- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenko
aktív tag
válasz
stickermajom #11757 üzenetére
Milyen autóról van szó / milyen széles a felni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #11757 üzenetére
Nézd meg a kalkulátor mit dob rá: [link]
Szóval jó lesz rá a 205/55 R16. Látod nekem is a gyári méret 215/55 R16 és 205/55 R16 került fel. Semmi vész, a km óra csal egy picit de nálad még az sem fog, mert +1 mm nem érezhető átmérő különbség.
-
stickermajom
addikt
Nem 1 cm-rel lesz nagyobb az átmérő? Én is nézegettem ezeket, azért itt a Hankook is csak 16-17 körül lenne a 28 helyettt, a Sportrac5 meg 15. Azért ez így szimpatikusabb, 28-ból itt már a csúcsból tudnék válogatni.
Kár, hogy ilyen jól mutat a szélesebb gumi az autón..Köszi lenko Neked is!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #11754 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy nem csak a Hankook-ból lehet kifogni rosszabbat, hanem nevesebbnek gondolt márkákból is. Szóval nem Hankook sajátosság a dolog. Minőségbiztosítási szempontból amit a németeknél nem mernek árulni azt nálunk még simán ellövik, ami itt se mernek felvállalni azt meg még keletebbre dobják piacra. Még akkor is jobban járnak ha olcsóbban adják el keleten mintha kukába kéne dobni. Persze nagyon gáz gumit nem árulnak mert az árt az arculatnak de ez olyan mint a Lidl. Kint nem ugyanazt a felvágottat árulják mint itthon.
Az elég cumis méret.
Én helyedben vennék 205/55 R16-os gumit annak csak 1 mm-el nagyobb az átmérője de árban is és választékban is új dimenzió nyílik előtted.
-
lenko
aktív tag
válasz
stickermajom #11754 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
Pl a jófogáson, de van FB-on is felni adok-veszek csoport.
mod:
Bandus: Reméljük neked is a jobbikból adnak... Mert a minőségben elég nagy ingadozások vannak más gyártóknál is, ez tény.
Az év gumibotránya, hogy a kisautók 185/65 R14 méretében a Pirelli abroncsát ki kellett zárják, a különféle helyekről vásárolt abroncsok túlzott eltérést mutattak egymáshoz képest. - [link]
-
gg72
veterán
TaaT: Pont most találtam egy szettet, de egy adat nem stimmel, nekem ilyen kellene:
Collméret: 16
Osztókör: 114.3
Lyukszám: 5
ET szám: 51
Agyfurat: 67
Felniméret: 6.5˝J x 16Amit árulnak:
16"
5x114.3
6JX16
5x114
ET51A felniméretnél (szélesség, ha jól tudom) számít az a fél col?
-
rbalint88
addikt
válasz
ginola #11742 üzenetére
azt, hogy nézd meg mi a gyári méret
unokatesómé 185/65r15-tel jött és az kicsit nagyobb átmérő, nem pontos váltómérete egymásnak a kettő. jó ár-érték arányban a középkategória teteje szokott lenni. vredestein sportrac 5 vagy hankook ventus prime 3 mostanában talán a két "best buy"
-
ginola
addikt
G Astrára 195/60 R15 méretben jó ár/érték arányú nyári gumit keresek, mit ajánlanátok?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
j.bravo #11731 üzenetére
CC inkább a nyári keverékhez van közelebb a GY meg inkább a télihez. Havon jobb a GY de vízen és szárazon a CC a jobb. Pesten nincs hó (ha mégis sóznak mint atom) szóval inkább a CC-t venném városba.
mod:
gg72: Nincs velük gond, Opel meg a Renault is szereli gyárilag ilyenekkel az olcsóbb modelljeiket.
-
gg72
veterán
Van valakinek tapasztalata ezekről a hybrid felnikről? [link]
Gondoltam átpakolom rájuk a téli gumikat és nyári gumik mennek a most fent lévő alufelnikre.
Az évi két le- és felszerelésnek amúgy az anyagi vonzatán kívül van valamilyen negatívuma pl. a gumikra nézve? -
Doki16
addikt
válasz
!Overdose! #11734 üzenetére
Nem kizárt. én csak a saját tapasztalatomból indultam ki
Amit idáig láttam az általában belülre volt írva. De attól ezt az értéket kell keresnie
Egyébként az Ignis gyári acélfelnije 4,5Jx14.
-
Doki16
addikt
válasz
zsolt19900 #11732 üzenetére
A felni belső felére van írva. Pl. 4,5Jx14 vagy 5Jx14. Az 5 jelenti a szélességet collban.
-
j.bravo
addikt
Grande Punto Van, 1.3 multijet-re Goodyear Vector 4season gen2, avagy Michelin CC, vagy ezek közül mindegy, vagy más is szóba jöhet?
Túlnyomórészt Bp-en közlekedik vele az asszony, tavaly kb 8ezer km-t.A jelenlegi, lecserélendő, semperit téli gumi 185/60 r15-ös, a nyárit ki kell kotornom a garázs elbarikádozott sarkából, de gondolom ugyanekkora.
-
Skillet
addikt
kezd a dolog körvonalazódni. nem akarok polír peremet, mert kegyetlen szenvedés szépen tartani.
a gunmetal (fényes) jött be a képbe. gunmetal és bronz (matt vagy fényes?). már csak az a kérdés, mi milyen szín legyen? a küllő vagy a perem legyen gunmetal. eredetileg a peremre gondoltuk a gunmetalt, de talán fordítva sem nézne ki szarul.
és a féknyergek is a kettő szín közül lesz valamelyik.
holnap megyek óbudára KATT és KATT
a kettő ugyanaz, egyik a frászbúk linkjük.
hátha lesz jó ötletük is, kis dizájn, valami. bár már eléggé eldöntött a dolog, árnyalatokon kell még agyalni. -
-
rbalint88
addikt
Vredestein azert mar mondhato felso kategorianak szerintem. Kozepkategoria a gyengebb kumho es hankook tipusok kb, ami mar tejesen hasznalhato. CCrol egyebkent kimondottan jokat irtak, ezekkel partiban van boven.
CC egyebkent a zergebaszo telet kiveve jobb is nalunk, mint a teli.
-
-
-
4évszakos gumikról tapasztalat? Most kellene vennem új gumit, de szóba jött a 4 évszakos is. 90%-ban városon belüli autózásra használom, és elég sokat tudnék spórolni vele (ősszel téli garnitúrát kéne venni).
-
lenko
aktív tag
-
Kornel
veterán
válasz
zsolt19900 #11718 üzenetére
Mondjuk swiftnel és splashbe biztos, az ignis felnije milyen széles?
-
Kornel
veterán
válasz
zsolt19900 #11716 üzenetére
En 175/65 r14-et raknek rá, a 165/70 r14 helyett, mert pontos váltóméret.
Pl. 11k-bol megvan a Hankook k425...
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
ignisünknél elérkezett a nyári gumik cseréje
nem vadállatkodunk vele stb. stb. ez a "családi autó" szerepét betöltő egyén a gépparkban
milyen gumi ajánlott rá? lemezfelnis az autó, azt hiszem a gyári nyári lemeze r14
valami normálisabb minőséget, nem is teszkós nem is hiperszuper gumit keresnék rá
köszönöm előre is a segitséget
-
válasz
atika88 #11714 üzenetére
A gyári 17" GTI felnik kialakítása hagyományos festett (strapabíróbb), csak a 18-asok szálcsiszoltak (szebbek, de kényesebbek, nehéz javítani őket). Úgy tudom, hogy ez G7, G6 és talán G5 esetén is így volt.
Találtam egy szett szép állapotú , GYÁRI 17" G5 GTI felnit; a G6 GTI-n is nagyon hasonló van, ha nem ugyanez (nemtom biztosra mondani).
-
Ummon
csendes tag
válasz
!Overdose! #11712 üzenetére
+1, szóról szóra idézhetném !Overdose!-t
-
atika88
senior tag
válasz
focvis #11709 üzenetére
Valahogy a gyárira hajlok Én is.
Csak utána kell nézzek, hogy a VW GOLF 7 GTI felnik méretek passzolnak-e a GOLF 6-ra. ET számot nem találtam rájuk egyelőre
A Rögzítési méretben 5x112mm passzolna egyékbént.
Szivem szerint a VW GOLF 7 GTI tenném fel nyárinak. Veszettül jól néznek ki -
válasz
atika88 #11704 üzenetére
Magamnak elsősorban gyári felnit keresnék, használtan pl. a jófogásról vagy az autóalkatrész.hu -ról. Biztos minőség.
Ha nem gyári Golf 6 felnit akarsz, mehet rá a Passat is, az kintebb lesz, mint írtam is.
Kereshetsz nem gyárit is, abból én valami jó minőséget javaslok. Ha találsz valamit, dobd be ide, aztán "meg lesz szakértve" , vannak itt nagy felnimágusok.
Ha nem gyári Golf 6 felni, akkor inkább 7-7,5" széles, utóbbi ET 50 körül.
-
Flashback
addikt
Sziasztok
Accordra kellene halk, jó tapadású nyári gumi. Ezekkel van tapasztalat?
-
Doki16
addikt
válasz
Zsolt!! #11703 üzenetére
Nem mentek bele a részletekbe, mert én úgy sem értek hozzá olyan nagyon. Egy dolog maradt meg bennem, hogy maradnak benne légbuborékok amikor kisajtolják a mintát. Említettek még más dolgokat is, de nem emlékszem már rá. Én az acéliparban dolgozom, mindenki tud mondani rossz dolgokat a saját termékéről, szerintem ez leginkább ilyen dolog lehet. Nagyon komoly dolgokat gyártunk amin emberek élete múlik, de még soha nem történt semmi, néha én is csodálkozom, hogy ebből eladott termék lesz
De tényleg nem kell olyan nagyon gáz dolgokra gondolni. Szerintem erősen beszélt belőlük a gyár iránti gyűlölet is. Nagyon rossz körülmények között kell dolgozniuk ott az embereknek. Az olcsóbb kategóriás gumiknál számít az leginkább, hogy minél gyorsabban legyártsák. Ha elég jó az adott operátor a hónapban akkor prémiumot kap. Darabszámra mérik és nem minőségre
Más téma. Kinéztem 3 gumit. Szerintetek melyik lenne a nyerő:
Dunlop Sport BluResponse 205/55 R16 91V
Hankook Ventus Prime 3 K125 205/55 R16 91H
Falken Ziex ZE914 Ecorun 205/55 R16 91V felnivédős (MFS)Elképzelhető, hogy tényleg jobb lehet a Dunlop gördülési ellenállása?
-
atika88
senior tag
válasz
focvis #11702 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Tehát 17" colban IS úgyanúgy 6.5" szélességet és ET50-es számot nézzek...jól értem?
Kintebb megmondom őszintén már én se nagyon játszanék vele...egyszerűen nem szép/jó már úgy (szerintem).Egyébként mennyire javaslott gyári v. nem gyári felnit vennit? Van különbség? Előnye hátránya egyiknek a másikkal szemben van egyáltalán?
-
válasz
atika88 #11701 üzenetére
Golf6-ra a 16" gyári felni méretei: 6.5" széles, ET50, ennek alapján válogass egy ET-kalkulátor segítségével.
Kicsit mehet kijjebb, nekem volt fenn Golf6-on 7" széles ET45 Passat felni, az volt kb. a vége, annál kijjebb már ne.17-es felnire 225/45R17 a gyári méret.
@Doki16: ok, értem, jó tudni, hogy ne akarjak dolgozói kedvezményes Hankookot.
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Felmennek ezek a felnik vajon egy 2011-es GOLF VI-ra?
17 colba gondolkodom, hogy még, valahogy ki is nézzen és azért az úton se rázzon.
Jelenleg gyári 205/65 R16 méretű a téli felni + téli gumik. ET számról úgytudom 40-50 között mozog...Milyen nyári gumit ajánlotok rá? Ár/érték arányban úgy a középkategóriát lőném be, dinamikus vezetési stílushoz.
Köszönöm szépen a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi ékszerdobozka
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest