- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
ricsik
őstag
Félreértés kockázata forog fenn. Én a pl panellakás egyik szobájára, vagy a nappaliból elcsípett mozirészre gondoltam. Természetesen egy millából ez oldható meg, de dedikált profin kivitelezett moziszoba? Hát persze hogy nem. Csak a helység kialakítása, akkusztikája, hangszigetelése, világítása, mozifotelekkel, stb. lenne ennyi. Vagy több.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ricsik #13988 üzenetére
igazából Béci jól összefoglalta amire gondoltam,nem ennyire egyszerű ez mint ahogy leírtad.
mert tényleg jót akar az ember, márpedig azt akar,akkor az alapokkal kezdi vagyis a helységgel.
Spiky szokott linkelni norvég diy mozikat,nem találtam meg hirtelen,ott is a srácok az alapoknál kezdik,lécek,panelek,szövetek,szőnyegek stb.
ha azt is hozzáveszem hogy szakember méri ki az akusztikát,tervezi meg a dolgokat még tovább dob az összegen.
ezek nélkül felesleges moziszobáról beszélni,mert akkor az nem az,csak egy nappali bekötött hm rendszerrel.1M-ból nincs csoda,kis pénz kis foci
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #13985 üzenetére
300 kilós kicsit nehéz lenne.
Mostanában volt nálam kétféle olcsó vetítő, egy-egy óra hosszat teszteltem őket. Hosszabb ideig egyszerűen nem tudtam elviselni a hibáikat. Viszont a duplájáért, 600-ért már elfogadható (egészen jó) képminőséget lehet a vászonra varázsolni. Természetesen vetítőből és vászonból is érdemes használtat venni.
Dedikált moziszoba kialakítása esetén elengedhetetlen az akusztika rendbetétele, amihez szakszerű mérés, spéci anyagok és kivitelezés szükségeltetik. Az bizony nem két fillér. Dedikált moziszobában nem függöny és könyvespolc javítja a hangzást, hanem diffúzorok, basszuscsapdák, csillapító panelek és például Halltex falburkolat. Szakértelem és gyakorlat nélkül könnyű hazavágni az akusztikát, nem javítasz, hanem rontasz rajta.
Kábelre durván keveset számoltál, csak a 10-15 méteres HDMI kerül 35-40000 forintba. Ekkora hossz és vetítő esetén nem lehet alább menni.
Szobamérettől függően érdemes elgondolkozni a 7.1-en, ami plusz két hangdobozt, 15-20 m kábelt és 120-150000 Ft többletkiadást jelent. -
ricsik
őstag
válasz
Ed Parker #13987 üzenetére
Igen egy százassal elszámoltam, de az arányokon lehet kalibrálni még.
Az akkusztikát meg anyagilag direkt nem lihegtem túl, mert függönyt nem a hifi miatt vesz az ember alapesetben, meg könyvespolcot sem. Egy kis pakolgatással remek eredményket lehet elérni. Ha ez nem elég, DIY, ami nem drága, pl. Dorian hangelnyelő paneljai sem voltak sokban szerintem. Nyilván profi cucc nem fér bele, de DIY simán. -
ricsik
őstag
válasz
Ed Parker #13967 üzenetére
Arra értem. Azért egy 300 kilós vetítő már egészen használható. Persze sok kompromisszummal, de egész jól használható. Vászon hozzá legyen 150k, ami ehhez a vetítőhöz talán még sok is. Marad 650e erősítőre, 5.1-re, kábelekre. Szerintem kivitelezhető.
Sub 100, 5.0 300, erősítő 200, kábelek 50. Nyilván nem csúcs, belépő felett picit, de élvezhető mozit adna.
Ha meg DIY-t is beleviszel, és használt cuccokat, akkor elkezd meredeken felívelni a minőségi görbe. -
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #13980 üzenetére
Néztem is, hogy nincs DC szervo, és kapacitív csatolású az erősítőjük...... De ha HTA30-van benne, akkor nagyon durva az árazás!
Lehet, hogy ilyennel kellene foglalkozni? ELÁK-ból szín 5-ös voltam, az áramtükrös FET-es erősítők voltak a kedvenceim.... Meg a kivitel is elég spártai, de azért a zöld háttérvilágításos kijelző...... Legalább valami grafikus LCD és hát legalább legyen kék.....
Mennyi volt ára? Csak nem amit az AVX-ről vettél 15e -ért?
-
BBéci
legenda
válasz
atom18 #13963 üzenetére
Ebben a tesztben azt írják a Sony erősítőről, hogy harsány, ezért ennek figyelembevételével kell hozzá hangdobozokat választani. A JBL ES ugyanezzel a tulajdonsággal bír, tehát nem alkotnának ideális csapatot.
Viszont az említett Denonnal nagyon jó rendszert tudnál kiépíteni. -
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #13973 üzenetére
Persze, hogy nem...
Nagy a kísértés, ebben igazad van... már így is kezd beszippantani... Amikor megfordult a fejemben, az akkori tervezett kerethez képest már így is túllőttem a célon és ez napról napra - hétről hétre növekszik...
De persze mindenki addig nyújtózkodjon amíg a takarója ér...
-
Jim-X
őstag
válasz
Ed Parker #13971 üzenetére
Ez a bajom nekem is... Úgy gondoltam nagyon jó kis cuccot hoztam/hozok össze "kicsipénzből" ami tűrhetően szól. Aztán látom ezeket és elmegy a kedvem az egésztől...(képletesen persze
)
Nem is merek nagyon beülni kipróbálás szintjén sem egy ilyenbe, mert akkor vége...De majd egyszer, sokszor 47ezerből...
-
Ed Parker
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz
KisTücsök #13964 üzenetére
Ha ennyiből kellene moziszobát kialakítanom, akkor elég sok dolog D.I.Y. lenne benne. Ezzel lehet a legtöbbet megspórolni szerintem.
Meg ha nem mindent egyszerre akarsz beszerezni, akkor a készülékek egy része/nagy része használt piacról jönne. Idővel (hónapok alatt) nagyon jó vételek szoktak felbukkanni. Érdemes addig gyűjteni és amikor jön egy kihegyhatatlan(nak tűnő) ajánlat, akkor azonnal lecsapni.
Előtte nem árt a minél alaposabb tájékozódás fórumozás, hallgatózás, stb.
Moziszobának én minimum egy 15-16 nm-es helyiséget alakítanék ki, de ilyen keretből max. 20 nm-re "elegendő" szettet lehetne kihozni az említett paraméterekkel.
Ed:
Szerintem igen, 1 M-ra gondolt ricsik. Vetítővel vászonnal, akusztikai elemekkel, mindennel együtt ez egy belépő szintű rendszerrel valósítható meg.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
KisTücsök #13964 üzenetére
Ugy érted ha lenne 5 milliód?
Egy valamire való mozi projektor 1M és akkor még nincs vásznad.
Egy szintén erre kialakított szoba akusztikailag megoldva nem olcsó,függ a mérettől.
20nm-től felfelé egész szépeket lehet kialakítani,norvég fórumokon vannak komplett szobák lefotózva,ott találsz ötleteket.
Végül BD,avr,5.1, kábelek ezek is súlyos százezrek. -
KisTücsök
addikt
Lenne egy kérdésem. Szimplán elméleti síkon, mi lenne ha azt mondanám, hogy van 1 millió forintom, és ennyiből szeretnék összehozni egy moziszobát. Azért ennyiből elfogadhatót ki lehet hozni? projektor meg vetítővászon, erősítő, hangfalak, kábel, stb... 5.1
Ja meg, egy "moziszobának" mekkora hely kéne? Mekkora szoba?
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban h.milyen erősítőt ajánlanátok ezekhez a hangcuccokhoz, még semmi nincs még csak kinéztem:
első: JBL ES90
Hátsó: JBL ES30
mélynyomó: JBL ES150P
center: JBL Northridge EC25itt van e olyan ami helyett esetleg más lenne a javaslat illetve milyen erősítő lenne jó hozzá én kinéztem ezt:
Sony STR-DH820vagy maradnék egy régi típusnál: Sony STR-DB1080 illetve mást ajánlanátok-e.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
törölt tag
Holnap felrakom a Sonyt, még nem tudom mennyit kérjek érte... 40-et talán megérhet egy Sony STR DG 1080QS..
-
Jim-X
őstag
Megvettem a frontok kábeleit excalibur féle, pont ma került fel egy hirdetés, mintha nekem adták volna fel...le is csaptam rá
bajnokpityu Nincs több kérdésem...
-
Jim-X
őstag
válasz
Szabii14 #13937 üzenetére
Szia!
Engem is a PH fórumosai térítettek meg
Elmentem hallgatózni (kösz a lehetőséget Toobee
) aztán találtam egy jó szettet használtan jó áron. Nem bántam meg, hogy nem ugrottam azonnal bele, mert így sokkal többminden belefért a keretbe.
Nekem is megfordult a fejemben a "bögreszett" de még a párom
is lebeszélt róla...
Üdv:Jim
-
Gergőke88
addikt
válasz
Szabii14 #13940 üzenetére
Erosito:Denon 1708
Melle pedig hangdoboz. Egyelore vehetsz csak 2 frontot es kesobb tovabb bovited. -
cekkk
veterán
-
Szabii14
csendes tag
válasz
Gergőke88 #13936 üzenetére
Igen, elolvastam az 1. hozzászólást.
Akkor elnézést, ha támadásnak tűnt,nem annak szántam, de úgy tudom a jófajta erősítők olyan árban mozognak.
Én a hangra 120 ezret tudnék szánni, abból meg sajnos nem jön ki csak egybe cucc. esetleg az a Pioneer? Nem tűnik rossznak ár/érték arányban. -
Szabii14
csendes tag
válasz
zolaas #13934 üzenetére
Nem találtam jobb topikot, azt viszont nem engedhetem meg hogy 300 ezerért vegyek egy erősítőt és majd 3 év múlva kész a rendszerem.
Közben találtam ezt, ez már talán 'idevalóbb', lehet megérné erre gyűjteni?
http://www.edigital.hu/Hazimozi_rendszer/Pioneer_HTD-420TB_hazimozi_szett_%28VSX-420-K_erosito_+_DV-430V-K_DVD_lejatszo_+_S-ES3TB_hangsugarzo_szett%29-p289458.html
-
Szabii14
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy házimozi rendszert, most egy Sony DAV-DZ100-am van, a fő problémám vele, hogy nem tudom számítógépre kötni, mivel régi.Elég bizonytalan vagyok, mert amióta a Sony megvan (kb. 6-7 év), nem nézelődtem házimozik körül. A fő szempont a vásárlásnál az lenne, hogy rá tudjam kötni gépre, ha lehet Blu-ray lejátszós legyen, és az se egy hátrány, ha jól szól
Az első hangszórók lehetnek állók, de a hátsókat csak falra tudom tenni.Úgy tudom az LG elég jó a kategóriában, találtam egy panát is, azonban erről nincs annyi infó mint az LG-ről. A pana ára a max. amit ki tudok erre fizetni.
http://www.aqua.hu/lg-hx906pa-3d-bluray-hazimozi-rendszer-158075.html/?erkezett=www.argep.hu
http://www.video2000.hu/201-h-zimozi/1182-panasonic-sc-btt770epk-blu-ray-hazimozi-rendszer.htmlHa esetleg van valami bevált típus ebben az árban (100-120), vagy tudtok valami véleményt mondani a fent említettekről, nagyon sokat segítene.
Köszi!
-
Dorian
félisten
válasz
jaktib #13918 üzenetére
Bp-en Hivox-ot (Szabó Zoli) ajánlom. Az ES 80 kifejezetten mozis, a magasai nekem kifejezetten élesek. A C6 jó kompromisszum ebben a kategóriában mozira és zenére.
Zolinál ha tuning után nem tetszik a hangja, nem kell kifizetni. Azt hiszem ez elég jó garancia. Veszprémben az Ethosz foglalkozik még ilyennel, akikről tudom, hogy jó munkát végeznek. A Zensor nem magasabb kategória, hanem a Dali új belépő szériája. -
Ed Parker
nagyúr
Az SPA21-nek is kiváló hangja volt,viszont sajnos nem támogatta a HD formátumokat,én meg szeretem a koncerteket.
Ezért döntöttem az avr400 mellett.
Pedig sztereo hangra a 21-es is jó volt.Az is nonszensz a 22-ben,hogy 3500€-ért nincs benne 3D és ez is csak 5csatornás,ahogy a 21-es is volt.
-
BBéci
legenda
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Poplacsek #13926 üzenetére
Én ugyanígy voltam mikor megvettem az arcam-ot,nekem kimondottan tetszik a sztereo hangja,de aztán adódott ég rendkívüli lehetőség hogy hozzájussak egy Hegelhez,így lett sztereo láncom is.
Most hogy már a sztereo láncom hallgatom a zenét jobban tetszik mint az Arcam.Viszont ahogy fentebb írtam,az árukhoz képest sehol sem vagyok a hangfalakkal
De ez amúgy is egy hosszú folyamat része. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #13925 üzenetére
Igen, zenére sztereó készülékek a legjobbak.
De némelyik AV erősítő képes kielégíteni audiofil igényeket is. Ha elfogadjuk ténynek, hogy az SPA22 ugyanúgy, vagy (szerintem) picit jobban muzsikál, mint az 1200 euróba kerülő i22, akkor belátható, hogy nem feltétlenül kiált az ember sztereóért. Nyilván nem a 3000 eurós Hegel 200-hoz és az 5000 eurós Norma Revo IPA-140-hez hasonlítom. -
Poplacsek
senior tag
válasz
Ed Parker #13925 üzenetére
Azért a nagy többség AV erősítője 150-200eFt körüli. E mellé egy 100eFt-os sztereó és meg van oldva a zene + mozi 250-300eFt-ból. Aki ezt mondja annak is igaza van, mert hasonló sztereó képességet minimum két-háromszorosába kerülő HM vassal lehet csak elérni.
Én az SPA22HD mellé tuti nem fogok egy sztereót is venni.
Ha egyszer váltok, akkor mindent eladok és átállok sztereóra, de akkor a "mozi" is az lesz.. Na ezt azért még nem tervezem. -
Ed Parker
nagyúr
Ennek azért az is az oka, hogy lusta vagyok átdugni a hangszórókábeleket.
itt ki is mondtad az igazságot
most nem akarom visszakeresni többezer kommentből,de Te is más is folyamatosan azt toltátok a népnek,hogy zenére sztereó lánc való,nem házimozi.
innentől kezdve ellentmondást érzek a korábbi mondanivalódban
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #13921 üzenetére
10havi kamatmentesre?
-
-
-
jaktib
tag
válasz
Dorian #13891 üzenetére
Nekem is C6 van. Tehát ismerem a hangját.
Több kérdésem is lenne. Ha "tuningolni" Szeretném azt pl hol lehet megcsináltatni? Ki foglalkozik ilyennel. Most ahogy láttam az utóbbi időben 139 K az ára a nagyobb áruházakban a két front hangfalpárnak. Akkor most elvileg nincsen "túl" árazva vagyis jó vételnek tűnik. Én ES 80 -at szerettem volna, az most drágább. Szerintetek milyen különbség van a két hangfal közt. Az ES 80 sokkal nagyobb is, én mikor hallgattam nekem nagyon sok volt a magas hangja de a tér érzet amit nyújtott nagyon tetszett. Itthon a C6-nak is bőven elég a magas hangja de azért a kisördög ott van, hogy milyen lehet a JBL. No meg láttam C10-et is hát az nem kicsi...az vajon milyen, az nagyon kevés embernek lehet szinte senki nem ír olyat, hogy az van neki.
És mivel a hangzás megítélése eléggé ízlés kérdése is. Az lehetetlen, hogy a "tuning" előtti hangja tetszik jobban valakinek? Tehát annyira egyértelmű a fejlődés, ahogy itt többen írtátok.
Pl A "tuningal" mondjuk olyan hangzást lehet eléri mint a gyártó más egy két kategóriával feljebb pozicionált ( Lektor, Zensor) termékei? Valaki már így hasonlított össze hangfalat? Tuning C6 vs ... drágább valami ...
Én nem kételkedem, mert lehet, hogy tényleg jobb lenne. Egy picit elgondolkoztam a dolgon, bár nekem most is megfelelő a hangja, nyilván én nem vagyok olyan audiofil hallású. Azért ha van különbség remélem meghallanám. De akkor viszont ugrik az öt év garancia.. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #13916 üzenetére
már gyűlik rá a mani,tartsd meg nekem
akarom -
Poplacsek
senior tag
válasz
ricsik #13911 üzenetére
Köszi szépen! Én terveztem a bútorokat, asztalos unokatesóm és csapata meg legyártotta őket.
Azon túl, hogy a front beszállítójuk szabvány ajtó méreteivel kellett számolnom, más megkötés nem volt. Csak a számgépasztal üresen kb 120kg :-) A két falat betakaró hatalmas gardrób szekrény meg van vagy egy tonna :-) Masszív is minden, nem ám nyüzüge furnér hátú szekrények (kivéve a TV állvány, mert azt direkt úgy kértem)
Az egész lakást egyszerre bútoroztam erre a dizájnra. Már három éve de még tetszik -
Dorian
félisten
válasz
tdd587 #13912 üzenetére
"Ami jó, azt be is árazzák a konkurenciához (ha nem azonnal, akkor hamar). Hányszor láttunk már olyat, hogy pörögnek az eladások, erre egyszer csak +25% áremelés"
Ha már úgyis ezzel kapcsolatban beszélünk a tuningról, jó példa a Dali C6 szett. Néhány éve 140-ért(!) vettem újonnan, Aztán egyszer csak 230 lett igazodva a JBL ES 80 és hasonló versenytársakhoz.
-
tdd587
őstag
válasz
Relaxing #13908 üzenetére
Ez csak önámítás. Ami jó, azt be is árazzák a konkurenciához (ha nem azonnal, akkor hamar). Hányszor láttunk már olyat, hogy pörögnek az eladások, erre egyszer csak +25% áremelés.
A sufnituning cégekkel meg az a baj, hogy ha alá is áraznak, akkor sem fogod tudni később eladni, mert nem ismeri senki, tehát rossz befektetés, mert megrekedsz azon a szinten (persze nem mindenki fejleszt örökké, van aki meg tud állni ott, ahol van... és örül).
A tuning kapcsán pedig sokan elfelejtik, hogy egy átkábelezés kapcsán (csak például) lehet olyat is meg fogsz hallani, amit az olcsó kivitelezés eddig "jótékonyan" elfedett. A több részlet előhozza a tervezés hibáit/korlátait is hamar. Persze vannak szerencsés és profi tuningok is (pl. az oppo blu-ray lejátszó tuning csomagjai...).
Amikor pedig fizetsz egy termékért (főleg kis darabszám, drágább szegmens esetén) nem csak a nevet fizeted meg, se csak az anyagköltséget, vagy hogy nem Kínában gyártják a gyerekek, hanem pl. a mérnökórát, amit pl. évente ezer pár doboz eladásán kell kitermelni. Meg a következő fejlesztés költségét is, ami még nem is kapható, de a mérnök már talicskázza haza a fizetését.
-
-
ricsik
őstag
Az a potenciál csak egy jó sztereóval lenne igazán kihasználva nem? Akármilyen jó is az az Arcam, attól még AVR. Egy felébe kerülő sztereó még tudna hozni azokon a Focalokon talán. Vagy az Arcam van már annyira jó, hogy egy igen jó, de nem csúcs doboznak kihajtja a belét?
-
Relaxing
tag
Oké ez valószínűleg felhajtja az árakat viszont piacgazdaságban a konkurencia harc elvileg pont árcsökkenést kellene,hogy generáljon, így a végfelhasználó járna jól.
Szerintem a legtöbb ember köztük én is sosem szedetném szét a hangdobozt azért,hogy hátha kihallok belőle pár frekit ide vagy oda...
Szerintem mint minden az életben a nagy számok törvényén alapszik itt a hifiben is. Azért mert egy cég milliós árú szettet ,dobozt kínál nem biztos,hogy ténylegesen annyival jobb is mint egy paramétereiben hasonló doboz.. Inkább a márkanevet, a marketinget, meg a körítést kell megfizetni. Az érem másik oldala pedig,hogy sosem hallottam még milliós értékű szetett szólni egy paramétereiben hasonló olcsóbb dobozzal szemben így minden amit leírtam csak saját elgondolásom.Viszont én is termelésből életem régen ,és én beleraktam a jobb alapanyagot a termékbe akkor is ha tudtam,hogy a gagyibb is elég lenne - kevesebbet is kerestem - de a vevőim elégedettek voltak.Jobban is aludtam
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Ed Parker #13903 üzenetére
Csak 5.0-zok: Monitor Audio RX8-Centre-RX1. A frontok kábele Acoustic Zen Absolute, ami aránytalanság megint, de a mélyek csak azután szóltak tökéletesen, hogy ezt a kábelt betettem a rendszerbe, azóta nincs kifogásom. Már csak a forráskészüléket akarom lecserélni amire két versenyző van: CristalVision vs. Dune HD Pro (ha végre kijön)
Meg majd később a TV-t egy 65-70"-os OLED 3D-re
Amúgy itt vannak képek a cuccaimról (Batka).BBéci: Én a távirányítóját egy percre se használtam, az egész rendszer be van lőve egy db Logitechre, az hibátlan! Egy gombnyomás 3-4 eszköz egyszerre kapcsolgatása és beállítása :-)
-
BBéci
legenda
válasz
Poplacsek #13902 üzenetére
Az bizony igényli a jó hangdobozokat.
A forgalmazó szerint simán hozza az i22 hangminőségét. Szívem szerint ELAC FS 249BE frontokat és BE szettet kötnék hozzá!
A távirányítót, hangerőszabályzó gombjai miatt megetetném a tervezőjével, ráadásul világítása sincs. 1,1 millióért.(#13903) Ed Parker
Monitor Audio, talán Silver, ha jól emlékszem. Korábban agitáltam, hogy cserélje Goldra, azzal már ki tudná használni az erősítő hangminőségét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged