Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Aktív témák
-
Vandit.
addikt
-
kovsol
titán
válasz
BÁ Nutrition #10597 üzenetére
hátgépen ?
-
Vandit.
addikt
válasz
BÁ Nutrition #10592 üzenetére
A részletes cikkben leírja a helyes eljárást, h a sérülést elkerüljük.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #10592 üzenetére
Én gyakran csinálok negatív edzést. Nagyon hatásos sztem. Azért is szeretem mert, rátudok koncentrálni.
-
macikos
addikt
válasz
God Vazzeg #10562 üzenetére
Kösz. Én is néztem, de már nincs meg amire én gondolok. Az első videóban vannak belőle részletek.
BÁ Nutrition: Miből csinált 45 ismétlést? Csigán letoltás 65 kilóval?
-
cerkarobi
csendes tag
válasz
Shodan #10568 üzenetére
A jelenleg legütősebb, bárki bármit mond a [Detonator], a másik jó cucc az Ultimate Horse Power-je.
-
Vandit.
addikt
válasz
BÁ Nutrition #10590 üzenetére
Ennyi.
Forrás Ez lemaradt az előbb.
..és egy részletesebb cikk. Ez is ott van. -
adequate_cou
senior tag
Uraim!
Valaki legyen szíves megszabadítani engem 180g Acetil L Karnitin portól, vagy akár kevesebbtől is. Olcsóért adom. Többi priviben.
-
Jojo5
őstag
válasz
1hijjanhusz #10564 üzenetére
van még bőven mit szálkásítani sajnos
Shodan: Superpump250 és az Xpand xtremepump is nagyon bejött nálam
Kovsol: A karom nem értem miért ilyen... krvajó kis csúcsos, de valahogy nem fejlődik pedig megedzem rendesen és nem nől -
Vandit.
addikt
Na legyen egy kis ON.
Negatív ismétlések
Az izmok növelésének alapvető filozófiája, hogy az izmok megfelelő ellenállással szemben összehúzódnak - ezt érjük el pl. a súlyzós edzéssel, egész pontosan a súlyzózás pozitív szakaszával. Azonban az ismétlések negatív szakaszából ugyancsak hasznot húzhatunk. A testépítők valójában gyakran végeznek negatív ismétléseket, amikor is nehéz súlyokat mozgatnak a negatív szakaszban, hozzáértő segítség mellett.
A negatívok beiktatása intenzitásnövelő hatású, így nagyobb mértékű izomválasz várható tőle, ugyanis az a súly, amit negatívban még kezelni vagyunk képesek, nagyobb, mint amit ki tudunk nyomni. Én mindig beiktatom a negatívokat az edzésprogramomba, csakúgy, mit a velem edző top testépítők.
A kutatások alapján a negatívok kiválóan alkalmasak a kötőszövet erősítésére (inak és ízületek), ami segít elkerülni a sérüléseket. A negatívok azonban nagyobb mértékű izomfájdalmat okoznak, mivel nagyobb ellenállást használunk végzésükkor. Mindazonáltal ez a fájdalom azt is jelenti, hogy az izmok nagyobb stimulust kaptak, ami több mikrosérülést jelent, így nagyobb mértékű lesz a növekedés is (ha az egyéb tényezők ezt lehetővé teszik - a szerk).
Természetesen minden egyes leengedés pl. nyomásoknál negatív ismétlést jelent, és a tapasztalt testépítők nem is véletlenül lassítják le a mozdulatok negatív szakaszát. Azonban az alábbi két technika segítségével javíthatjuk a negatív ismétlések hatékonyságát - megjegyezzük viszont, hogy mindkettőt csak kellő körültekintéssel és maximálisan megbízható edzőtárssal szabad alkalmazni, és csakis alkalmanként. (Külön felhívjuk a figyelmet, hogy ezek haladó technikák, NEM kezdőknek valók!!! - a szerk)
Hagyományos negatívokEnnél a technikánál edzőtárs segítségével nyomunk ki egy, a szokványosnál nagyobb súlyt, de a leengedést magunk végezzük. Különösen rúddal végzett gyakorlatoknál lehet jól alkalmazni. Ha pl ilyen negatívokat végzek fekvenyomás esetében, megkérem a segítőmet, hogy segítsen kinyomni a súlyt a felső holtpont, majd lassan engedem le a rudat a mellkasomra, immár magamtól. Így végzünk több ismétlést is. Természetesen a partnernek nagyon kell figyelnie, és azonnal közbe kell lépnie, ha túl fáradt lennék a súly további kontrollálásához.
Erőltetett negatívokEz egy szuperintenzív edzésmódszer, melyet csakis alkalmanként szabad végezni, hogy elkerüljük a túledzést és a sérülést, emellett tapasztalt segítőt is megkíván a dolog. Vegyük példaként az előbb említett fekvenyomást. Kinyomjuk a súlyt - segítséggel, vagy anélkül - majd a leengedés közben a partnerünk lefele nyomja a rudat, olyan erővel, hogy az jelentősen növelje az ellenállást, de ne tegye lehetetlenné a kontrollált leengedést. A te feladatod az lesz, hogy olyan erősen ellenállj a gravitációnak és a társad által kifejtett erőnek, amennyire csak tudsz. Mindenképpen olyan segítő szükségeltetik ehhez, aki eléggé tapasztalt ahhoz, hogy érezze, mennyi plusz terhelés kell a megfelelő ellenállás kiváltásához, amit még kezelni tudsz.
Saját magam példáján azt tanultam meg, hogy az erőltetett ismétléses technikákkal remekül rá lehet készülni arra, hogy kezelni tudjunk nagyobb súlyokat is. Ha jelenleg pl. 140kg-al nyomsz, de gondjaid akadnak a súly növelésével, tegyél fel 150 kg-ot, és végezz negatívokat; tapasztalatom szerint így hamarabb leszel képes ezt a súlyt magadtól megmozgatni, aminek fiziológiai és pszichés magyarázata is van egyébként. Olyan ez, mint egy afféle főpróba az izmoknak
-
Vandit.
addikt
válasz
BÁ Nutrition #10584 üzenetére
Ne már.
P00By: Jaja, úgyhogy ideje lesz beilleszkednünk.
-
P00By
nagyúr
Érdekes ez a csigás dolog. Mindenhol más.
Régen ment 80-ba pár. Kicserélték a csigát és 50-be majd bexartam.
Most is 50 a max. -
Woodslave
félisten
válasz
BÁ Nutrition #10577 üzenetére
hátgépen?
-
P00By
nagyúr
Testopumpból van tesztcsomag?
-
Shodan
őstag
edzés előtti durantónak mi az amit érdemes kipróbálni HB és No-xplodeon kívül?
nálam egyik se vált be nagyon. -
kovsol
titán
válasz
1hijjanhusz #10564 üzenetére
háta tényleg durva, de szerintem a mellét karját feljebb akarja még hozni majd
-
macikos
addikt
Nem igaz, hogy nem találni Victor Richardsról egy normális videót a neten. Ami volt 4-5 perces, már az sincs meg
Nincs meg valakinek?
-
macikos
addikt
válasz
Vandit. #10556 üzenetére
De mi Bá-val hátgépen csináljuk, sima csigán, te meg gondolom mozgó csigán
Jojo5: Jó
főleg hogy nem azt a havasi jeti szőrpáncélt mutatod a kamerába
Azt tudnám, hogy miért ilyen túlfejlett a többségnek az elülső deltája. Neked is pl. a karod le van maradva ahhoz a részhez képest.
-
Tomics
addikt
respect
myprotein mire nem képes -
Jojo5
őstag
[link] remélem ezután vmi elindul és látszik majd nyárra a változás
legközelebb akkor fogok jelentkezni, remélem már érdemi cuccal és nem a stagnálás jeleivel
-
macikos
addikt
válasz
Tomics #10551 üzenetére
Hátgépen a széles rúddal. Nem tudom miért, de az ilyen forgósakat nem szeretem, csak ami fix, ezért csináltam a hátazós rúddal.
BÁ Nutrition: Eredetileg 60-al csináltam volna, de véletlenül lejjebb raktam egyel, visszatenni meg ugye ciki
így csináltam 65-el. Azé itt má rendesen rá kellett dőlni, hogy ne húzzon fel, na meg gyúrós oktatófilmekbe se fogok szerepelni, az is biztos
-
penene
őstag
válasz
BÁ Nutrition #10552 üzenetére
Tolódzkodás 120 kilóval?
-
Tomics
addikt
válasz
macikos #10549 üzenetére
az szép. sima letolás vagy köteles? én 45el letolás de abba már volt hát, csukja is
50 a maxsúly a csigán lassan kinövöm
juteszembe holnap hát-váll. mivel múlt héten ki kellett hagynom egy edzést és ez a hát váll a volt a héten megnézem hogy megy 2 nap edzés rá. holnap kemény hátedzés főleg szabad súllyal és vállból inkább nyomógyakorlatok amíg meg nem szakadok.
a hét vége felé meg lájtosabb áthúzás, azt még úgyse csináltam soha, meg gépes gyakszik hátra. vállra oldalemelések, meg találtam rotátor-köpeny erősítő gyakszikat, kipróbálom ezt is. biztos balfasznak néznek majd a terembe hogy mit csinál ez
vicces az a kis súly Bognár kezében
-
macikos
addikt
válasz
BÁ Nutrition #10535 üzenetére
Ahogy gondolod... felőlem... nyugodtan megmoshatod Pubi haját
Ma 65 kilóval tricepszeztem a csigán
1hijjanhusz: Na meg ahogy látom, a nyelvtannal is vannak gondok
-
Tipo16V
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #10546 üzenetére
énis, azért is mert jól esik, és azért mert így érzem jól magam. én nemtudom hogy fogok-e, remélem hogy igen, bár sose leszek elégedett magammal, gondolom ígvagytok ezzel ti is.
-
Tomics
addikt
hogyne!
-
Tipo16V
aktív tag
Jóestét, hallottatok már valamit a gatorade izotóniás sport ital porról? A tulajdonomban van 6 dobozzal, utánna néztem, eddzés közbe kell inni elvileg.
más: engem elszomorít, hogy sok ember csak nyárra akar jól kinézninekem céljaim vannak ezzel a sporttal, nem azért gyúrok, hogy nyáron a strandon jol nézzek ki
-
kovsol
titán
semmi már megvan
-
válasz
BÁ Nutrition #10535 üzenetére
Egy jó poén szelén tovább vitorlázni nem mindig jó.Ez sem volt az
-
whitezo88
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #10517 üzenetére
mehetne nekem is néha olyan "szarul" mint neked
-
válasz
Eagle16 #10523 üzenetére
62 vagyok most és 67-ről fogytam le.Azt akarom mindenképpen visszaszedni.Sajna kicsi az alkatom 172 cm emiatt akarok testesedni
Nem vagyok egy elveszett gyerek és ez látszódjon a külsőmön is.Mert baromi gyenge lettem fizikailag.14 év után focit is abbahagytam.Kockásodok,csak nem hasizomban hanem fejben
1hijjanhusz: Jogos,naná.Nekem csak szuper izmaim nőttek
-
Eagle16
addikt
-
God Vazzeg
veterán
válasz
1hijjanhusz #10518 üzenetére
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #10517 üzenetére
Nézd a jó oldalát: onnan már csak felfelé ívelhetsz
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
1hijjanhusz #10516 üzenetére
az a baj hogy én mindíg a mélypont alatti szinten vagyok
-
nepszter1
addikt
Huu bakker de nem ment ma az edzés , hülye idő eltolódás
mod: a fenéket de nagyon gyenge voltam ma a múlt heti hétfőhöz képest
-
macikos
addikt
válasz
Tomics #10508 üzenetére
Nem, hol már. Vékony voltam.
2001 nyár végén kezdtem el edzeni, 75 kiló körül vagy mi. Aztán 1,5 év alatt feljött rám 39Kg színtiszta izom
így voltam 114Kg.
Annyi, hogy akkoriban az étrendem olyasmi volt, hogy vacsorára 12 kifli, meg tej ami fér mellé, edzés után meg tejpor, szóval minőségi voltMindenesetre ha nem is néztem ki jól, a kiindulási gyík testemhez képest szuper voltam, hiába sok volt rajtam a zsír, pláne hogy nagyon sokat erősödtem. Mondta is mindenki, hogy: gyaaa, te gyúrol???
A volumázt meg 2003 márciusban vettem, szóval igen, 120Kg felett lehettem, talán volt 127 is, aztán csodálkoztam, hogy a 3 kilós volumázt szedve 1 hónapig, nem fejlődtem
-
kisninja
őstag
Gyerekek lehet már volt de musz beraknom
Izom állat a gyerek. -
macikos
addikt
válasz
Woodslave #10504 üzenetére
Na mert ez aztán kreatinnak számít
Tomics: Hány kiló jött fel? Már akkor voltam 120 kiló körül vagy még több, nem tudom, de semmi nem jött, képzelheted, utána nem is vettem jó ideig semmit. Következő nyáron határoztam el, hogy akkor most odavágok keményen és vettem 4 doboz GLM-et
grabber: Volt benne kanál, az alján persze
miért, neked nem?
Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest