes többi után egy élmény volt hallgatni. Bárkinek, aki hangfalat megy hallgatni, ajánlom, hogy Őt is vigye magával.
    Valahogy nagyságrenddel szebb és minőségibb volt a zene felvételi minősége, mint bármelyik más együttesnek. Ez lehet a korral jár, de a lényeg, hogy sokkal szebb volt a minőség.

A hangfalakról:
    A Heco Victa 2 501 volt az olcsóbb kategória, ami a minőségén is kitűnt. Átlagos felhasználás mellett, és úgy, hogy nem hallottam volna a másik típust, teljesen meg lennék vele elégedve. A mélyei rendben, magasak elég erősek, kicsit ércesen szól. Eleinte hangosabbnak tűnik a Metas-nál, de ez szerintem betudható az erősebb magas hangoknak. Az eladó hívta fel a figyelmemet arra, hogy a Victa egy adott hangerő után nem hangosodik tovább. ~40-60%-os hangerő után semmi hangosodás nem volt hallható a hangerőben. Ami mondjuk egy panelbe bőven elég lenne...talán.
    A Heco Metas XT 501 ~2,5x volt drágább, mint a Victa. Ebben a hangfalban alap hangerőn a közép erősebbnek tűnt. Az eladó állítása szerint ennek "természetesebb" a hangja. Ezt Én nem tudtam hova tenni. Lehet, még nem vagyok elég vájtfülű. :D A Victa után átkapcsolva olyan a hangfal, mintha egy szövet anyag volna előtte, és le lenne "fojtva", mintha messziről szólna az egész hangfal. De ezt megint csak a Victa erősebb magasának tudnám be. Pár perc hallgatás után azonban nagyon kellemes a hangja.
    A mélyei erősebbek, mélyebbek. És ami nagy előnye, hogy a hangfal a hangosítással kell életre. Egyre nagyobb hangerőn egyre több hangot lehet elővarázsolni a hangfalból. Kisebb hangerőn csak úgy háttérzenésenszól, de ahogy tekertük fel a hangerőt, egyre erőteljesebb lett a hangja, úgy nyílt meg és jelentek meg az újabb és újabb hangok. És Ő 60% felett is hangosodott. Feljebb nem nagyon tekertük, mert már így is nagyon hangos volt. Ő panelbe sok lenne...szerintem. :)

Ez volt az első bolti hallgatásom, így lehet, nem voltam túl szakszerű szavaimban, de igyekeztem minél többet leírni és megfogalmazni személyes tapasztalataimból. Remélem vannak olyanok, akiknek ez segítségére válik a jövőben.

Valaki tudna nekem adni egy elérhetőséget a veszprémi Ethosz Bt. nevű audio céghez. A neten található számon "előfizető nem kapcsolható".

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés