- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
A H/K AVR 760 is 700000 forint feletti gép, azért említettem a Denon PMA-2010-et, aminek a listaára 2200 euró. Elődjét a PMA-2000-es típust 2000 euróért adták, tehát még véletlenül sem emelték duplájára az árát, Te valamit elnéztél. [link]
Azzal egyetértek, hogy ugyanannyiért jobb hangú erősítőt is lehet kapni, de azért baromi jól szól a PMA-2010, szinte ki sem kapcsoltam, amíg nálam volt.(#13262) mp54
Az erősítőd és a hangdobozaid minőségét messze alulmúlja a Pio BD-játszó, pláne CD-vel. -
pomk
őstag
válasz
Gergőke88 #13291 üzenetére
Ezt úgy érted, hogy újonnan ennyik? Vagy ezt most miért írtad?
Patice:
Igen, zene miatt is kellene álló front, meg az jobban mutatna a szobámban.
Az ES80 hangfal pár önmagában is megállná a helyét? Mert ha most beruházok egy új ES80-ra, akkor mostanában nem fogom megvenni a többit. Majd addig kiegészítem a Geinusokkal. -
Rebell
senior tag
Sziasztok,
2 buta kérdés. van 1 WF Obsidian 600 5.0 szettem +Powercube 10 Sub ,
A 2,5 éves gyerköcöm véget, nem merem tüskékre állítani a dobozokat, mert néha dobol az oldalán , de csak finoman és csak a kezével
1 kérdés: mennyivel instabilabb a doboz, ha tüskékre rakom.? (borulékonyabb)
2 kérdés: mennyiben változni az akusztikája a doboznak?üdv.
Laci -
Patice
nagyúr
Szerintem ez a szett is nagyon komoly hangot tudna neked nyújtani moziban, de gondolom az álló front a zene miatt kellene?
100-ért van újonnan is álló frontnak.
Esetleg a centert és két hátsót megveszed onnan, vagy akár a mélyet is és veszel állót frontnak újonnan.
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #13286 üzenetére
Már bocs, de kibicnek semmi sem drága... 130-a van rá. Adsz neki még párszázat?
(Bocs, de ha valakinek ennyi pénze van, vagy ennyit szán rá, akkor ezt illik tudomásul venni és ebben gondolkodni)
Az ismerőseim túlnyomó többssége teljesen elégedett egy alap mozierősítő + hangfalszett minőségével zenére is, akkor is, ha ez nekünk nagyon kevés. Ilyen az átlagember.
Ilyen árban a sokpontegy vs. sztereót pedig csak ő döntheti el, úgy, hogy szán a dologra időt, energiát és elmegy meghallgatni hasonló rendszereket. Ha ezt nem akarja, akkor annyira nem érdekli, nem számít neki a minőség. -
pomk
őstag
Na találtam is egy JBL ES szetett. Egyedül az szúrja a szemem, hogy frontnak valami állót szeretnék....
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #13277 üzenetére
Milyen felsőkategóriás? 130 az egész budget, ebben kell gondolkodni.
Vagy a sokpontegyet adja fel az ember, vagy a minőségi zenehallgatást.Viszont azt vegyétek figyelembe, hogy a nálunk kevésbé kockafejűeknek (=hétköznapi pógár
) szinte biztos, hogy a sokpontegyes film-élmény többet nyom a latba, ill. egy alap mozirendszer zenei minősége is bőven kielégítő, "minőséginek" számít.
-
kimi02
őstag
válasz
Godimodi #13275 üzenetére
Ezt a vasat megvenném.
Ennyi pénzért ajándék.
Nem csalódnál a zenei minőségben sem. -
MunezXBK
nagyúr
Újra felteszem a kérdést, hátha valaki tud segíteni.
HK AVR 235, Monitor out - AV in. OSD gomb megnyom, kijelzőn OSD ON felirat világít, de a TV-n "nincs jel".
Mit kéne még tennem, hogy működjön???
-
pomk
őstag
Erről van valakinek tapasztalata, véleménye?
Onkyo 705, film-zene 50-50%, ~13-5 m2 szoba. -
mp54
senior tag
válasz
Godimodi #13250 üzenetére
Én is hasonlóan kezdtem 3/4 éve, tehát tanulságos lehet a véleményem:
"szeretnék otthonra normális hangminőséget": ez nem jelenti azt, hogy 5.0 vagy 5.1 rendszer kell!
"A zenehallgatás a fő prioritás": ha ezt komolyan gondolod, akkor felejtsd el a házimozit, főleg ennyi pénzből!!!
Mindent csak használtan vegyél (főleg ennyi pénzből!)
Sokszor sokan leírták már itt, hogy egy sztereó erősítő fele árért (új ár) ad olyan jó, de inkább még jobb zenei hangot, mint egy házimozi erősítő (szintén új ár).
Zenéhez NEM kell sub!
Ha valakinek nincs sok pénze erre, akkor inkább nézzen filmet JÓ sztereó rendszeren (és hallgasson zenét JÓ minőségben), mint hallgasson zenét gyengébb minőségben (és nézze a filmet 5.1-ben). Ezt sem én találtam ki, itt olvastam...
A fentieket én elfogadtam és most a rendszerem:
-sztereó erősítő: használt Rotel 935 BX (40 eFt)+Hivox tuning (20)
-hangdoboz: használt JM Lab Cobalt 816 Jubelee (160/pár), de lényegesen olcsóbb is megteszi!
-használt analóg összekötő kábel az erősítő elé: CuAgSS by "ValhallA" Ákos (25), de lényegesen olcsóbb is megteszi!
-használt hangdoboz kábel: Cat 7 by Tonyo (8)
Tehát ahogy már BBéci írta, 130-ból elég jól szóló HASZNÁLT motyót lehet venni...
Konkrét ötleteket majd adnak a tapasztaltabb fórumtársak. Folyamatosan figyeld a használt hirdetéseket, ha valami megtetszik, kérdezz itt rá, hogy mi a vélemény! Hihetetlenül sok tudás van egyes fórumtársaknál felhalmozva!
Nem tudom, hogy állsz lejátszóval, én vettem egy új Pioneer BDP-140 blu-ray lejátszót (jelenleg 43) és a CD-t is ezzel játszom le. Egyelőre NEKEM ez is elég jó... -
Tamoo
nagyúr
Általánosságban írtam, ha valaki szándékosan szubbal akar zenét hallgatni. pl. 5.0 sztereó mód vagy egyébként nálam a h/k ha 80Hz-en vannak vágva a frontok (vagy bármi máson kivéve a large beállítást) 2.0 sztereónál is jelet küld a szubra. Hiába van minden eq stb kikapcsolva. Mert ugye itt nincs külön pure direct funkció.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #13244 üzenetére
Nem ragaszkodom egyáltalán, de 460-ra biztos nem váltanék. Az hülyeség lenne. Majd sztereó irányban lépek tovább ha lesz rá fölösleges lóvém, mozira nincsenek nagy igényeim. A jungson hangja tetszett (h/k-tól százszor jobban), de azt most átköltöztetem az öreg cantonokkal máshová.
(#13252) Godimodi: Ha teljesen biztos vagy benne, hogy sokpontegyet akarsz, akkor ne kezdjél sztereó erősítővel (ahhoz még egy tisztességes dac is kell, úgy már nem olcsó mulatság). Bár ha "a zenehallgatás a fő prioritás" jobban járnál. Ahhoz fölösleges sokpontegy és szub. Nekem psw110-em van, de ha zenéhez bekapcsolom agyonvágja az egészet. Azon gondolkozz el, hogy biztosan kell-e 5.1 a későbbiekben. Ha igen, akkor használtan vegyél egy zenére vállalható a/v erősítőt, aztán megveszed hozzá: front+center vagy front+center+surround. A szub legyen az utolsó.
-
Godimodi
tag
Induljak el sztereó erősitő+2front+sub irányba,aztán ha lesz pénzem és nem 2.1en szeretnék filmezni,akkor lecserélem egy házimozi erősitőre és megveszem hozzá a többi hangszórót?
Ha Házimozi erősitővel kezdek+2front+sub ,akkor ha jól vettem ki a fórumban elhangzottakból jóval gyengébb lesz a hangminőség,az előző esetben vázoltnál.
Tudnátok ajánlani egy ilyen pénztárcához igazodó erősitőt,frontot és subot?
Tudom hogy ár\érték arányban pl a Polk Audio PSW110 megállja a helyét és népszerű,ezért amiatt hogy előre sugároz,nem lefelé,nekem zenére jobban megfelelne,nem? -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #13249 üzenetére
Nem erről volt szó.
Igazad van a magad szempontjából és nem leszólni akarom a H/K receivereket.
Én is rengeteget hallgattam zenét Denon AVR-3802-vel, aztán az első Arcamot (AVR250) meghallva elment tőle a kedvem. Közben teszteltem a Yamaha, a Denon és a NAD csúcs házimozi erősítőit.
Itt járt az Arcam Solo, majd a még komolyabb sztereó gépek, Denon PMA 2010, Primare i32, végül a Norma, ami az eddigi legjobb. Ezek után, ezekhez mérve még az AVR400 sem elégít ki zenei téren.
Persze hallottam jobbakat is, de nem a saját nappalimban.
Konklúzió: zenét sztereó rendszeren jó hallgatni.(#13250) Godimodi
130-ból egész jó használt sztereó szettet vehetsz, házimoziból csak lényegesen gyengébb hangminőséget kapnál. -
Godimodi
tag
Üdv!
Elolvastam az első hsz-t és visszaolvastam néhány oldalt,hogy valamelyest be tudjak kapcsolódni a fórumba.Régóta szeretnék otthonra normális hangminőséget,de eddig nem volt rá pénzem,most úgy látszik talán összejön egy alap szettre való.100-maximum 130ezer forintot értek ez alatt.Három variációt képzeltem magamnak,amiből az egyiket rögtön el is vetettem:
-Veszek egy használt erősitőt ,egy kompakt pl. Harman Kardon (HKTS 16)szettel.Nos ,ezt kiejteném.Hiába szép és egész rendszer,ha egy kalap szamócát ér,ha viszont annyira nem vészes és ennyiért értelmes szettet nem tudok kihozni akkor talán beválalnám.
-Veszek használt erősitőt,mellé két frontot és egy mélysugárzót,majd amikor több pénzem lesz,akkor jön hozzá a center és a hátsó satelitek.A zenehallgatás a fő prioritás.
-Veszek használt erősitőt,mellé pedig egy 5.0 rendszert,majd amikor lesz pénzem akkor megveszem a subot hozzá.Számitógépes hangszórónak egy 2.1es Klipsch rendszert használok,amivel meg vagyok elégedve,attól eltekintve ,hogy most pont kontakthibás és egyelőre integrált hulladék "hangkártyával" hallgatom.Ha összejönne egy normális szett,akkor összekötném vele a gépet,azt használnám "mindenre".Igazából rengeteg zenét hallgatok,az elsődleges szempont ,hogy a sztereó része működjön és legyen meg a dolognak.Onnantól ,ha lesz pénz,a filmnézés is természetesen menne,de másodlagos prioritást kap.Tehát nem zavar ,ha amikor néha filmet nézek ,2.1en teszem,eddig is igy volt ez.Egyszer majd lesznek szatlitek is.Használt cuccokkal jobban járok,amennyire én tudom.Nem annyira fontos számomra,hogy milyen idősek a hangfalak\erősitők.Szóljon szépen az számit számomra,esztétika plusz pont,de igazából nem érdekel különösebben.
Nem igazán vagyok otthon a témában,de nagyon érdekel ,ezért naponta olvasom a fórumot,szeretném kérni a tanácsotokat.Ezek tükrében,mit tudnátok mondani,milyen vonalon induljak el?Tudnátok valami használt cumót ajánlani?
Bocsi a kis regényért,le szerettem volna irni mindent.Köszi szépen!
-
axwel18
senior tag
Újra felétek fordulnék segítségért. Volna nekem számítógépen 2db matroska audio fájlom amin van egy pcm és egy dts hang. Most jönne a kérdésem lehetséges valahogy ugy kiírni audio cd formátumba hogy mind a 2 hangfájlt tudjam használni ?
-
t-bali3
senior tag
Én tavaly voltam először a kiállításon, de az ottani demo felért egy jó kis halláskárosodással
Sajnos a pici szobába bezsúfoltak sok hangfalat, aztán feltekerték a hangerőt maxra, én gyakorlatilag két dolgot hallottam/éreztem: a basszust a gyomromban (a rossz fajtát) meg az effekteket a jobb fülembe, mert hátul ültem a surroundnál...
Nem hiszem, hogy ez a jó mód a vevők elcsábításához, főleg, hogy oda azért az "igényesebb" zene/filmkedvelők mennek. -
Tamoo
nagyúr
Tegnap fájó szívvel száműztem a sztereó erősítőm (csak átköltöztetem máshová), úgyhogy kénytelen vagyok a H/K 360-al zenét hallgatni. Mondhatni számomra élvezhetetlen, pedig dac-ot is elékötöttem ami némileg javít a hangján.
(pedig szerintem nincsenek óriási igényeim)
-
geri788
tag
Sziasztok Urak!..kis sgitség kellene...számitógépemet és az erösitömet öszekötöttem hdm-i vel, kép van a tv-n(ami a számitógépen lenne) de hang az egy deka sincs.Ha kikapcsolom az erösitöt és a tv-t se jön visza a számitógép monitorjára a kép.Egy kis segitséget ha tudnátok adni......
-
MunezXBK
nagyúr
Továbbra sem tudok osd menüt varázsolni a képernyőre.
Nem hinném, hogy béna vagyok, de nem megy.
Szerte-széjjel lapoztam már a könyvet...
-
MunezXBK
nagyúr
Urak.
HK avr 235. Monitor out-av in, de osd-t nem tudom elővarázsolni, akármit nyomok.
Mit csinálok rosszul?
-
Zanik
addikt
válasz
Patice #13201 üzenetére
Gondoltam, hogy valami ilyesmi választ kapok.
Na, mindegy. Igazából nézegettem az sw215-öt, meg az sw315-öt is a Yamahák közül, de újonnan igencsak drágák, használtan meg nem nagyon láttam mostanában. Mindenesetre nyitva tartom a szemem, hátha felbukkan egy nekem tetsző darab. -
Chrys_
addikt
Ti hogy rejtitek el a hangfalakhoz vezető kábeleket? Nincs szőnyeg a szobában, nem is tervezem, marad a parketta. Valami csatornára gondoltam a fal mellett, de még nem találtam megfelelőt.
-
Toobee
veterán
Na, elhoztam a DVD-t és a tunert. Végül 7200 ft volt a kettő együtt. A tunerhez sajnos nincsen táv, de a Harmony tudja. Majd jövő héten tudom rákötni a rendszerre. Mindkettőnek van digitális kimenete, a DVD-nek kettő is. Kézikönyv sajnos csak a tunerhez volt, ott írják, hogy milyen chip van benne. DVD-ről változatlanul semmit nem tudtam kideríteni. Viszont a hangjukra nagyon kíváncsi leszek, bár azt gondolom, hogy ennyiért az okádás és a hányás között lesznek félúton.
-
vlagyi
csendes tag
Akkor tehát nem érdemes ilyen LG dh3120s házimozi rendszert venni.Akkor mit ajánlatok?
-
pomk
őstag
válasz
Patice #13210 üzenetére
Ha jül látom, darabonként is meg lehet venni. Mélynyomót kihagynám és azt vennék később.
Ehhez a gyengeséghez annyit azért hozzá fűznék, hogy amint előzőekben írtam,
egy ~15m2-es szobában lenne használva. Oda meg lehet még sok is lenne.
De egy másik alternatívaként felmerült bennem, hogy 5.0-t újonnan venném meg,
mélynyomót pedig használtan. -
Patice
nagyúr
Nem hallottam még, kinézetre biztató, de meg kellene hallgatnod.
A 65 W-os mély lehet gyenge lenne.
Lehet először vegyél 5.0-át aztán gyűjts egy kis pénzt egy jobb mélynyomóra. Alap szinten ajánlott pl.: a Polk Audio PSW 110-es 65 ezer körül.
Vagy akár szép lassan is építkezhetsz, először csak a frontokat veszed meg vagy a frontok + center, aztán a hátsók és a végén a mély. Csak olyan szettet válassz, ami még elérhető lesz addig, amíg össze nem szeded a teljes szettet.
-
törölt tag
Miért jobb a Denon az Onkyo-nál? Mert a Denon ebben az időben 1 fokkal fűti fel a szobát, a régi Onkyo 2-vel
-
törölt tag
Egy tescós hangzástól mit vársz? Még a direkt hangok is torzultan juttnak a füledbe, nemhogy tér vagy hangkép főleg nem minőségi hangzást halljon a leendő vásárló. És ugye a legtöbbb tudatlan és az okosabbja "fel van vértezve" olyan "tényekkel" mint Nagyszegi (nem bántás, és mesze nem személyeskedés :a kérdésfeltevésre értem) és Ohmokat, Wattokat vesz figyelembe, nem pedig az érzékenységet, névleges teljesitményt a hátoldalról (hamár mindenképp fontosak(?!) a technikai adatok) pláne nem azt hogy pl. mennyi forrást kötne rá: mert sokan azt mondják, elég az egy optikai a téévének azután rájön hogy se médiajátszó, se már forrás már nem fér rá, pedig milyen jó lene ha a laptop filmjei is arról mennének.. és milyen felhasználási körre (mozi/film) használja fel.
-
pomk
őstag
Cambridge Audio Sirocco 5.1-ről van valakinek valami tapasztalata vagy véleménye?
-
Patice
nagyúr
válasz
MunezXBK #13195 üzenetére
Nem, mert nem is tudják mihez viszonyítani. Aki nem érdeklődik a hifi és házimozi iránt és kicsit sem veszi a fáradtságot, hogy meghallgasson itt-ott pár normális rendszert, addig az ilyen embereknek el lehet adni az egydobozos szetteket is.
Hozzászoktatták az emberek nagy részét az mp3 minőségi szinthez, ezért nem is igényelnek többet.
Nem számít, hogy azok a kis kockák, vagy "bögrék" csak szűk sávban szólnak, nagyon irányított a hangjuk és semmi dinamikai képesség nincs bennük, de legalább olcsó és nem foglalja el a nappali nagy részét. Be lehet dobálni minden sarokba, polcra, ágyra, ágyba oszt csókolom. A hang fog minden felől jönni, de egységes tér nem lesz. A mélynyomó meg csak dörög, dübög, dörren, és minden mélyhang ugyan olyan vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest