Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat #26398 üzenetére
Aha az enyém meg Made in Germany…
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat #26393 üzenetére
Mostanában nem néztem rá, de majd csinálok képet róla. A tiédet hol gyártották?
-
belaazallat
addikt
válasz
molnarpeter #26394 üzenetére
igen: [link]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
belaazallat #26393 üzenetére
Első-hátsó volt megcserélve?
-
belaazallat
addikt
Üdv!
2015 októberében raktam fel a CC gumikat az "igen sportos" Volvo V40 1.6 benzin (99-es kombi). Ezen időtartam alatt mentem közel 20000km-t, tehát nem használtam agyon. Mostanában vettem észre, hogy elindulásoknál elpörög néha a kerék. Tegnap ránéztem a mintára, igen kopottnak tűnnek. Majd lövök róla képeket.
Mondjuk már korábban is gyorsabban kopott nálam, mint Qru fórumtársnál.
-
-
bach66
tag
Kösz a reagálást!
Az outside felirat rendben van, mindegyik keréken kívül van.
Újonnan mindegy, hogy melyik gumit melyik kerékre szerelik, csak az outside-ra kell figyelni.
Viszont a problémám az, hogy mivel használt gumi, nem mindegy, hogy melyik keréken volt.
És szerintem jó lenne, ha ugyanarra kerülne vissza.
Részletesen leírtam a gondomat. Mit gondolsz róla?Köszönöm, ha szánsz rá pár percet!
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
vettünk egy Opel Zafira Tourer-t, amin a rajta lévő nyári gumi még ezt a szezont kibírja, aztán kuka. Gondolkodom 4 évszakosra váltáson, konkrétan ebben a méretben ezt találtam:
235/40 R19 Vredestein QUATRAC 5 XLAjánlott darab? Az ára elég fájdalmas, de hát ez van.
Köszi!
-
válasz
BigBlackDog #26382 üzenetére
Kíváncsi vagyok erre az abroncsra, szárazon, vízen és hóban is.
bach66: nézd meg a hivatalos képeken látható szerelés külső bordázati mintáját és azt hasonlítsd össze a tiéddel. Semmi outside/rotation felirat?
-
BigBlackDog
veterán
Ma felkerültek a Kleber Quadraxer 2 gumik. Első észrevétel; a gyári Ecocontactok után iszonyat csendesek!
-
bach66
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni.
Használt, de kiváló állapotban lévő 4 nyári MICHELIN Energy Saver gumit vettem (195/65 R15). Az eladó szerint Németo-ból valók.
Csak az egyiken volt ráragasztott cédula (német előrenyomtatott), amelyik mutatta a forgásirányt.
Eszerint azt a gumit a bal oldalra kellett volna feltenni, viszont a jobb oldalra szerelték fel. (Tehát most a cédulán jelölt irányhoz képest fordítva forog.)A gumiszerelés után viszont mintha enyhén balra húzna a kormány. Ez lehet az oka?
Ez a gumi eredetileg nem forgásirányos, csak inside/outside -os.
Ha most megcserélném a jobb és a bal oldali kerekeket, akkor viszont mintázat szempontjából ugyanaz lenne az eredmény, mint most.
Mégis inkább cseréltessem ki a jobb-bal kerekeket, hogy legalább az a bizonyos "cédulás kerék" jó irányba forogjon? (Ha már úgy kopott be?) Persze a többi háromról fogalmam sincs, hol voltak eredetileg...Remélem, érthető, amit írtam...
Előre is köszönöm a segítséget! -
A TPMS-nek azért van jelentősége, mert sok ilyen kocsit defekttűrő abronccsal szerelnek. Most ha abból elmegy a nyomás, akkor TPMS nélkül csak akkor veszed ezt észre, amikor már teljesen tönkrement az abroncs. Azzal meg még azelőtt észbe kapsz, hogy venned kéne egy új párat a tengelyre.
-
nesa
veterán
válasz
Kornel #26377 üzenetére
A gyárak már 20 éve megcsinálhatták volna PL a citro evasionba ha kicsit lapos valamelyik kerek, szemmel nem feltétlen láthatóan, már nyuszit az ABS lámpa és fékezés utána még kicsit villog aztán elalszik, aki meg lapos gumival megy azon a TMPS sem fog segíteni mert sanszos nem képes értelmezni a kiirt értékeket, ez az évtized egyik leginkább értelmetlen kötelező extrája, sokkal hasznosabb is lehetett volna helyette kötelező.
A KRESZ legalapvetőbb szabályait betartva nemigen fordulhat elő hogy legyaloglod a gumit.
-
Kornel
veterán
-
cma8
csendes tag
Sziasztok,
Egy 2011-es KIA Ceed kombim van, melyet 185/65/R15-ös gyári nyári gumikkal vettem. Mivel nincs alufelnim és nem is értek a témához, a téli gumi is 185/65/R15 lett ugyanazon az acél felnin - évente cserélgetem. Most van egy lehetőségem, hogy ingyen hozzájuthatnék költözés miatt 1 éves 195/60/R15-ös téli gumikhoz.
A kérdésem, hogy az én jelenlegi acélfelnimre ezeket a gumikat rá lehet rakni? Illetve azokra az acél felnikre, amiken most a 195/60/R15-ös gumik vannak, rámehetnek az én 185/65/R15-ös gumijaim? Tehát csere is lenne.
-
verti1
tag
Sziasztok!
Ismeri valaki a Ford TPMS rendszerét? 😀 Nemrég vettem egy 3-as Focust és szeretnék képbe kerülni a dolgokkal. Lenne egy két kérdésem, hogy kell e tanítani a gyári szenzort, mi van ha téli-nyári szett van 8 szenzorral...stb.
Köszi
-
MPowerPH
félisten
A Conti Winter Contact TS 830 mennyire ajanlott teli gumi? Regi minta, de ahogy nezem meg mindig gyartjak. Es pont van az egyik lehetseges hatso meretemben is elerheto, nevetseges aron.
-
TayRol
nagyúr
válasz
molnarpeter #26361 üzenetére
na látod ezt még az enyémnél sem tudom mekkora, de gyári vw felniről lévén szó reménykedem a kompatibilitásban.
-
valaki_xy
tag
válasz
molnarpeter #26362 üzenetére
-
TayRol
nagyúr
válasz
molnarpeter #26358 üzenetére
Csavarok és csavarfurat mit jelent?
5x112, 57.1mm, ET pedig a már említett.
-
valaki_xy
tag
válasz
molnarpeter #26358 üzenetére
Köszönöm! Igen, Renault felni ez is, 4x100, 60-as furat. Még egy kérdés, arra számíthatok, hogy másik kerékcsavarok kellenek hozzá?
-
valaki_xy
tag
Sziasztok!
2000-es évjáratú Cliomon 5,5x14-es, ET43-as gyári alufelni van. Vettem hozzá 6x14-es, ET43-as lemezfelnit. Azt szeretném kérdezni, hogy a 165/70-es téli gumi fel megy-e a lemezfelnire? Illetve el fér-e a kocsin az a felni?
Köszi a segítséget!
-
TayRol
nagyúr
válasz
molnarpeter #26355 üzenetére
Abszolút, gyári vw felni mindkettő. Mondjuk ez ET42, a 6.5-esemé pedig 46.
Középfurat 57.1.
-
TayRol
nagyúr
205/55R16-os a Golf gumija, a gyári alufelni mérete 6.5x16.
Lenne most egy gyári vw felni (télre venném) 7x16-os méretben. Ez jó a 205/55R16-os gumihoz? -
válasz
Kornel #26351 üzenetére
Ez az ADAC tesztelés is elég érdekes, ugyanazzal a gépjárművel mérnek teljesen más értékeket, mint a Bild. Fogalmam sincsen, hogyan jönnek ki egyazon típusnál ezek a markáns eltérések, ergo hiteltelenné teszik az egész "műfajt". Különös, hogy kvázi noname gumikat hoznak sokszor TOP3-ba. Valaki itt nem mond igazat, vagy ideje lenne szabványosítani a teszteket.
Amúgy az ADAC elvileg nem is az újabb CC+-t tesztelte..
A Bild legalább 50 gumiból választ, vagy a négyévszakosok esetében kb. 25-ből. Az ADAC került már korrupciós botrányba, de nyilván sajnos fogalmam sincsen egyik szaklap háttérgazdaságáról sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vallás
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fűnyíró topik
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest